Ухвала
від 03.09.2021 по справі 490/6871/21
ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

н\п 2/490/4100/2021 Справа № 490/6871/21

Центральний районний суд м. Миколаєва


У Х В А Л А

03.09. 2021 року м. Миколаїв

Суддя Центрального районного суду міста Миколаєва Гуденко О.А., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Центрального відділу державної виконавчої служби м. Миколаєва Південне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м.Одеса) про скасування судовим рішенням заборони відчуження майна, -

В С Т А Н О В И В :

30.08.2021 року ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до відповідача, в якому просить суд скасувати заборону по відчуженню накладену на майно,яке належить позивачу на праві особистої приватної власності, Центральним відділом державної виконавчої служби в м.Миколаєві по примусовому виконанню судового наказу Шевченківського районного суду м.Києва від 21.12.2010 року №2а-899/10 про стягнення на користь ПАТ Всеукраїнський Акціонерний банк 25 487, 87 грн.

Протоколом автоматизованого розподілу справи між суддями від 02.09.2021 року визначено головуючого по справі суддю Гуденко О.А.

03.09.2021 року матеріали справи передані на розгляд судді Гуденко О.А.

Відповідно до ст.30 ЦПК України позови, що виникають з приводу нерухомого майна, пред`являються за місцезнаходженням майна або його основної частини.

Згідно із пунктом 41 Постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 01 березня 2013 року № 3 Про деякі питання юрисдикції загальних судів та визначення підсудності цивільних справ перелік позовів, для яких визначено виключну підсудність є вичерпним і розширеному тлумаченню не підлягає. Місцезнаходження нерухомого майна має бути підтверджено документально. У разі конкуренції правил підсудності (наприклад, при об`єднанні позовів, на один з яких поширюється дія правила про виключну підсудність) мають застосовуватися правила виключної підсудності.

Згідно п.1 ч.1 ст. 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Частиною 3 статті 31 ЦПК України передбачено, що передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Згідно із Конвенцією прозахист правлюдини іосновоположних свобод від 04 листопада 1950 року, Закону України Про виконання рішень, застосування практики Європейського суду з прав людини інститут підсудності безпосередньо пов`язаний із забезпеченням права на справедливий судовий розгляд, який закріплений у пункту 1 статті 6 Конвенції, оскільки за його допомогою визначається належний суд , тобто суд, уповноважений розглядати конкретну справу.

Відповідно до частини першої статті 6Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом.

Згідно позовної заяви вбачається, що спір стосується нерухомого майна, яке знаходиться на території Миколаївської області, Братський район, Братська селищна рада, і згідно з ч.1 ст.378 ЦПК України порушення правил виключної підсудності є підставою для скасування рішення і передачі справи на новий розгляд, то суд приходить до висновку, що слід передати справу на розгляд до Братського районного суду Миколаївської області.

Керуючись ст. 31 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Передати справу за позовом ОСОБА_1 до Центрального відділу державної виконавчої служби м. Миколаєва Південне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м.Одеса) про скасування судовим рішенням заборони відчуження майна - за підсудністю до Братського районного суду Миколаївської області.

Роз`яснити учасникам справи, що передача справи, з підстав зазначених вище в ухвалі, здійснюється не пізніше п`яти днів після закінчення строку на оскарження ухвали суду, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Миколаївського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Ухвала, як така, що постановлена поза межами судового засідання, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Гуденко О.А.

СудЦентральний районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення03.09.2021
Оприлюднено07.09.2021
Номер документу99406276
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —490/6871/21

Рішення від 09.12.2021

Цивільне

Братський районний суд Миколаївської області

Гукова І. Б.

Ухвала від 23.11.2021

Цивільне

Братський районний суд Миколаївської області

Гукова І. Б.

Ухвала від 04.11.2021

Цивільне

Братський районний суд Миколаївської області

Гукова І. Б.

Ухвала від 05.10.2021

Цивільне

Братський районний суд Миколаївської області

Гукова І. Б.

Ухвала від 03.09.2021

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гуденко О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні