Постанова
від 28.07.2017 по справі 467/304/17
АРБУЗИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 467/304/17

1-кп/467/42/17

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28.07.2017 р. Арбузинськийрайонний судМиколаївської областіу складі:Головуючого судді ОСОБА_1 ,при секретарі ОСОБА_2 ,за участюпрокурора ОСОБА_3 ,захисника ОСОБА_4 ,представника потерпілого ОСОБА_5 та йогозаконного представника ОСОБА_6 ОСОБА_7 ,під часрозгляду увідкритому судовомузасіданні всмт.Арбузинка об`єднаногокримінального провадженняпо обвинуваченню:

ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Полянка Арбузинського району Миколаївської області, українця, громадянина України, з неповною середньою освітою, не одруженого, непрацюючого, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше судимого: вироком Арбузинського районного суду Миколаївської області від 12 травня 2016 року за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 185, ч.2 ст.289 КК України до 5 років позбавлення волі, на підставі ст. 75 КК України звільненого від відбування покарання з іспитовим строком на 2 роки,

у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.162, ч.2 ст. 190, ч.2 ст. 289, ч.2 ст. 185, ч.3 ст. 185 КК України;

В С Т А Н О В И В:

На розгляді Арбузинського районного суду Миколаївської області перебуває об`єднане кримінальне провадження по обвинуваченню ОСОБА_8 , у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.162, ч.2 ст. 190, ч.2 ст. 289, ч.2 ст. 185, ч.3 ст. 185 КК України.

В судові засідання обвинувачений ОСОБА_8 неодноразово не з`явився, про причини неявки суд не повідомив, хоча належним чином був повідомлений судом про час та місце судових засідань. Ухвалою суду від 17 липня 2017 року до обвинуваченого вирішено застосувати привід в судове засідання 28 липня 2017 року об 11-00 год. Згідно повідомлення Арбузинського ВП Братського ВП ГУНП в Миколаївській області №3576/57-2017 від 28 липня 2017 року, привід обвинуваченого ОСОБА_8 в судове засідання виконати не можливо в зв`язку з відсутністю останнього за місцем проживання.

В судовому засіданні прокурор заявив клопотання про надання дозволу на затримання з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою обвинуваченому ОСОБА_8 , оскільки останній неодноразово не з`являвся в судові засіданні, не повідомивши суд про причини своїх неявок, за адресою, яка зазначена в обвинувальному акті не знаходиться і місце його перебування не відомо, що свідчить про його умисне ухилення від явки до суду.

Суд, заслухавши думку інших учасників кримінального провадження, які не заперечували проти клопотання, приходить до висновку про те, що воно підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Враховуючи положення ч.2 ст. 331 КПК України, відповідно дост. 189 КПК України, суд не має права відмовити в розгляді клопотання про дозвіл на затримання з метою приводу обвинуваченого, навіть якщо існують підстави для затримання без ухвали суду про затримання з метою приводу, клопотання розглядається судом негайно після одержання.

Згідно до ч. 3ст. 190 КПК Україниухвала про дозвіл на затримання з метою приводу втрачає законну силу з моменту: приводу обвинуваченого до суду; або закінчення строку дії ухвали, зазначеного в ній, або закінчення шести місяців із дати постановлення ухвали, у якій не зазначено строку її дії; або відкликання ухвали прокурором.

Відповідно дост. 335 КПК України, у разі якщо обвинувачений ухилився від суду, суд зупиняє судове провадження щодо обвинуваченого до його розшуку. Розшук обвинуваченого, який ухилився від суду, оголошується ухвалою суду організація виконання якої доручається слідчому та/або прокурору.

Обвинувачений ОСОБА_8 ухиляється від явки до суду, оскільки неодноразово не з`явився до суду, не знаходиться за місцем свого проживання, і місце його знаходження встановити не вдалось, що свідчить проте, що останній не виконує свій обов`язок щодо прибуття до суду.

Враховуючи вище викладене, суд вважає за необхідне надати дозвіл на затримання обвинуваченого ОСОБА_8 для участі у розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, оголосити його у розшук та зупинити судове провадження відносно нього в даному кримінальному провадженні до його розшуку, оскільки неявка обвинуваченого в судові засідання носить систематичний характер, що свідчить про ухилення його від явки до суду, про затягування судового розгляду даного кримінального провадження і перешкоджає ухваленню вироку в розумні строки.

Керуючись ст. 335 КПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Оголосити у розшук обвинуваченого ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Полянка Арбузинського району Миколаївської області, українця, громадянина України, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 .

Організацію розшуку обвинуваченого ОСОБА_8 доручити Арбузинському ВП Братського ВП ГУНП в Миколаївській області, а контроль покласти на прокурора Арбузинського відділу Первомайської місцевої прокуратури Миколаївської області ОСОБА_3 .

Надати дозвіл на затримання обвинуваченого ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Полянка Арбузинського району Миколаївської області, з метою його приводу до Арбузинського районного суду Миколаївської області для участі у розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

При встановленні фактичного місцезнаходження обвинуваченого ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Полянка Арбузинського району Миколаївської області, негайно затримати та доставитийого до Арбузинського районного суду Миколаївської області для вирішення питанняпро обрання запобіжного заходу.

Відповідно дост. 191 КПК Українизатриманийна підставі ухвали суду ОСОБА_8 не пізніше 36 (тридцяти шести) годин з моменту затримання, повинен бути доставлений до Арбузинського районного суду Миколаївської області.

Службова особа, яка на підставі ухвали суду про дозвіл на затримання затримала ОСОБА_8 , зобов`язана негайно вручити затриманому копію даної ухвали, а також негайно повідомити про це прокурора Арбузинського відділу Первомайської місцевої прокуратури Миколаївської області ОСОБА_3 .

Зупинити судове провадження об`єднане кримінальне провадження по обвинуваченню ОСОБА_8 , у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.162, ч.2 ст. 190, ч.2 ст. 289, ч.2 ст. 185, ч.3 ст. 185 КК України до розшуку останнього.

Ухвала про дозвіл на затримання з метою приводу втрачає законну силу з моменту: приводу обвинуваченого ОСОБА_8 до суду.

Копію ухвали для виконання направити Арбузинському ВП Братського ВП ГУНП в Миколаївській області і для контролю прокурору Арбузинського відділу Первомайської місцевої прокуратури Миколаївської області ОСОБА_3 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

СудАрбузинський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення28.07.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу99808102
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —467/304/17

Постанова від 11.08.2017

Кримінальне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

Постанова від 11.08.2017

Кримінальне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

Постанова від 28.07.2017

Кримінальне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

Вирок від 23.10.2017

Кримінальне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

Постанова від 02.10.2017

Кримінальне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

Постанова від 17.07.2017

Кримінальне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

Постанова від 12.04.2017

Кримінальне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

Постанова від 12.04.2017

Кримінальне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

Постанова від 28.03.2017

Кримінальне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

Постанова від 28.03.2017

Кримінальне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні