Ухвала
від 28.09.2021 по справі 243/10200/21
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер провадження № 1-кс/243/1441/2021

Номер справи 243/10200/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28 вересня 2021 року м. Слов`янськ

Слідчий суддя Слов`янського міськрайонного суду Донецької області ОСОБА_1 ,

за участю:

- секретаря судового засідання - ОСОБА_2 ,

- слідчого СВ ВП № 4 Краматорського РУП ГУ НП в Донецькій області старшого лейтенанта поліції - ОСОБА_3 ,

- прокурора ОСОБА_4 ,

розглянувши у судовому засіданні в залі № 4 Слов`янського міськрайонного суду Донецької області Клопотання слідчого СВ Відділу поліції № 4 Краматорського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_5 , за матеріалами досудового розслідування, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за№ 42021052720000036 від 15 вересня 2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у розпорядженні ІНФОРМАЦІЯ_1 , стосовно «реконструкції будівлі літнього павільйону ІНФОРМАЦІЯ_1 під відділення для підтриманого проживанні»,

В С Т А Н О В И В:

До Слов`янського міськрайонного суду звернувся слідчий СВ Відділу поліції № 4 Краматорського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 , з Клопотанням узгодженим з прокурором Слов`янської окружної прокуратури Донецької області, за матеріалами досудового розслідування, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за№ 42021052720000036 від 15 вересня 2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у розпорядженні ІНФОРМАЦІЯ_1 , стосовно «реконструкції будівлі літнього павільйону ІНФОРМАЦІЯ_1 під відділення для підтриманого проживання».

Згідно з Клопотанням, досудовим розслідуванням встановлено, що 15 вересня 2021 року до Слов`янської окружної прокуратури надійшла інформація з 2-го управління (з дислокацією у м. Маріуполь Донецької області) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях щодо можливого факту привласнення бюджетних коштів при здійсненні процедури публічної закупівлі одним із закладів на території м. Слов`янська.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 18 травня 2020 року ІНФОРМАЦІЯ_2 було оголошено процедуру державної закупівлі, а саме:

- Реконструкція будівлі літнього павільйону ІНФОРМАЦІЯ_1 під відділення для підтриманого проживання за адресою: АДРЕСА_1 , без зміни геометричних розмірів у фундаменті, очікуваною вартістю 17,5 млн. грн.

За результатами проведеного тендеру було обрано переможцем ПП « ОСОБА_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , зареєстроване за адресою: АДРЕСА_2 , директор ОСОБА_7 ) та укладено відповідний Договір № 140 від 13 серпня 2020 року загальною вартістю 15,4 млн. грн. із строком виконання робіт згідно графіку до 31 грудня 2020 року.

Субпідрядником є Товариство з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄРДПОУ НОМЕР_2 , зареєстроване за адресою: АДРЕСА_3 , директор ОСОБА_8 .

Допитаний в якості свідка ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , розповів, що у 2018 році він працював в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », в зв`язку з банкротством директор вказаної компанії зарекомендував його як спеціаліста директору ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ОСОБА_8 , після чого з весни 2018 року він працює на посаді прораба в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 ». Восени 2020 року ОСОБА_8 повідомив йому, що вони їдуть до Донецької області працювати на об`єкті Слов`янський психоневрологічний інтернат, де було виграно тендер. 24 жовтня 2020 року приступили до робіт, почали демонтувати стару будівлю літнього павільйону, вказану роботу виконали у поставлений термін. 15 січня 2021 року почали виконувати роботи по заливанню бетону під основу фундаменту, а вже 20 лютого 2021 року почали робити будівництво коробки будівлі, які теж виконали. З липня 2021 року почались проблеми з отриманням заробітної плати. В кінці липня 2021 ОСОБА_8 повідомив, що якщо хочуть отримати заробітну плату він повинен поїхати до інспектора, який здійснює технічний нагляд за об`єктом, а саме до ОСОБА_10 , та передати йому грошові кошти в розмірі 500 доларів США. Передача вказаних грошей була необхідна для підписання Актів виконаних робіт, до яких будуть внесені роботи, які вони ще не виконали. В результаті чого будуть отримані грошові кошти, якими ОСОБА_8 і розрахується за раніше зроблену роботу. Свідок погодився на це. 14 серпня 2021 року ОСОБА_8 надав йому документи, а саме Акт виконаних робіт форми КБ-2в, в якому були зазначені роботи у розділах «Стіни» та «Перекриття» локального кошторису 2-1-1 та повідомив, що йому потрібно поїхати до м. Краматорськ та підписати ці Акти у ОСОБА_10 , а потім передати підписані Акти у бухгалтерію ІНФОРМАЦІЯ_1 , 15 серпня 2021 року ОСОБА_9 передав ОСОБА_10 вказану суму грошей та отримав від нього необхідний підпис у вказаних Актах виконаних робіт, після чого передав акти у бухгалтерію ІНФОРМАЦІЯ_1 . До теперішнього часу роботи вказані у Акті по розділу «Стіни» та «Перекриття» так і не виконані.

На теперішній час виникла необхідність в отриманні оригіналів документів, що перебувають в розпорядженні ІНФОРМАЦІЯ_1 , стосовно «реконструкції будівлі літнього павільйону ІНФОРМАЦІЯ_1 під відділення для підтриманого проживання», а саме:

- Проектної документації (дефектні акти, проекти, кошториси, тощо);

- Договори з додатками, доповненнями та специфікаціями, укладені з підприємствами та товариствами залученими до проведення ремонту;

- Довідки про вартість виконаних робіт згідно з укладеними договорами;

- Витяги з розрахункового рахунку підприємства, які підтверджують перерахування коштів за виконані роботи;

- Перелік зауважень до проектно-кошторисної документації стосовно об`єктів робіт або офіційне повідомлення про їх відсутність;

- Акти виконаних робіт за формою КБ-2в та Довідки за формою КБ-3;

- підписані Акти наданих послуг по об`єкту;

- оформлені Акти робіт, виконаних з недоліками (складені представниками технічного нагляду), повідомлення про виявлені порушення з боку підрядної організації під час виконання будівельних робіт;

- Журнали ведення технічного нагляду (з відмітками) установленої форми, які велись на об`єкті.

Просить суд надати тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають в розпорядженні ІНФОРМАЦІЯ_1 , стосовно «реконструкції будівлі літнього павільйону ІНФОРМАЦІЯ_1 під відділення для підтриманого проживання».

Слідчий СВ Відділу поліції № 4 Краматорського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 у судовому засіданні просив задовольнити Клопотання.

Прокурор Слов`янської окружної прокуратури Донецької області ОСОБА_4 у судовому засіданні просила задовольнити Клопотання.

Особа, у володінні якої знаходяться документи, тимчасовий доступ до яких просить надати слідчий, а саме ІНФОРМАЦІЯ_2 було належним чином повідомлено про розгляд слідчим суддею Клопотання, тому слідчий суддя вважає за можливе розглянути Клопотання у відсутності представника ІНФОРМАЦІЯ_1 на підставі положень ч. 4ст. 163 КПК України.

Вислухавши слідчого та прокурора, дослідивши документи, що додані до Клопотання, слідчий суддя вважає, що подане Клопотання підлягає задоволенню.

СВ Відділу поліції № 4 Краматорського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42021052720000036, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 15 вересня 2021 року, зокрема, 15 вересня 2021 року до Слов`янської окружної прокуратури надійшла інформація з 2-го управління (з дислокацією у м. Маріуполь Донецької області) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях щодо можливого факту привласнення бюджетних коштів при здійсненні процедури публічної закупівлі одним із закладів на території м. Слов`янська, попередня правова кваліфікація - ч. 1 ст. 191 КК України.

Відповідно до ч. 1ст. 159 КПК Українитимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Статтею 160 КПК Українивстановлено перелік даних, які мають бути відображені у поданому клопотанні, а саме п. 2 ч. 2ст. 160 КПК України- правова кваліфікація кримінального правопорушення із зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; п. 5 ч. 2ст. 160 КПК України- значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні; п. 6 ч. 2ст. 160 КПК України- можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах; п. 7 ч. 2ст. 160 КПК Україниобґрунтування необхідності вилучення речей і оригіналів або копій документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

У відповідності до вимог ст.160 КПК Українисторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Пунктом 8 частини 1 статті 162 КПК Українивизначено, що до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить, зокрема, персональні дані особи, що знаходяться у її особистому володінні або в базі персональних даних, яка знаходиться у володільця персональних даних

Відповідно до ч. 5ст. 163 КПК Українислідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе, крім іншого, наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених ч. 5 цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

З огляду на викладене, слідчий суддя враховує, що підставою для звернення до суду із даним Клопотанням є обставини, що унеможливлюють отримання зазначеної в Клопотанні оригіналів документів іншим чином та за допомогою інших заходів, а також, те, що отримання вказаних документів, може бути використано у подальшому як доказ, що має суттєве значення для встановлення необхідних у вказаному кримінальному провадженні обставин. Наведені підстави визнаються судом прийнятними й такими, що відповідають потребам кримінального провадження за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 191 ч. 1 КК України, у зв`язку із чим, слідчий суддя, приходить до переконання, що Клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у розпорядженні ІНФОРМАЦІЯ_1 , підлягає задоволенню.

На підставівикладеного,керуючись ст.ст.159-166КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Відділу поліції № 4 Краматорського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_5 , за матеріалами досудового розслідування, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за№ 42021052720000036 від 15 вересня 2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у розпорядженні ІНФОРМАЦІЯ_1 , стосовно «реконструкції будівлі літнього павільйону ІНФОРМАЦІЯ_1 під відділення для підтриманого проживання» задовольнити.

Надати групі слідчих СВ Відділу поліції №4 Краматорського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , старшому лейтенанту поліції ОСОБА_11 , лейтенанту поліції ОСОБА_12 , тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, з можливістю вилучення оригіналів наступних документів, а саме:

- Проектної документації (дефектні акти, проекти, кошториси, тощо);

- Договори з додатками, доповненнями та специфікаціями, укладені з підприємствами та товариствами залученими до проведення ремонту;

- Довідки про вартість виконаних робіт згідно з укладеними договорами;

- Витяги з розрахункового рахунку підприємства, які підтверджують перерахування коштів за виконані роботи;

- Перелік зауважень до проектно-кошторисної документації стосовно об`єктів робіт або офіційне повідомлення про їх відсутність;

- Акти виконаних робіт за формою КБ-2в та Довідки за формою КБ-3;

- підписані Акти наданих послуг по об`єкту;

- оформлені Акти робіт, виконаних з недоліками (складені представниками технічного нагляду), повідомлення про виявлені порушення з боку підрядної організації під час виконання будівельних робіт;

- Журнали ведення технічного нагляду (з відмітками) установленої форми, які велись на об`єкті, що перебувають у розпорядженні ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Зобов`язати посадових осіб ІНФОРМАЦІЯ_1 надати всі вищезазначені документи в оригіналах і в повному обсязі у разі їх відсутності належним чином засвідчені копії та документи, що підтверджують їх вилучення та розмістити зазначену інформацію.

Встановити термін надання відомостей посадовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 (один) місяць з дня постановлення ухвали суду.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвалу складено та підписано у нарадчій кімнаті в єдиному екземплярі.

Слідчий суддя

Слов`янського міськрайонного суду

Донецької області ОСОБА_1

СудСлов'янський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення28.09.2021
Оприлюднено23.05.2024
Номер документу99942431
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —243/10200/21

Ухвала від 28.09.2021

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Хаустова Т. А.

Ухвала від 28.09.2021

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Хаустова Т. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні