Ухвала
від 10.09.2021 по справі 2-223/11
ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Провадження № 22-ц/803/529/21 Справа № 2-223/11 Суддя у 1-й інстанції - Ковальчук Т. А. Суддя у 2-й інстанції - Городнича В. С.

УХВАЛА

про повернення апеляційної скарги

10 вересня 2021 року м. Дніпро

Дніпровський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючої судді: Городничої В.С.,

суддів: Лаченкової О.В., Петешенкової М.Ю.,

ознайомившись з апеляційною скаргою Магдалинівської районної державної адміністрації Дніпропетровської області на ухвалу Магдалинівського районного суду Дніпропетровської області від 04 червня 2020 року про відмову у заміні сторони виконавчого провадження у справі за заявою Магдалинівської районної державної адміністрації Дніпропетровської області, заінтересовані особи: відділ примусового виконання рішень у Дніпропетровській області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро), ОСОБА_1 , Дніпропетровська обласна державна адміністрація про заміну сторони виконавчого провадження, -

ВСТАНОВИВ:

17 липня 2020 року апелянт подав апеляційну скаргу на ухвалу Магдалинівського районного суду Дніпропетровської області від 04 червня 2020 року про відмову у заміні сторони виконавчого провадження.

При вирішенні питання про відкриття апеляційного провадження, було встановлено, що апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подана із пропуском строку на її апеляційне оскарження та не відповідає вимогам п. 3 ч. 4 ст. 356 ЦПК України, оскільки апелянтом не додано документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Ухвалою Дніпровського апеляційного суду у складі судді Городничої В.С. від 31 липня 2020 року апеляційну скаргу залишено без руху з вищевказаних підстав та надано строк для усунення зазначених недоліків не пізніше десяти днів з дня отримання копії ухвали.

Згідно матеріалів справи, копію ухвали Дніпровського апеляційного суду від 31 липня 2020 року було направлено апелянту на вказану ним в апеляційній скарзі адресу 03 серпня 2020 року та 29 квітня 2021 року (а.с. 57, 60).

Однак, до теперішнього часу недоліки апеляційної скарги апелянтом не усунуто.

Як наголошує Європейський суд з прав людини у своїх рішеннях, сторона, яка задіяна в ході судового розгляду, зобов`язана з розумним інтервалом часу сама цікавитись провадженням по справі, добросовісно користуватися належними їй процесуальними правами та неухильно виконувати процесуальні обов`язки.

Таким чином, зазначені обставини свідчать про зловживання апелянтом своїми процесуальними правами.

Крім того, ст. 2 ЦПК України визначено, що завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ, з метою захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав чи інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Згідно зі ст.ст. 185, 357 ЦПК України, якщо заявник не усунув недоліки апеляційної скарги у строк, встановлений судом, вона вважається неподаною та повертається заявнику.

Повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для її повернення.

Таким чином, апеляційна скарга підлягає поверненню скаржнику.

Керуючись ст. ст. 185, 357 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Апеляційну скаргу Магдалинівської районної державної адміністрації Дніпропетровської області на ухвалу Магдалинівського районного суду Дніпропетровської області від 04 червня 2020 року про відмову у заміні сторони виконавчого провадження у справі за заявою Магдалинівської районної державної адміністрації Дніпропетровської області, заінтересовані особи: відділ примусового виконання рішень у Дніпропетровській області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро), ОСОБА_1 , Дніпропетровська обласна державна адміністрація про заміну сторони виконавчого провадження - вважати неподаною та повернути скаржнику.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з дня її прийняття та може бути оскаржена в касаційному порядку безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів.

Головуючий: В.С. Городнича

Судді: О.В. Лаченкова

М.Ю. Петешенкова

СудДніпровський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення10.09.2021
Оприлюднено12.09.2021
Номер документу99524472
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-223/11

Ухвала від 10.09.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 08.06.2021

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Руснак А. І.

Ухвала від 17.05.2021

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Грубіян Є. О.

Ухвала від 07.05.2021

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Руснак А. І.

Ухвала від 04.04.2011

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Яковенко В. С.

Ухвала від 04.04.2011

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Яковенко В. С.

Ухвала від 23.11.2020

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Крупінська С. С.

Ухвала від 21.10.2020

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 21.09.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Маріуполя

Соловйов О. Л.

Ухвала від 31.07.2020

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні