Ухвала
від 12.10.2021 по справі 522/15102/16-ц
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/8684/21

Номер справи місцевого суду: 522/15102/16-ц

Головуючий у першій інстанції Кічмаренко С. М.

Доповідач Князюк О. В.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття апеляційного провадження

12.10.2021 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд у складі колегії:

головуючого Князюка О. В.,

суддів: Заїкіна А. П., Погорєлової С.О.,

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 подану через представника, адвоката Возіян Андрія Андрійовича на ухвалу Приморського районного суду м. Одеси від 08.02.2021 року у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , за участю третіх осіб: Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Одеській області та Управління державної реєстрації Юридичного департаменту Одеської міської ради про визнання незаконним та скасування рішення про державну реєстрацію права власності, визнання незаконним та скасування свідоцтва про право власності, зобов`язання привести об`єкт самочинного будівництва до попереднього стану, здійснити його перебудову та відшкодування майнової шкоди з об`єднаним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , ОСОБА_3 , Товариства з обмеженою відповідальністю СКВО , Державного реєстратора Дунай Христини Богданівни Комунального підприємства Агенція державної реєстрації про визнання недійсним угоди, визнання незаконним та скасування державної реєстрації права власності ,-

в с т а н о в и в:

В провадженні Приморського районного м. Одеси знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , за участю третіх осіб: Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Одеській області та Управління державної реєстрації Юридичного департаменту Одеської міської ради про визнання незаконним та скасування рішення про державну реєстрацію права власності, визнання незаконним та скасування свідоцтва про право власності, зобов`язання привести об`єкт самочинного будівництва до попереднього стану, здійснити його перебудову та відшкодування майнової шкоди з об`єднанимпозовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , ОСОБА_3 , Товариства з обмеженою відповідальністю СКВО , Державного реєстратора Дунай Христини Богданівни Комунального підприємства Агенція державної реєстрації про визнання недійсним угоди, визнання незаконним та скасування державної реєстрації права власності.

Ухвалою Приморського районного суду м. Одеси від 23 лютого 2021 року було задоволено клопотання представника позивача ОСОБА_2 - адвоката Оліянчука Ю.Г. та клопотання представника відповідача ОСОБА_4 - адвоката Андрусишин (Хаджи) І.Д., клопотання представника відповідача - адвоката Возіяна А.А. - задоволено частково.

Призначено у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , за участю третіх осіб: Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Одеській області та Управління державної реєстрації Юридичного департаменту Одеської міської ради про визнання незаконним та скасування рішення про державну реєстрацію права власності, визнання незаконним та скасування свідоцтва про право власності, зобов`язання привести об`єкт самочинного будівництва до попереднього стану, здійснити його перебудову та відшкодування майнової шкоди з об`єднанимпозовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , ОСОБА_3 , Товариства з обмеженою відповідальністю СКВО , Державного реєстратора Дунай Христини Богданівни Комунального підприємства Агенція державної реєстрації про визнання недійсним угоди, визнання незаконним та скасування державної реєстрації права власності додаткову, повторну судову будівельно-технічну експертизу та оціночно-будівельну експертизу.

Не погоджуючись із вказаною ухвалою суду, 04.03.2021 року ОСОБА_1 через представника - адвоката Возіян Андрія Андрійовича подав апеляційну скаргу.

Справу отримано головуючим 03.06.2021 року.

Зважаючи на те, що оскарження ухвали про призначення експертизи не призупиняє проведення самої експертизи, та оскільки ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, Ухвалою Одеського апеляційного суду від 04.06.2021 року було направлено матеріали справи № 522/15102/16 до суду першої інстанції для дооформлення.

06.08.2021 року матеріали справи повернулись до суду апеляційної інстанції.

Ухвалою Одеського апеляційного суду від 12.08.2021 року апеляційну скаргу ОСОБА_1 подану через представника, адвоката Возіян Андрія Андрійовича на ухвалу Приморського районного суду м. Одеси від 08.02.2021 року було залишено без руху, повідомлено апелянта про необхідність виправити недоліки апеляційної скарги протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали суду. Роз`яснено апелянту, що у разі невиконання ухвали суду в зазначений строк, суддею буде прийняте процесуальне рішення передбачене ст. 357 ЦПК України .

05.10.2021 року ОСОБА_1 подано заяву, якою усунуто недоліки зазначені у вище вказаній ухвалі.

Форма, зміст і строки поданої апеляційної скарги відповідають вимогам ст. ст. 354, 356 ЦПК України.

Враховуючи те, що перешкод для відкриття апеляційного провадження у справі відсутні, на підставі ч. 1 ст. 359 ЦПК України, апеляційний суд вважає за необхідне відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою по даній справі.

Учасники справи мають право подати до суду апеляційної інстанції відзив на апеляційну скаргу в письмовій формі згідно ст. 360 ЦПК України. Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції. До відзиву додаються докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Керуючись ст.ст. 354, 356, 359-361 ЦПК України, -

ухвалив:

Відкрити апеляційне провадження у справі за апеляційною скаргою ОСОБА_1 подану через представника, адвоката Возіян Андрія Андрійовича на ухвалу Приморського районного суду м. Одеси від 08.02.2021 року у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , за участю третіх осіб: Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Одеській області та Управління державної реєстрації Юридичного департаменту Одеської міської ради про визнання незаконним та скасування рішення про державну реєстрацію права власності, визнання незаконним та скасування свідоцтва про право власності, зобов`язання привести об`єкт самочинного будівництва до попереднього стану, здійснити його перебудову та відшкодування майнової шкоди з об`єднаним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , ОСОБА_3 , Товариства з обмеженою відповідальністю СКВО , Державного реєстратора Дунай Христини Богданівни Комунального підприємства Агенція державної реєстрації про визнання недійсним угоди, визнання незаконним та скасування державної реєстрації права власності.

Надіслати копію ухвали про відкриття апеляційного провадження учасникам судового провадження разом з копією апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів.

Надати учасникам справи строк для подачі відзиву на апеляційну скаргу в письмовій формі протягом десяти днів з моменту отримання ухвали суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://oda.court.gov.ua/sud4813 та в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням http://reyestr.court.gov.ua.

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили негайно та касаційному оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя О.В. Князюк

Судді А.П. Заїкін

С.О. Погорєлова

СудОдеський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення12.10.2021
Оприлюднено14.10.2021
Номер документу100321443
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —522/15102/16-ц

Ухвала від 26.04.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Кічмаренко С. М.

Постанова від 19.01.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Князюк О. В.

Ухвала від 16.12.2021

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Кічмаренко С. М.

Ухвала від 16.12.2021

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Кічмаренко С. М.

Ухвала від 12.10.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Князюк О. В.

Ухвала від 12.10.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Князюк О. В.

Ухвала від 08.09.2021

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Кічмаренко С. М.

Ухвала від 12.08.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Князюк О. В.

Ухвала від 04.06.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Князюк О. В.

Ухвала від 08.02.2021

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Кічмаренко С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні