Ухвала
від 20.09.2021 по справі 528/958/20
ГРЕБІНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Гребінківський районний суд Полтавської області


528/958/20

УХВАЛА

Іменем України

20 вересня 2021 р. м. Гребінка

Гребінківський районний суд Полтавської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

за участі прокурора ОСОБА_3 ,

представника органу пробаціїї ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду з повною технічною фіксацією подання фахівця Лубенського районного сектору №1 філії Державної установи «Центр пробації» у Полтавській області ОСОБА_4 про вирішення питання про звільнення від відбування покарання з випробуванням стосовно:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки с. Білоусівка, Драбівського району, Черкаської області, зареєстрованої та фактично проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 , українки, громадянки України, з неповною середньою освітою, не працюючої, маючи на утриманні малолітню дитину ІНФОРМАЦІЯ_2 , не депутата, не інваліда, раніше не судимої, по справі засудженої вироком Гребінківського pайонного суду Полтавської області від 07.09.2021 року за ч.3 ст.15, ч.1ст.185 КК України до покарання у виді 1 року обмеження волі, звільненої від відбування покарання з випробуванням згідно ст. 75 КК України з іспитовим строком 1 рік,-

в с т а н о в и в:

Вироком Гребінківського pайонного суду Полтавської області від 07.09.2020 року ОСОБА_5 засуджено за ч. 3 ст.15, ч.1 ст. 185 КК України до покарання у виді на 1 року обмеження волі, звільнено від відбування покарання з випробуванням згідно ст. 75 КК України з іспитовим строком 1 рік. Відповідно до ст. 76 КК України, зобов`язано протягом іспитового строку періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання чи роботи; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

07.09.2021 року фахівець Лубенського районного сектору №1 філії Державної установи «Центр пробації» у Полтавській області ОСОБА_4 звернулася до суду з поданням про звільнення ОСОБА_5 від покарання призначеного вироком Гребінківського pайонного суду Полтавської області від 07.09.2020 року, на підставі ч. 1 ст. 78 КК України та ч. 2 ст.165 КВК України у зв`язку із закінченням іспитового строку.

У поданні вказано, що засуджена ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_3 , перебуває на обліку Гребінківського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» у Полтавській області (після реорганізації Лубенський районний сектор №1) з 12.10.2020 року. Станом на момент подачі подання, іспитовий строк у засудженої закінчився. Обов`язки встановлені судом за час перебування на іспитовому строку не порушувала. До адміністративної відповідальності не притягувалась. Нових кримінальних правопорушень під час іспитового строку не скоїла, має позитивну характеристику з місця проживання, що є підставою для звільнення від покарання призначеного вироком суду.

У судовому засідання представник Лубенського районного сектору №1 філії Державної установи «Центр пробації» у Полтавській області ОСОБА_4 подання підтримала, просила задовольнити.

Прокурор ОСОБА_3 проти задоволення подання та звільнення від покарання засудженої ОСОБА_5 не заперечує.

Засуджена ОСОБА_5 в судове засідання не з`явилась, про день, час та місце розгляду подання повідомлена належним чином. Надала до суду заяву в якій просить розглянути подання без її участі та його задовольнити.

Відповідно до абз. 2 ч. 5 ст.539 КПК України неприбуття в судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про місце та час розгляду клопотання (подання), не перешкоджає проведенню судового розгляду, крім випадків, коли їх участь визнана судом обов`язковою або особа повідомила про поважні причини неприбуття.

Заслухавши пояснення представника органу пробації, думку прокурора, дослідивши подання та матеріали особової справи засудженої ОСОБА_5 №51/2020, суд прийшов до висновку про необхідність його задоволення виходячи з наступних підстав.

В судовому засіданні встановлено, що вироком Гребінківського pайонного суду Полтавської області від 07.09.2020 року ОСОБА_5 засуджено за ч. 3 ст.15, ч.1 ст. 185 КК України до покарання у виді на 1 року обмеження волі, звільнено від відбування покарання з випробуванням згідно ст. 75 КК України з іспитовим строком 1 рік. Відповідно до ст. 76 КК України, зобов`язано протягом іспитового строку періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання чи роботи; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації..

16.10.2020 в Гребінківському районному секторі філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області, засудженій ОСОБА_5 було роз`яснено порядок та умови відбуття іспитового строку з випробуванням, ознайомлено з обов`язками покладеними на неї судом та попереджено про наслідки їх невиконання. Встановлено дні явки на реєстрацію.

Відповідно до ч. 1 ст. 165 КВК України іспитовий строк обчислюється з моменту проголошення вироку суду.

На момент направлення подання іспитовий строк випробування, визначений вироком суду, відносно засудженої ОСОБА_5 закінчився.

Відповідно до ч.1 ст. 78 Кримінального кодексу України та ч.2 ст. 165 Кримінально-виконавчого кодексу України, після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, за поданням уповноваженого органу з питань пробації звільняється судом від призначеного йому покарання, нагляд припиняється і засуджений знімається з обліку в зазначеному органі.

За змістом п. 9 ч. 1 ст. 537 Кримінального процесуального кодексу України, під час виконання вироків суд, визначений частиною другою ст. 539 цього Кодексу, має право вирішувати питання про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку.

З матеріалів особової справи вбачається, за час перебування на обліку засуджена ОСОБА_5 обов`язки встановлені судом в частині періодичної реєстрації в органі пробації, не порушувала.

З відповідей Гребінківського СПД №1 ВП №1 Лубенського РВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_5 до адміністративної відповідальності не притягувалась.

З даних довідки - характеристики, яка видана виконавчим комітетом Гребінківської міської ради, слідує, що на громадянку ОСОБА_5 , яка проживає АДРЕСА_1 , скарг та заяв від мешканців села не надходило.

Нових кримінальних правопорушень під час іспитового строку ОСОБА_5 не скоїла, що підтверджується даними відповідної вимоги.

Таким чином, оскільки іспитовий строк визначений ОСОБА_5 вироком суду сплив та суду не надано відповідних судових рішень, які набрали законної сили, про направлення засудженої для відбування призначеного покарання за порушення обов`язків чи систематичне вчинення адміністративних правопорушень або про засудження за правилами ст.ст. 71, 72 КК України за вчинення засудженою нового злочину в період іспитового строку, на думку суду, засуджена ОСОБА_5 підлягає звільненню від призначеного судом покарання у зв`язку з закінченням іспитового строку.

Відповідно до ч. 6 ст. 539 КПК за наслідками розгляду клопотання (подання) суд постановляє ухвалу, яка може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Враховуючи зазначене, на підставі ч. 1 ст. 78 КК України, ч. 2 ст. 165 КВК України та керуючись ч. 2 ст. 369, ст. 370, ч. 3 ст. 371, ст. ст. 372, 376, 537, 539 КПК України, суд,-

п о с т а н о в и в:

Подання фахівця Лубенського районного сектору №1 філії Державної установи «Центр пробації» у Полтавській області ОСОБА_4 про вирішення питання звільнення від відбування покарання з випробуванням - задовольнити.

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , звільнити від покарання у виді 1 (одного) року позбавлення волі, призначеного вироком Гребінківського районного суду Полтавської області від 17.09.2020 року за ч. 3 ст.15, ч.1 ст. 185 КК України, у зв`язку з закінченням визначеного судом іспитового строку.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Полтавського апеляційного суду через Гребінківський районний суд Полтавської області протягом семи днів з дня її проголошення.

Cуддя ОСОБА_1

СудГребінківський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення20.09.2021
Оприлюднено01.02.2023
Номер документу99728588
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку

Судовий реєстр по справі —528/958/20

Ухвала від 20.09.2021

Кримінальне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Вітківський М. О.

Вирок від 07.09.2020

Кримінальне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Вітківський М. О.

Ухвала від 31.08.2020

Кримінальне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Вітківський М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні