Ухвала
від 13.10.2021 по справі 360/4437/20
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

13 жовтня 2021 року СєвєродонецькСправа № 360/4437/20

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Кисельова Є.О., розглянувши в порядку письмового провадження клопотання представника позивача про заміну неналежного відповідача у справі за позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області до Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, Марківської районної державної адміністрації Луганської області про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

До Луганського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області (далі - позивач) до Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області (далі - відповідач 1), Марківської районної державної адміністрації Луганської області (далі - відповідач 2), в якому просив суд:

- визнати протиправними дії Марківського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області щодо видачі голові ліквідаційної комісії Управління агропромислового розвитку довідки про відсутність у Управління агропромислового розвитку Марківської районної державної адміністрації Луганської області заборгованості із сплати страхових коштів від 27.07.2020 № 1238-04-9/1359;

- скасувати довідку Марківського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області щодо відсутності у Управління агропромислового розвитку Марківської районної державної адміністрації Луганської області заборгованості із сплати страхових коштів від 27.07.2020 № 1238-04-9/1359;

- скасувати державну реєстрацію припинення юридичної особи в результаті її ліквідації, проведеної Марківською районною державною адміністрацією щодо Управління агропромислового розвитку Марківської районної державної адміністрації Луганської області шляхом внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань запису № 13681 1 10019000020 від 31.07.2020;

- зобов`язати Марківське об`єднане управління Пенсійного фонду України Луганської області надати до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відомості про наявність у Управління агропромислового розвитку Марківської районної державної адміністрації Луганської області заборгованості зі сплати страхових коштів по капіталізованим платежам.

Відповідно до частини 9 статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Оскільки сторони про час, дату та місце розгляду заяви були повідомлені належним чином, відсутні потреби заслухати свідка чи експерта, суд вважає за можливе провести судове засідання в порядку письмового провадження на підставі наявних у матеріалах справи доказів.

13.10.20221 до відділу діловодства та обліку звернень громадян (канцелярію) суду за вхідним реєстраційним номером 34768/2021 від представника позивача надійшло клопотання про заміну неналежного відповідача 2 у справі, а саме з Марківської районної державної адміністрації Луганської області на належного - Новопсковську селищну раду.

В обґрунтування вказаного клопотання посилався на те, що аа аркушах справи 115 - 117 міститься витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань стосовно Управління агропромислового розвитку Марківської районної державної адміністрації Луганської області, код ЄДРПОУ 00734268. На останній сторінці зазначеного витягу зазначено, що державна реєстрація припинення юридичної особи в результаті її ліквідації, 31.07.2020 року здійснена Новопсковської селищною радою Новопсковського району Луганської області. В той час, як управлінням подано адміністративний позов до Марківської районної державної адміністрації Луганської області (Відповідача 2) про скасування державної реєстрації припинення юридичної особи в результаті її ліквідації, проведеної держаним реєстратором Марківської районної державної адміністрації Луганської області щодо Управління агропромислового розвитку Марківської районної державної адміністрації Луганської області шляхом внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань запису № 13681110019000020 від 31.07.2020. Як стверджує представник позивача, Новопсковська селищна рада Новопсковського району Луганської області, яка здійснила реєстрацію припинення Управління агропромислового розвитку Марківської районної державної адміністрації Луганської області, з урахуванням реформування адміністративно-територіального устрою субрегіонального рівня (районів), наразі є Новопсковською селищною радою. На підставі викладеного, просив здійснити заміну неналежного відповідача.

Розглянувши вказане клопотання, дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступного.

Відповідно до ч. 3, 5-7 ст. 48 КАС України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Під час вирішення питання про залучення співвідповідача чи заміну належного відповідача суд враховує, зокрема, чи знав або чи міг знати позивач до подання позову у справі про підставу для залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Після заміни сторони, залучення другого відповідача розгляд адміністративної справи починається спочатку.

Заміна відповідача допускається до ухвалення рішення судом першої інстанції.

Предметом розгляду вказаної адміністративної справи є, зокрема, визначення наявності підстав для скасування державної реєстрації припинення юридичної особи Управління агропромислового розвитку Марківської районної державної адміністрації Луганської області в результаті її ліквідації шляхом внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань запису № 13681 1 10019000020 від 31.07.2020.

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань від 09.02.2021 вбачається, що на підставі рішення щодо припинення Новопсковською селищною радою Новопсковського району Луганської області, 31.07.2020 було здійснено державну реєстрацію припинення юридичної особи в результаті її ліквідації, а саме Управління агропромислового розвитку Марківської районної державної адміністрації Луганської області (код ЄДРПОУ: 00734268), запис № 13681110019000020 (арк.спр.115-116).

Постановою Верховної Ради України Про утворення та ліквідацію районів від 17 липня 2020 року № 807-ІХ в Луганській області ліквідовано Новопсковський район та утворено Старобільський район (з адміністративним центром у місті Старобільськ) у складі територій Біловодської селищної, Білолуцької селищної, Марківської селищної, Міловської селищної, Новопсковської селищної, Старобільської міської, Чмирівської сільської, Шульгинської сільської територіальних громад, затверджених Кабінетом Міністрів України.

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань від 13.10.2021 слідує, що за кодом ЄДРПОУ: 04335594, зареєстровано юридичну особу - Новопсковську селищну раду, місцезнаходження: 92303, Луганська обл., Старобільський район, смт. Новопсков, пров. Історичний, буд. 1.

Враховуючи, що реєстраційні дії щодо припинення юридичної особу були вчинені Новопсковською селищною радою Новопсковського району Луганської області, беручи до увагу положення постанови Верховної ради України від 17 липня 2020 року № 807-ІХ, суд вважає за необхідне замінити неналежного відповідача Марківську районну державну адміністрацію Луганської області на належного Новопсковську селищну раду.

Керуючись ст. 48, 243, 248 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача про заміну належного відповідача у справі задовольнити.

Замінити неналежного відповідача Марківську районну державну адміністрацію Луганської області на належного - Новопсковську селищну раду, код ЄДРПОУ: 04335594, місцезнаходження: 92303, Луганська обл., Старобільський район, смт. Новопсков, пров. Історичний, буд. 1.

Копію ухвали направити сторонам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Є.О. Кисельова

Дата ухвалення рішення13.10.2021
Оприлюднено18.10.2021
Номер документу100308419
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —360/4437/20

Рішення від 18.11.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 24.11.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Рішення від 18.11.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 18.11.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 13.10.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 13.10.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 08.04.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 18.03.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 25.02.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 09.02.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні