Ухвала
від 21.09.2021 по справі 455/1413/21
СТАРОСАМБІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 455/1413/21

Провадження № 2/455/680/2021

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

22 вересня 2021 року м.Старий Самбір

Суддя Старосамбірського районного суду Львівської області Пошивак Ю.П.,

розглянувши матеріали цивільної справи №455/1413/21 за позовною заявою

ОСОБА_1 , жительки АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ,

до Відділу освіти, культури, молоді та спорту Хирівської міської ради Самбірського району Львівської області, юридична адреса: м.Хирів, вул.Стуса, Самбірського району Львівської області, поштовий індекс 82060, код ЄДРПОУ 43983888,

про визнання незаконним та скасування Наказу №170 від 18.08.2021 року відділу освіти, культури, молоді та спорту Хирівської міської ради Самбірського району Львівської області, звільнення з роботи за прогул за п.4 ч.1 ст.40 КЗпП України ОСОБА_1 та зміни формулювання увільнення

В С Т А Н О В И В:

14.09.2021 року ОСОБА_1 звернулася до суду з позовною заявою до Відділу освіти, культури, молоді та спорту Хирівської міської ради Самбірського району Львівської області про визнання незаконним та скасування Наказу №170 від 18.08.2021 року відділу освіти, культури, молоді та спорту Хирівської міської ради Самбірського району Львівської області про її звільнення з роботи за прогул за п.4 ч.1 ст.40 КЗпП України та зміни формулювання увільнення, посилаючись на те, що у 2020 році вона завершила навчання у Львівському державному університету внутрішніх справ, здобувши кваліфікації «Магістр права» та «Магістр психології». У серпні 2020 року подавала документи до Старосамбірського військомату на посаду викладача психології в академії сухопутних військ. Три рази дата виїзду переносилась через карантинні обмеження. А з рештою їй сказали чекати весняного призиву.

Оскільки тривав карантин, вона приїхала пожити з батьками у м.Хирів. Якраз в цей час набрали працівників до міської ради. 19 квітня згідно наказу №45 її прийняли на посаду юриста Відділу освіти, культури, молоді та спорту Хирівської міської ради.

20.04.2021 року наказом №47 її було призначено уповноваженою особою із публічних закупівель.

16.07.2021 року вона, як уповноважена особа, протокол № 35 прийняла рішення про намір укласти договір по переговорній процедурі закупівлі з ТОВ «Львівенергозбут» з метою організації закупівлі електричної енергії.

У червні 2021 року їй зателефонували з 184 навчального центру та повідомили, що у них є вакантне місце офіцера-психолога частини НОМЕР_2 . У свій вихідний вона поїхала в частину щоб взяти відношення. Їй одразу сказали, що це довга процедура, що перше документи будуть відправлятися на Київ для перевірки, тому доведеться чекати.

Про те, що її документи погоджені всіма відповідними структурами вона дізналася 16.08.2021 року, близько 19 години. Це було підтверджено витягом з наказу начальника національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного № 69. Цей наказ був переданий Самбірському районному територіальному центру комплектування та соціальної підтримки. Ними їй 17.08.2021 під завершення робочого дня був виданий витяг з наказу №29 та припис №8/2918 про прибуття до 184 навчального центру для проходження служби 19.08.2021. Саме їх зранку 18.08.2021 вона передала діловоду відділу для ознайомлення та реєстрації.

Після того, як вона передала діловоду відділу ОСОБА_2 наказ та припис для ознайомлення та реєстрації, вона понесла їх одразу до в.о. начальника відділу ОСОБА_3 . Як вона зрозуміла, з наказом формально були ознайомленні, однак жодних дій по реєстрації даних документів не було проведено, хоча чекала результатів кілька годин. Вона зробила копії витягу з наказу № 29, припису №8/2918 та написала заяву на вибуття в зв`язку з проходженням служби прийшла до ОСОБА_4 , щоб вона на копії витягу поставила відповідний запис про те, що вона отримала оригінал документу та долучила заяву до оригіналів. У цьому їй було відмовлено та обґрунтовано тим, що вона не має таких повноважень. З цими документами вона пішла до кабінету ОСОБА_3 але його на місці не було. Коли вона поверталася до свого робочого місця, то почула як юрист міської ради ОСОБА_5 давав комусь вказівки ніякі її документи не реєструвати. Дочекавшись голову міської ради ОСОБА_6 , щоб ознайомити її з цими документами та щоб забезпечити собі належні докази, з врахуванням протиправної поведінки працівників міської ради, вона була змушена включити аудіозапис. На ньому чітко чути про те, що ОСОБА_6 була ознайомленна з документами та не тільки вона, а й ОСОБА_7 , який в той час зайшов до її кабінету. Також на аудіозаписі чути, як вона попередила про те, що їде за документами по роботі, оскільки головним бухгалтером відділу ОСОБА_8 була дана вказівка отримати в Карпатському РЕМ, в містах Самбір та ОСОБА_9 , бухгалтерські документи, оскільки усі господарські операції, відображаються в бухгалтерському обліку методом їх суцільного і безперервного документування (документація). Так як не було її безпосереднього керівника, вона звернулася до голови, оскільки покидала місце роботи в зв`язку з виробничою необхідністю.

Після повернення вона дізналася, що був складений акт про відсутність на роботі ОСОБА_1 . Даний акт вона підписала, як ознайомлена надавши одночасно пояснення про причини відсутності.

Просить визнати незаконним та скасувати Наказ №170 від 18.08.2021 року відділу освіти, культури, молоді та спорту Хирівської міської ради Самбірського району Львівської області про її звільнення з роботи за прогул п.4 ч.1 ст.40 КЗпП України, змінити формулювання увільнення в зв`язку з прийняттям на службу по контракту, та стягнути з відділу освіти, культури, молоді та спорту Хирівської міської ради Самбірського району Львівської області на її користь судові витрати.

Позовна заява відповідає вимогам статтей 175-177 ЦПК України віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до ч.2 ст.19 ЦПК України цивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження. Ці правила повинні бути визначені в ухвалі суду про відкриття провадження /п.4 ч.2 ст.187 ЦПК України/

Згідно ч.ч.3,4 ст.274 ЦПК України при вирішенні питання про розгляд справи у порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: значення справи для сторін, обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі; необхідність призначення експертизи, виклик свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи має розгляд справи значний суспільний інтерес. В порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах: що виникають з сімейних відносин, крім спорів про стягнення аліментів та поділ майна подружжя; щодо спадкування, щодо приватизації державного житлового фонду; щодо визнання необґрунтованими активів та їх витребування; в яких ціна позову перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; інші вимоги, об`єднані з вищезазначеними вимогами.

Враховуючи значення справи для сторін, обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, вважаю що розгляд справи слід здійснювати за правилами загального позовного провадження. Тому справу слід прийняти до провадження, відкрити провадження у справі та з метою виконання вимог передбачених ч.1 ст. 189 ЦПК України розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у справі.

Заяв та клопотань з позовною заявою до суду не поступало.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.19,187 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження за позовною заявою ОСОБА_1 до Відділу освіти, культури, молоді та спорту Хирівської міської ради Самбірського району Львівської області, про визнання незаконним та скасування Наказу №170 від 18.08.2021 року відділу освіти, культури, молоді та спорту Хирівської міської ради Самбірського району Львівської області про звільнення з роботи за прогул за п.4 ч.1 ст.40 КЗпП України ОСОБА_1 та зміни формулювання увільнення.

Справу розглядати в порядку загального позовного провадження.

З метою виконання вимог ч.1 ст.189 ЦПК України розпочати підготовче провадження у справі.

З урахуванням попередньо призначених справ, графіку судових засідань, призначити підготовче засідання у приміщенні Старосамбірського районного суду Львівської області за адресою: місто Старий Самбір, вулиця Шевченка-бічна, №1, Самбірського району Львівської області на 09 годину 00 хвилин 21 жовтня 2021 року.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам судового розгляду.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідачі мають право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідачі зобов`язані надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://court.gov.ua/sud1322/.

Ухвала оскарженню не підлягає\

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Ю.П.Пошивак

Дата ухвалення рішення21.09.2021
Оприлюднено29.08.2022
Номер документу99805965
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —455/1413/21

Постанова від 17.01.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

Постанова від 17.01.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

Ухвала від 04.09.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

Ухвала від 11.07.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

Ухвала від 17.04.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

Ухвала від 17.03.2022

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Пошивак Ю. П.

Рішення від 14.02.2022

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Пошивак Ю. П.

Рішення від 15.02.2022

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Пошивак Ю. П.

Ухвала від 21.10.2021

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Пошивак Ю. П.

Ухвала від 21.09.2021

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Пошивак Ю. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні