Ухвала
від 24.09.2021 по справі 549/256/21
ЧОРНУХИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №549/256/21

Провадження №2/549/90/21

УХВАЛА

24 вересня 2021 року селище Чорнухи

Чорнухинський районний суд Полтавської області в складі судді Крєпкого С.І. розглянувши матеріали позовної заяви Акціонерного товариства Кредобанк (далі - АТ Кредобанк ) (місцезнаходження: вул.Сахарова,78, м.Львів) до ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ) про стягнення заборгованості,

установив:

20 вересня 2021 року АТ Кредобанк звернувся до суду з позовом до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором №CL-143768 від 07.11.2018 обґрунтовуючи свої вимоги тим, що відповідачем порушено зобов`язання по кредитному договору.

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст.175-177 ЦПК України , подана за зареєстрованим місцем проживання відповідача, тому в силу ч.1 ст.27 ЦПК України справа підсудна Чорнухинському районному суду.

Підстави для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Ця справа у спорі про стягнення заборгованості по кредитному договору в розмірі 152 998,76 грн, відповідно до ч.6 ст. 19 , ч.1 ст. 274 ЦПК України , є малозначною та підлягає розгляду тільки за правилами спрощеного позовного провадження.

Виходячи з предмету та підстав заявленого позову, на підставі ч.5 ст.279 ЦПК України суд вважає необхідним заслухати усні пояснення учасників справи, для чого здійснити їх виклик.

Таким чином, є підстави для прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі, призначення судового засідання для розгляду справи по суті, встановлення строку для подання відзиву на позов, відповіді на відзив та заперечень.

Виходячи з викладеного, керуючись ст.ст. 13 , 27 , 187 , 274 , 279 ЦПК України ,

ухвалив:

1.Прийняти до розгляду позовну заяву Акціонерного товариства Кредобанк до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

2.Відкрити провадження у справі №549/256/21 за позовною заявою Акціонерного товариства Кредобанк до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

3.Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження з викликом учасників справи.

4.Призначити судове засідання у даній справі на 10 год 15 хв 21 жовтня 2021 року в залі суду за адресою: селище Чорнухи, вул.Стовпова,12, Полтавська область.

5.Встановити відповідачу строк п`ятнадцять днів з дня вручення цієї ухвали, протягом якого він має право подати суду відзив на позов, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України , разом з доказами, на яких ґрунтуються заперечення.

Відзив повинен містити:

1)найменування (ім`я) позивача і номер справи;

2)повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові для фізичних осіб) відповідача, його місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв`язку, офіційну електронну адресу та адресу електронної пошти, за наявності;

3)у разі повного або часткового визнання позовних вимог - вимоги, які визнаються відповідачем;

4)обставини, які визнаються відповідачем, а також правову оцінку обставин, надану позивачем, з якою відповідач погоджується;

5)заперечення (за наявності) щодо наведених позивачем обставин та правових підстав позову, з якими відповідач не погоджується, із посиланням на відповідні докази та норми права;

6)перелік документів та інших доказів, що додаються до відзиву, та зазначення документів і доказів, які не можуть бути подані разом із відзивом, із зазначенням причин їх неподання;

7)заперечення (за наявності) щодо заявленого позивачем розміру судових витрат, які позивач поніс та очікує понести до закінчення розгляду справи по суті;

8)попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які відповідач поніс і які очікує понести в зв`язку із розглядом справи.

Копія відзиву та доданих до нього документів позивачу повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

6.Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

7.Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

8.Роз`яснити, що копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

9.Копію ухвали надіслати учасникам справи.

10.Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://inbox@ch.pl.court.gov.ua/sud1629/ .

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвалу складено та підписано 24 вересня 2021 року.

Суддя С.І.Крєпкий

Дата ухвалення рішення24.09.2021
Оприлюднено29.09.2021
Номер документу99905936
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —549/256/21

Рішення від 29.11.2021

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Крєпкий С. І.

Рішення від 24.11.2021

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Крєпкий С. І.

Ухвала від 24.09.2021

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Крєпкий С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні