Ухвала
від 07.09.2021 по справі 916/743/18
КАСАЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

УХВАЛА

07 вересня 2021 року

м. Київ

Справа № 916/743/18

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду:

Могил С.К. - головуючий (доповідач), Волковицька Н.О., Случ О.В.,

за участю секретаря судового засідання Кравчук О.І.,

та представників:

позивача: Продун Г.М. (присутня в судовому засіданні в режимі відеоконференції),

відповідача: Орєшкова Н.В.,

третіх осіб: не з`явились,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в режимі відеоконференції касаційну скаргу Державного підприємства "Адміністрація морських портів України" в особі Одеської філії Державного підприємства "Адміністрація морських портів України" (адміністрація Одеського морського порту)

на постанову Південно- західного апеляційного господарського суду від 01.03.2021

у справі № 916/743/18

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Підприємство "МАСТ-БУД"

до Державного підприємства "Адміністрація морських портів України" в особі Одеської філії Державного підприємства "Адміністрація морських портів України" (адміністрація Одеського морського порту)

треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача:

1) Кабінет Міністрів України;

2) Міністерство інфраструктури України;

3) Товариство з обмеженою відповідальністю "ГТ Проект-Україна"

про зобов`язання укласти додаткову угоду з додатками до договору,

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Підприємство "МАСТ-БУД" звернулось до Господарського суду Одеської області з позовом до Державного підприємства "Адміністрація морських портів України" в особі Одеської філії Державного підприємства "Адміністрація морських портів України" (адміністрація Одеського морського порту) про зобов`язання укласти додаткову угоду з додатками до договору.

Справа розглядалась судами неодноразово.

Рішенням Господарського суду Одеської області від 07.04.2020 (судді Бездоля Ю.С., Цісельський О.В., Щавинська Ю.М.) відмовлено у задоволенні позову.

Постановою Південно- західного апеляційного господарського суду від 01.03.2021 (судді Мишкіна М.А., Богатир К.В., Лавриненко Л.В.) рішення місцевого суду скасовано, ухвалено нове - про задоволення позову.

Не погоджуючись з висновками суду апеляційної інстанції, відповідач звернувся до Верховного Суду з касаційною скаргою, в якій посилається на те, що судом апеляційної інстанції неправильно застосовано норми матеріального та процесуального права, однак висновки Верховного Суду щодо їх застосування до подібних правовідносин наразі відсутні. Просить постанову скасувати, рішення суду першої інстанції залишити в силі.

Ухвалою Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду від 23.04.2021 відкрито касаційне провадження у справі та призначено її розгляд в судовому засіданні на 01.06.2021, в якому Судом неодноразово оголошувалась перерва, в тому числі, на підставі клопотань сторін, мотивованих тим, що між сторонами ведуться переговори щодо укладення мирової угоди з метою врегулювання спірних правовідносин.

07.09.2021 до Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду надійшла спільна письмова заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Підприємство "МАСТ-БУД" та Одеської філії Державного підприємства "Адміністрація морських портів України" (адміністрації Одеського морського порту) від 06.09.2021 про затвердження мирової угоди у справі та закриття провадження у справі.

Положеннями ч. 1 ст. 42 ГПК України учасникам справи надано процесуальне право на подання заяв та клопотань під час розгляду справи судом.

Колегія суддів Верховного Суду зазначає, що в силу ст.ст. 14, 42 ГПК України, виходячи з принципу диспозитивності у господарському судочинстві, учасники справи на власний розсуд користуються наданими їх процесуальними правами, в тому числі правом на укладення мирової угоди, що є підставою для закриття провадження у справі.

Відповідно до ч.ч. 1-4 ст. 192 ГПК України, мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу. До ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії. Укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Статтею 307 ГПК України передбачено, що у суді касаційної інстанції сторони мають право укласти мирову угоду відповідно до загальних правил про таку процесуальну дію незалежно від того, хто подав касаційну скаргу. Якщо мирова угода сторін відповідає вимогам ст. 192 цього Кодексу, суд визнає нечинними судові рішення судів першої та апеляційної інстанцій та постановляє ухвалу про затвердження мирової угоди сторін, якою одночасно закриває провадження у справі.

Згідно з ч.ч. 1, 2 ст. 317 ГПК України, постанова суду касаційної інстанції набирає законної сили з моменту її прийняття. З моменту прийняття постанови судом касаційної інстанції скасовані або визнані нечинними рішення, постанови та ухвали суду першої або апеляційної інстанції втрачають законну силу та подальшому виконанню не підлягають.

Як вбачається із змісту поданої сторонами спору на затвердження Верховному Суду Мирової угоди від 06.09.2021, позивачем та відповідачем погоджено зміну договірної ціни робіт, необхідних для завершення другої ділянки огороджувального хвилелому. Отже, умови Мирової угоди стосуються виключно взаємних прав та обов`язків сторін у даній справі щодо виконання зобов`язань за Довгостроковим договором підряду №КД-14306 від 25.12.2009 на виконання робіт з будівництва 1-ї черги (гідротехнічні споруди) контейнерного терміналу на Карантинному молу Державного підприємства Одеський морський торговельний порт за рахунок штучно утвореної території: Лот №2 - Будівництво огороджувального хвилелому та спрямовані на врегулювання спору між ними на підставі взаємних поступок.

Положеннями ч. 3 ст. 56 ГПК України передбачено, що юридична особа бере участь у справі через свого керівника, уповноваженого діяти від її імені відповідно до закону, статуту, положення (самопредставництво юридичної особи), або через свого представника.

Подана сторонами на затвердження до Верховного Суду Мирова угода від 06.09.2021 у справі №916/743/18 підписана представниками сторін - Товариства з обмеженою відповідальністю Підприємство МАСТ-БУД - директором Розбеєм Сергієм Костянтиновичем, який за даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань є керівником юридичної особи, та Одеської філії державного підприємства Адміністрація морських портів України (адміністрація Одеського морського порту) в особі начальника адміністрації Одеського морського порту Лапая Максима Васильовича, який діє на підставі Положення про Одеську філію Державного підприємства Адміністрація морських портів України (адміністрація Одеського морського порту) та довіреності від 06.09.2021 № 3096/10-01-01/Вих.

З огляду на те, що умови поданої на затвердження до Верховного Суду Мирової угоди не суперечать вимогам чинного законодавства та спрямовані на врегулювання господарського спору між сторонами у даній справі шляхом взаємних поступок, текст Мирової угоди підписано уповноваженими представниками сторін та скріплено печатками позивача та відповідача, Судом роз`яснено представникам сторін про наслідки укладення мирової угоди згідно зі статтею 192 ГПК України, колегія суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду вважає за можливе затвердити Мирову угоду від 06.09.2021 у справі №916/743/18 на погоджених сторонами спору умовах, які викладено у спільній письмовій заяві позивача та відповідача, та закрити у зв`язку із цим провадження у справі на підставі ст. 307 ГПК України.

У зв`язку із затвердженням мирової угоди у справі №916/743/18 на стадії касаційного провадження, Верховний Суд визнає нечинними прийняті у даній справі рішення Господарського суду Одеської області від 07.04.2020 та постанову Південно- західного апеляційного господарського суду від 01.03.2021 в порядку ст.ст. 307, 317 ГПК України.

Згідно з ч. 4 ст. 231 ГПК України про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з бюджету.

Частинами 2 і 4 ст. 130 ГПК України передбачено, що у разі укладення мирової угоди, відмови від позову, визнання позову відповідачем на стадії перегляду рішення в апеляційному чи касаційному порядку, суд у відповідній ухвалі у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення скаржнику (заявнику) з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого ним під час подання відповідної апеляційної чи касаційної скарги. Якщо сторони під час укладення мирової угоди не передбачили порядку розподілу судових витрат, кожна сторона у справі несе половину судових витрат.

При зверненні до Верховного Суду з касаційною скаргою Одеська філія Державного підприємства "Адміністрація морських портів України" (адміністрація Одеського морського порту) сплатила 3524 грн судового збору, що підтверджується платіжним дорученням №465 від 25.03.2021. За таких обставин поверненню з Державного бюджету на користь скаржника підлягає судовий збір у сумі 1762 грн.

Керуючись ст.ст. 42, 192, 234, 307, 317 ГПК України, Суд

У Х В А Л И В :

1 .Задовольнити спільну заяву від 06.09.2021 Одеської філії Державного підприємства "Адміністрація морських портів України" (адміністрація Одеського морського порту) та Товариства з обмеженою відповідальністю "Підприємство Маст-Буд" про укладання мирової угоди.

2 . Затвердити мирову угоду, укладену 06.09.2021 між Одеською філією Державного підприємства "Адміністрація морських портів України" (адміністрацією Одеського морського порту) та Товариством з обмеженою відповідальністю "Підприємство Маст-Буд" у такій редакції:

МИРОВА УГОДА

м. Київ 06.09.2021 року

Товариство з обмеженою відповідальністю Підприємство МАСТ-БУД , код за ЄДРПОУ 33653812, юридична адреса: 87500, Донецька область, м. Маріуполь, бульвар Б. Хмельницького, 24-а, надалі Позивач , в особі директора Розбея Сергія Костянтиновича, який діє на підставі Статуту - з однієї сторони, та Державне підприємство Адміністрація морських портів України , код за ЄДРПОУ 38727770, юридична адреса: 01135, м. Київ, проспект Перемоги, 14, в особі Одеської філії державного підприємства Адміністрація морських портів України (адміністрація Одеського морського порту), код за ЄДРПОУ 38728457, юридична адреса: 65026, м. Одеса, Митна площа, 1, надалі Відповідач, в особі начальника адміністрації Одеського морського порту Лапая Максима Васильовича, який діє на підставі Положення про Одеську філію Державного підприємства Адміністрація морських портів України (адміністрація Одеського морського порту) та довіреності від 06.09.2021 р. № 3096/10-01-01/Вих - з іншої сторони, які є Сторонами в господарській справі №916/743/18 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Підприємство МАСТ-БУД до Державного підприємства Адміністрація морських портів України в особі Одеської філії Державного підприємства Адміністрація морських портів України (адміністрація Одеського морського порту) про зобов`язання укласти додаткову угоду з додатками до Довгострокового договору підряду №КД-14306 від 25.12.2009р., яка перебуває у провадженні Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, враховуючи коригування та затвердження відкоригованої проектної документації на будівництво за проектом Будівництво першої черги (гідротехнічні споруди) контейнерного терміналу на Карантинному молу державного підприємства Одеський морський торговельний порт за рахунок штучно створеної території. Коригування наказом ДП АМПУ № 167/10 від 10.08.2021, експертний звіт ДП Укрдержбудекспертиза від 07.06.2021 р. щодо розгляду відкоригованої проектної документації та регіональних поточних цін, з метою врегулювання спору та завершення робіт за другою ділянкою огороджувального хвилелому проекту з будівництва 1-ї черги (гідротехнічні споруди) контейнерного терміналу на Карантинному молу Державного підприємства Одеський морський торговельний порт за рахунок штучно утвореної території, у відповідності до частини сьомої статті 46, статей 130, 192, 193, 307 Господарського процесуального кодексу України, уклали МИРОВУ УГОДУ про наступне.

1. Товариство з обмеженою відповідальністю Підприємство МАСТ-БУД та Державне підприємство Адміністрація морських портів України в особі Одеської філії Державного підприємства Адміністрація морських портів України (адміністрація Одеського морського порту) прийшли до згоди укласти Додаткову угоду до Довгострокового договору підряду №КД-14306 від 25.12.2009р. на виконання робіт з будівництва 1-ї черги (гідротехнічні споруди) контейнерного терміналу на Карантинному молу Державного підприємства Одеський морський торговельний порт за рахунок штучно утвореної території: Лот №2 - Будівництво огороджувального хвилелому з додатками щодо зміни договірної ціни робіт, необхідних для завершення другої ділянки огороджувального хвилелому у наступній редакції:

Додаткова угода до Довгострокового договору підряду №КД-14306 на виконання робіт з будівництва 1-ї черги (гідротехнічні споруди) контейнерного терміналу на Карантинному молу Державного підприємства Одеський морський торговельний порт за рахунок штучно утвореної території: Лот №2 - Будівництво огороджувального хвилелому від 25.12.2009р.

Державне підприємство Адміністрація морських портів України в особі Одеської філії Державного підприємства Адміністрація морських портів України (адміністрація Одеського морського порту), назване в подальшому Замовник , в особі начальника адміністрації Одеського морського порту Лапая Максима Васильовича, діючого на підставі Положення про Одеську філію Державного підприємства Адміністрація морських портів України (адміністрація Одеського морського порту) та довіреності від 06.09.2021 р. № 3096/10-01-01/Вих та довіреності від 28.12.2020 р., посвідченої приватним нотаріусом ОМНО Груєвою О.В. та зареєстрованої в реєстрі за №7668, з однієї сторони, та Товариство з обмеженою відповідальністю Підприємство МАСТ-БУД , іменоване надалі Підрядник , в особі директора Розбея Сергія Костянтиновича, діючого на підставі Статуту, з другої сторони, разом іменовані надалі Сторони , уклали цю Додаткову угоду до Довгострокового договору підряду № КД-14306 на виконання Робіт з будівництва 1-ї черги (гідротехнічні споруди) контейнерного терміналу на Карантинному молу ДП ОМТП за рахунок штучно утвореної території: Лот №2 Будівництво огороджувального хвилелому від 25.12.2009 р. (далі - Договір ) про наступне:

1. Підрядник приймає на себе зобов`язання відповідно до відкоригованої проектної документації виконати наступні роботи:

Найменування робіт і витратОдиниця виміруКількість - Водолазне обстеження дна акваторії при радіусі видимості більше 1 м в морських умовах відкритого узбережжя [відкритого рейду] (на протязі всього хвилерізу дл.900м.) 100м2 1080 - Установка підводних геодезичних марок.шт 650 - Підводна геодезична маркашт 650 - Відсипання каменю 250кг в постіль гравітаційних споруд з несамохідних барж плавучими кранами з грейферним ковшем місткістю до 4 м3 у відкритого Узбережжя 100м3 161,47 - Переміщення матеріалів або скельної породи несамохідними баржами при облаштуванні відсипання у відкритого узбережжя на1км 100м3 161,47 - Камінь бутовий М800-1400 масою 250кг.м3 17115,82 - Грубе розрівнювання кам`яних постілей (камінь масою 250кг.) під водою водолазами при відсипці горизонтальних постілей іншими плавучими засобами в морських умовах відкритого узбережжя [відкритого рейду] 100м2 33,03 - Грубе розрівнювання кам`яних постілей (камінь масою 250кг.) під водою водолазами при відсипці похилих постілей іншими плавучими засобами в морських умовах відкритого узбережжя [відкритого рейду] 100м2 72,63 - Грубе розрівнювання кам`яних постілей (камінь масою 250кг.) під водою водолазами при відсипці горизонтальних постілей іншими плавучими засобами в морських умовах відкритого узбережжя [відкритого рейду] (на глибину менше 2,5 м i понад 12 до 20 м) 100м2 30,03 - Грубе розрівнювання кам`яних постілей (камінь масою 250кг.) під водою водолазами при відсипці похилих постілей іншими плавучими засобами в морських умовах відкритого узбережжя [відкритого рейду] (на глибині менше 2,5 м i понад 12 до 20 м) 100м2 14,55 - Ретельне розрівнювання кам`яних постілей (камінь масою 250кг) під водою водолазами при відсипанні горизонтальних постілей іншими плавучими засобами в морських умовах відкритого узбережжя [відкритого рейду] під тетраподи. 100м2 33,03 - Ретельне розрівнювання кам`яних постілей (камінь масою 250кг.) під водою водолазами при відсипанні похилих постілей іншими плавучими засобами в морських умовах відкритого узбережжя [відкритого рейду] під тетраподи. 100м2 72,64 - Ретельне розрівнювання кам`яних постілей (камінь масою 250кг.) під водою водолазами при відсипанні горизонтальних постілей іншими плавучими засобами в морських умовах відкритого узбережжя [відкритого рейду] (на глибині менше 2,5 м i понад 12 до 20 м) 100м2 30,03 - Ретельне розрівнювання кам`яних постілей (камінь масою 250кг.) під водою водолазами при відсипанні похилих постілей іншими плавучими засобами в морських умовах відкритого узбережжя [відкритого рейду] (на глибині менше 2,5 м i понад 12 до 20 м) 100м2 14,55 - Ретельне розрівнювання кам`яних постілей (камінь масою 250кг.) під водою водолазами при відсипанні горизонтальних постілей іншими плавучими засобами в морських умовах відкритого узбережжя [відкритого рейду] під тетраподи. (На глибіні менше 2,5 м i понад 12 до 20 м) 100м2 33,03 - Укладання тетраподiв масою до 15 т у воду плавучими кранами з барж несамохiдних бiля вiдкритого узбережжя [вiдкритого рейду]шт 5060 - Тетраподи масою 5тм3 10533,33 - Перемiщення плавучих засобiв з тетраподами вiд приоб`єктного складу до мiсця робiт на перший км біля вiдкритого узбережжя [вiдкритого рейду] несамохiдними баржами при масi тетраподiв до 5 т 100шт 50,6 - Відсипання каменю 15-100кг в постіль гравітаційних споруд з несамохідних барж плавучими кранами з грейферним ковшем місткістю до 4 м3 у відкритого узбережжя для створення будівельного підйому 2,7м 100м3 215,8 - Переміщення матеріалів або скельної породи несамохідними баржами при влаштуванні відсипати у відкритого узбережжя на1км. 100м3 215,8 - Камінь бутовий М800-1400 масою 15-100кг.м3 22874,8 - Відсипання піску в банкет з несамохідних барж кранами плавучими з грейферним ковшем місткістю до 4 м3 у відкритого узбережжя 100м3 158,5 - Переміщення піску несамохідними баржами при пристрої відсипати у відкритого узбережжя на 1 км 100м3 158,5 - Пiсок природний, рядовийм3 17435 - Розрiвнювання пiд водою водолазами пiщаних постелей в морських умовах вiдкритого узбережжя [вiдкритого рейду] 100м2 57,9 - Відсипання щебеню в банкет з несамохідних барж кранами плавучими з грейферним ковшем місткістю до 4 м3 у відкритого узбережжя 100м3 18,6 - Переміщення матеріалів або скельної породи несамохідними баржами при влаштуванні відсипати у відкритого узбережжя на 1 км 100м3 18,6 - Щебiнь iз природного каменю для будiвельних робiт, фракцiя 40-70 мм, марка М1000 i бiльшем3 2046 - Грубе розрівнювання під водою водолазами щебеневих горизонтальних ліжок в морських умовах відкритого узбережжя [відкритого рейду] 100м2 32,2 - Грубе розрівнювання під водою водолазами щебеневих похилих ліжок в морських умовах відкритого узбережжя [відкритого рейду] 100м2 25,7

а Замовник зобов`язується прийняти виконані роботи, оплатити їх вартість в порядку та на умовах Договору, цієї Додаткової Угоди та договірної ціни (Додаток №1), що є невід`ємною частиною цієї Додаткової угоди.

2. Вартість вищевикладених робіт визначається Додатком №1 до цієї Додаткової угоди. Вартість робіт складає 260 745 558,00 (двісті шістдесят мільйонів сімсот сорок п`ять тисяч п`ятсот п`ятдесят вісім гривень 00 коп.) грн., у тому числі ПДВ 20% - 43 457 593,00 (сорок три мільйони чотириста п`ятдесят сім тисяч п`ятсот дев`яносто три гривні 00 коп.) грн.

3. Вид договірної ціни - динамічна.

4. Враховуючи те, що сплачений за Договором аванс повністю використаний, оплата за фактично виконані Роботи здійснюється за фактом виконаних робіт шляхом перерахування грошових коштів з поточного рахунку Замовника у розмірі 100 % (сто відсотків) від вартості фактично виконаних Робіт після підписання Сторонами Акту приймання виконаних будівельних робіт (за формою КБ-2в) та Довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрат (за формою КБ-3) на виконані Підрядником Роботи, протягом 15 банківських днів з дня отримання Замовником належним чином оформленого оригіналу рахунку Підрядника та належним чином оформленої податкової накладної/розрахунку коригування до податкової накладної в електронній формі та зареєстрованій в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі - ЄРПН) в порядку та строки визначені податковим законодавством.

При цьому приймання та оплата виконаних Робіт здійснюється після затвердження фінансового плану ДП АМПУ на поточний рік та у разі наявності витрат на Роботи, що є предметом цього Договору, у затвердженому фінансовому плані на поточний рік з урахуванням вимог Постанови КМУ від 03.10.2012 № 899 та Постанови КМУ від 27.02.2019 № 133. Замовник звільняється від будь-якої відповідальності перед Підрядником у зв`язку з відсутністю фінансування або затримкою фінансування Робіт за Договором.

5. Виконання робіт за Договором відновлюється з дати підписання Сторонами акту про відновлення робіт.

6. Строк виконання робіт, передбачених цією Додатковою Угодою, становить 750 (сімсот п`ятдесят) календарних днів безпосереднього виконання робіт з дати підписання Сторонами акту про відновлення робіт (п.5 цієї додаткової угоди).

7. Підрядник забезпечує дотримання вимог законодавства України з метою запобігання поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 при здійсненні заходів, передбачених цією Додатковою угодою та Договором. Підрядник несе передбачену законодавством України відповідальність за недотримання вимог діючого законодавства по запобіганню поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 при здійсненні відповідних заходів, які передбачені цією Додатковою угодою та Договором.

8. У визначеному чинним законодавством порядку, Замовник має право, відмовитись від встановлення (підтримання) ділових відносин (у тому числі шляхом припинення ділових відносин), а також застосувати інші заходи застереження за наявності підстав, визначених Законом України Про санкції та іншими нормами чинного законодавства України та міжнародних договорів України. Замовник не встановлює ділові відносини з юридичними, фізичними особами-підприємцями та фізичними особами які займаються незалежною професійною діяльністю, які включені до Переліку осіб, пов`язаних зі здійсненням терористичної діяльності або по відношенню до яких застосовані міжнародні санкції, а також спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) відповідно Закону України Про санкції .

Сторони дійшли спільної згоди, що не може залучати або встановлювати ділові відносини з особами, підприємствами, установами, організаціями, проти яких застосовані обмежувальні заходи (санкції) Україною, іноземними державами, міжнародними органами або установами, які визнаються Україною, щодо яких введено обмежувальний захід (санкції) заборона встановлення ділових відносин або подібні обмежувальні заходи, які використовуються іноземними державами, міжнародними організаціями або установами та які визнані Україною.

Сторони дійшли згоди, що виконання зобов`язань за цим Договором може бути зупинено/обмежено Замовником та/або цей Договір може бути розірваний Замовником у випадку недодержання Підрядником вимог цього пункту Договору або у випадку, якщо на Підрядника або пов`язаних з ним осіб, афілійованих осіб, працівників, посередників, представників будуть накладені обмежувальні заходи (санкції) Україною, іноземними державами та/або міжнародними органами або установами, які визнаються Україною.

Сторони цим встановлюють, що Замовник звільняється від будь-якої відповідальності перед Підрядником у зв`язку з невиконанням Підрядником умов цього пункту Додаткової Угоди. Підрядник зобов`язаний відшкодувати Замовнику будь-які витрати, фактично понесені Замовнику у зв`язку із недодержанням Підрядником вимог цього пункту Додаткової Угоди.

9. Інші умови Договору, які не змінені/доповнені цією Додатковою угодою, залишаються без змін, і Сторони підтверджують свої зобов`язання за ними.

10. Ця Додаткова угода набирає чинності з дня затвердження судом Мирової угоди у справі №916/743/18 та діє до повного виконання зобов`язань за Договором.

11. Додаткова угода складена українською мовою та є невід`ємною частиною Договору.

12. Невід`ємною частиною цієї Додаткової угоди є:

- Додаток №1: Договірна ціна .

2. Підписанням цією Мирової угоди зменшується договірна ціна за Додатковою угодою до Довгострокового договору підряду №КД-14306 від 25.12.2009р. на виконання робіт з будівництва 1-ї черги (гідротехнічні споруди) контейнерного терміналу на Карантинному молу Державного підприємства Одеський морський торговельний порт за рахунок штучно утвореної території: Лот №2 - Будівництво огороджувального хвилелому , про зобов`язання укладення якої заявлено позовні вимоги, з 262 135 853,00 грн. до 260 745 558,00 гривень.

3. Цією Угодою сторони у справі №916/743/18 дійшли згоди стосовно розподілу судових витрат в наступному порядку: сплачений Позивачем судовий збір за розгляд цієї справи у Господарському суді Одеської області, Південно-західному апеляційному господарському суді, Касаційному господарському суду у складі Верховного Суду, а також витрати по оплаті вартості судової будівельно-технічної експертизи, послуг з надання правничої допомоги Відповідачем на користь Товариства з обмеженою відповідальністю Підприємство МАСТ-БУД не відшкодовується, як і не відшкодовуються Позивачем витрати Відповідача з оплати судового збору за подання касаційної скарги до Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, а також понесені ним інші судові витрати, пов`язані з судовим розглядом справи №916/743/18, у тому числі й витрати на правничу допомогу.

4. Сторони узгодили, що з укладенням та затвердженням ухвалою Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду даної Мирової угоди спір у справі №916/743/18 повністю та остаточно врегульований, Сторони не мають і не матимуть одна до одної жодних інших претензій, пов`язаних з предметом спору у зазначеній справі, у тому числі не ініціюватимуть у майбутньому стягнення один з одного будь-яких штрафних санкцій, пов`язаних з затримкою виконання робіт за Договором №КД-14306 від 25.12.2009р., за період з 28 квітня 2014 року по дату підписання Сторонами Акту про відновлення робіт, відповідно до п.5 Додаткової угоди.

5. Сторони визнають, що з урахуванням положень цієї Угоди та умов Додаткової угоди до Довгострокового договору підряду №КД-14306 на виконання робіт з будівництва 1-ї черги (гідротехнічні споруди) контейнерного терміналу на Карантинному молу Державного підприємства Одеський морський торговельний порт за рахунок штучно утвореної території: Лот №2 - Будівництво огороджувального хвилелому від 25.12.2009р., існують достатні підстави для визначення зобов`язань Сторін.

6. Сторони мають належне уявлення про сутність цієї Угоди, усвідомлюють її мету та умови усіх її елементів.

7. Сторони засвідчують, що всі викладені умови даної Мирової угоди відповідають їх реальному волевиявленню та інтересам і породжують настання наслідків, зазначених у її тексті. Наслідки цієї Угоди Сторонам відомі і зрозумілі.

8. Відповідач та Позивач заявляють, що дана Угода стосується лише їх прав і обов`язків щодо предмету позову у справі №916/743/18 та в процесі її укладення, виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права жодних третіх осіб.

9. Сторони добровільно відмовляються від подальшого розгляду справи №916/743/18 та узгоджують закриття провадження у ній.

10. Сторони підтверджують, що особи, які підписали дану Мирову угоду, мають всі необхідні повноваження на її підписання та не мають будь-яких застережень та/або обмежень таких повноважень та/або своєї правоздатності, та/або дієздатності.

11. Уся інформація, викладена в даній Мировій угоді, сприймається Сторонами як повною мірою достовірна. Кожна Сторона окремо несе повну відповідальність за недостовірність інформації, яка зазначена нею в даній Мировій угоді.

12. Мирова угода набирає чинності з дати її затвердження ухвалою Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду та діє до повного виконання Сторонами її умов. Дану мирову угоду складено у чотирьох автентичних примірниках, що мають однакову юридичну силу, із яких один примірник для Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, два примірника для Відповідача, один примірник для Позивача.

13. Ухвала Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, якою затверджено дану Мирову угоду, є виконавчим документом в розумінні Закону України Про виконавче провадження .

Замовник Державне підприємство "Адміністрація морських портів України" (38727770), Одеська філія Державного підприємства "Адміністрація морських портів України" (адміністрація Одеського морського порту) (38728457)

(назва організації)

Підрядник Товариство з обмеженою відповідальністю "Підприємство "Маст-Буд"

(назва організації)

ДОГОВІРНА ЦІНА

на будівництво Роботи з будівництва 1-ої черги (гідротехнічні споруди) контейнерного терміналу на

Карантинному молу ДП "ОМТП" за рахунок штучно створеної території. Лот №2. Будівництво

огороджувального хвилелому , що здійснюється в 2021-2023 роках

Вид договірної ціни: динамічна.

Визначена згідно з ДСТУ Б Д.1.1-1-2013

Складена в поточних цінах станом на 25 травня 2021 р.

№ п/пОбґрунту- вання Найменування витрат Вартість, тис, грн. всього у тому числі: будівельних робітінших витрат 1 2 3 4 5 6 1 Прямі витрати, 185959,317 185959,317 - в тому числі Розрахунок N1Заробітна плата 3180,149 3180,149 - Розрахунок N2Вартість матеріальних ресурсів 114948,353 114948,353 - Розрахунок N3Вартість експлуатації будівельних машин і механізмів 67830,815 67830,815 - 2Розрахунок N4Загальновиробничі витрати 1447,345 1447,345 - 3Розрахунок N5Витрати на зведення (пристосування) та розбирання титульних тимчасових будівель і споруд - - - 4Розрахунок N6Кошти на додаткові витрати при виконанні будівельних робіт у зимовий період (на обсяги робіт, що плануються до виконання у зимовий період) - - - 5Розрахунок N7Кошти на додаткові витрати при виконанні будівельних робіт у літній період (на обсяги робіт, що плануються до виконання у літній період) - - - 6Розрахунок N8Інші супутні витрати 1718,272 - 1718,272 Разом 189124.934 187406,662 1718,272 7Розрахунок N9Прибуток 1165,993 1165,993 - 8Розрахунок N10Кошти на покриття адміністративних витрат будівельно-монтажних організацій 104,356 - 104,356 9Розрахунок N11Кошти на покриття ризику 20686,855 20686,855 - 10Розрахунок N12Кошти на покриття додаткових витрат, пов`язаних з інфляційними процесами 6205,827 6205,827 - Разом (пп. 1-10) 217287,965 215465,337 1822,628 11Розрахунок N13Податки, збори, обов`язкові платежі, встановлені чинним законодавством і не враховані складовими вартості будівництва (без ПДВ) - - - Разом договірна ціна крім ПДВ 217287,965 215465,337 1822,628 12 Податок на додану вартість 43457,593 - 43457,593 Всього договірна ціна 260745,558

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА Роботи з будівництва 1-ої черги (гідротехнічні споруди) контейнерного терміналу на Карантинному молу ДП "ОМТП" за рахунок штучно створеної території. Лот №2. Будівництво огороджувального хвилелому Будівництво розташоване на території Одеської області. Кошторисна документацiя складена iз застосуванням: - Будівельні роботи. ДСТУ Б Д.2.2 - 2012; - Спецiальнi та ремонтно-будiвельнi роботи (КНiРрс-97); - Будівельні матеріали, вироби і конструкції; Вартість матеріальних ресурсів і машино-змін прийнята за регіональними поточними цінами станом на дату складання документації Загальновиробничi витрати визначені розрахунково-аналітичним методом на підставі аналізу цих витрат за попередній звітний період за даними бухгалтерського обліку ТОВ Підприємство Маст-Буд . При складаннi розрахункiв iнших витрат прийнятi такi нарахування: 1. Кошти на покриття витрат, пов`язаних з iнфляцiйними процесами, визначенi з розрахунку закiнчення будiвництва у 2024 році 2. Прогнозний рiвень iнфляцiї в будiвництвi першого року будiвництва, коефiцiєнт, ДСТУ Б Д.1.1-1:2013 п.5.8.16 1,120 3. Усереднений показник для визначення розмiру кошторисного прибутку, ДСТУ Б Д.1.1-1:2013 п.5.8.16 20,00 грн/люд.год 4. Усереднений показник для визначення розмiру адмiнiстративних витрат, ДСТУ Б Д.1.1-1:2013 п.5.8.16 1,79 грн/люд.год Загальна кошторисна трудомiсткiсть 58,29963 тис.люд.год Нормативна трудомiсткiсть робіт, яка передбачається у прямих витратах 57,858 тис.люд.год Загальна кошторисна заробітна плата 5662,967 тис.грн Середньомісячна заробітна плата на 1 робiтника в режимi повної зайнятостi: Тарифна сітка для будiвельних, монтажних i ремонтних робiт при середньомiсячнiй нормi тривалостi робочого часу 166,17 люд.год та розрядi робiт 3,8 16000,00 грн Тарифна сiтка для ремонтно-будiвельних i ремонтно-монтажних робiт Мiнпромполiтики України при середньомiсячнiй нормi тривалостi робочого часу 166,17 люд.год та розрядi робiт 3,8 16000,00 грн. Тарифна сiтка для водолазiв при середньомiсячнiй нормi тривалостi робочого часу 166,17 люд.год та розрядi робiт 3 16170,00 грн.

Всього договiрна цiна: у тому числi: 260745,558 тис.грн. будiвельнi роботи - 215465,337 тис.грн. вартiсть устаткування - - тис.грн. у тому числi: - ризики і інфляція від вартості устаткування - тис.грн. iншi витрати - 1822,628 тис.грн. податок на додану вартiсть - 43457,593 тис.грн.

Примiтка:

1. Данi про структуру кошторисної вартостi будiвництва наведенi у документi "Пiдсумковi вартiснi параметри".

Розрахунки №№ 1 - 4. Прямі витрати і загальновиробничі витрати: будівельні роботи / монтажні роботи, тис. грн.

Номери об`єктних кошторисівНайменування об`єктівРозрах.№1 Заробітна платаРозрахунок №2 Вартість матеріальних ресурсівРозрахунок №3 Експлуатація машинВсього заробітна плата гр.(3+5+7)Розрах.№4 Загально- виробничі витрати Всьогоу тому числі зарплата у транспорту- ванні вантажівВсьогоу тому числі заробітна плата 1 2 3 4 5 6 7 8 9 2-5Оградительный волнолом- 14306 3180,149 114948,353 - 67830,815 2415,398 5595,547 1447,345 Разом: будівельні роботи 3180,149 114948,353 - 67830,815 2415,398 5595,547 1447,345

Розрахунок № 8. Iншi супутнi витрати, тис. грн. п.8.1. Средства на командирование работников строительных организаций на объект строительства: = 1718,272; п.8.2. Сума iнших супутнiх витрат: = 1718,272; Розрахунок № 9. Розрахунок прибутку, тис. грн. 1. Вихiднi данi п.1.1. Показник розмiру кошторисного прибутку, грн./люд.год: ПКТ = 20; п.1.2. Загальна кошторисна трудомiсткiсть, тис.люд.год: П73 = 58,29963; п.1.3. Загальна трудомісткість у виготовленні ресурсів власними силами, тис. люд-год .: П731И = 0; п.1.4. Прямі витрати по об`єктах глав 1-9, тис. грн. П21 = 185959,317; п.1.5. Загальновиробничі витрати - всього, тис. грн. П744 = 1447,345; п.1.6. Кошторисна вартість устаткування по об`єктах глав 1-9, тис. грн.: П713 = 0; 2. Розрахунок п.2.1. Сумарний розмiр кошторисного прибутку: = п.1.1 Х (п.1.2 + п.1.3) Х ИНП130 = 20 Х (58,29963 + 0) Х 1 = 1165,993; п.2.2. Сумарна вартість прямих і загальновиробничих витрат (без урахування кошторисної вартості устаткування), тис.грн.: = п1.4 + п1.5 - п1.6 = 185959,317 + 1447,345 - 0 = 187406,662; п.2.3. Контрольне максимально допустиме значення прибутку (15% від вартості прямих і загальновиробничих витрат будівництва), тис.грн = п2.2 Х 0,15 = 187406,662 Х 0,15 = 28110,9993; п.2.4. Співвідношення кошторисного прибутку від трудовитрат з контрольним максимально допустимим значенням прибутку = п2.1 : п2.3 = 1165,993 : 28110,9993 = 0,041478177; п.2.5. Параметр, керуючий вибором числового значення прибутку = Ц(п2.4) = Ц(0,041478177) = 0; п.2.6. Сумарний кошторисний прибуток, прийнятий до розрахунку, тис. грн. = п2.1 Х W(п2.5) + п2.3 Х V(п2.5) = 1165,993 Х W(0) + 28110,9993 Х V(0) = 1165,993; Розрахунок № 10. Кошти на покриття адмiнiстративних витрат, тис. грн. п.10.0. Коригуючий коефiцiєнт: ИНП147 = 1; п.10.1. Усереднений показник для визначення розмiру адмiнiстративних витрат: А1471 = 1,79; п.10.2. Загальна кошторисна трудомiсткiсть, тис.люд.год.: П73 = 58,29963; п.10.3Сума коштiв на покриття адмiнiстративних витрат: = п.10.1 Х п.10.2 Х ИНП147 = 1,79 Х 58,29963 Х 1 = 104,356; Розрахунок № 11. Кошти на покриття ризику, тис. грн. п.11.1. Средства на покрытие риска всех участников строительства (Р): = 20686,855; у т.ч. будiвельнi роботи = 20686,855; устаткування = 0; iншi роботи =0; п.11.2Сума коштiв на покриття ризику: = 20686,855; у т.ч. будiвельнi роботи = 20686,855; устаткування = 0; iншi роботи = 0; Розрахунок № 12. Средства на покрытие дополнительных затрат, связанных с инфляционными процессами (И), тис. грн. п.12.1. Средства на покрытие дополнительных затрат, связанных с инфляционными процессами (И): = 6205,827; у т.ч. будiвельнi роботи= 6205,827; устаткування = 0; iншi роботи=0; п.12.2 Сума коштiв на покриття додаткових витрат, пов`язаних з iнфляцiйними процесами = 6205,827; у т.ч. будiвельнi роботи = 6205,827; устаткування = 0; iншi роботи = 0;

Розрахунок № 14. Витрати підрядника, що пов`язані з устаткуванням, тис. грн.

п.14.1. Витрати підрядника, що пов`язані з устаткуванням: = 0; п.14.2Всього витрати підрядника, що пов`язані з устаткуванням

= 0;

Пiдсумкова вiдомiсть ресурсiв

№ п/пШифр ресурсуНайменування Одиниця виміруКількістьПоточна ціна за одиницю, грн.в тому числі:Обґрунтування ціни відпускна ціна, грн.транс- портна складова, грн.заготі- вельно- складські витрати, грн. всього, грн.всього, грн.всього, грн.всього, грн. 1 2 3 4 5 6/7 8/9 10/11 12/13 14 I. Витрати труда 1 1Витрати труда робітників-будівельниківлюд-год 38733,28 82,10 2Середній розряд робіт, що виконуються робітниками-будівельникамирозряд 2,1 3Витрати труда робітників, зайнятих керуванням та обслуговуванням машинлюд-год 19124,91 126,30 4Середній розряд ланки робітників, зайнятих керуванням та обслуговуванням машин розряд 5,7 5Витрати труда робітників, заробітна плата яких враховується в складі: 5.1 загальновиробничих витратлюд-год 441,44 152,77 Разом кошторисна трудомісткістьлюд-год 58299,63 Середній розряд робітрозряд 2,1 II. Будівельні машини і механізми 6 +СН221-210Буксири дизельні при роботі на відкритому рейді, потужність 221 кВт [300 к.с.]маш-год 17103,68072 2252,16 38520225, 57Оренда 7 +СН221-520Крани плавучі при роботі на відкритому рейді самохідні, вантажопідйомність 16 тмаш-год 4136,0249 3734,76 15447060, 36Оренда 8 +СН201-12Автомобілі бортові, вантажопідйомність 5 тмаш-год 7691,2 600,8 4620872,96Оренда 9 +СН221-306Водолазні станції на самохідному боті з компресором при роботі на відкритому рейді, потужність 110 кВт [150 к.с.]маш-год 13414,02528 250 3353506,32Оренда 10 +СН202-1144 варіант 1Крани на автомобільному ходу, вантажопідйомність 25 тмаш-год 3230, 7732148 944,05 3050011,45Оренда 11 +СН221-120Баржі при роботі на відкритому рейді несамохідні, вантажопідйомність 250 тмаш-год 17019,35832 125,5 2135929,47 12 +СН224-400Установки для розмивання та відсмоктування грунту гідравлічнімаш-год 1124,418 376,92 423815,63 13 +СН224-200- П1Водолазна станція на понтонімаш-год 253,5 1102,09 279379,82 Разом по розділу IIгрн. 67830801,58 IV. Будівельні матеріали, вироби і конструкції 14 &С1411-12-1 варіант 5Тетраподы массой 5тм3 10533,33 5819,44 61298081, 94 5819,44 61298081, 94 __-__ - __-__ - 15 +С1421-9554 варіант 5Камень бутовый М800-1400 массой 15-100кг.м3 22874,8 1222,73 27969704, 20 1198,75 27421166, 50 __-__ - 23,98 548537,70 16 +С1421-9554 варіант 6Камень бутовый М800-1400 массой 250кг.м3 17115,82 1258,43 21539061, 36 1233,75 21116642, 93 __-__ - 24,68 422418,43 17 +С1421-9454 варіант 3Щебінь із природного каменю для будівельних робіт, фракція 40-70 мм, марка М1000 і більшем3 2046 811,51 1660349,46 795,60 1627797,60 __-__ - 15,91 32551,86 18 +С1421-9471Щебінь із природного каменю для будівельних робіт, фракція 20-40 мм, марка М400м3 1832,8 811,51 1487335,53 795,60 1458175,68 __-__ - 15,91 29159,85 19 &С1418-8858- 12Подводная геодезическая маркашт 650 950 617500,00 950,00 617500,00 __-__ - __-__ - 20 +С1421-10634 варіант 7Пісок природний, рядовийм3 17435 21,52 375201,20 __-__ - 21,52 375201,20 __-__ - 21С1110-139Канати подвійного звивання, тип ЛК-0, конструкція 6х7[1+6]+1х7[1+6], маркірувальна група 1570 Н/мм2 і менше, із сталевого оцинкованого дроту марки В, діаметр канату 15 мм 10м 1,3 862,13 1120,77 843,43 1096,46 1,8 2,34 16,9 21,97 30 км. Разом по розділу IVгрн. 114948354, 46 113540461, 11 375203,54 1032689,81

Символ '+' визначає, що параметри, які впливають на кошторисну ціну ресурсу, змінені користувачем. Символ & визначає що ресурс задан користувачем.

Загальновиробничі витрати до об"єкту 2-5

Оградительный волнолом- 14306

Номер локаль- ного кошторису Найменування локального кошторисуНорматив- но-розра- хункова кошторисна трудоміст- кість робіт, що перед- бачені в прямих вит- ратах, Трудоміст- кість в за- гальнови- робничих витратах, I блок. Заробiтна плата в загально- виробничих витратах,Заробiтна плата в прямих витратах, II блок. Єдиний внесок на загально- обов`язко- ве держав- не соціаль- не страху- вання, III блок. Кошти на покриття решти статей загально- виробничих витрат,Додаткові кошти II блоку, що пов`язані з оплатою тичасової непраце- здатності,Всього загально- виробничих витрат, люд-годлюд-годгрн.грн.грн.грн.грн.грн. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 2-5-1ЛК на устройство сооружения откосного типа. 4614,9 35,27 5384 439686 97913 10432 0 113729 2-5-2ЛК на оградительное сооружение откосного типа дл. 230м.(в т.ч. 20м сопряжение) на аварийном участке. 53243,29 406,17 62036 5155861 1147958 123622 0 1333616 Разом: 57858,19 441,44 67420 5595547 1245871 134054 0 1447345

ОБ`ЄКТНИЙ КОШТОРИС № 2-5

на будівництво : Оградительный волнолом- 14306

Кошторисна вартість об`єкта 187406,662 тис.грн. Кошторисна трудомісткість 58,29963 тис.люд.-год. Кошторисна заробітна плата 5662,967 тис.грн. Вимірник одиничної вартості Будівельн обсяги

№ п/пНомери кошторисів і кошторис- них роз- рахунківНайменування робіт і витратКошторисна вартість, тис.грн.Кошторисна трудо- місткість, тис. люд.-год.Кошторис- на заробіт- на плата, тис. грн.Показники одиничної вартості будівельних робітустаткуван- ня, меблів та інвен- тарювсього 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 2-5-1на устройство сооружения откосного типа. 1422,495 - 1422,495 4,65017 445,07 - 2 2-5-2на оградительное сооружение откосного типа дл. 230м.(в т.ч. 20м сопряжение) на аварийном участке. 185984,167 - 185984,167 53,64946 5217,897 - Всього: 187406,662 - 187406,662 58,29963 5662,967 -

Локальний кошторис на будівельні роботи № 2-5-1 на устройство сооружения откосного типа. Оградительный волнолом- 14306

Основа:Кошторисна вартість 1422,495 тис. грн. креслення (специфікації ) № Кошторисна трудомісткість 4,65017 тис.люд.-год. Кошторисна заробітна плата 445,07 тис. грн. Середній розряд робіт 1,5 розряд

Складений в поточних цінах станом на "25" травня" 2021 р.

Обґрунту- вання (шифр норми)Найменування робіт і витратОдиниця виміруКіль- кістьВартість одиниці, грн.Загальна вартість, грн.Витрати труда робітників, люд.-год. Всьогоексплуа- тації машинВсьогозаробіт- ної платиексплуа- тації машин не зайнятих обслуговуванням машин заробіт- ної платив тому числі за- робітної платив тому числі за- робітної платитих, що обслуговують машини на одини- цювсього 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Е44-76-1Водолазное обследование дна акватории при радиусе видимости более 1 м в морских условиях открытого побережья [открытого рейда] (на протяжении всего волнолома дл.900м.) 100м2 1080 105,67 55,67 50,00 - 114124 60124 54000 - 0,6800 - 734,4 - ПР44-51-7 прим.Установка подводных геодезический марок.шт 650 887,91 456,37 429,82 127,57 577142 296641 279383 82921 4,8000 1,1700 3120 760,5 & С1418- 8858-12Подводная геодезическая маркашт 650 950,00 - __-__ - 617500 - __-__ - __-__ - __-__ - Разом прямі витрати по кошторису 1308766 356765 333383 82921 3854,4 760,5 Разом будівельні роботи, грн. 1308766 в тому числi: вартість матеріалів, виробів та конструкцій, грн. 618618 всього заробiтна плата, грн. 439686 Загальновиробничi витрати, грн. 113729 трудомісткість в загальновиробничих витратах, люд.год. 35,27 заробітна плата в загальновиробничих витратах, грн. 5384 Всього будівельні роботи, грн. 1422495 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Всього по кошторису 1422495 Кошторисна трудомісткість, люд.год. 4650,17 Кошторисна заробiтна плата, грн. 445070

Розрахунок загальновиробничих витрат до локального кошторису № 2-5-1 на устройство сооружения откосного типа.

Номер пози- цiї л.к.Шифр і номер позиції нормативу КiлькістьНорматив- но-розра- хункова кошторис- на трудо- місткість робіт, що передба- чені в пря- мих вит- ратах (ро- бітників-бу- дівельників та робітни- ків, що об- слуговують машини) Усереднені коефіцієнти переходу від нормативно-розрахункової кошторисної трудомісткості робіт, що передбачені в прямих витратах, до трудовитрат працівників, заробітна плата яких враховується в загальновиробничих витратахТрудоміст- кість в за- гальнови- робничих витратах Усередне- на вартість людино- години пра- цівників, заробітна плата яких врахову- ється в загально- виробни- чих витра- тах I блок. Заробiтна плата в загально- виробничих витратахЗаробiтна плата в прямих витратах II блок. Єдиний внесок на загально- обов`язко- ве держав- не соціаль- не страху- вання,Усереднені показники для визна- чення кош- тів на пок- риття реш- ти статей загально- виробничих витрат III блок. Кошти на покриття решти статей загально- виробничих витратЗагально- виробничі витрати без урахування відрахувань на єдиний внесок від коштів на оплату по непрацездатності, люд-годлюд-год гр.4хгр.5грн.грн. гр.6хгр.7грн.грн. (гр.8+гр.9)* 0,22 грн./ люд-годгрн. гр.4хгр.11грн. гр.8+гр.10+ гр.12 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 1Е44-76-1 1080 0,6800 734,4 0,007644 0,0052 5,61 152,76 0,79 853 55,67 60124 12,42 13414 2,26 1,54 1663 14,75 15930 2ПР44-51-7 650 5,9700 3880,5 0,007644 0,0456 29,66 152,76 6,97 4531 583,94 379562 130,00 84499 2,26 13,49 8769 150,46 97799 Разом: 4614,9 35,27 5384 439686 97913 10432 113729 Крім того:

Кошти на оплату перших п`яти днiв непрацездатностi внаслiдок захворювання або травми.

(графа 8 + графа 9 * Н124) * Н21 / 100 =(5384 + 439686 * 1) * 0 = 0 грн.

де: Н124 - коєфіцієнт, що визначається платником самостійно і враховує приведення розрахункової суми єдиного внеску до суми, не меншої за розмір мінімального страхового внеску;

Н21 - відсоток до кошторисної зарплати за другим блоком загальновиробничих витрат для урахування коштiв на оплату перших п`яти днiв непрацездатностi внаслiдок захворювань або травм, %;

Кошти на оплату єдиного внеску, що нарахован на суму оплати перших п`яти днів тимчасової непрацездатності.

(графа 8 + графа 9 * Н124) * Н21 / 100 * Н18 / 100 =(5384 + 439686 * 1) * 0 * 0,22= 0 грн.

де: Н18 - вiдрахування від фонду оплати труда на соцiальнi заходи відповiдно до законодавства, %;

Кошти на оплату єдиного внеску, що нарахован на суму допомоги по тимчасовій непрацездатності понад п`яти днів.

(графа 8 + графа 9 * Н124) * Н116 / 100 =(5384 + 439686 * 1) * 0 = 0 грн.

де: Н116 - єдиний внесок на величину допомоги на тимчасову втрату непрацездатності понад 5 днів, %;

Разом загальновиробничi витрати: 113729 + 0 + 0 + 0 = 113729 грн.

Локальний кошторис на будівельні роботи № 2-5-2 на оградительное сооружение откосного типа дл. 230м.(в т.ч. 20м сопряжение) на аварийном участке. Оградительный волнолом- 14306Кошторисна вартість 185984,167 тис. грн. креслення (специфікації ) № Кошторисна трудомісткість 53,64946 тис. люд.-год. Кошторисна заробітна плата 5217,897 тис. грн. Середній розряд робіт 2,2 розряд Складений в поточних цінах станом на 25 травня" 2021 р.

№ п/пОбґрунту- вання (шифр норми)Найменування робіт і витратОдиниця виміруКіль- кістьВартість одиниці, грн.Загальна вартість, грн.Витрати труда робітників, люд.-год. Всьогоексплуатації машинВсьогозаробітної платиексплуатації машин не зайнятих обслуговуванням машин заробітної платив тому числі за- робітної платив тому числі за- робітної платитих, що обслуговують машини на одини цювсього 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 1Е38-19-4 поз.18Отсыпка камня 250кг в постель гравитационных сооружений с несамоходных барж плавучими кранами с грейферным ковшом вместимостью до 4 м3 у открытого побережья 100м3 161,47 50732,05 710,02 50022,03 1480,90 8191704 114647 8077057 239121 8,9300 11,6879 1441,93 1887,25 2Е38-21-5 поз.19Перемещение материалов или скальной породы несамоходными баржами при устройстве отсыпей у открытого побережья на1км 100м3 161,47 713,30 - 713,30 37,65 115177 - 115177 6079 __-__ 0,2972 __-__ 47,98 3С1421-9554 варіант 6 поз.20Камень бутовый М800-1400 массой 250кг.м3 17115,82 1258,43 - __-__ - 21539061 - __-__ - __-__ - __-__ - 4Е44-64-2 поз.21Грубое разравнивание каменных постелей (камень массой 250кг.) под водой водолазами при отсыпке горизонтальных постелей другими плавучими средствами в морских условиях открытого побережья [открытого рейда] 100м2 33,03 4626,38 1756,38 2870,00 - 152809 58013 94796 - 22,0900 - 729,63 - 5Е44-64-8 поз.22Грубое разравнивание каменных постелей (камень массой 250кг.) под водой водолазами при отсыпке наклонных постелей другими плавучими средствами в морских условиях открытого побережья [открытого рейда] 100м2 72,63 9606,21 3648,71 5957,50 - 697699 265006 432693 - 45,8900 - 3332,99 - 6Е44-64-2 поз.23Грубое разравнивание каменных постелей (камень массой 250кг.) под водой водолазами при отсыпке горизонтальных постелей другими плавучими средствами в морских условиях открытого побережья [открытого рейда][ (на глибинах менше 2,5 м i понад 12 до 20 м)] 100м2 30,03 4626,38 1756,38 2870,00 - 138930 52744 86186 - 22,0900 - 663,36 - 7Е44-64-8 поз.24Грубое разравнивание каменных постелей (камень массой 250кг.) под водой водолазами при отсыпке наклонных постелей другими плавучими средствами в морских условиях открытого побережья [открытого рейда][ (на глибинах менше 2,5 м i понад 12 до 20 м)] 100м2 14,55 9606,21 3648,71 5957,50 - 139770 53089 86681 - 45,8900 - 667,7 - 8Е44-64-4 поз.25Тщательное разравнивание каменных постелей (камень массой 250кг) под водой водолазами при отсыпке горизонтальных постелей другими плавучими средствами в морских условиях открытого побережья [открытого рейда] под тетраподы. 100м2 33,03 88401,62 4785,71 75500,81 3635,74 2919906 158072 2493792 120088 60,1900 28,6948 1988,08 947,79 9Е44-64-10 поз.26Тщательное разравнивание каменных постелей (камень массой 250кг.) под водой водолазами при отсыпке наклонных постелей другими плавучими средствами в морских условиях открытого побережья [открытого рейда] под тетраподы. 100м2 72,64 130089,78 7082,75 114891,93 5516,98 9449722 514491 8345750 400753 89,0800 43,5424 6470,77 3162,92 10Е44-64-4 тех.ч. п.1.3.1 к=1,1поз.27Тщательное разравнивание каменных постелей (камень массой 250кг.) под водой водолазами при отсыпке горизонтальных постелей другими плавучими средствами в морских условиях открытого побережья [открытого рейда] (на глибинах менше 2,5 м i понад 12 до 20 м) 100м2 30,03 96430,27 5264,28 83050,89 3999,31 2895801 158086 2494018 120099 66,2090 31,5643 1988,26 947,87 11Е44-64-10 тех.ч. п.1.3.1 к=1,1поз.28Тщательное разравнивание каменных постелей (камень массой 250кг.)под водой водолазами при отсыпке наклонных постелей другими плавучими средствами в морских условиях открытого побережья [открытого рейда] (на глибинах менше 2,5 м i понад 12 до 20 м) 100м2 14,55 142287,26 7791,03 126381,13 6068,68 2070280 113359 1838845 88299 97,9880 47,8966 1425,73 696,9 12Е44-64-4 тех.ч. п.1.3.1 к=1,1Тщательное разравнивание каменных постелей (камень массой 250кг.) под водой водолазами при отсыпке горизонтальных постелей другими плавучими средствами в морских условиях открытого побережья [открытого рейда] под тетраподы. (на глибинах менше 2,5 м i понад 12 до 20 м) 100м2 33,03 96430,27 5264,28 83050,89 3999,31 3185092 173879 2743171 132097 66,2090 31,5643 2186,88 1042,57 13Е42-29-6 поз.29Укладання тетраподів масою до 15 т у воду плавучими кранами з барж несамохідних біля відкритого узбережжя [відкритого рейду]шт 5060 4117,35 124,37 3992,98 75,30 20833791 629312 20204479 381018 1,4500 0,5943 7337 3007,16 14 & С1411-12- 1 варіант 5 поз.30Тетраподы массой 5тм3 10533,33 5819,44 - __-__ - 61298082 - __-__ - __-__ - __-__ - 15Е42-31-3 поз.31Переміщення плавучих засобів з тетраподами від приоб`єктного складу до місця робіт на перший км біля відкритого узбережжя [відкритого рейду] несамохідними баржами при масі тетраподів до 5 т 100шт 50,6 3376,28 - 3376,28 178,21 170840 - 170840 9017 __-__ 1,4065 __-__ 71,17 16 Е38-19-4Отсыпка камня 15-100кг в постель гравитационных сооружений с несамоходных барж плавучими кранами с грейферным ковшом вместимостью до 4 м3 у открытого побережья для создания строительного подъема 2,7м 100м3 215,8 50732,05 710,02 50022,03 1480,90 10947976 153222 10794754 319578 8,9300 11,6879 1927,09 2522,25 17Е38-21-5Перемещение материалов или скальной породы несамоходными баржами при устройстве отсыпей у открытого побережья на1км. 100м3 215,8 713,30 - 713,30 37,65 153930 - 153930 8125 __-__ 0,2972 __-__ 64,12 18С1421-9554 варіант 5Камень бутовый М800-1400 массой 15-100кг.м3 22874,8 1222,73 - __-__ - 27969704 - __-__ - __-__ - __-__ - Отсыпка защитного песчано-щебеночного банкета. 19Е38-19-14 поз.35Отсыпка песка в банкет с несамоходных барж кранами плавучими с грейферным ковшом вместимостью до 4 м3 у открытого побережья 100м3 158,5 31488,14 368,13 31120,01 912,39 4990870 58349 4932521 144614 4,6300 7,2009 733,86 1141,35 20Е38-21-5 поз.36Перемещение песка несамоходными баржами при устройстве отсыпей у открытого побережья на 1 км. 100м3 158,5 713,30 - 713,30 37,65 113058 - 113058 5968 __-__ 0,2972 __-__ 47,1 21С1421-10634 варіант 7 поз.37Пісок природний, рядовийм3 17435 21,52 - __-__ - 375201 - __-__ - __-__ - __-__ - 22Е44-65-7Розрівнювання під водою водолазами піщаних постелей в морських умовах відкритого узбережжя [відкритого рейду] 100м2 57,9 59290,37 1558,93 57731,44 5831,83 3432912 90262 3342650 337663 18,6900 45,2583 1082,15 2620,46 23Е38-19-13Отсыпка [щебня] в банкет с несамоходных барж кранами плавучими с грейферным ковшом вместимостью до 4 м3 у открытого побережья 100м3 18,6 35641,60 442,08 35199,52 1035,38 662934 8223 654711 19258 5,5600 8,1716 103,42 151,99 24Е38-21-5Перемещение материалов или скальной породы несамоходными баржами при устройстве отсыпей у открытого побережья на1км 100м3 18,6 713,30 - 713,30 37,65 13267 - 13267 700 __-__ 0,2972 __-__ 5,53 25С1421-9454 варіант 3Щебінь із природного каменю для будівельних робіт, фракція 40-70 мм, марка М1000 і більшем3 2046 811,51 - __-__ - 1660349 - __-__ - __-__ - __-__ - 26Е44-65-1Грубое разравнивание под водой водолазами [щебеночных] горизонтальных постелей в морских условиях открытого побережья [открытого рейда] 100м2 32,2 6209,98 2599,98 3610,00 - 199961 83719 116242 - 32,7000 - 1052,94 - 27Е44-65-4Грубое разравнивание под водой водолазами [щебеночных] наклонных постелей в морских условиях открытого побережья [открытого рейда] 100м2 25,7 12907,59 5405,09 7502,50 - 331725 138911 192814 - 67,9800 - 1747,09 - Разом прямі витрати по кошторису 18465055 1 2823384 67497432 2332477 34878,88 18364,41 Разом будівельні роботи, грн. 18465055 1 в тому числi: вартість матеріалів, виробів та конструкцій, грн. 11432973 5 всього заробiтна плата, грн. 5155861 Загальновиробничi витрати, грн. 1333616 трудомісткість в загальновиробничих витратах, люд.год. 406,17 заробітна плата в загальновиробничих витратах, грн. 62036 Всього будівельні роботи, грн. 18598416 7 Всього по кошторису 18598416 7 Кошторисна трудомісткість, люд.год. 53649,46 Кошторисна заробiтна плата, грн. 5217897

Розрахунок загальновиробничих витрат до локального кошторису № 2-5-2 на оградительное сооружение откосного типа дл. 230м.(в т.ч. 20м сопряжение) на аварийном участке.

Номер пози- цiї л.к.Шифр і номер позиції нормативу КiлькістьНорматив- но-розрахункова кошторисна трудомісткість робіт, що передбачені в прямих витратах (робітників-будівельників та робітників, що обслуговують машини) Усереднені коефіцієнти переходу від нормативно-розрахункової кошторисної трудомісткості робіт, що передбачені в прямих витратах, до трудовитрат працівників, заробітна плата яких враховується в загальновиробничих витратахТрудомііст- кість в за- гальнови- робничих витратах Усередне- на вартість людино- години пра- цівників, заробітна плата яких врахову- ється в загально- виробни- чих витра- тах I блок. Заробiтна плата в загально- виробничих витратахЗаробiтна плата в прямих витратах II блок. Єдиний внесок на загально- обов`язко- ве держав- не соціаль- не страху- вання,Усереднені показники для визна- чення кош- тів на пок- риття реш- ти статей загально- виробничих витрат III блок. Кошти на покриття решти статей загально- виробничих витратЗагально- виробничі витрати без ураху- вання від- рахувань на єдиний внесок від коштів на оплату по непраце- здатності, люд-годлюд-год гр.4хгр.5грн.грн. гр.6хгр.7грн.грн. (гр.8+гр.9)* 0,22грн./ люд-годгрн. гр.4хгр.11грн. гр.8+гр.10+ гр.12 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 1Е38-19-4 161,47 20,6179 3329,18 0,007644 0,1576 25,45 152,76 24,08 3888 2190,92 353768 487,30 78685 2,42 49,90 8057 561,28 90630 2Е38-21-5 161,47 0,2972 47,98 0,007644 0,0023 0,37 152,76 0,35 57 37,65 6079 8,36 1350 2,42 0,72 116 9,43 1523 4Е44-64-2 33,03 22,0900 729,63 0,007644 0,1689 5,58 152,76 25,79 852 1756,38 58013 392,08 12950 2,26 49,92 1649 467,79 15451 5Е44-64-8 72,63 45,8900 3332,99 0,007644 0,3508 25,48 152,76 53,59 3892 3648,71 265006 814,51 59159 2,26 103,71 7532 971,81 70583 6Е44-64-2 30,03 22,0900 663,36 0,007644 0,1689 5,07 152,76 25,79 774 1756,38 52744 392,08 11775 2,26 49,92 1499 467,79 14048 7Е44-64-8 14,55 45,8900 667,7 0,007644 0,3508 5,1 152,76 53,59 780 3648,71 53089 814,51 11851 2,26 103,71 1509 971,81 14140 8Е44-64-4 33,03 88,8848 2935,87 0,007644 0,6794 22,44 152,76 103,79 3428 8421,45 278160 1875,55 61950 2,26 200,88 6635 2180,22 72013 9Е44-64-10 72,64 132,6224 9633,69 0,007644 1,0138 73,64 152,76 154,86 11249 12599,73 915244 2806,01 203829 2,26 299,73 21772 3260,60 236850 10Е44-64-4 30,03 97,7733 2936,13 0,007644 0,7474 22,44 152,76 114,17 3429 9263,59 278185 2063,11 61954 2,26 220,97 6636 2398,25 72019 11Е44-64-10 14,55 145,8846 2122,63 0,007644 1,1151 16,23 152,76 170,35 2479 13859,71 201658 3086,61 44910 2,26 329,70 4797 3586,66 52186 12Е44-64-4 33,03 97,7733 3229,45 0,007644 0,7474 24,69 152,76 114,17 3771 9263,59 305976 2063,11 68144 2,26 220,97 7299 2398,25 79214 13Е42-29-6 5060 2,0443 10344,16 0,007566 0,0155 78,26 152,76 2,36 11942 199,67 1010330 44,45 224917 2,42 4,95 25047 51,76 261906 15Е42-31-3 50,6 1,4065 71,17 0,007566 0,0106 0,54 152,76 1,63 82 178,21 9017 39,56 2002 2,42 3,40 172 44,59 2256 16Е38-19-4 215,8 20,6179 4449,34 0,007644 0,1576 34,01 152,76 24,08 5196 2190,92 472800 487,30 105160 2,42 49,90 10768 561,28 121124 17Е38-21-5 215,8 0,2972 64,12 0,007644 0,0023 0,49 152,76 0,35 76 37,65 8125 8,36 1804 2,42 0,72 155 9,43 2035 19Е38-19-14 158,5 11,8309 1875,21 0,007644 0,0904 14,33 152,76 13,81 2189 1280,52 202963 284,75 45133 2,42 28,63 4538 327,19 51860 20Е38-21-5 158,5 0,2972 47,1 0,007644 0,0023 0,36 152,76 0,35 55 37,65 5968 8,36 1326 2,42 0,72 114 9,43 1495 22Е44-65-7 57,9 63,9483 3702,61 0,007644 0,4888 28,3 152,76 74,67 4323 7390,76 427925 1642,39 95094 2,26 144,52 8368 1861,58 107785 23Е38-19-13 18,6 13,7316 255,41 0,007644 0,1050 1,95 152,76 16,03 298 1477,46 27481 328,57 6112 2,42 33,23 618 377,83 7028 24Е38-21-5 18,6 0,2972 5,53 0,007644 0,0023 0,04 152,76 0,35 7 37,65 700 8,36 155 2,42 0,72 13 9,43 175 26Е44-65-1 32,2 32,7000 1052,94 0,007644 0,2500 8,05 152,76 38,18 1229 2599,98 83719 580,40 18689 2,26 73,90 2380 692,48 22298 27Е44-65-4 25,7 67,9800 1747,09 0,007644 0,5196 13,35 152,76 79,38 2040 5405,09 138911 1206,58 31009 2,26 153,63 3948 1439,59 36997 Разом: 53243,29 406,17 62036 5155861 1147958 123622 1333616

Крiм того:

Кошти на оплату перших п`яти днiв непрацездатностi внаслiдок захворювання або травми.

(графа 8 + графа 9 * Н124) * Н21 / 100 =

=(62036 + 5155861 * 1) * 0 = 0 грн.

де:

Н124 - коєфіцієнт, що визначається платником самостійно і враховує приведення розрахункової суми єдиного внеску до суми,

не меншої за розмір мінімального страхового внеску;

Н21 - відсоток до кошторисної зарплати за другим блоком загальновиробничих витрат для урахування коштiв на оплату

перших п`яти днiв непрацездатностi внаслiдок захворювань або травм, %;

Кошти на оплату єдиного внеску, що нарахован на суму оплати перших п`яти днів тимчасової непрацездатності.

(графа 8 + графа 9 * Н124) * Н21 / 100 * Н18 / 100 =

=(62036 + 5155861 * 1) * 0 * 0,22= 0 грн.

де:

Н18 - вiдрахування від фонду оплати труда на соцiальнi заходи відповiдно до законодавства, %;

Кошти на оплату єдиного внеску, що нарахован на суму допомоги по тимчасовій непрацездатності понад п`яти днів.

(графа 8 + графа 9 * Н124) * Н116 / 100 =

=(62036 + 5155861 * 1) * 0 = 0 грн.

де:

Н116 - єдиний внесок на величину допомоги на тимчасову втрату непрацездатності понад 5 днів, %;

Разом загальновиробничi витрати: 1333616 + 0 + 0 + 0 = 1333616 грн.

3 . Визнати постанову Південно-західного апеляційного господарського суду від 01.03.2021 та рішення Господарського суду Одеської області від 07.04.2020 у справі № 916/743/18 нечинними.

4. Провадження у справі № 916/743/18 закрити.

5. Повернути Одеській філії Державного підприємства "Адміністрація морських портів України" (адміністрації Одеського морського порту) з Державного бюджету 1762 грн судового збору за подачу касаційної скарги.

Ухвала суду касаційної інстанції набирає законної сили з моменту її оголошення, є остаточною та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддяМогил С.К. Судді:Волковицька Н.О. Случ О.В.

Дата ухвалення рішення07.09.2021
Оприлюднено20.09.2021
Номер документу99679637
СудочинствоГосподарське
Сутьзобов`язання укласти додаткову угоду з додатками до договору

Судовий реєстр по справі —916/743/18

Ухвала від 07.09.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Могил С.К.

Ухвала від 07.09.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Могил С.К.

Ухвала від 20.07.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Могил С.К.

Ухвала від 23.06.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Могил С.К.

Ухвала від 22.06.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Могил С.К.

Ухвала від 01.06.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Могил С.К.

Ухвала від 14.05.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Могил С.К.

Ухвала від 23.04.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Могил С.К.

Постанова від 01.03.2021

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Мишкіна М.А.

Ухвала від 15.02.2021

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Мишкіна М.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні