Ухвала
від 16.09.2021 по справі 903/630/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

пр. Волі, 54а, м. Луцьк, 43010, тел./факс 72-41-10

E-mail: inbox@vl.arbitr.gov.ua Код ЄДРПОУ 03499885

УХВАЛА

16 вересня 2021 року Справа № 903/630/21 Господарський суд Волинської області у складі судді Якушевої І.О., за участю секретаря судового засідання Хомич О.В.,

за участю представників:

від ініціюючого кредитора: н/з,

від боржника: н/з,

розпорядник майна: Рабан М.Т.,

розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Бізторг-2010» про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ЗІП» ,

в с т а н о в и в:

30.07.2021 Товариство з обмеженою відповідальністю «Бізторг-2010» подало до суду заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ЗІП» .

У заяві про відкриття провадження у справі про банкрутство заявник просив призначити розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Рабана Микиту Тарасовича, а також просить визнати вимоги кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю «Бізторг-2010» на суму 14 237 397 грн.

Ухвалою суду від 04.08.2021 заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Бізторг-2010» про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ЗІП» було прийнято до розгляду; справу призначено до розгляду в підготовчому судовому засіданні на 12.08.2021; витребувано у Товариства з обмеженою відповідальністю «Бізторг-2010» докази на підтвердження перерахування 14 237 397 грн. авансового платежу; запропоновано Товариству з обмеженою відповідальністю «ЗІП» подати господарському суду та заявнику до дати проведення підготовчого засідання відзив на заяву ініціюючого кредитора - ТзОВ «Бізторг-2010» про відкриття провадження у справі про банкрутство.

10.08.2021 від боржника надійшов відзив №06/08/21 від 06.08.2021 на заяву ініціюючого кредитора - ТзОВ «Бізторг-2010» про відкриття провадження у справі про банкрутство, в якому боржник повідомив про те, що загальна сума заборгованості перед кредиторами становить 14 237 397 грн.; заборгованості по сплаті податків і зборів, з виплати заробітної плати товариство не має; майно товариства знаходиться за адресою: м.Луцьк, вул. Підгаєцька, 13А; товариство має розрахунковий рахунок в АБ «Укргазбанк» IBANUA893204780000026007924421436, МФО 320478, ЄДРПОУ 30887518; цінні папери товариства знаходяться в депозитарній установі ТзОВ «Об`єднана фінансова група» ; товариство не веде жодної діяльності, пов`язаної з державною таємницею.

В судове засідання 12.08.2021 представник боржника не з`явився. Про судовий розгляд боржник був повідомлений належним чином, що підтверджується підписом представника ТзОВ «ЗІП» на ухвалі суду від 04.08.2021.

12.08.2021 представник кредитора подав клопотання про приєднання до матеріалів справи копії виписки з банківського реєстру про перерахування на рахунок ТзОВ «ЗІП» 14 237 397 грн. з рахунку ТзОВ «Славія» . Клопотання судом було задоволено.

Ухвалою суду від 12.08.2021 відкрито провадження у справі про банкрутство ТзОВ «ЗІП» , визнано вимоги ініціюючого кредитора - ТзОВ «Бізторг-2010» до ТзОВ «ЗІП» в розмірі 14 237 397 грн.; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника; введено процедуру розпорядження майном строком на сто сімдесят календарних днів до 29.01.2022 року; розпорядником майна ТзОВ «ЗІП» призначено арбітражного керуючого Рабана М.Т.; визначено грошову винагороду розпоряднику майна в розмірі трьох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним відповідних повноважень за рахунок авансованих ТзОВ «Бізторг-2010» коштів на депозитний рахунок Господарського суду Волинської області; вказано, що у разі якщо процедура триває після закінчення авансованих заявником коштів, основна винагорода арбітражного керуючого сплачується за рахунок коштів, одержаних боржником - юридичною особою у результаті господарської діяльності, або коштів, одержаних від продажу майна боржника, яке не перебуває в заставі; визначено оприлюднити на офіційному веб-порталі судової влади України оголошення (повідомлення) про відкриття Господарським судом Волинської області провадження у справі про банкрутство ТзОВ «ЗІП» ; зобов`язано розпорядника майна Рабана М.Т. повідомити органи державної виконавчої служби (приватних виконавців) за місцезнаходженням (місцем проживання) боржника та місцезнаходженням його майна про введення мораторію на задоволення вимог кредиторів; докази повідомлення надати господарському суду; зобов`язано розпорядника майна в строк до 13.09.2021: подати до господарського суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів; разом з боржником організувати та забезпечити проведення інвентаризації усіх активів боржника, у тому числі встановити обсяг майна, що підлягає обов`язковій реєстрації, та визначити його вартість; документально оформлені результати проведеної інвентаризації та визначення вартості майна боржника подати у наступне судове засідання; проаналізувати фінансово-господарську діяльність, інвестиційне становище боржника та його становище на ринках; вчинити дії щодо виявлення ознак фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства, приховування стійкої фінансової неспроможності, незаконних дій у разі банкрутства, докази чого надати у наступне судове засідання; вжити заходів щодо забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони боржнику та власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави; розгляд справи в попередньому засіданні призначено на 16.09.2021.

Оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство ТзОВ «ЗІП» оприлюднене на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України 13.08.2021.

Відповідно до ч. 1 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства конкурсні кредитори за вимогами, що виникли до дня відкриття провадження у справі про банкрутство, зобов`язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

У відповідності до ст.47 Кодексу України з процедур банкрутства попереднє засідання господарського суду проводиться не пізніше 70 календарних днів, а в разі великої кількості кредиторів - не пізніше трьох місяців з дня проведення підготовчого засідання суду. Про попереднє засідання суду повідомляються сторони, а також інші учасники провадження у справі про банкрутство, визнані такими відповідно до цього Кодексу.

У попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, що надійшли протягом строку, передбаченого частиною першою статті 45 цього Кодексу, у тому числі щодо яких були заперечення боржника або розпорядника майна.

Протягом строку, передбаченого ч. 1 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства, до суду не надходили вимоги кредиторів.

В судовому засіданні 16.09.2021 розпорядник майна Рабан М.Т. пояснив, що на його ім`я, як розпорядника майна, заяви з кредиторськими вимогами до боржника у встановлений законодавством строк також не надходили.

За результатами попереднього засідання господарський суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються:

розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, що вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів;

розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів;

дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів;

дата підсумкового засідання суду, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство, чи ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 44 цього Кодексу.

Розпорядник майна за результатами попереднього засідання вносить до реєстру вимог кредиторів відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов`язаннями, наявність права вирішального голосу в представницьких органах кредиторів, черговість задоволення кожної вимоги.

Неустойка (штраф, пеня) враховується в реєстрі вимог кредиторів окремо від основних зобов`язань у шосту чергу.

Погашення неустойки (штрафу, пені) у справі про банкрутство можливе лише в ліквідаційній процедурі.

Ухвала попереднього засідання є підставою для визначення кількості голосів, які належать кожному конкурсному кредитору під час прийняття рішення на зборах (комітеті) кредиторів. Для визначення кількості голосів для участі у представницьких органах кредиторів зі складу вимог конкурсних кредиторів виключається неустойка (штраф, пеня).

Відповідно до абз. 1 ч. 8 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства розпорядник майна зобов`язаний окремо повідомити господарський суд про вимоги кредиторів, які забезпечені заставою майна боржника, згідно з їхніми заявами, а за відсутності таких заяв - згідно з даними обліку боржника, а також внести окремо до реєстру відомості про майно боржника, яке є предметом застави згідно з відповідним державним реєстром.

13.09.2021 розпорядник майна Рабан М.Т. надіслав до суду проміжний звіт розпорядника майна ТзОВ «ЗІП» , до якого додав: реєстр вимог кредиторів станом на13.09.2021, копії запитів розпорядника майна від 16.08.2021, докази надіслання запитів розпорядника майна від 16.08.2021, копії відповідей на запити розпорядника майна, копії документів про проведення перевірки ГУ ДПС у Волинській області, копії документів про проведення інвентаризації.

У проміжному звіті №1 від 13.09.2021, поданому до суду 13.09.2021, розпорядник майна повідомив про вжиті ним заходи для захисту майна боржника:

1) на виконання вимог Кодексу України з процедур банкрутства з метою проведення інвентаризації майна боржника та його збереження було направлено запити до реєстраційних органів, органів ДВС тощо.

2) станом на 13.09.2021 було отримано наступні відповіді на запити:

- лист Державіаслужби про відсутність зареєстрованих за боржником повітряних суден;

- лист Морської адміністрації № 5944/03/15-21 від 03.09.21р. про відсутність ТОВ ЗІП серед власників суден;

- лист ГУ ДПС у Волинській області № 12638/6/03-20-12-01-06 від 20.08.21р. про відкриті рахунки ТОВ ЗІП та копії фінансової звітності за останніх 3-х років;

- лист Головного Управління Статистики у Волинській області про неможливість надання копій звітності ТОВ ЗІП за 2018 - 2020 роки;

- лист Волинської митниці Держмитслужби №7.3-27/2188 від 27.08.21р. про нездійснення митного оформлення товарів ТОВ ЗІП ;

- лист ПАТ «Львівська залізниця» № НЮ - 2844 від 19.08.21р. про відсутність серед зареєстрованих власників вантажних вагонів ТОВ ЗІП та відсутність реєстрації вантажних вагонів за боржником в автоматизованому банку даних парку вагонів;

- лист Управління Держпраці у Волинській області № 3713/01-06.1 від 16.08.21р. про відсутність зареєстрованих транспортних засобів, що не підлягають експлуатації на вулично - дорожній мережі загального користування, а також об`єктів котлонагляду за ТОВ ЗІП ;

- лист РВ ФДМУ по Львівській, Закарпатській та Волинській областях №11-03-1054 від 31.08.21р. про відсутність переданого державного майна ТОВ ЗІП та відсутність укладених з банкрутом договорів оренди державного майна;

- лист ДП «Агенство з ідентифікації та реєстрації тварин» № 3713/01-06.1 від 16.08.21р. про відсутність зареєстрованих тварин за ТОВ ЗІП ;

- лист ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області № 08.15/357 від 26.08.21р. про відсутність зареєстрованої с/г техніки за боржником;

- лист КП ВО БТІ вих. № 3474 від 26.08.21р. про надання інформації щодо зареєстрованих об`єктів нерухомості за боржником державним реєстратором, нотаріусом, уповноваженою особою фронт - офісу;

- лист Головного управління Держгеокадастру №33-3-0.2-4868/2-21 від 27.087.21р. про відсутність зареєстрованих земельних ділянок за ТОВ ЗІП ;

- лист НКЦПФР №10/02/18985 від 06.09.21р. про відсутність ТОВ ЗІП серед власників пакетів голосуючих акцій (5 відсотків і більше);

- лист Управління з питань цивільного захисту №523/01-10/2-21 від 31.08.21р. про перебування на обліку захисної споруди цивільного захисту сховища №04039 за адресою Волинська обл., м. Луцьк, вул. Підгаєцька, 13А.

Також у проміжному звіті розпорядник майна зазначив, що отримано витяги з Спеціальної інформаційної системи Укрпатенту, згідно з яким за товариством не зареєстровано винаходів, корисних моделей, торгівельних марок, промислових зразків, топографічних інтегралів, кваліфікованих зазначень; з Автоматизованої системи виконавчого провадження, згідно з яким відсутні відкриті виконавчі провадження щодо ПП "ОЛІ-АВТО"; отримано інформацію з Єдиного реєстру боржників, згідно з яким підприємство в цьому реєстрі не значиться.

У проміжному звіті №1 від 13.09.2021 розпорядник майна Рабан М.Т. також зазначив, що у зв`язку з відсутністю відповідей від ряду реєстраційних органів (Управління ДАБІ у Волинській області, ТСЦ МВС №0741), отримання інформації щодо стану руху коштів на банківських рахунках боржника, відсутність результатів податкової перевірки, що розпочалася 06.09.2021 розпорядником майна не завершено аналіз фінансово - господарської діяльності боржника.

Доказів наявності у боржника майна, що перебуває у заставі (іпотеці) на підставі господарських договорів, суду не подано.

Відповідно до абзацу 2 ч. 8 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства розпорядник майна зобов`язаний окремо повідомити господарський суд про вимоги щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також про вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров`ю громадян, згідно із заявами таких кредиторів та/або даними обліку боржника.

Заяви з вимогами щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров`ю громадян до суду не надходили.

Керуючись ст. ст. 1, 2, 47-49 Кодексу України з процедур банкрутства, господарський суд

у х в а л и в:

1. Збори кредиторів та засідання комітету кредиторів провести 01.10.2021 року.

2. Розпоряднику майна Рабану М.Т. в 10-денний термін повідомити кредиторів про час і місце проведення зборів кредиторів та провести збори кредиторів боржника. Надати суду протокольне рішення зборів кредиторів про утворення та склад комітету кредиторів, а також протокол зборів комітету кредиторів про прийняття одного з рішень, передбачених ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства.

3. Підсумкове засідання суду призначити на "07" жовтня 2021 р. на 14:00 год.

4. Судове засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Волинської області (м. Луцьк, пр. Волі, 54а , в залі судових засідань №104).

5. Визнати явку розпорядника майна Рабана М.Т. в судове засідання обов`язковою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття (ч. 4 ст. 9 КУзПБ).

Ухвала господарського суду, постановлена за результатами попереднього засідання, може бути оскаржена стороною у справі про банкрутство лише в частині конкретних вимог кредиторів в порядку та у строки, передбачені статтями 254-258 ГПК України.

Повний текст ухвали виготовлено і підписано: 20.09.2021.

Суддя І. О. Якушева

Дата ухвалення рішення16.09.2021
Оприлюднено21.09.2021
Номер документу99712030
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —903/630/21

Ухвала від 08.03.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Якушева Інна Олександрівна

Ухвала від 22.02.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Якушева Інна Олександрівна

Ухвала від 22.02.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Якушева Інна Олександрівна

Ухвала від 08.02.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Якушева Інна Олександрівна

Ухвала від 13.10.2021

Господарське

Господарський суд Волинської області

Якушева Інна Олександрівна

Ухвала від 07.10.2021

Господарське

Господарський суд Волинської області

Якушева Інна Олександрівна

Постанова від 07.10.2021

Господарське

Господарський суд Волинської області

Якушева Інна Олександрівна

Ухвала від 16.09.2021

Господарське

Господарський суд Волинської області

Якушева Інна Олександрівна

Ухвала від 12.08.2021

Господарське

Господарський суд Волинської області

Якушева Інна Олександрівна

Ухвала від 04.08.2021

Господарське

Господарський суд Волинської області

Якушева Інна Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні