Ухвала
від 18.10.2021 по справі 2н-15/10
БОЛЕХІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №2н-15/10

6/339/11/21

У Х В А Л А

18 жовтня 2021 року м. Болехів

Болехівський міський суд Івано-Франківської області в складі

головуючого судді Головенко О. С.

секретаря судового засідання Латик В.Є.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Кредит - Капітал , стягувач Товариство з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Прімоколект - Капітал , боржник ОСОБА_1 , третя особа Болехівський міський відділ державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Івано-Франківськ) про заміну стягувача у виконавчому провадженні, -

встановив:

04 жовтня 2021 року представник заявника ОСОБА_2 звернувся із зазначеною заявою та просить замінити сторону виконавчого провадження у справі № 2н-15/10 від 31 травня 2010 року про видачу судового наказу з ТОВ Компанія з управління активами Прімоколект - Капітал на правонаступника Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Кредит - Капітал за правом грошової вимоги до ОСОБА_1 .

Вимоги заяви обгрунтовує тим, що на виконанні у Болехівському міському відділі ДВС перебуває виконавче провадження, яке відкрите на підставі виконавчого документу № 2 н-15/10, виданого Болехівським міським судом Івано-Франківської області у справі за позовом КС Альянсу Україна до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором.

10 лютого 2012 року Болехівським міським судом винесено ухвалу у вказаній справі, якою замінено стягувача з КС Альянсу Україна на ТОВ Компанія з управліннями активами Проколект-Капітал .

Відтак, станом на сьогоднішній день виконавче провадження відкрито, а рішення суду не виконано.

12 липня 2021 року між ТОВ Компанія з управліннями активами Проколект-Капітал та заявником укладено договір № 12/07/2021-1 про відступлення прав вимог, згідно якого відступлено право вимоги відносно боржника ОСОБА_1 по кредитному договору № 0040-07КІФ від 24 липня 2007рокуТовариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Кредит - Капітал , а тому він є новим кредитором.

Представник заявникав судове засідання не з`явився, просить розгляд заяви про зміну стягувача проводити без його участі (а.с.2).

Такі дії не суперечать вимогам ст.211 ЦПК України, згідно якої учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності.

Представники стягувача, Болехівського ВДВС, боржник ОСОБА_1 були повідомлені належним чином про день та час судового засідання, але в судове засідання не прибули, клопотань про відкладення розгляду справи чи інших клопотань, заяв до суду не надали .

Неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження згідно ч. 3 ст.442 ЦПК України.

З довідки № 01-38/33/2021р. від 04 жовтня 2021 року та долученого акту № 35 від 21 січня 2016 року, наданих старшим секретарем суду Болехівського міського суду Барабаш В.М., вбачається, що цивільна справа за заявою КС Альянс Україна про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за кредитним договором з ОСОБА_1 знищена.

Крім того, в архіві суду зберігається тільки оригінал судового рішення Болехівського міського суду від 27 травня 2010 року (а.с.19-23).

Вказане дає підстави вважати втраченим судове провадження по вказаній цивільній справі.

З огляду на вищезазначене, в зв`язку зі знищенням матеріалів справи, у суду відсутні можливості дослідження матеріалів цивільної справи та вирішення питання щодо заміни сторони виконавчого провадження.

Відповідно ст. 489 ЦПК України, втрачене судове провадження у цивільній справі може бути відновлене за заявою учасника справи або за ініціативою суду.

У зв`язку з цим, та з огляду на відсутність у законодавстві переліку підстав для ініціювання судом питання про відновлення втраченого судового провадження, слід наголосити, що ініціювання судом питання про відновлення втраченого судового провадження може мати місце у всіх випадках, коли це є необхідним для захисту прав та інтересів осіб, які брали участь у справі або чиїх прав та обов`язків вона безпосередньо стосується.

Отже, суд вважає необхідним за ініціативою суду спочатку вирішити питання відновлення втраченого судового провадження по цивільній справі № 2н-15/2010, оскільки наявні передбачені процесуальним законодавством підстави для такого відновлення.

Згідно п. 6 ч. 1 ст. 251 ЦПК України , суд зобов`язаний зупинити провадження у справі у разі об`єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в цій справі.

Як зазначено в п. 5 ч. 1 ст. 253 ЦПК України, провадження у справі зупиняється у випадках, встановлених п. 6 ч. 1 ст. 251 цього Кодексу, - до набрання законної сили судовим рішенням, від якого залежить вирішення справи.

Враховуючи положення ч. 1 ст. 251 ЦПК України, та наявну неможливість розгляду справи за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Кредит - Капітал до розгляду справи про відновлення провадження у цивільній справі за заявою КС Альянс України про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за кредитним договором з ОСОБА_1 , суд вважає за необхідне зупинити провадження у справі до набрання законної сили судовим рішенням по цивільній справі про відновлення втраченого судового провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст.251, 253, 489 ЦПК України, суд,-

постановив:

Ініціювати розгляд справи про відновлення втраченого судового провадження в цивільній справі за заявою КС Альянс України про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за кредитним договором з ОСОБА_1 , закінченої винесенням судового наказу.

Передати канцелярії Болехівського міського суду копію цієї ухвали для реєстрації цивільної справи про відновлення втраченого повністю або частково судового провадження в цивільній справі за заявою КС Альянс України про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за кредитним договором з ОСОБА_1 .

Зупинити провадження у цивільній справі за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Кредит - Капітал про зміну стягувача у справі за заявою КС Альянс України про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за кредитним договором з ОСОБА_1 (справа № 2н-15/2010) до набрання законної сили судовим рішенням у цивільній справі про відновлення втраченого повністю або частково судового провадження в цивільній справі № 2н-15/2010.

Ухвала суду в частині зупинення провадження може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Івано-Франківського апеляційного суду.

Учасник справи, якому ухвала не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу в цій частині включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Головенко О.С.

СудБолехівський міський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення18.10.2021
Оприлюднено18.10.2021
Номер документу100357856
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2н-15/10

Ухвала від 15.12.2021

Цивільне

Болехівський міський суд Івано-Франківської області

Головенко О. С.

Ухвала від 30.11.2021

Цивільне

Болехівський міський суд Івано-Франківської області

Головенко О. С.

Ухвала від 15.11.2021

Цивільне

Болехівський міський суд Івано-Франківської області

Головенко О. С.

Ухвала від 18.10.2021

Цивільне

Болехівський міський суд Івано-Франківської області

Головенко О. С.

Ухвала від 18.10.2021

Цивільне

Болехівський міський суд Івано-Франківської області

Головенко О. С.

Ухвала від 05.10.2021

Цивільне

Болехівський міський суд Івано-Франківської області

Головенко О. С.

Судовий наказ від 30.03.2010

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Степаненко Ю. І.

Ухвала від 12.04.2010

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Степаненко Ю. І.

Судовий наказ від 04.06.2009

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Семенов О. А.

Ухвала від 21.05.2010

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Малашкевич С.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні