Ухвала
від 13.09.2021 по справі 208/4731/21
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА 

справа № 208/4731/21

№ провадження 2-з/208/275/21

УХВАЛА

Іменем України

13 вересня 2021 р. м. Кам`янське

Заводський районний суд міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області у складі:

головуючого, судді - Івченко Т.П.,

секретаря судового засідання - Задьори В.І.,

розглянув клопотання представника позивача - Органу опіки та піклування виконавчого комітету Кам`янської міської ради, в особі Служби у справах дітей Кам`янської міської ради, Сокуренко Х.Ю. про витребування доказів ,-

встановив:

У червні 2021 року позивач Орган опіки та піклування виконавчого комітету Кам`янської міської ради, в особі Служби у справах дітей Кам`янської міської ради звернувся до Заводського районного суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області із позовом до ОСОБА_1 , про позбавлення батьківських прав, стягнення аліментів .

Відповідно до позовних вимог прохає:

-позбавити гр. ОСОБА_1 батьківських прав відносно малолітньої дитини ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

-передати малолітнього ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 під опікування органу опіки та піклування виконавчого комітету Кам`янської міської ради до вирішення питання влаштування до сімейних форм виховання;

-стягнути з гр. ОСОБА_1 аліменти на утримання малолітнього ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 у розмірі 1/4 частини з усіх видів доходів на дитину, але не меншому 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку до досягнення ним 18 річного віку на користь майбутнього опікуна чи осіб, яким дитина буде передана на виховання;

-допустити негайне виконання рішення суду в частині стягнення аліментів в межах місячного платежу, згідно зі ст.367 ЦПК України;

-всі судові витрати покласти на відповідача.

02 серпня 2021 року Ухвалою Заводського районного суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області відкрито провадження та призначено підготовче судове засідання.

13 вересня 201 року через канцелярію суду від представника позивача - Органу опіки та піклування виконавчого комітету Кам`янської міської ради, в особі Служби у справах дітей Кам`янської міської ради, Сокуренко Х.Ю. надійшло клопотання про витребування доказів , а саме:

-витребувати від Заводського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у місті Кам`янське Кам`янського району Дніпропетровської області Південно- Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України на ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

13 вересня 2021 року протоколом передачі судової справи раніше визначеному складу суду, клопотання про витребування доказів по цивільній справі № 208/4731/21, передано судді Івченко Т.П.

Розглянувши заяву, перевіривши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч.1 ст. 10 ЦПК України суд при розгляді справи керується принципом верховенства права.

Згідно ст. 12 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом.

Вимогами ч.3 ст. 12 , ч.1 ст. 81 ЦПК України передбачено, що кожна сторона повинна довести ті обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідності до ч.1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

За ч.2, ч.3, ч.6, ч.8, ч.9 ст. 84 ЦПК України у клопотанні повинно бути зазначено вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Вивчивши письмові матеріали справи, враховуючи відсутність можливості у позивача самостійно отримати докази, які мають суттєве значення у вирішенні справи по суті, суд приходить до висновку про необхідність витребування від витребувати від Заводського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у місті Кам`янське Кам`янського району Дніпропетровської області Південно- Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України на ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Враховуючи те, що витребування зазначених доказів та інформації при розгляді цивільної справи є обов`язковим, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.81-84, 258-260 ЦПК України, суд -

постановив:

Клопотання клопотання представника позивача - Органу опіки та піклування виконавчого комітету Кам`янської міської ради, в особі Служби у справах дітей Кам`янської міської ради, Сокуренко Х.Ю. про витребування доказів , - задовольнити повністю .

Витребувати від Заводського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у місті Кам`янське Кам`янського району Дніпропетровської області Південно- Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) - копію актового запису про народження ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця міста Дніпропетровська, актовий запис № 1433 від 24.09.2008 року проведений Ленінським відділом реєстрацівї актів цивільного стану Дніпропетровського міського управління юстиції Дніпропетровської області.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, та окремому оскарженню від рішення суду не підлягає. Заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Докази витребувані судом направити на адресу Заводського районного суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області (51925, область Дніпропетровська місто Кам`янське вулиця Ігнатія Ясюковича, будинок №5, у строк 5 днів, з дня отримання ухвали суду.

Інформацію стосовно справи, що розглядається, можна отримати за адресою: 51900, місто Кам`янське Дніпропетровської області, вул. І.Ясюковича, 5, та на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://zv.dp.court.gov.ua.

Суддя Івченко Т. П.

справа № 208/4731/21

№ провадження 2-з/208/275/21

Дата ухвалення рішення13.09.2021
Оприлюднено29.09.2021
Номер документу99965238
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —208/4731/21

Рішення від 27.01.2022

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 20.10.2021

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 13.09.2021

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 02.08.2021

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні