Постанова
від 14.06.2010 по справі 2а-1435/10/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ С УД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"14" червня 2010 р. Справа № 2 a-1435/10/0970

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський о кружний адміністративний су д у складі:

Судді Григорука О.Б .

при секретарі Пік ович Л.Р.

за участю представни ків: позивача - Гордія М.Ю., відповідача - не з"явився

розглянувши у відк ритому судовому засіданні в приміщенні суду адміністрат ивну справу

за позовом: Держав ної податкової інспекції в К осівському районі, вул. Незал ежності, 101, м. Косів, Івано-Фран ківська область, 78600

до відповідача: Приватнеого підприємства "Д .І.М.-Турбуд", вул. Шкільна, 1, с. Ст арі Кути, Косівський район, Ів ано-Франківська область, 78663

про стягнення податк ового боргу за рахунок актив ів платника податків в сумі 512 ,12 грн,-

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспек ція в Косівському районі Іва но-Франківської області звер нулася з адміністративним по зовом до приватного підприєм ства "Д.І.М.-Турбуд" про стягнен ня податкового боргу за раху нок активів платника податкі в в сумі 512,12 грн.

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся. Згідно ст.39 КАС України від повідач викликався в судове засідання через засоби масов ої інформації. Наданим право м на подання заперечення про ти позову не скористався.

У судовому засіданні предс тавник позивача позовні вимо ги підтримав, суду пояснив, що приватне підприємство зареє строване як юридична особа р озпорядженням Косівської ра йдержадміністрації за №469986 та перебуває на обліку Державн ої податкової інспекції в Ко сівському районі як платник податків. Підставою для звер нення з позовом у справі є нес плата податкових зобов' яза нь.

Вислухавши представника п озивача, та дослідивши подан і докази, суд прийшов до висно вку про обґрунтованість позо вних вимог, а тому позов підля гає до задоволення з наступн их мотивів.

Згідно ч.1 ст.67 Конституції Ук раїни кожен зобов'язаний спл ачувати податки і збори в пор ядку і розмірах, встановлени х законом.

Законом України “Про систе му оподаткування” визначені види податків і зборів (обов' язкових платежів), що справля ються на території України. З гідно п.3 ч.1 ст.9 Закону України “Про систему оподаткування” платники податків і зборів (о бов' язкових платежів) зобов ' язані сплачувати належні с уми податків і зборів (обов' язкових платежів) у встановл ені законом терміни. Відпові дно до ч.3 ст.9 вказаного Закону обов'язок платника податків щодо сплати податків і зборі в (обов'язкових платежів) прип иняється із сплатою податку, збору (обов'язкового платежу ) або його скасуванням або спи санням податкової заборгова ності відповідно до Закону У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом".

Судом встановлено, що прива тне підприємство ПП "Д.І.М.-Тур буд" є юридичною особою і взят о на податковий облік в Держа вній податковій інспекції у Косівському районі 13.03.2007 року з а № 746.

Державною податковою інсп екцією в Косівському районі було проведено невиїзну доку ментальну перевірку на підст аві чого складено акт № 288/15-0/34701654 в ід 10.03.2009 року, якою встановлено порушення ПП "Д.І.М.-Турбуд", щод о неподання (несвоєчасного п одання ) податкової звітност і.

Відповідно до податкового повідомленьння-рішення № 00006715 01/0 від 12.03.2009 року до ПП "Д.І.М.-Турбу д" було застосовано штрафні с анкції.

Пунктом 6.2 ст. 6 Закону Україн и «Про порядок погашення зоб ов' язання платників податк ів перед бюджетами та держав ними цільовими фондами» пере дбачено, що коли платник пода тків не сплачує узгоджену су му податкового зобов' язанн я в установлені строки, подат ковий орган надсилає такому платнику податкові вимоги.

Відповідачу було направле но відповідно першу податков у вимогу №1/122 від 07.05.2009 року та дру гу податкову вимогу № 2/168 від 15.07 .2008 року.

Згідно доповідної записки головного державного податк ового інспектора відділу пог ашення прострочених податко вих зобов' язань Луканюка Р.М. від 12.05.2009 року першу подат кову вимогу № 1/122 від 07.05.2009 року п о ПП "Д.І.М.-Турбуд", було поверну то поштою без вручення про, що складено акт про неможливіс ть вручення.

Відповідно до вищевказано го акту про неможливість вру чення першу податкову вимогу № 1/122 від 07.05.2009 року розміщено на д ошці податкових оголошень.

Податковий борг підтвердж ується розрахунком заборгов аності ПП "Д.І.М.-Турбуд" станом на 22.02.2010 року, наявним в матеріа лах справи.

Відповідно до п.п.3.1.1. ст.3 вказ аного Закону, активи платник ів податків можуть бути прим усово стягнені в рахунок пог ашення його податкових зобов "язань виключно за рішенням с уду. Активами платника подат ків в розумінні п.п.1.7 ст.1 вказа ного Закону є кошти, матеріал ьні та нематеріальні цінност і, що належать юридичній особ і за правом власності або пов ного господарського відання (п.1.7. ст.1 Закону) Податкове зобо в"язання -це зобов"язання плат ника податків сплатити до бю джетів та державних цільових фондів відповідну суму кошт ів у порядку та строки, визнач ені цим Законом або іншими за конами України.

Таким чином, враховуючи нес плату відповідачем податков ого зобов'язання на момент су дового розгляду справи, пода тковий борг в сумі 512,12 гривень підлягає стягненню в судовом у порядку.

На підставі ст. 124 Конс титуції України, керуючись с т. ст. 158-163, 167 Кодексу адміністрат ивного судочинства України, суд ,-

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Стягнути з приватног о підприємства "Д.І.М.-Турбуд", к од 34701654, в дохід бюджету податко вий борг в сумі 512 (п"ятсот двана дцять) грн. 12 коп. за рахунок акт ивів платника податків.

Відповідно до ст. 186 Код ексу адміністративного судо чинства України постанова мо же бути оскаржена протягом 10 д нів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у п овному обсязі відповідно до ст. 160 Кодексу адміністративно го судочинства України - з дня складення в повному обсязі ш ляхом подачі заяви про апеля ційне оскарження. Якщо поста нову було проголошено у відс утності особи, яка бере участ ь у справі, то строк подання за яви про апеляційне оскарженн я обчислюється з дня отриман ня нею копії постанови. Апеля ційна скарга на постанову су ду першої інстанції подаєтьс я протягом двадцяти днів піс ля подання заяви про апеляці йне оскарження. Заява про апе ляційне оскарження та апеляц ійна скарга подаються до суд у апеляційної інстанції чере з суд, який ухвалив оскаржува не судове рішення.

Відповідно до ст.254 Код ексу адміністративного судо чинства України постанова на бирає законної сили після за кінчення строку подання заяв и про апеляційне оскарження. Якщо було подано заяву про ап еляційне оскарження, але апе ляційна скарга не була подан а у строк, встановлений Кодек сом адміністративного судоч инства України, постанова су ду першої інстанції набирає законної сили після закінчен ня цього строку. У разі поданн я апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасова но, набирає законної сили піс ля закінчення апеляційного р озгляду справи.

Суддя: /підпис/ Григорук О.Б.

Постанова складен а в повному обсязі 18.06.2010 року.

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.06.2010
Оприлюднено14.07.2010
Номер документу9981061
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1435/10/0970

Постанова від 14.06.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Григорук О.Б.

Постанова від 14.06.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Григорук О.Б.

Ухвала від 16.04.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Григорук О.Б.

Постанова від 14.06.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Григорук О.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні