Ухвала
від 06.09.2021 по справі 766/7101/21
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/7101/21 н/п 2/766/10171/21

УХВАЛА

про призначення судового засідання в режимі відео конференції

06.09.2021 року суддя Херсонського міського суду Херсонської області Кузьміна О.І., розглянувши клопотання адвоката Глеваського Віталія Васильовича, який діє в інтересах ОСОБА_1 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів з використанням системи відеоконференцзв`язку EasyCon у справі за заявою адвоката Глеваського Віталія Васильовича, який діє в інтересах ОСОБА_1 до Державної установи Місцеві дороги Херсонщини , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог, на стороні відповідача: Головне управління Національної поліції в Херсонській області про стягнення (відшкодування) збитків, що завдані в результаті ДТП у зв`язку із незадовільним станом доріг,-

встановив:

В провадженні Херсонського міського суду Херсонської області перебуває позов адвоката Глеваського Віталія Васильовича, який діє в інтересах ОСОБА_1 до Державної установи Місцеві дороги Херсонщини , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог, на стороні відповідача: Головне управління Національної поліції в Херсонській області про стягнення (відшкодування) збитків, що завдані в результаті ДТП у зв`язку із незадовільним станом доріг

На адресу суду надійшло клопотання від представника позивача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами суду. Клопотання обґрунтоване тим, що представник позивача не має можливості прибути у визначений час до Херсонського міського суду Херсонської області у зв`язку з територіальною віддаленістю від місцезнаходження суду. Просить провести судове засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів з використанням системи відеоконференцзв`язку EasyCon.

Дослідивши матеріали цивільної справи, подане клопотання, суд дійшов до наступного висновку.

Відповідно до приписів ст.212 ЦПК України , учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом. Копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки. Відеоконференція, у якій беруть участь учасники справи, фіксується судом, який розглядає справу, за допомогою технічних засобів відео - та звукозапису. Відео - та звукозапис відеоконференції зберігається в матеріалах справи.

Відповідно до п.1-2 розділу ІІІ Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку, для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, наведеним в додатку 1 до цього Порядку. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, зразок якої наведено в додатку 2 до цього Порядку, не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

За таких обставин, враховуючи місце перебування представника відповідача, а саме: м. Київ, а також факт технічного забезпечення можливості проведення судового засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та системи відеоконференцзв`язку EasyCon, суд приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.212 ЦПК України , суд, -

постановив :

Клопотання адвоката Глеваського Віталія Васильовича, який діє в інтересах ОСОБА_1 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів з використанням системи відеоконференцзв`язку EasyCon у справі за заявою адвоката Глеваського Віталія Васильовича, який діє в інтересах ОСОБА_1 до Державної установи Місцеві дороги Херсонщини , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог, на стороні відповідача: Головне управління Національної поліції в Херсонській області про стягнення (відшкодування) збитків, що завдані в результаті ДТП у зв`язку із незадовільним станом доріг - задовольнити.

Судове засідання відбудеться 04.10.2021 року о 15 год.00 хв.

Копію ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів з використанням системи відеоконференцзв`язку EasyCon надіслати сторонам.

У разі неможливості забезпечити проведення судового засідання в режимі відео конференції, завчасно повідомити Херсонський міський суд Херсонської області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяО. І. Кузьміна

Дата ухвалення рішення06.09.2021
Оприлюднено07.09.2021
Номер документу99408426
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення (відшкодування) збитків, що завдані в результаті ДТП у зв`язку із незадовільним станом доріг

Судовий реєстр по справі —766/7101/21

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ковтун Н. Г.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ковтун Н. Г.

Ухвала від 14.06.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ковтун Н. Г.

Ухвала від 29.07.2022

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ковтун Н. Г.

Ухвала від 04.10.2021

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Кузьміна О. І.

Ухвала від 06.09.2021

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Кузьміна О. І.

Ухвала від 16.06.2021

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Кузьміна О. І.

Ухвала від 21.05.2021

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Кузьміна О. І.

Ухвала від 06.05.2021

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Кузьміна О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні