Ухвала
від 03.09.2021 по справі 362/1898/19
ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 362/1898/19

Провадження № 2/362/372/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03.09.2021 року Васильківський міськрайонний суд Київської області в складі:

головуючого - судді Кравченко Л.М.,

з участю секретаря судового засідання - Шмагун М.С.,

розглянувши в порядку загального позовного провадження у відкритому судовому засіданні в залі суду у місті Василькові Київської області заяву прокурора Васильківського відділу Обухівської окружної прокуратури Радька О.Г. про залучення до розгляду у справі правонаступника позивача у цивільній справі за позовом керівника Києво-Святошинської місцевої прокуратури, який діє в інтересах держави в особі Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства, Державного підприємства Київське лісове господарство до Застугнянської сільської ради Васильківського району Київської області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання недійсним рішення сільської ради, визнання недійсним державного акта та витребування земельної ділянки з незаконного володіння, -

в с т а н о в и в:

У провадженні судді Васильківського міськрайонного суду Київської області Кравченко Л.М. перебуває цивільна справа за позовом керівника Києво-Святошинської місцевої прокуратури, який діє в інтересах держави в особі Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства, Державного підприємства Київське лісове господарство до Застугнянської сільської ради Васильківського району Київської області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання недійсним рішення сільської ради, визнання недійсним державного акта та витребування змеленої ділянки з незаконного володіння .

03.09.2021 р. до суду від прокурора Васильківського відділу Обухівської окружної прокуратури Радька О.Г. надійшла заява про залучення до розгляду у справі правонаступника позивача, вказуючи на те, що статтею 1 Закону України Про прокуратуру від 14.10.14 р. (набув чинності 15.07.2015 р., крім окремих положень) визначено, що прокуратура України становить єдину систему, яка в порядку, передбаченому цим Законом, здійснює встановлені Конституцією України функції з метою захисту прав і свобод людини, загальних інтересів суспільства і держави. Однією з функцій прокуратури, які визначені ст. 2 Закону, залишається представництво інтересів громадянина або держави в суді у випадках, визначених цим Законом. Повноваження прокурора з виконання функції представництва інтересів громадянина або держави в суді врегульовані ст.23 Закону, згідно з п.4 ч. 6 якої прокурор має право брати участь у розгляді справи. Згідно ст.4 чинного Закону організація і діяльність прокуратури України, статус прокурорів визначаються Конституцією, цим та іншими законами України. Відповідно до пункту 1 розділу XII Закону України Про прокуратуру з 15.12.2015 р. набрали чинності ст. 12 Закону та Додаток до цього Закону щодо переліку та територіальної юрисдикції місцевих прокуратур, відповідно до якого територіальна юрисдикція Києво-Святошинської місцевої прокуратури поширювалась, зокрема, на місто Васильків та Васильківський район. На даний час вищевказаний додаток втратив чинність відповідно да Закону України № 113-ІХвід 19.09.2019 р. Відповідно до ст. 12 Закону України Про прокуратуру у системі прокуратури України діють окружні прокуратури, перелік та територіальна юрисдикція яких визначається наказом Генерального прокурора. Утворення, реорганізація та ліквідація окружних прокуратур, визначення їхньої компетенції, структури і штатного розпису здійснюються Генеральним прокурором. Таким чином, на даний час, відповідно до вимог Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури" від 19.09.2019 № 113-ІХ, Наказу Генерального прокурора №39 від 17.02.2021 р., органи прокуратури діють згідно затвердженого переліку та територіальної юрисдикції, зокрема Обухівська окружна прокуратура (з місцем розташування у місті Обухові), юрисдикція якої розповсюджується на Обухівський район Київської області. У зв`язку із цим просить залучити до участі у справі №362/1898/19, в якості позивача Обухівську окружну прокуратуру.

Сторони, будучи у встановленому законом порядку повідомленими про час та місце розгляду справи, в судове засідання повторно не з`явилися, про причини неявки суд не повідомили, заяв та клопотань не подавали.

Згідно вимог ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового засідання технічним засобом здійснює секретар судового засідання. У разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, розглянувши подану заяву та дослідивши письмові докази, дійшов до наступного висновку.

Судом встановлено, що до суду із позовною заявою звернувся керівник Києво-Святошинської місцевої прокуратури, який діє в інтересах держави в особі Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства, Державного підприємства Київське лісове господарство .

Відповідно до ст. 12 Закону України Про прокуратуру у системі прокуратури України на даний час діють окружні прокуратури, відповідно до вимог Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури" від 19.09.2019 № 113-ІХ, Наказу Генерального прокурора №39 від 17.02.2021 р., органи прокуратури діють згідно затвердженого переліку та територіальної юрисдикції, замість Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області діє Києво-Святошинська окружна прокуратура, до якої перейшли всі повноваження Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області.

Згідно до частини 1 статті 4 ЦПК України визначено, що кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Відповідно до п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ст. 13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках. Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Відповідно до ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Відповідно до ч. 1 ст. 81 ЦПК України , кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, крім випадків, встановлених цим кодексом.

Враховуючи, що прокурором Васильківського відділу Обухівської окружної прокуратури Радьком О.Г. не надано суду доказів, що Васильківський відділ Обухівської окружної прокуратури дійсно є правонаступником Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області, а Київська обласна прокуратура до суду із клопотанням про залучення правонаступника не зверталася то підстав для задоволення заяви відсутні.

Відповідно до статтями 4, 13, 55 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в:

У задоволенні заяви прокурора Васильківського відділу Обухівської окружної прокуратури Радька О.Г. про залучення до розгляду у справі правонаступника позивача у цивільній справі за позовом керівника Києво-Святошинської місцевої прокуратури, який діє в інтересах держави в особі Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства, Державного підприємства Київське лісове господарство до Застугнянської сільської ради Васильківського району Київської області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання недійсним рішення сільської ради, визнання недійсним державного акта та витребування змеленої ділянки з незаконного володіння, - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.М. Кравченко

Дата ухвалення рішення03.09.2021
Оприлюднено12.09.2021
Номер документу99530522
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —362/1898/19

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Постанова від 31.05.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Нежура Вадим Анатолійович

Ухвала від 11.02.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Нежура Вадим Анатолійович

Ухвала від 17.01.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Нежура Вадим Анатолійович

Ухвала від 06.12.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Нежура Вадим Анатолійович

Ухвала від 18.10.2021

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Ухвала від 03.06.2021

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Ухвала від 03.09.2021

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні