Ухвала
від 26.08.2021 по справі 210/3206/21
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КРИВОГО РОГУ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

іменем України

Справа № 210/3206/21

Провадження № 1-кс/210/1963/21

"26" серпня 2021 р.

Слідчий суддя Дзержинського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участі секретаря ОСОБА_2 , сторони кримінального провадження, що приймають участь у розгляді клопотання: слідчий ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Кривий Ріг клопотання слідчого СВ відділення поліції№2Криворізького районногоуправління поліціїГоловного управлінняНаціональної поліціїв Дніпропетровськійобласті старшоголейтенанта поліції ОСОБА_3 ,погоджене прокуроромКриворізької південноїокружної прокуратури ОСОБА_4 , про дозвіл на проведення огляду в межах кримінального провадження №12021041710000184, відомості про яке внесені до ЄРДР 06 травня 2021 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4ст. 197-1 КК України ,-

ВСТАНОВИВ:

1.Суть питання, що вирішується ухвалою, і за чиєю ініціативою воно розглядається.

До Дзержинського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області 26 серпня 2021 року надійшло вищевказане клопотання.

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу судових справ вищевказаний обвинувальний акт передано в провадження слідчого судді ОСОБА_1 .

У клопотанні ставиться питання про надання старшому слідчому СВ відділення поліції №2 Криворізького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , прокурорам групи прокурорів, слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні №12021041710000184 від 06.05.2021 дозвіл на проведення огляду земельної ділянки, яка має кадастровий номер: 1211000000:02:016:0168 та яка розташована за юридичною адресою: м. Кривий Ріг, проспект Металургів, біля будинку 26 (торговельно-зупиночний комплекс), яка перебуває у власності територіальної громади міста Кривого Рогу в особі Криворізької міської ради , із залученням спеціалістів, з метою виявлення, фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення та у разі виявлення порушень нарахування збитків.

2.Позиція учасників судового розгляду.

В судовому засіданні слідчий просив задовольнити клопотання, з мотивів, викладених в ньому.

Заяв про розгляд клопотання в закритому судовому засіданні відповідно до статті 8 Закону України «Про доступ до публічної інформації» та статті 222 КПК України не надходило, у зв"язку із чим розгляд клопотання здійснюється у відкритому судовому засіданні.

3. Виклад обставин та правова кваліфікація

В провадженні СВ відділення поліції№2Криворізького районногоуправління поліціїГУНП вДніпропетровській областіперебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12021041710000184 від 06.05.2021, за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 4 ст. 197-1 КК України.

Проведення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні дорученостаршомуслідчому СВ відділення поліції №2 Криворізького ОСОБА_3 (старший групи) та групі слідчих.

Нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням у вказаному кримінальному провадженні здійснюється групою прокурорів у складі прокурорів Криворізької південної окружної прокуратури: ОСОБА_4 (старший групи), ОСОБА_5 , ОСОБА_6 .

Досудовим слідством встановлено, що що 06.05.2021 до ВП №2 Криворізького РУП ГУНП в Дніпропетровській області з письмовою заявою звернувся ОСОБА_7 , про притягнення до кримінальної відповідальності невідомих осіб, які самовільно займають землі в охоронних зонах, де на теперішній час здійснюється торгівля продовольчими та іншими господарськими товарами, що відбувається впродовж тривалого часу на території Металургійного району м. Кривого Рогу (ЖЄО 6965 від 06.05.2021).

Згідно з інформацією, яка була отримана з державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, земельна ділянка яка має кадастровий номер: 1211000000:02:016:0168 та яка розташована за юридичною адресою: м. Кривий Ріг, проспект Металургів, біля будинку 26 (торговельно-зупиночний комплекс), перебуває у власності територіальної громади м. Кривого Рогу в особі Криворізької міської ради та в свою чергу передана на підставі інших земельних сервітутів ТОВ «Нафтохімінвест» ЄДРПОУ 31223681.

17.05.2021 слідчим в порядку ст. 93 КПК України надано запит до Криворізької міської ради, згідно якого було отримано відповідь, що рішенням міської ради від 30.06.2020 №4833 «Про надання згоди на подальше користування частинами земельних ділянок, на які поширюється право сервітуту, під тимчасовими спорудами, спорудами в яких здійснюється підприємницька діяльність» ТОВ «Нафтохімінвест» передана в оренду користування земельна ділянка площею 0,0189 га на пр-ті Металургів, біля буд. 26 у Металургійному районі (кадастровий номер: 1211000000:02:016:0168) для розміщення тимчасових споруд торгівельних павільйонів (торгівельно-зупиночний комплекс).

19.05.2021 слідчим в порядку ст. 93 КПК України надано запит до АТ «Криворіжгаз» (ЄРДПОУ 03341397), згідно з яким було отримано відповідь, що відповідно до п. 18 глави 1 розділу І Кодексу газорозподільчих систем, затвердженого постановою НКРЕКП від 30.09.2015 р. №2494, визначено що охоронною зоною об`єктів газорозподільчої системи є територія, обмежена умовними лініями уздовж наземних, надземних та підземних газопроводів та їх споруд по обидва боки від крайніх елементів конструкцій розподілих газопроводів та їх споруд по обидві боки від крайніх елементів конструкції розподільчих газопроводів та по периметру наземних споруд на визначеній дистанції, на якій обмежується провадження господарської та іншої діяльності. Відповідно до п. 18 глави 4 розділу ІІІ кодексу, межі охоронних зон газорозподільчої системи визначаються відповідно до Правил безпеки системи газопостачання, затверджених наказом міністерства енергетики та вугільної промисловості україни від 15.05.2015 р. №285. Відповідно до п. 1.2 розділу V ПБСГ, з метою забезпечення безпечних умов експлуатації та виключення можливості пошкодження газорозподільчої системи вздовж її траси в межах охоронних зон шириною 2 метри з обох боків від зовнішньої стінки газопроводу в плані не допускаються:

- обмеження доступу обслуговуючого персоналу;

- складування матеріалів і устаткування;

- ведення земляних та будівельно-монтажних робіт;

- садіння дерев;

- улаштування стоянок автотранспорту, гаражів та інших споруд, у тому числі тимчасових;

На земельній ділянці біля будинку №26 по проспекту Металургів у м. Кривому розі, розташований торгівельно-зупиночний комплекс з порушенням охоронних зон газорозподільної системи (пункт 1.12 розділу V ПБСГ). Під час будівництва вказаного об`єкту власник для отримання погодження для проведення ремонтних, будівельних, земельних робіт в охоронній ділянці газорозподільних систем, що передбачено главою 4 розділу ІІІ Кодексу, до АТ «Криворіжгаз» не звертався.

Так, відповідно до відомостей які збережено в АТ «Криворіжгаз» відомо, що при обстеження земельної ділянки яка має кадастровий номер: 1211000000:02:016:0168 та яка розташована за юридичною адресою: м. Кривий Ріг, проспект Металургів, біля будинку 26 (торговельно-зупиночний комплекс) виявлено порушення охоронної зони газорозподільної системи (торгівельний комплекс розташовано на підземному газопроводі низького тиску 219мм, архівний №319).

4.Положення закону, якими керувався слідчий суддя при вирішенні клопотання.

Відповідно до положень статті 13 КПК України не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим судовим рішенням, крім випадків, передбачених цим Кодексом. У постанові Верховного Суду від 24 лютого 2021 у справі № 761/27114/14-к сформована така позиція: «З метою захисту прав та законних інтересів осіб у кримінальному провадженні у системному тлумаченні ч. 2 ст. 233 КПК України під володінням слід розуміти фактичне володіння річчю (майном). Тобто фактичне володіння не варто ототожнювати з правом власності. Такий широкий підхід до розуміння понять «житло», зарахування до «іншого володіння» офісних та службових приміщень, приміщень господарського, виробничого та іншого призначення незалежно від форм власності відповідає й прецедентній практиці Європейського суду з прав людини.».

Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

Згідно з частиною 2 статті 93 КПК України, сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

За змістом стст.223, 237 КПК, огляд є слідчою (розшуковою) дією, спрямованою на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні, яка проводиться в межах досудового розслідування кримінального провадження. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи, який згідно зі ст.234 КПК проводиться на підставі ухвали слідчого судді. З метою одержання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань, слідчий, прокурор для участі в огляді може запросити спеціалістів.

З метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів (ч. 1 ст. 237 КПК).

Також у ст.233 КПК встановлено, що ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді. Винятком із цього правила є невідкладні випадки, пов`язані з урятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються в скоєнні злочину.

Ухвала про дозвіл на проведення огляду постановляється з метою забезпечення контролю за діями органу досудового розслідування, органу прокуратури, на етапі досудового розслідування. Окрім винятків стосовно невідкладності огляду, огляд іншого володіння особи в цілому можливі лише на підставі ухвали слідчого судді.

В цілому, для вирішення питання про надання дозволу на проведення огляду, слідчий суддя встановлює:

-Достатні підстави вважати, чи було вчинено кримінальне правопорушення

-Чи відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування

-Чи відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду

-Чи відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи

-Чи за встановлених обставин огляд є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Ці обставини повинні доводитися за стандартом доказування «достатня підстава».

Системний аналіз положень статей 7-9, 13, 223, 233-236 КПК України свідчить про те, що огляд є слідчою (розшуковою) дією, спрямованою на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні, яка проводиться в межах досудового розслідування кримінального провадження.

Для досягнення вказаної мети може застосовуватись обмеження недоторканості житла чи іншого володіння особи. Однак щоб таке обмеження було визнано правомірним, а докази, отримані внаслідок проведення обшуку, в подальшому відповідали вимогам допустимості (статті 86, 87 КПК), ухвала слідчого судді про дозвіл на проведення слідчої дії має бути вмотивована згідно п. 2 ч. 1 ст. 372 КПК України та постановлена з урахуванням доведеності стороною обвинувачення підстав для застосування втручання у право власності відповідно до частини 5 статті 234 КПК України.

На даному етапі кримінального провадження слідчий суддя оцінює обставини, для встановлення яких необхідно провести огляд земельної ділянки, та наявність підстав вважати, що в подальшому вони можуть бути використані для підтвердження події та складу кримінального правопорушення.

Слідчий суддя враховує, що згідно з частиною 2 статті 91 КПК України, доказування полягає у збиранні, перевірці та оцінці доказів з метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження.

Підставою для проведення огляду місця події є інформація про вчинення кримінального правопорушення, зафіксована у певній процесуальній формі. Без наявності такої інформації проведення огляду місця події не допускається.

Відповідно до частин 5, 7 статті 237 КПК України при проведенні огляду дозволяється вилучення лише речей і документів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу. Усі вилучені речі і документи підлягають негайному огляду і опечатуванню із завіренням підписами осіб, які брали участь у проведенні огляду. У разі якщо огляд речей і документів на місці здійснити неможливо або їх огляд пов`язаний з ускладненнями, вони тимчасово опечатуються і зберігаються у такому вигляді доти, доки не буде здійснено їх остаточні огляд і опечатування. При огляді слідчий, прокурор або за їх дорученням залучений спеціаліст має право проводити вимірювання, фотографування, звуко- чи відеозапис, складати плани і схеми, виготовляти графічні зображення оглянутого місця чи окремих речей, виготовляти відбитки та зліпки, оглядати і вилучати речі і документи, які мають значення для кримінального провадження. Предмети, які вилучені законом з обігу, підлягають вилученню незалежно від їх відношення до кримінального провадження. Вилучені речі та документи, що не відносяться до предметів, які вилучені законом з обігу, вважаються тимчасово вилученим майном.

Згідно з частиною 2 статті 168 КПК України під час огляду може здійснюватись тимчасове вилучення майна, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони: 1) підшукані, виготовлені, пристосовані чи використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення та (або) зберегли на собі його сліди; 2) призначалися (використовувалися) для схиляння особи до вчинення кримінального правопорушення, фінансування та/або матеріального забезпечення кримінального правопорушення або винагороди за його вчинення; 3) є предметом кримінального правопорушення, у тому числі пов`язаного з їх незаконним обігом; 4) одержані внаслідок вчинення кримінального правопорушення та/або є доходами від них, а також майно, в яке їх було повністю або частково перетворено.

5.Встановлені слідчим суддею обставини та мотиви, із яких виходив слідчий суддя при постановленні ухвали

Слідчим суддею встановлено, що СВ відділення поліції№2Криворізького районногоуправління поліціїГУНП вДніпропетровській областіздійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42021042060000020 від 01.06.2021, за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 3 ст. 197-1 КК України.

Частиною 4 статті 197-1 КПК України передбачена відповідальність за самовільне будівництво будівель або споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці, вчинене групою осіб, або щодо земельних ділянок особливо цінних земель, земель в охоронних зонах, зонах санітарної охорони, санітарно-захисних зонах чи зонах особливого режиму використання земель.

З матеріалів вбачається, що кримінальне правопорушення, щодо якого здійснюється досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні, передбачає завдання значної шкоди її законному володільцю або власнику. Згідно примітки до ст. 197-1 КК України шкода, визнається значною, якщо вона у сто і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян. Визначення розміру шкоди, завданої самовільним зайняттям земельної ділянки, здійснюється спеціалістами Держгеокадастру та проведенням відповідних експертиз, які можуть бути використані як докази на підтвердження факту вчинення кримінального правопорушення винними особами.

За твердженням ініціатора клопотання, на теперішній час торгівельних комплекс, який розташовано на земельній ділянці, яка має кадастровий номер: 1211000000:02:016:0168, було побудовано без відповідних дозвільних документів, та беручи до уваги той факт, що газорозподільча система яка знаходиться безпосередньо під будовою комерційного призначення є об`єктом з підвищеною небезпекою, існує реальна загроза життю та здоров`ю осіб, які працюють у зазначених приміщеннях а також відвідувачів цих закладів торгівлі.

Для встановлення факту самовільного зайняття земельної ділянки, яка має кадастровий номер: 1211000000:02:016:0168 та яка розташована за юридичною адресою: м. Кривий Ріг, проспект Металургів, біля будинку 26 (торговельно-зупиночний комплекс), яка перебуває у власності територіальної громади міста Кривого Рогу в особі Криворізької міської ради, виникла необхідність в отриманні дозволу на її огляд.

Визначення розміру шкоди, завданої самовільним зайняттям земельної ділянки, здійснюється спеціалістами Держгеокадастру та проведенням відповідних експертиз, які можуть бути використані як докази на підтвердження факту вчинення кримінального правопорушення винними особами. Крім цього, існує необхідність в залученні спеціаліста Управління містобудування, архітектури, та земельних відносин Криворізької міської ради для встановлення факту законності будови. Вказані дослідження з подальшим висновком спеціаліста необхідні для призначення ряду судових експертиз. Також, існують обґрунтовані підстави для залучення до огляду як спеціаліста представника Акціонерного товариства «Оператор газорозподільної системи «Криворіжгаз».

Оскільки на етапі розгляду цього клопотання особам не вручено повідомлення про підозру, слідчий суддя оцінює лише достатність підстав вважати, чи було вчинено кримінальне правопорушення. Встановлення таких підстав базується на стандарті доказування, який передбачає існування фактів чи інформації, які б переконали об`єктивного спостерігача, що відповідна особа могла вчинити кримінальне правопорушення (стандарт, визначений у Рішенні у справіFox, Campbell and Hartley проти Сполученого Королівствавід 30 серпня 1990 року, заяви № 12244/86, 12245/86, 12383/86, параграф 32). Необхідно оцінювати обґрунтованість усіх обставин, проте факти, що в сукупності дають підстави для підозри, не мають бути такого ж рівня як ті, що необхідні для обвинувачення, або навіть винесення вироку (Рішення Великої Палати у справіMerabishvili проти Грузіївід 28 листопада 2017 року, заява № 72508/13, параграф 184). Тому, цей стандарт доказування є досить низьким необхідно встановити чи наявні (або відсутні) факти чи інформація, що в сукупності може переконати слідчу суддю в тому, що особа могла вчинити кримінальне правопорушення.

Описані у клопотанні фактичні обставини у сукупності із наданими слідчому судді матеріалами кримінального провадження (витяг з ЄРДР, інформаційна довідка з реєстру нерухомого майна, протокол прийняття заяви про злочин, письмові документи) формують переконання про наявність достатніх підстав вважати, що було вчинене кримінальне правопорушення за ч. 4 ст. 197-1 КК України.

Враховуючи предмет доказування у цьому кримінальному провадженні, слідчий суддя вважає за доцільне задовольнити його, виходячи із таких міркувань.

Із клопотання та доданих до нього матеріалів слідчий суддя приходить до висновку, що з метою встановлення факту самовільного зайняття земел ьної ділянки, встановлення її фактичного розміру, відібрання необхідних зразків та подальшого проведення необхідних досліджень огляд є необхідною та пропорційною слідчою дією, оскільки в інший спосіб встановити обставини, які мають значення для досудового розслідування не є можливим.

Згідно довідки-витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно №261277654 від 12.06.2021, - право власності на земельну ділянку, яка має кадастровий номер: 1211000000:02:016:0168 та яка розташована за юридичною адресою: м. Кривий Ріг, проспект Металургів, біля будинку 26 (торговельно-зупиночний комплекс), зареєстровано за Територіальною громадою міста Кривого Рогу в особі Криворізької міської ради (код ЄДРПОУ 33874388).

Враховуючи обставини вчиненого кримінального правопорушення, а також характер і зміст інформації, яку необхідно отримати, огляд є найбільш доцільним та ефективним способом збирання доказів. Загальна оцінка досліджених під час розгляду клопотання обставин у їх сукупності дає підстави для надання дозволу на проведення огляду.

Слідчий суддя погоджується, що виявлення та аналіз вказаної у клопотанні інформації надасть змогу органу досудового розслідування встановити конкретні обставини вчинення кримінального правопорушення, що має значення для досудового розслідування.

Згідно положень статті 235 КПК України, ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук (огляд) житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Враховуючи вищевикладене, а також правові підстави для проведення обшуку, достатність доказів, що вказують на вчинення кримінального правопорушення, наслідки обшуку, розумність та співрозмірність обшуку завданням кримінального провадження, наявність об`єктивної необхідності та виправданість такого втручання у права та свободи особи, приймаючи до уваги неможливість досягнення мети, на яку посилається слідчий, без застосування цих заходів, слідчий суддя вважає, що клопотання слідчого обґрунтоване та підлягає задоволенню.

Слідчий суддя бере до уваги позицію, яка сформована в постанові Верховного Суду від 07 жовтня 2020 року справа № 725/1199/19, що визначення в ухвалі слідчого судді конкретного слідчого або прокурора, які мають здійснювати обшук, знаходиться поза межами повноважень слідчого судді з контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні та обмежуються в цій частині перевіркою того, чи є належним суб`єктом учасник кримінального провадження, який звернувся з клопотанням про проведення обшуку. Визначення конкретного прокурора або слідчого (їх групи) для проведення обшуку належить до законних повноважень прокурора (старшого прокурора, групи прокурорів, які здійснюватимуть повноваження прокурорів у конкретному кримінальному провадженні) або старшого слідчої групи (керівника органу досудового розслідування).

Керуючись статтями 13, 233-235,237, 369-372 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ відділення поліції№2Криворізького районногоуправління поліціїГоловного управлінняНаціональної поліціїв Дніпропетровськійобласті старшоголейтенанта поліції ОСОБА_3 ,погоджене прокуроромКриворізької південноїокружної прокуратури ОСОБА_4 , про дозвіл на проведення огляду в межах кримінального провадження №12021041710000184, відомості про яке внесені до ЄРДР 06 травня 2021 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4ст. 197-1 КК України - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення огляду земельної ділянки, яка має кадастровий номер: 1211000000:02:016:0168 та яка розташована за юридичною адресою: м. Кривий Ріг, проспект Металургів, біля будинку 26 (торговельно-зупиночний комплекс),яка перебуваєу власностітериторіальної громадиміста КривогоРогу вособі Криворізькоїміської ради з метою виявлення, фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушеннята у разі виявлення порушень нарахування збитків.

Дозвіл на проведення обшуку надати слідчим, які здійснюють досудове розслідування та прокурорам групи прокурорів, які здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні №12021041710000184 , зареєстрованого в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 06.05.2021 року із залученнямспеціаліста відділуконтролю завикористанням таохороною земель в Апостолівському, Криворізькому, Софіївському, Широківському районах управління контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру в Дніпропетровській області, спеціаліста Управління містобудування, архітектури, та земельних відносин Криворізької міської ради та представника Акціонерного товариства «Оператор газорозподільної системи «Криворіжгаз».

Строк дії ухвали 1 місяць, тобто до 25 вересня 2021 року включно.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та оскарженню не підлягає.

Ухвала про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи надає право на проникнення до житла чи іншого володіння лише один раз.

Копію ухвали про дозвіл на обшук перед початком її виконання - вручити особі, яка володіє житлом чи іншим володінням, а за її відсутності - іншій присутній особі.

Два примірника ухвали із зазначенням "копія" надати прокурору.

Повний текстухвали складенота проголошено26серпня 2021року о16год.10хв.в залісудового засідання№ 309Дзержинського районногосуду містаКривого РогуДніпропетровської області(м.Кривий Ріг,пр-тМиру,24).

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.08.2021
Оприлюднено01.02.2023
Номер документу99450175
СудочинствоКримінальне
Сутьяке внесені до ЄРДР 06 травня 2021 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4ст. 197-1 КК України

Судовий реєстр по справі —210/3206/21

Ухвала від 26.08.2021

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Чайкіна О. В.

Ухвала від 26.08.2021

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Чайкіна О. В.

Ухвала від 11.06.2021

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 11.06.2021

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні