Ухвала
від 22.09.2021 по справі 766/13689/17
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 766/13689/17

н/п 2/766/145/21

УХВАЛА

22 вересня 2021 року Херсонський міський суд Херсонської області у складі:

головуючого-судді Прохоренко В.В.,

секретар Бакшина К.В.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Херсоні в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Група компаній Теплотехніка до Департаменту житлово-комунального господарства Херсонської міської ради, Приватного підприємства Виробничо-житловий центр Аріадна , ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа - Інспекція з контролю за благоустроєм та санітарним станом м. Херсона департаменту жилого - комунального господарства міської ради, про відшкодування матеріальної шкоди, завданої внаслідок залиття приміщення,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до Херсонського міського суду Херсонської області з вказаною позовною заявою, в якій просить стягнути солідарно з відповідачів на його користь відшкодування завданої матеріальної шкоди у розмірі 34 321 грн.; зобов`язати Департамент житлово-комунального господарства Херсонської міської ради, Приватне підприємство Виробничо-житловий центр Аріадна виконати комплекс робіт по приведенню душової кімнати, приміщень кухні та туалету у відповідності до норм чинного законодавства України з зазначеного питання.

Сторони в підготовче судове засідання не з`явились, про дату, час та місце судового засідання були повідомлені у встановленому законом порядку.

Враховуючи належне повідомлення учасників справи про дату, час і місце судового засідання суд, вважає можливим розглянути справу у відсутність учасників справи.

Відповідно до положень ч. 1 ст. 196 ЦПК України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій.

Положеннями статті 189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання.

Підготовче засідання проводиться судом з повідомленням учасників справи (частина перша статті 197 ЦПК України).

Відповідно до частини першої статті 200 ЦПК України у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.В ухвалі про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті зазначається, які процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

Згідно з частинами першою та другою статті 211 ЦПК України розгляд справи відбувається в судовому засіданні.

Про місце, дату і час судового засідання суд повідомляє учасників справи.

За змістом пункту 3 частини першої статті 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо належним чином повідомлений позивач повторно не з`явився в судове засідання або не повідомив про причини неявки, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності і його нез`явлення не перешкоджає розгляду справи.

Аналіз змісту пункту 3 частини першої статті 257 ЦПК України свідчить про те, що залишення позовної заяви без розгляду з цієї підстави може мати місце лише в тому випадку, якщо позивач, який був належним чином повідомлений про час слухання справи, повторно не з`явився саме в судове засідання, а не в підготовче засідання.

Такий висновок узгоджується з правовою позицією Верховного Суду у складі Другої судової палати Касаційного цивільного суду, викладеною у постанові від 21 жовтня 2019 року у справі № 759/15271/17 (№ 61-14373св19).

Враховуючи, що підстав для залишення позовної заяви без розгляду, зупинення провадження у справі чи закриття провадження у справі на стадії підготовчого судового засідання немає, суд вважає за доцільне закінчити підготовче провадження у справі та призначити справу до судового розгляду в судовому засіданні.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 197- 200 ЦПК України,суд,

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Група компаній Теплотехніка до Департаменту житлово-комунального господарства Херсонської міської ради, Приватного підприємства Виробничо-житловий центр Аріадна , ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа - Інспекція з контролю за благоустроєм та санітарним станом м. Херсона департаменту жилого - комунального господарства міської ради, про відшкодування матеріальної шкоди, завданої внаслідок залиття приміщення, та призначити справу до судового розгляду по суті 04 листопада 2021 року о 11.10 год.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Прохоренко

Дата ухвалення рішення22.09.2021
Оприлюднено03.10.2021
Номер документу100054317
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування матеріальної шкоди, завданої внаслідок залиття приміщення

Судовий реєстр по справі —766/13689/17

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Кузьміна О. І.

Ухвала від 22.09.2021

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Прохоренко В. В.

Ухвала від 11.10.2019

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Прохоренко В. В.

Ухвала від 14.03.2019

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Прохоренко В. В.

Ухвала від 07.09.2017

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Прохоренко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні