Ухвала
від 14.09.2021 по справі 21/007-11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"14" вересня 2021 р. Справа № 21/007-11

Господарський суд Київської області у складі судді Яреми В.А., розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Білоцерківський завод «Трібо» про заміну сторони у виконавчому провадженні

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «МКТ-Капітал»

до Державного підприємства «Білоцерківський завод «Еталон»

про стягнення 38 400,00 гривень

представники учасників справи не з`явились

встановив:

Рішенням Господарського суду Київської області від 21.02.2011 у справі №21/007-11 стягнуто з Державного підприємства «Білоцерківський завод «Еталон» (далі - відповідач) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «МКТ-Капітал» (далі - позивач) 38 400 (тридцять вісім тисяч чотириста) грн. 00 коп. заборгованості, 384 (триста вісімдесят чотири) грн. 00 коп. державного мита та 236 (двісті тридцять шість) грн. 00 коп. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

09.03.2011 видано наказ про примусове виконання рішення Господарського суду Київської області від 21.02.2011 у справі №21/007-11.

01.09.2021 через канцелярію Господарського суду Київської області від Товариства з обмеженою відповідальністю «Білоцерківський завод «Трібо» (далі - ТОВ БЗ Трібо /заявник) надійшла заява, відповідно до якої заявник просить суд замінити стягувача у виконавчому провадженні №35582436 з примусового виконання рішення Господарського суду Київської області у справі №21/007-11 його правонаступником.

Вказану заяву обґрунтовано припиненням стягувача за наказом про примусове виконання рішення Господарського суду Київської області від 21.02.2011 у справі №21/007-11 як юридичної особи шляхом її реорганізації та приєднання до Товариства з обмеженою відповідальністю Білоцерківський завод Трібо .

На підтвердження вказаних обставин заявником до означеної заяви додано, зокрема, копії постанови про відкриття виконавчого провадження на виконання рішення Господарського суду Київської області від 21.02.2011 у справі №21/007-11, протоколу Загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю МКТ-Капітал №8 від 15.08.2012, протоколу Загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю Трібо Рейл №02/19 від 24.04.2019, передавального акта балансових рахунків, матеріальних цінностей та активів Товариства з обмеженою відповідальністю Трібо Рейл до Товариства з обмеженою відповідальністю Білоцерківський завод Трібо .

Ухвалою Господарського суду Київської області від 03.09.2021 у справі №21/007-11 прийнято до розгляду заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Білоцерківський завод «Трібо» про заміну сторони у виконавчому провадження та призначено розгляд заяви на 14.09.2021.

У судове засідання 14.09.2021 учасники справи не з`явились.

Поряд з тим копії ухвали Господарського суду Київської області про призначення розгляду заяви від 03.09.2021 у справі №21/007-11 надіслано судом учасникам справи на їх офіційні адреси згідно даних Єдиного держаного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань, а документи щодо розгляду означеної заяви офіційно оприлюднені у Єдиному державному реєстрі судових рішень - www.reyestr.court.gov.ua та знаходяться у вільному доступі.

Відповідно до ч. 3 ст. 334 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) суд розглядає заяву про заміну сторони її правонаступником у десятиденний строк з дня її надходження до суду у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб. Неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Враховуючи те, що неявка учасників справи не перешкоджає вирішенню питання про заміну сторони правонаступником, суд вважає за можливе розглянути заяву за відсутності їх представників, за наявними в матеріалах справи доказами.

Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Білоцерківський завод «Трібо» про заміну сторони у виконавчому провадження судом встановлено таке.

Рішенням Господарського суду Київської області від 21.02.2011 у справі №21/007-11 стягнуто з Державного підприємства «Білоцерківський завод «Еталон» на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «МКТ-Капітал» 38 400, 00 грн заборгованості, 384, 00 грн державного мита та 236, 00 грн витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

09.03.2011 видано наказ про примусове виконання рішення Господарського суду Київської області від 21.02.2011.

Як вбачається з наданих заявником доказів, 27.11.2012 відкрито виконавче провадження №35582436 з виконання наказу Господарського суду Київської області від 09.03.2011 у справі №21/007-11 та відповідно до інформації, що міститься в автоматизованій системі виконавчих проваджень станом на 14.09.2021 - зупинено.

Згідно інформації в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Товариством з обмеженою відповідальністю «МКТ-Капітал» змінено найменування юридичної особи, за ідентифікаційним кодом 37100720, на - Товариство з обмеженою відповідальністю Трібо Рейл та юридичну адресу зазначеного товариства на - 09108, Київська обл., місто Біла Церква, вулиця Леваневського, будинок 95.

Вказане також підтверджується копією протоколу Загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю МКТ-Капітал №8 від 15.08.2012 та витягу з ЄДР, що містяться в матеріалах справи.

До того ж відповідно до наданої заявником копії постанови про заміну сторони виконавчого провадження вбачається, що старшим державним виконавцем Гопцієм Р.О. замінено сторону виконавчого провадження №35582436 з Товариства з обмеженою відповідальністю МКТ-Капітал на Товариство з обмеженою відповідальністю Трібо Рейл .

З огляду на вказане, суд дійшов висновку, що надалі під час розгляду означеної заяви назвою позивача є Товариство з обмеженою відповідальністю Трібо Рейл (далі - ТОВ Трібо Рейл /позивач), що знаходиться за адресою - 09108, Київська обл., місто Біла Церква, вулиця Леваневського, будинок 95.

24.04.2019 Загальними зборами учасників ТОВ Трібо Рейл вирішено здійснити реорганізацію вказаного товариства шляхом його приєднання до ТОВ БЗ Трібо , а також після складання передавального акта, провести передачу майна від ТОВ Трібо Рейл до ТОВ БЗ Трібо як правонаступника.

Відповідно до копії передавального акта балансових рахунків, матеріальних цінностей та активів, що знаходиться в матеріалах справи, всі зобов`язання ТОВ Трібо Рейл перед кредиторами, усі права та обов`язки, а також усі активи і пасиви ТОВ Трібо Рейл шляхом приєднання переходять до правонаступника ТОВ БЗ Трібо .

Як вбачається з витягу ЄДР, 20.01.2020 проведено державну реєстрацію припинення ТОВ Трібо Рейл в результаті її реорганізації, а юридичною особою-правонаступником ТОВ Трібо Рейл вказане ТОВ БЗ Трібо .

Надалі згідно інформації наявної в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань проведено державну реєстрацію змін до відомостей про ТОВ БЗ Трібо , а саме внесено дані про юридичну особу, правонаступником якої є ТОВ БЗ Трібо - ТОВ Трібо Рейл .

Згідно ч. 1 ст. 104 Цивільного кодексу України (далі - ЦК України) юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників.

Частиною 8 статті 4 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань визначено, що у разі приєднання юридичних осіб здійснюється державна реєстрація припинення юридичних осіб, що припиняються у результаті приєднання, та державна реєстрація змін до відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі, щодо правонаступництва юридичної особи, до якої приєднуються. Приєднання вважається завершеним з дати державної реєстрації змін до відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі, щодо правонаступництва юридичної особи, до якої приєднуються.

Відповідно до ч. 2 ст. 107 ЦК України після закінчення строку для пред`явлення вимог кредиторами та задоволення чи відхилення цих вимог комісія з припинення юридичної особи складає передавальний акт (у разі злиття, приєднання або перетворення) або розподільчий баланс (у разі поділу), який має містити положення про правонаступництво щодо майна, прав та обов`язків юридичної особи, що припиняється шляхом поділу, стосовно всіх її кредиторів та боржників, включаючи зобов`язання, які оспорюються сторонами.

Отже, у разі злиття, приєднання, поділу підприємств момент переходу майна та відповідних прав і обов`язків до нових підприємств - правонаступників визначається моментом підписання передавального акта або розподільчого балансу, а факт настання правонаступництва безпосередньо пов`язаний з моментом передання прав та обов`язків від правопопередника до правонаступника.

Згідно ч. 4 ст. 107 ЦК України порушення положень частин другої та третьої цієї статті є підставою для відмови у внесенні до єдиного державного реєстру запису про припинення юридичної особи та державній реєстрації створюваних юридичних осіб - правонаступників.

Факт внесення запису до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань стосовно правонаступництва юридичної особи, до якої приєднуються свідчить про повне завершення процедури приєднання ТОВ Трібо Рейл та передачу його прав і обов`язків правонаступнику - ТОВ БЗ Трібо , а також підтверджує відсутність порушень вимог частин другої та третьої статті 107 ЦК України, зокрема, щодо складення та затвердження передавального акту (розподільчого балансу), який містить положення про правонаступництво щодо майна, прав та обов`язків ТОВ Трібо Рейл стосовно всіх його кредиторів та боржників, включаючи зобов`язання, які оспорюються сторонами.

Зважаючи на викладене вище, враховуючи приписи статті 107 ЦК України, оскільки судом встановлено перехід прав і обов`язків сторони у справі до іншої особи, суд дійшов висновку, що Товариство з обмеженою відповідальністю Білоцерківський завод Трібо є правонаступником Товариства з обмеженою відповідальністю Трібо Рейл у справі №21/007-11.

Відповідно до ч.ч.1-2 статті 52 Господарського процесуального кодексу України у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення юридичної особи шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідного учасника справи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Приписами ч. 1, 2 ст. 334 Господарського процесуального кодексу України визначено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

Враховуючи викладене, оскільки Товариство з обмеженою відповідальністю Білоцерківський завод Трібо є правонаступником всіх прав та обов`язків Товариства з обмеженою відповідальністю Трібо Рейл та заявником надано докази перебування наказу Господарського суду Київської області від 09.03.2011 у справі №21/007-11 на виконанні, суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Білоцерківський завод «Трібо» про заміну сторони у виконавчому провадженні та заміну стягувача у виконавчому провадженні №35582436 з примусового виконання наказу Господарського суду Київської області від 09.03.2011 у справі №21/007-11 - Товариства з обмеженою відповідальністю Трібо Рейл (09108, Київська обл., місто Біла Церква, вулиця Леваневського, будинок 95, ідентифікаційний код - 37100720) на його правонаступника - Товариство з обмеженою відповідальністю Білоцерківський завод Трібо (09108, Київська обл., місто Біла Церква, вулиця Леваневського, будинок 95, ідентифікаційний код - 35046274).

Керуючись ст. ст. 52, 234, 235, 334 Господарського процесуального кодексу України, суд

постановив:

1. Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Білоцерківський завод «Трібо» про заміну сторони у виконавчому провадженні задовольнити.

2 . Замінити стягувача у виконавчому провадженні №35582436 з примусового виконання наказу Господарського суду Київської області від 09.03.2011 у справі №21/007-11 - Товариство з обмеженою відповідальністю Трібо Рейл (09108, Київська обл., місто Біла Церква, вулиця Леваневського, будинок 95, ідентифікаційний код - 37100720) його правонаступником - Товариством з обмеженою відповідальністю Білоцерківський завод Трібо (09108, Київська обл., місто Біла Церква, вулиця Леваневського, будинок 95, ідентифікаційний код - 35046274).

Повний текст ухвали складено та підписано 17.09.2021.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею відповідно до ч. 2 ст. 235 ГПК України та може бути оскаржена у апеляційному порядку - до Північного апеляційного господарського суду протягом десяти днів з моменту її складення у відповідності до ч. 1 ст. 256 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя В.А. Ярема

Дата ухвалення рішення14.09.2021
Оприлюднено20.09.2021
Номер документу99679114
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 38 400,00 гривень

Судовий реєстр по справі —21/007-11

Ухвала від 12.09.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Ярема В.А.

Ухвала від 24.07.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Ярема В.А.

Ухвала від 10.07.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Ярема В.А.

Ухвала від 26.06.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Ярема В.А.

Ухвала від 19.06.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Ярема В.А.

Ухвала від 14.09.2021

Господарське

Господарський суд Київської області

Ярема В.А.

Ухвала від 03.09.2021

Господарське

Господарський суд Київської області

Ярема В.А.

Рішення від 21.02.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Ярема В.А.

Ухвала від 14.01.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Ярема В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні