Постанова
від 16.09.2021 по справі 642/5576/21
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

16.09.2021

№642/5575/21

3/642/1647/21

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 вересня 2021 року суддя Ленінського районного суду м. Харкова Проценко Л.Г., розглянув матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , директора ТОВ Кисет , п.н. НОМЕР_1 , який мешкає: АДРЕСА_1 ,

за ч.1 ст.155-1 КУпАП , -

В С Т А Н О В И В:

Щодо ОСОБА_1 головним державним ревізором-інспектором Північного міжрегіонального управління управління ДПС складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.155-1 КУпАП, де зазначено, що в ТОВ Кисет , директором якого є ОСОБА_1 було виявлено порушення встановленого законом порядку проведення розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а саме: продаж товару з порушенням встановленого законодавством порядку ведення обліку товарних запасів, чим порушено п.12 ст.3 ЗУ Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг . Дата, час і місце вчинення порушення, факт порушення зазначено: встановлено актом фактичної перевірки від 11.08.2021р.

При розгляді справи про адміністративне правопорушення, суд відповідно до вимог ст.ст. 245, 280 КУпАП повинен, зокрема, з`ясувати: чи було вчинено адміністративне правопорушення, чи винна дана особа в його вчиненні, чи підлягає вона адміністративній відповідальності, а також з`ясувати інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Відповідно до ч.1 ст. 256 КУпАП, у протоколі про адміністративне правопорушення зазначаються: дата і місце його складення, посада, прізвище, ім`я, по батькові особи, яка склала протокол; відомості про особу, яка притягається до адміністративної відповідальності (у разі її виявлення); місце, час вчинення і суть адміністративного правопорушення; нормативний акт, який передбачає відповідальність за дане правопорушення; прізвища, адреси свідків і потерпілих, якщо вони є; пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності; інші відомості, необхідні для вирішення справи. Якщо правопорушенням заподіяно матеріальну шкоду, про це також зазначається в протоколі.

Ст. 62 Конституції України передбачає, що ніхто не зобов`язаний доводити свою невинуватість у вчиненні злочину, а обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом, а також на припущеннях. Усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на її користь. Відповідно до зазначеної правової норми прямої дії судом проведена повна та всебічна оцінка зібраних доказів.

Відповідно до ст. 251 КУпАП доказами в справі про адміністративне правопорушення, є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами, показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, протоколом про вилучення речей і документів, а також іншими документами.

Порядок оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення в органах доходів і зборів регламентований Інструкцією з оформлення органами доходів і зборів матеріалів про адміністративні правопорушення, затв.Наказом Міністерства фінансів України № 566 від 02.07.2016, зареєстр. в Міністерстві юстиції України за № 1046/29176 від 27 липня 2016 року.

Відповідно до п.6 розділу ІІ вказаної Інструкції при викладенні обставин правопорушення у протоколі вказуються місце та час його вчинення, суть правопорушення, які саме протиправні дії чи бездіяльність вчинила особа, стосовно якої складається протокол, та які положення законодавства порушено.

Протокол про адміністративне правопорушення не відповідає положенням ст. 256 КУпАП та вказаної Інструкції.

Так, в протоколі не вказано точну дату та час вчинення адміністративного правопорушення.

Окрім того, в протоколі не конкретизовано, в чому саме виявилося порушення встановленого законом порядку вендення обліку товарних запасів при продажу товару.

За таких обставин, є доцільним повернути матеріал для доопрацювання органу, який склав протокол.

Керуючись ст.ст. 256 , 278 КУпАП , суддя, -

постановив:

Адміністративний матеріал про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ч.1ст.155-1 КУпАП - повернути для доопрацювання до Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків ДПС України.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя: Л.Г. Проценко

Дата ухвалення рішення16.09.2021
Оприлюднено17.09.2021
Номер документу99637239
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —642/5576/21

Постанова від 10.11.2021

Адмінправопорушення

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Постанова від 20.10.2021

Адмінправопорушення

Ленінський районний суд м.Харкова

Шрамко Л. Л.

Постанова від 16.09.2021

Адмінправопорушення

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні