Ухвала
від 08.04.2021 по справі 360/4437/20
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про зупинення провадження у справі

08 квітня 2021 рокуСєвєродонецькСправа № 360/4437/20

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Кисельова Є.О. розглянувши в порядку письмового провадження питання про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом та зупинення провадження в адміністративній справі за позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області до Марківського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області, Марківської районної державної адміністрації Луганської області про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області звернулося до Луганського окружного адміністративного суду з позовом до Марківського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області, Марківської районної державної адміністрації Луганської області про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвалою суду від 11.12.2020 прийнято позов до розгляду та відкрито провадження у справі, зобов`язано Марківську районну державну адміністрацію разом з відзивом надати належним чином засвідчені копії: положення; реєстраційної справи Управління агропромислового розвитку (код ЄДРПОУ: 00734268).

Ухвалою суду від 09.02.2021 вирішено подальший розгляд справи здійснювати в порядку загального позовного провадження, зобов`язати відповідача - Марківську районну державну адміністрацію у строк до 22.02.2021 надати суду регламент Марківської районної державної адміністрації; копію реєстраційної справи Управління агропромислового розвитку (код ЄДРПОУ: 00734268) та оригінал для огляду суду; пояснення та документальне підтвердження передачі реєстраційної справи Управління агропромислового розвитку (код ЄДРПОУ: 00734268) правонаступнику Старобільській районній державній адміністрації у разі неможливості надання реєстраційної справи.

Ухвалою суду від 25.02.2021 повторно витребувано від Марківської районної державної адміністрації Луганської області для долучення до матеріалів справи належним чином засвідчені копії: регламенту Марківської районної державної адміністрації; реєстраційної справи Управління агропромислового розвитку (код ЄДРПОУ: 00734268) та оригінали для огляду суду, а також пояснення та документальне підтвердження передачі реєстраційної справи Управління агропромислового розвитку (код ЄДРПОУ: 00734268) правонаступнику Старобільській районній державній адміністрації у разі неможливості надання реєстраційної справи.

Ухвалою суду від 18.03.2021 повторно витребувано від Марківської районної державної адміністрації Луганської області для долучення до матеріалів справи належним чином засвідчені копії: регламенту Марківської районної державної адміністрації; реєстраційної справи Управління агропромислового розвитку (код ЄДРПОУ: 00734268) та оригінали для огляду суду, а також пояснення та документальне підтвердження передачі реєстраційної справи Управління агропромислового розвитку (код ЄДРПОУ: 00734268) правонаступнику Старобільській районній державній адміністрації у разі неможливості надання реєстраційної справи.

Відповідно до частини 9 статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Враховуючи вимоги статті 205 КАС України, суд приходить до висновку про розгляд справи у письмовому провадженні.

Вирішуючи питання про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом та зупинення провадження у справі, суд дійшов наступного.

Відповідно до вимог частини другої статті 14 КАС України судові рішення, що набрали законної сили, є обов`язковими до виконання всіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об`єднаннями на всій території України.

Відповідно до частини третьої статті 77 КАС України докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Частиною третьою статті 80 КАС України передбачено, що про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

За приписами частини шостої статті 80 КАС України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Станом на 08.04.2021 Марківською районною державною адміністрацією Луганської області ухвали суду від 11.12.2020, від 09.02.2021, від 25.02.2021, від 18.03.2021 не виконані, витребувані докази суду не надано.

Також відповідачем не повідомлено суд про причини не надання витребуваних вказаними ухвалами суду доказів у справі, що в свою чергу унеможливлює вирішення справи протягом встановленого чинним законодавством строку.

Відтак, суд вбачає в діях Марківської районної державної адміністрації Луганської області ознаки протиправного перешкоджання здійсненню адміністративного судочинства.

За змістом частини першої статті 144 КАС України заходами процесуального примусу є процесуальні дії, що вчиняються судом у визначених цим Кодексом випадках з метою спонукання відповідних осіб до виконання встановлених в суді правил, добросовісного виконання процесуальних обов`язків, припинення зловживання правами та запобігання створенню протиправних перешкод у здійсненні судочинства.

Тимчасове вилучення доказів для дослідження судом є одним із заходів процесуального примусу (пункт 3 частини першої статті 145 КАС України).

Відповідно до вимог частини першої статті 147 КАС України у разі неподання без поважних причин письмових, речових чи електронних доказів, що витребувані судом, або неповідомлення причин їх неподання суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказів державним виконавцем для дослідження судом.

На підставі наведеного, з метою повного та всебічного з`ясування обставин у справі, суд вбачає наявність підстав для застосування заходу процесуального примусу у вигляді тимчасового вилучення доказів для дослідження судом, а саме: регламенту Марківської районної державної адміністрації; реєстраційної справи Управління агропромислового розвитку (код ЄДРПОУ: 00734268).

Згідно відомостей єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань місцезнаходженням Марківської районної державної адміністрації Луганської області (код ЄДРПОУ: 04051556) є: Луганська область, Марківський район, селище міського типу Марківка, вулиця Центральна, будинок 18.

Вилучення доказів суд вважає за необхідне доручити Управлінню забезпечення примусового виконання рішень у Луганській області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків) (Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, вул. Єгорова, буд. 22).

Відповідно до частини третьої статті 147 КАС ухвала про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом є виконавчим документом, підлягає негайному виконанню та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим законом.

Вимоги до виконавчого документа встановлені статтею 4 Закону України "Про виконавче провадження". На виконання пунктів 3, 4 частини першої зазначеної статті суд додатково зазначає, що за цією ухвалою:

стягувачем є Луганський окружний адміністративний суд (93411, Луганська область, м.Сєвєродонецьк, просп. Космонавтів, 18, ідентифікаційний код 35079949);

боржником є Марківська районна державна адміністрація Луганської області (код ЄДРПОУ: 04051556, 92400, Луганська область, Марківський район, селище міського типу Марківка, вулиця Центральна, будинок 18).

У відповідності до пункту 10 частини другої статті 236 КАС України суд має право зупинити провадження у справі в разі постановлення ухвали про тимчасове вилучення доказів державним виконавцем для дослідження судом - до закінчення виконавчого провадження з вилучення доказів для дослідження судом.

Відтак, суд вважає за необхідне зупинити провадження у даній справі до закінчення виконавчого провадження з вилучення доказів для дослідження судом.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 2, 77, 80, 94, 144, 145, 147, 236, 241-243, 248, 256, 291, 294, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Застосувати до Марківської районної державної адміністрації Луганської області заходи процесуального примусу у вигляді тимчасового вилучення доказів для дослідження судом.

Тимчасово вилучити: регламент Марківської районної державної адміністрації; реєстраційну справу Управління агропромислового розвитку Марківської районної державної адміністрації Луганської області (код ЄДРПОУ: 00734268).

Тимчасове вилучення документів доручити Управлінню забезпечення примусового виконання рішень у Луганській області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків) (Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, вул. Єгорова, буд. 22).

Зобов`язати Управління забезпечення примусового виконання рішень у Луганській області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків) (Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, вул. Єгорова, буд. 22) вилучені документи: регламент Марківської районної державної адміністрації; реєстраційну справу Управління агропромислового розвитку Марківської районної державної адміністрації Луганської області (код ЄДРПОУ: 00734268) надіслати (надати) до Луганського окружного адміністративного суду (93411, Луганська область, м.Сєвєродонецьк, просп. Космонавтів, 18).

Провадження у справі № 360/4437/20 зупинити до закінчення виконавчого провадження з вилучення доказів для дослідження судом.

Ухвала в частині застосування заходів процесуального примусу оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно після її проголошення відповідно до статті 256 КАС України.

Відповідно до частини третьої статті 293 КАС України, заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала в частині зупинення провадження у справі в силу положень статті 294 КАС України може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду. Ухвала суду в цій частині набирає законної сили в порядку, визначеному статтею 256 КАС України.

Відповідно до статті 295 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Першого апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

СуддяЄ.О. Кисельова

Дата ухвалення рішення08.04.2021
Оприлюднено12.04.2021
Номер документу96138168
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —360/4437/20

Рішення від 18.11.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 24.11.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Рішення від 18.11.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 18.11.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 13.10.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 13.10.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 08.04.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 18.03.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 25.02.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 09.02.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні