Ухвала
від 08.10.2021 по справі 154/3079/21
ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

06.11.21

08.10.21154/3079/21

1-кс/154/872/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 жовтня 2021 року Володимир-Волинський міський суд Волинської області в складі слідчого судді ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Володимир-Волинського РВП ГУ НП у Волинській області ОСОБА_3 про проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

З клопотання вбачається, що у період часу з 11:45 по 15:20 год. 27.08.2021 невстановлена особа шляхом підбору ключа проникла в квартиру, яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , звідки таємно викрала грошові кошти у суму 2000 доларів США, 260 злотих, 20 євро та золоті ювелірні вироби, чим спричинила ОСОБА_4 майнову шкоду на загальну суму 99560 грн.

28 серпня 2021 року відомості про вказаний факт, СВ Володимир-Волинського РВП ГУНП у Волинській області внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування №12021030510000528, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.185 КК України.

У відповідності до рапорту оперуповноваженого СКП Володимир-Волинського РВП ГУНП у Волинській області, під час проведення оперативно-розшукових заходів встановлено, що до даного злочину та до ряду інших злочинів, а саме квартирних крадіжок скоєних шляхом підбору ключа на території міста Володимира-Волинського та Волинської області, може бути причетний гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець смт. Жовтневе, Нововолинськ, зареєстрований за адресою АДРЕСА_2 , тимчасово проживаючий у номері АДРЕСА_3 , крім того причетність даної особи підтверджується матеріалами кримінального провадження.

Допитана потерпіла ОСОБА_4 показала, що з її квартири було викрадено кошти в сумі 2000 доларів США, 260 злотих, 20 євро та ювелірні вироби, а саме пару жіночих сережок зі сплаву золота 585 проби, вагою близько 3 гр., пару сережок зі сплаву золота 585 проби вагою близько 4 гр., ланцюжок із підвіскою у вигляді овалу із вкрапленнями білого золота, виготовленні зі сплаву золота 585 проби загальною вагою близько 18 гр. та жіночу каблучку із одним прозорим камінцем, виготовлена зі сплаву золота 585 проби вагою близько 3 гр..

Відповідно до наданої інформації ТЗОВ «Прикарпаття-Готель-Сервіс», ОСОБА_5 проживає у номері № НОМЕР_1 готелю «Світязь», що розташований по АДРЕСА_4 , проживання оплачено з 06.10.2021 по 20.10.2021.

Відповідно до Інформації в державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта, орендарем готелю «Світязь», що розташований по вулиці Набережній, 4, міста Луцьк, є ТЗОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ЄДРПОУ: 41045205.

На підставі наведеного, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, отримання доказової бази, відшукання викраденого майна, а саме грошових коштів, ювелірних виробів, знарядь вчинення злочину, одягу в який була одягнена особа в день вчинення злочину та інших заборонених в обігу об`єктів, що мають значення до вказаної події виникла необхідність провести обшук за місцем проживання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме у номері № НОМЕР_1 готелю «Світязь», що розташований по вулиці Набережній, 4, міста Луцьк, оскільки вказані вище предмети, мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами під час судового розгляду.

На підставінаведеного,з метоювиявлення викраденихювелірних виробіввиникла необхідністьпровести обшукза місцемпроживання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,а самеу номері№ НОМЕР_1 готелю «Світязь»,що розташованийпо вулиціНабережній,4,міста Луцьк,Волинської області,орендарем якогоє ТЗОВ«Прикарпаття-Готель-Сервіс»ЄДРПОУ:41045205,оскільки вказанівикрадені предметимають значеннядля досудовогорозслідування та можуть бути доказами під час судового розгляду.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив його задовольнити.

Заслухавши пояснення слідчого, перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по них, приходжу до висновку, що клопотання підлягає до задоволення з наступних підстав.

Згідно ч.2 ст. 223 КПК України, підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Згідно з вимогами ч.1 ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті, згідно якої слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов?язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину.

На підставі ч.2 ст.237 КПК України, огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи. Згідно ч.2 ст. 234 КПК України, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Як вбачається з матеріалів справи, а саме з наданої інформації ТЗОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ОСОБА_5 проживає у номері № НОМЕР_1 готелю «Світязь», що розташований по АДРЕСА_4 , проживання оплачено з 06.10.2021 по 20.10.2021.

Відповідно до Інформації в державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта, орендарем готелю «Світязь», що розташований по вулиці Набережній, 4, міста Луцьк, є ТЗОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ЄДРПОУ: 41045205.

Таким чином, у суду є достатні підстави вважати, що у номері № НОМЕР_1 готелю « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що розташований по АДРЕСА_4 можуть зберігатися речі та предмети, які були викрадені у період часу з 11:45 по 15:20 год. 27.08.2021 з квартири, яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Враховуючи те, що клопотання слідчого про проведення обшуку відповідає вимогам ст.234 КПК України, а також те, що речі зберегли на собі сліди злочину та в сукупності з іншими матеріалами можуть мати суттєве значення для встановлення обставин вчинення злочину і є речовими доказами та об`єктами експертного дослідження, а тому слідчий суддя вважає, що слід надати слідчому дозвіл на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме у номері № НОМЕР_1 готелю «Світязь», що розташований по вулиці Набережній, 4, міста Луцьк, Волинської області, орендарем якого є ТЗОВ «Прикарпаття-Готель-Сервіс» ЄДРПОУ: 41045205, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчиненого кримінального правопорушення, в саме відшукання знарядь вчинення злочину (відмичок та інших спеціально пристосованих предметів), викраденого майна - грошових коштів в сумі 2000 доларів США, 260 злотих, 20 євро, ювелірних виробів: пари жіночих сережок зі сплаву золота 585 проби, вагою близько 3 гр.; пари сережок зі сплаву золота 585 проби вагою близько 4 гр.; ланцюжка із підвіскою у вигляді овалу із вкрапленнями білого золота, виготовленні зі сплаву золота 585 проби загальною вагою близько 18 гр.; жіночої каблучки із одним прозорим камінцем, виготовленої зі сплаву золота 585 проби вагою близько 3 гр., одягу в який була одягнена особа в день вчинення злочину, що мають значення до вказаної події, інших заборонених предметів, які мають значення для досудового розслідування й можуть бути доказами під час досудового розслідування та судового розгляду.

Керуючись ст.ст. 214, 223, 233-235, 237 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати членамгрупи слідчиху вказаномупровадженні:слідчому СВВолодимир-Волинськоговідділу поліціїГоловного управлінняНаціональної поліціїу Волинськійобласті лейтенантуполіції ОСОБА_6 , старшому слідчому СВ Володимир-Волинського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області капітану поліції ОСОБА_7 ,старшому слідчому СВВолодимир-Волинськоговідділу поліціїГоловного управлінняНаціональної поліціїу Волинськійобласті капітануполіції ОСОБА_3 , заступнику начальника СВ Володимир-Волинського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області майору поліції ОСОБА_8 або іншимслідчим Володимир-ВолинськогоВП ГУНПу Волинськійобласті,слідчому СВВолодимир-Волинськоговідділу поліціїГоловного управлінняНаціональної поліціїу Волинськійобласті лейтенантуполіції ОСОБА_9 , слідчому СВ Володимир-Волинського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області майору поліції ОСОБА_10 , слідчому СВ Володимир-Волинського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області лейтенанту поліції ОСОБА_11 , слідчому СВ Володимир-Волинського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області лейтенанту поліції ОСОБА_12 , слідчому СВ Володимир-Волинського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області лейтенанту поліції ОСОБА_13 за дорученням (постановою) іншим уповноваженим слідчим дозвіл на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме у номері № НОМЕР_1 готелю «Світязь», що розташований по вулиці Набережній, 4, міста Луцьк, Волинської області, орендарем якого є ТЗОВ «Прикарпаття-Готель-Сервіс» ЄДРПОУ: 41045205, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчиненого кримінального правопорушення, в саме відшукання знарядь вчинення злочину (відмичок та інших спеціально пристосованих предметів), викраденого майна - грошових коштів в сумі 2000 доларів США, 260 злотих, 20 євро, ювелірних виробів: пари жіночих сережок зі сплаву золота 585 проби, вагою близько 3 гр.; пари сережок зі сплаву золота 585 проби вагою близько 4 гр.; ланцюжка із підвіскою у вигляді овалу із вкрапленнями білого золота, виготовленні зі сплаву золота 585 проби загальною вагою близько 18 гр.; жіночої каблучки із одним прозорим камінцем, виготовленої зі сплаву золота 585 проби вагою близько 3 гр., одягу в який була одягнена особа в день вчинення злочину, що мають значення до вказаної події, інших заборонених предметів, які мають значення для досудового розслідування й можуть бути доказами під час досудового розслідування та судового розгляду.

Строк дії ухвали встановити 30 днів з дня її винесення.

Ухвала оскарженню не підлягає, проте на ухвалу може бути подано заперечення під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя/-/ підпис.

Суддя Володимир-Волинського

міського суду Волинської області ОСОБА_14 ОСОБА_15

СудВолодимир-Волинський міський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення08.10.2021
Оприлюднено22.12.2022
Номер документу100214896
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —154/3079/21

Ухвала від 21.10.2021

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Каліщук А. А.

Ухвала від 21.10.2021

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Каліщук А. А.

Ухвала від 19.10.2021

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Каліщук А. А.

Ухвала від 08.10.2021

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лященко О. В.

Ухвала від 16.09.2021

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Каліщук А. А.

Ухвала від 16.09.2021

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Каліщук А. А.

Ухвала від 31.08.2021

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Каліщук А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні