Ухвала
від 02.09.2021 по справі 173/1562/21
ВЕРХНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №173/1562/21

Провадження №2/173/795/2021

У Х В А Л А

про відкриття провадження по справі

02 вересня 2021 р. м. Верхньодніпровськ

Суддя Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області Петрюк Т.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 , ОСОБА_2 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_2 до Верхньодніпровської міської ради, адреса: 51600, пр. Шевченка, 21, м. Верхньодніпровськ, Дніпропетровської області, третя особа: приватний нотаріус Верхньодніпровського районного нотаріального округу Дніпропетровської області Малашова Галина Вікторівна, адреса: вул.. Поля, 15/27, м. Верхньодніпровськ про зняття заборони відчуження нерухомого майна,-

ВСТАНОВИВ:

Позивачі ОСОБА_1 та ОСОБА_2 звернулися до Верхньодніпровського районного суду з позовом до Верхньодніпровської міської ради, третя особа: приватний нотаріус Верхньодніпровського районного нотаріального округу Дніпропетровської області Малашова Галина Вікторівна про зняття заборони відчуження нерухомого майна, згідно якого просять скасувати заборону з будинку.

Справа підсудна Верхньодніпровському районному суду Дніпропетровської області та надійшла до суду в порядку підсудності.

Позовна заява відповідає вимогам ст. ст. 175,177 Цивільного процесуального кодексу України.

Підстав для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі не вбачається.

Клопотань позивач не заявляє.

Відповідно до ч. 2 ст. 19 ЦПК України - Цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного); 3) окремого провадження.

Відповідно до ч. 4 ст. 19 ЦПК України - Спрощене позовне провадження призначене для розгляду: 1) малозначних справ; 2) справ, що виникають з трудових відносин; 3) справ про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд; 4) справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 277 ЦПК України - 1. Питання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Відповідно до п.1 ч. 4 ст. 274 ЦПК України в порядку спрощеного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах, що виникають з сімейних правовідносин, крім спорів про стягнення аліментів, збільшення їх розміру, оплату додаткових витрат на дитину, стягнення неустойки (пені) за прострочення сплати аліментів, індексацію аліментів, зміну способу їх стягнення, розірвання шлюбу та поділ майна подружжя .

Враховуючи критерії, передбачені ч. 3 ст. 274 ЦПК України, а саме: обраний позивачем спосіб захисту; малозначність і однотипність справи, справа не складає значного суспільного інтересу, а також що справа не відноситься до категорії справ, які не можуть бути розглянуті в порядку спрощеного провадження, визначених ч. 4 ст. 274 ЦПК України, приходжу до висновку про наявність підстав для розгляду справи за правилами спрощеного провадження.

В свою чергу, враховуючи обсяг та характер доказів у справі, необхідності з`ясування дійсних обставин спору, які можуть бути повідомлені сторонами, приходжу до висновку, що справа повинна бути розглянута з викликом сторін в судове засідання.

Враховуючи викладене та керуючись ст.19, 175, 177, 187, 274 Цивільного процесуального кодексу України,

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву ОСОБА_1 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 , ОСОБА_2 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_2 до Верхньодніпровської міської ради, адреса: 51600, пр. Шевченка, 21, м. Верхньодніпровськ, Дніпропетровської області, третя особа: приватний нотаріус Верхньодніпровського районного нотаріального округу Дніпропетровської області Малашова Галина Вікторівна, адреса: вул.. Поля, 15/27, м. Верхньодніпровськ про зняття заборони відчуження нерухомого майна та відкрити провадження у справі.

Справу розглядати за правилами спрощеного провадження.

Призначити проведення судового засідання для розгляду справи в спрощеному провадженні з викликом сторін на 03 листопада 2021 року о 09-00 в приміщенні Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області за адресою: м. Верхньодніпровськ, вул. Яблунева, 47, зал. № 3, про що направити сторонам судові повістки - виклики.

Визначити відповідачам строк в 15 днів з дня вручення (отримання) ухвали про відкриття провадження у справі, для подання заяви із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Зобов`язати відповідача :

у строк протягом 15 днів з дня вручення (отримання) ухвали відповідач має право подати відзив (заперечення проти позову) та докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) відповідачем іншим учасникам справи. До відзиву має бути доданий документ, що підтверджує надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи (ст. 178 ЦПК України).

Роз`яснити відповідачу :

- у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов (ст. 193 ЦПК України)

- у строк не менше п`яти днів з дня надходження відповіді на відзив відповідач має право надати заперечення на відповідь на відзив позивача. Копія заперечень та доданих до них документів повинна бути надіслана (надана) відповідачем іншим учасникам справи. До заперечень має бути доданий документ, що підтверджує надіслання (надання) заперечень і доданих до них доказів іншим учасникам справи (ст. 180 ЦПК України)

- у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Враховуючи, що справа, призначена до розгляду у спрощеному провадженні роз`яснити позивачам його право у строк протягом десяти днів, з моменту вручення (отримання) відзиву подати відповідь на відзив. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) позивачем іншим учасникам справи. До відповіді на відзив має бути доданий документ, що підтверджує надіслання (надання) її і доданих до неї доказів іншим учасникам справи (ст. 179 ЦПК України).

Роз`яснити третій особі її право подати свої пояснення щодо позову та/або відзиву у строк протягом десяти днів з моменту отримання копії ухвали. Копія пояснень та доданих до них документів повинна бути надіслана (надана) третьою особою іншим учасникам справи. До пояснень має бути доданий документ, що підтверджує надіслання (надання) їх і доданих до них доказів іншим учасникам справи (ст. 181 ЦПК України).

Роз`яснити сторонам та третій особі, що учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про зміну свого місця проживання (перебування, знаходження) або місцезнаходження під час провадження справи.

Учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про причини неявки у судове засідання. У разі неповідомлення суду про причини неявки вважається, що учасники судового процесу не з`явилися в судове засідання без поважних причин.

Копію ухвали направити сторонам у справі.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня постановлення ухвали, з інших підстав ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.М. Петрюк

Направлена до ЄДРСР 07.09.2021 року

Дата набрання законної сили 02.09.2021 року

Дата ухвалення рішення02.09.2021
Оприлюднено09.09.2021
Номер документу99418802
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —173/1562/21

Ухвала від 18.01.2022

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 12.01.2022

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Рішення від 03.11.2021

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 02.09.2021

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 17.08.2021

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні