Ухвала
від 06.09.2021 по справі 307/3681/19
ТЯЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 307/3681/19

Провадження № 2/307/388/20

У Х В А Л А

06 вересня 2021 року м.Тячів

Тячівський районний суд Закарпатської області у складі головуючого судді Ніточко В.В., з участю секретаря судового засідання Голубка Н.І., розглянув у судовому засіданні в м. Тячів цивільну справу за позовом фермерського господарства "Добруник" до Тячівської районної державної адміністрації, головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області, сектору державної реєстрації Тячівської районної державної адміністрації Закарпатської області, ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про визнання незаконним рішення органу державної влади, визнання недійсним та скасування правовстановлюючих документів на землю, зобов`язання повернути земельну ділянку та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до фермерського господарства "Добруник", Тячівської районної ради Закарпатської області, треті особи: Тячівська районна державна адміністрація Закарпатської області, ОСОБА_1 , про скасування рішень органів місцевого самоврядування та скасування змін до Державного акту,

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Тячівського районного суду Закарпатської області перебуває цивільна справа за позовом фермерського господарства "Добруник" до Тячівської районної державної адміністрації, головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області, сектору державної реєстрації Тячівської районної державної адміністрації Закарпатської області, ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про визнання незаконним рішення органу державної влади, визнання недійсним та скасування правовстановлюючих документів на землю, зобов`язання повернути земельну ділянку та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до фермерського господарства "Добруник", Тячівської районної ради Закарпатської області, треті особи: Тячівська районна державна адміністрація Закарпатської області, ОСОБА_1 , про скасування рішень органів місцевого самоврядування та скасування змін до Державного акту.

Первісний позов (уточнений) обґрунтований тим, що позивач з 1992 року є постійним користувачем земельної ділянки, площею 78,8 га, на території Углянської сільської ради, що підтверджується Державним актом на право користування землею серії ЗК № 011-00022. Спірна земельна ділянка, площею 2 га, знаходиться в урочищі "Піддіброва", за межами с. Угля Тячівського району. Однак, відповідач ОСОБА_1 оформив право власності на земельну ділянку з кадастровим номером 2124487600:02:001:0093, яка накладається на земельну ділянку, що перебуває в його користуванні. В подальшому, ОСОБА_1 спірну земельну ділянку розділив на 6 частин, і відчужив їх.

17 вересня 2020 року по даній справі було призначено земельно-технічну експертизу.

На вирішення земельно-технічної експертизи було поставлено наступні питання:

Чи підтверджується документально, а саме рішеннями органів влади, проектами відведення земельних ділянок, перенесення їх меж у натуру (на місцевість) і виготовлення документів, що посвідчують право користування землею фермерському господарству "Добруник", відведення зазначених у держаному акті на право постійного користування серії ЗК 011 № 00022 від 27 грудня 1993 року земельних ділянок № № 4, 5, 6 передача їх у постійне користування цьому господарству, яке їх розташування за такими документами (проектом відводу) в сучасній системі геодезичних координат, чи можливий винос в натуру місця розташування ділянок за відсутності розробленого проекту відведення їх у користування і перенесення меж в натуру цих ділянок?;

за відсутності розробленого проекту відведення у користування земельних ділянок, перенесення їх меж у натуру (на місцевість) і виготовлення документів, що посвідчують право користування земельних ділянок № № НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 ФГ "Добруник", зазначених у державному акті на право постійного користування серії ЗК 011 № 00022 від 27 грудня 1993 року, чи можливо визначити чи накладаються земельна ділянка з кадастровим номером 212448760:02:001:0093 та ділянка № НОМЕР_3 , площею 16,2 га, зазначена в державному акті на право постійного користування серії ЗК 011 № 00022 від 27 грудня 1993 року ФГ "Добруник", якщо так, то в якій частині, площі? Проведення експертизи було доручено експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України (03057, м. Київ, вул. Смоленська, 6).

В розпорядження експертів було надано матеріали цивільної справи.

31 серпня 2021 року отримано висновок експерта, відповідно до якого ухвалу №307/3681/19, 2/307/388/20 про призначення земельно-технічної експертизи, разом із наданими на дослідження матеріалами цивільної справи повернено до Тячівського районного суду як виконану.

Згідно п.3 ч.1 ст.43 ЦПК України, учасники справи мають право подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

Відповідно до ч.5 ст.103 ЦПК України, Учасники справи мають право запропонувати суду питання, роз`яснення яких, на їхню думку, потребує висновку експерта. У разі відхилення або зміни питань, запропонованих учасниками справи, суд зобов`язаний мотивувати таке відхилення або зміну.

На підставі вищенаведеного провадження у цивільній справі за позовом фермерського господарства "Добруник" до Тячівської районної державної адміністрації, головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області, сектору державної реєстрації Тячівської районної державної адміністрації Закарпатської області, ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про визнання незаконним рішення органу державної влади, визнання недійсним та скасування правовстановлюючих документів на землю, зобов`язання повернути земельну ділянку та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до фермерського господарства "Добруник", Тячівської районної ради Закарпатської області, треті особи: Тячівська районна державна адміністрація Закарпатської області, ОСОБА_1 , про скасування рішень органів місцевого самоврядування та скасування змін до Державного акту, слід відновити та призначити її до розгляду.

Керуючись ст.260 ЦПК України, суд,

П О С Т А Н О В И В :

Провадження у цивільній справі за позовом позовом фермерського господарства "Добруник" до Тячівської районної державної адміністрації, головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області, сектору державної реєстрації Тячівської районної державної адміністрації Закарпатської області, ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про визнання незаконним рішення органу державної влади, визнання недійсним та скасування правовстановлюючих документів на землю, зобов`язання повернути земельну ділянку та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до фермерського господарства "Добруник", Тячівської районної ради Закарпатської області, треті особи: Тячівська районна державна адміністрація Закарпатської області, ОСОБА_1 , про скасування рішень органів місцевого самоврядування та скасування змін до Державного акту - відновити.

Призначити судове засідання на 13 годину 30 хвилин 20 вересня 2021 року та викликати осіб, які беруть участь у справі, у зал судових засідань Тячівського районного суду Закарпатської області за адресою: місто Тячів, вул. Незалежності, 120, Закарпатської області.

В судове засідання викликати сторони.

Суддя В.В. Ніточко

СудТячівський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення06.09.2021
Оприлюднено09.09.2021
Номер документу99429055
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —307/3681/19

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Собослой Г. Г.

Ухвала від 30.01.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Кондор Р. Ю.

Ухвала від 10.03.2022

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Кондор Р. Ю.

Ухвала від 07.02.2022

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Кондор Р. Ю.

Ухвала від 12.01.2022

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Кондор Р. Ю.

Рішення від 02.12.2021

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Ніточко В. В.

Рішення від 02.12.2021

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Ніточко В. В.

Ухвала від 29.09.2021

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Ніточко В. В.

Ухвала від 29.09.2021

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Ніточко В. В.

Ухвала від 06.09.2021

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Ніточко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні