Ухвала
від 13.09.2021 по справі 477/1818/21
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД

Миколаївської області

Справа №477/1818/21

Провадження №2/477/951/21

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

13 вересня 2021 року м.Миколаїв

Суддя Жовтневого районного суду Миколаївської області Семенова Л.М., вивчивши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Михайло-Ларинської сільської ради про визнання права власності на майно в порядку спадкування,

В с т а н о в и в:

9 вересня 2021 року позивач ОСОБА_1 звернувся до суду із вказаною позовною заявою, в якій просить визнати за ним право власності на житловий будинок АДРЕСА_1 та 4 земельні ділянки різного цільового призначення, які розташовані на території Михайло-Ларинської сільської ради, в порядку спадкування після смерті батька ОСОБА_2 .

Вивченням поданої заяви та доданих до неї матеріалів суд доходить висновку, що позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки не відповідає вимогам ст.175-177 ЦПК України та має недоліки, що перешкоджають вирішенню питання про відкриття провадження у справі.

Відповідно до матеріалів позовної заяви, змісту відмови нотаріуса, за даним спадковими правовідносинами є спадкоємець ОСОБА_3 . Однак позивач не обґрунтував у позові притягнення у якості відповідача Михайло- Ларинської сільської ради за наявності іншого спадкоємця, посилаючись на інформацію про його відмову від прийняття спадщини.

Зі змісту позову вбачається також, що позивач не може провести оцінку спадкового майна так як не є власником. Вказане не відповідає дійсності, оскільки з доданих документів встановлено наявність витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку з чотирьох земельних ділянок, які належали спадкодавцю, із зазначенням нормативно грошової оцінки кожної з них, яка складає 123127 грн. 93 коп. Однією з позовних вимог є визнання права власності на житловий будинок, проведення оцінки якого за матеріалами позову не вбачається. Однак, позивачем зазначено ціну позову у 193 508 грн. 93 коп. та сплачено судовий збір із зазначеної суми. Різниця між нормативно грошовою оцінкою земельних ділянок та ціною позову складає 70381 грн., що ймовірно зазначено як вартість спадкового житлового будинку, однак підтвердження його оцінки позивачем не надано.

Крім того, позивачу потрібно надати оригінал правовстановлюючого документу на житловий будинок та земельні ділянки.

З положень частини 5 статті 177 ЦПК України слідує, що позивач зобов`язаний додати до заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, та, відповідно до частини 2 статті 83 ЦПК України, такі докази мають бути подані разом з поданням позовної заяви.

За вказаного, для усунення недоліків, що перешкоджають вирішенню питання про прийняття позовної заяви до розгляду, позивачу слід звернутися до суду із новою позовною заявою, в якій дотриматися вимог, що висунуто до позовної заяви відповідно до ст.175 та ст.177 ЦПК України, про які зазначено вище, уточнити зміст позовних вимог, а також послатися на докази на підтвердження обставин, викладених у позовній заяві, та надати такі суду.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.175, 185 ЦПК України,

Ухвалив:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Михайло-Ларинсько сільської ради Вітовського району Миколаївської області про визнання права власності на майно в порядку спадкування, залишити без руху, запропонувавши позивачу усунути недоліки, вказані в мотивувальній частині ухвали впродовж десяти днів з дня отримання копії цієї ухвали.

У разі невиконання вимоги суду у вказаний строк позовна заява буде вважатися неподаною і повернеться позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.М.Семенова

СудЖовтневий районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення13.09.2021
Оприлюднено14.09.2021
Номер документу99544719
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —477/1818/21

Рішення від 30.01.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Рішення від 18.01.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Ухвала від 01.11.2022

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Ухвала від 21.01.2022

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Семенова Л. М.

Ухвала від 01.12.2021

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Семенова Л. М.

Ухвала від 01.11.2021

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Семенова Л. М.

Ухвала від 13.09.2021

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Семенова Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні