Ухвала
від 07.10.2021 по справі 903/630/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

пр. Волі, 54а, м. Луцьк, 43010, тел./факс 72-41-10

E-mail: inbox@vl.arbitr.gov.ua Код ЄДРПОУ 03499885

УХВАЛА

07 жовтня 2021 року Справа № 903/630/21 Господарський суд Волинської області у складі судді Якушевої І.О., за участю секретаря судового засідання Хомич О.В.,

за участю представників:

від ініціюючого кредитора: н/з,

від боржника: н/з,

розпорядник майна: Рабан М.Т.,

розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Бізторг-2010" про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ЗІП",

в с т а н о в и в:

30.07.2021 Товариство з обмеженою відповідальністю "Бізторг-2010" подало до суду заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ЗІП".

У заяві про відкриття провадження у справі про банкрутство заявник просить призначити розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Рабана Микиту Тарасовича, а також просить визнати вимоги кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю "Бізторг-2010" на суму 14 237 397 грн.

Ухвалою суду від 04.08.2021 заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Бізторг-2010" про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ЗІП" було прийнято до розгляду; справу призначено до розгляду в підготовчому судовому засіданні на 12.08.2021; витребувано у Товариства з обмеженою відповідальністю "Бізторг-2010" докази на підтвердження перерахування 14 237 397 грн. авансового платежу; запропоновано Товариству з обмеженою відповідальністю "ЗІП" подати господарському суду та заявнику до дати проведення підготовчого засідання відзив на заяву ініціюючого кредитора - ТзОВ "Бізторг-2010" про відкриття провадження у справі про банкрутство.

10.08.2021 від боржника надійшов відзив №06/08/21 від 06.08.2021 на заяву ініціюючого кредитора - ТзОВ "Бізторг-2010" про відкриття провадження у справі про банкрутство, в якому боржник повідомляє про те, що загальна сума заборгованості перед кредиторами становить 14 237 397 грн.; заборгованості по сплаті податків і зборів, з виплати заробітної плати товариство не має; майно товариства знаходиться за адресою: м.Луцьк, вул. Підгаєцька, 13А; товариство має розрахунковий рахунок в АБ Укргазбанк IBANUA893204780000026007924421436, МФО 320478, ЄДРПОУ 30887518; цінні папери товариства знаходяться в депозитарній установі ТзОВ Об`єднана фінансова група ; товариство не веде жодної діяльності, пов`язаної з державною таємницею.

12.08.2021 представник кредитора подав клопотання про приєднання до матеріалів справи копії виписки з банківського реєстру про перерахування на рахунок ТзОВ ЗІП 14 237 397 грн. з рахунку ТзОВ Славія . Клопотання судом задоволено.

Ухвалою суду від 12.08.2021 було відкрито провадження у справі про банкрутство ТзОВ "ЗІП", визнано вимоги ініціюючого кредитора - ТзОВ "Бізторг-2010" до ТзОВ "ЗІП" в розмірі 14 237 397 грн.; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника; введено процедуру розпорядження майном строком на сто сімдесят календарних днів до 29.01.2022 року; розпорядником майна ТзОВ "ЗІП" призначено арбітражного керуючого Рабана М.Т.; визначено грошову винагороду розпоряднику майна в розмірі трьох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним відповідних повноважень за рахунок авансованих ТзОВ "Бізторг-2010" коштів на депозитний рахунок Господарського суду Волинської області; вказано, що у разі якщо процедура триває після закінчення авансованих заявником коштів, основна винагорода арбітражного керуючого сплачується за рахунок коштів, одержаних боржником - юридичною особою у результаті господарської діяльності, або коштів, одержаних від продажу майна боржника, яке не перебуває в заставі; визначено оприлюднити на офіційному веб-порталі судової влади України оголошення (повідомлення) про відкриття Господарським судом Волинської області провадження у справі про банкрутство ТзОВ "ЗІП"; зобов`язано розпорядника майна Рабана М.Т. повідомити органи державної виконавчої служби (приватних виконавців) за місцезнаходженням (місцем проживання) боржника та місцезнаходженням його майна про введення мораторію на задоволення вимог кредиторів; докази повідомлення надати господарському суду; зобов`язано розпорядника майна в строк до 13.09.2021: подати до господарського суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів; разом з боржником організувати та забезпечити проведення інвентаризації усіх активів боржника, у тому числі встановити обсяг майна, що підлягає обов`язковій реєстрації, та визначити його вартість; документально оформлені результати проведеної інвентаризації та визначення вартості майна боржника подати у наступне судове засідання; проаналізувати фінансово-господарську діяльність, інвестиційне становище боржника та його становище на ринках; вчинити дії щодо виявлення ознак фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства, приховування стійкої фінансової неспроможності, незаконних дій у разі банкрутства, докази чого надати у наступне судове засідання; вжити заходів щодо забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони боржнику та власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави; розгляд справи в попередньому засіданні призначено на 16.09.2021.

Оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство ТзОВ "ЗІП" оприлюднене на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України 13.08.2021.

В судовому засіданні 16.09.2021 розпорядник майна Рабан М.Т. пояснив, що на його ім`я, як розпорядника майна, заяви з кредиторськими вимогами до боржника у встановлений законодавством строк також не надходили.

Ухвалою суду 16.09.2021 постановлено збори кредиторів та засідання комітету кредиторів провести 01.10.2021 року; розпоряднику майна Рабану М.Т. в 10-денний термін повідомити кредиторів про час і місце проведення зборів кредиторів та провести збори кредиторів боржника; надати суду протокольне рішення зборів кредиторів про утворення та склад комітету кредиторів, а також протокол зборів комітету кредиторів про прийняття одного з рішень, передбачених ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства; підсумкове засідання суду призначити на 07.10.2021; визнати явку розпорядника майна Рабана М.Т. в судове засідання обов`язковою.

04.10.2021 арбітражний керуючий Рабан М.Т. подав клопотання №2 від 04.10.2021, в якому просить затвердити звіт про нарахування та виплату грошової винагороди розпорядника майна у справі №903/630/21 про банкрутство ТзОВ ЗІП ; перерахувати грошову винагороду розпорядника майна в розмірі 33 678 грн.

Представники кредитора та боржника в судове засідання 07.10.2021 не з`явилися. Кредитор та боржник були належним чином повідомлені про судовий розгляд, що підтверджується рекомендованими повідомленнями про вручення поштового відправлення.

Згідно з п.3 ч.1 статті 12 Кодексу України з процедур банкрутства, арбітражний керуючий користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право отримувати винагороду в розмірі та порядку, передбачених цим Кодексом.

Статтею 30 Кодексу України з процедур банкрутства визначено, що арбітражний керуючий виконує повноваження за грошову винагороду. Грошова винагорода арбітражного керуючого складається з основної та додаткової грошових винагород.

Статтею 43 Конституції України встановлено, що кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується. Кожен має право на належні, безпечні і здорові умови праці, на заробітну плату, не нижчу від визначеної законом. Право на своєчасне одержання винагороди за працю захищається законом.

Згідно з абз. 1, 5, 6 ч. 2 ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства, розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна або ліквідатора визначається в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останніх 12 місяців його роботи до відкриття провадження у справі, але не менше трьох розмірів мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень. Право вимоги основної грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень. Сплата основної винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна, ліквідатора, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією здійснюється за рахунок коштів, авансованих заявником (кредитором або боржником) на депозитний рахунок господарського суду, який розглядає справу, до моменту подання заяви про відновлення відкриття провадження у справі.

Ухвалою суду від 12.08.2021 розпорядником майна ТзОВ ЗІП призначено арбітражного керуючого Рабана М.Т., грошову винагороду розпоряднику майна визначено в розмірі трьох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним відповідних повноважень за рахунок авансованих ТзОВ Бізторг-2010 коштів на депозитний рахунок Господарського суду Волинської області.

Відповідно до абз. 2 та абз. 3 ч. 6 ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства, звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат має бути схвалений зборами кредиторів (у процедурі банкрутства фізичної особи) чи комітетом кредиторів (у процедурі банкрутства юридичної особи), а в частині витрат, що стосуються заставного майна, - забезпеченим кредитором. Звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедур розпорядження майном, санації, ліквідації, реструктуризації заборгованості, погашення боргів подається арбітражним керуючим до господарського суду за п`ять днів до закінчення відповідної процедури, розглядається судом та затверджується ухвалою, що може бути оскаржена у встановленому порядку.

Арбітражним керуючим Рабаном М.Т. нарахована основна грошова винагорода за виконання повноважень розпорядника майна боржника в розмірі трьох мінімальних розмірів заробітних плат за кожен місяць виконання обов`язків за період з 12.08.2021 по 07.10.2021 в сумі 33 678 грн.

Перевіривши вказаний розрахунок, підтверджуючі документи, суд встановив, що здійснений розмір нарахування відповідає положенням Кодексу України з процедур банкрутства та Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік".

Виплата грошової винагороди не здійснювалось.

01.10.2021 на засідання комітету кредиторів боржника, зокрема схвалено звіт розпорядника майна про нарахування та виплату грошової винагороди за період з 12.08.2021 по 07.10.2021 в сумі 33 678 грн.

В абзаці 6 ч.1 ст.30 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що сплата основної винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна здійснюється за рахунок коштів, авансованих заявником (кредитором або боржником) на депозитний рахунок господарського суду, який розглядає справу, до моменту подання заяви про відкриття провадження у справі.

Внесення заявником на депозитний рахунок Господарського суду Волинської області коштів в сумі 54 000 грн., як авансування винагороди розпорядника майна у справі, підтверджується платіжним дорученням №166 від 27.07.2021.

Враховуючи вищевикладене, положення ст. 43 Конституції України та ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства, схвалення зборами кредиторів боржника звіту арбітражного керуючого Рабана М.Т., що заявником було здійснено авансування на депозитний рахунок суду винагороди арбітражному керуючому в сумі 54 000 грн., клопотання арбітражного керуючого Рабана М.Т. про затвердження звіту про нарахування та виплату грошової винагороди розпоряднику майна слід затвердити.

Затверджуючи звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, судом враховується належне виконання арбітражним керуючим Рабаном М.Т. обов`язків, покладених на нього Кодексом України з процедур банкрутства.

ЄСПЛ у своєму рішенні зазначив, що пункт 1 статті 6 Конвенції зобов`язує суди давати обґрунтування своїх рішень, але це не може сприйматись як вимога надавати детальну відповідь на кожен аргумент. Межі цього обов`язку можуть бути різними в залежності від характеру рішення. Крім того, необхідно брати до уваги різноманітність аргументів, які сторона може представити в суд, та відмінності, які існують у державах-учасницях, з огляду на положення законодавства, традиції, юридичні висновки, викладення та формулювання рішень.

Керуючись ст.ст. 12, 30 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 234-235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

у х в а л и в:

1. Звіт арбітражного керуючого Рабана Микити Тарасовича №1 від 01.10.2021 про нарахування та виплату грошової винагороди за виконання обов`язків розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "ЗІП" в розмірі трьох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання обов`язків розпорядника майна за період з 12.08.2021 по 07.10.2021 в сумі 33 678 грн. затвердити.

2. Здійснити виплату основної грошової винагороди арбітражному керуючому Рабану Микиті Тарасовичу (свідоцтво Міністерства юстиції України про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 309 від 28.02.2013, поштова адреса: м. Луцьк, вул. Л.Українки, буд. 52, офіс 7; e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 , ідентифікаційний код НОМЕР_1 ) за виконання обов`язків розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "ЗІП" за період з 12.08.2021 по 07.10.2021 в сумі 33 678 грн. з депозитного рахунку Господарського суду Волинської області за рахунок коштів, авансованих Товариством з обмеженою відповідальністю "Бізторг-2010" згідно з платіжним дорученням №166 від 27.07.2021 в сумі 54 000 грн.

Ухвала господарського суду набирає законної сили негайно після її оголошення відповідно до ч.1 ст. 235 ГПК України.

Ухвала може бути оскаржена до Північно-західного апеляційного господарського суду в порядку і строки встановлені ст. 256 Господарського процесуального кодексу України.

Повний текст ухвали складено та підписано: 11.10.2021.

Суддя І. О. Якушева

Дата ухвалення рішення07.10.2021
Оприлюднено11.10.2021
Номер документу100237878
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —903/630/21

Ухвала від 08.03.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Якушева Інна Олександрівна

Ухвала від 22.02.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Якушева Інна Олександрівна

Ухвала від 22.02.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Якушева Інна Олександрівна

Ухвала від 08.02.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Якушева Інна Олександрівна

Ухвала від 13.10.2021

Господарське

Господарський суд Волинської області

Якушева Інна Олександрівна

Ухвала від 07.10.2021

Господарське

Господарський суд Волинської області

Якушева Інна Олександрівна

Постанова від 07.10.2021

Господарське

Господарський суд Волинської області

Якушева Інна Олександрівна

Ухвала від 16.09.2021

Господарське

Господарський суд Волинської області

Якушева Інна Олександрівна

Ухвала від 12.08.2021

Господарське

Господарський суд Волинської області

Якушева Інна Олександрівна

Ухвала від 04.08.2021

Господарське

Господарський суд Волинської області

Якушева Інна Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні