Ухвала
від 13.10.2021 по справі 200/9061/21
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

13 жовтня 2021 р. Справа №200/9061/21

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Галатіної О.О., розглянувши в спрощеному позовному провадженні справу за позовом ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Білозерської міської ради, управління соціального захисту населення Покровської районної державної адміністрації про визнання бездіяльності протиправною, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Управління соціального захисту населення Білозерської міської ради, управління соціального захисту населення Покровської районної державної адміністрації, в якому просить:

- визнати протиправною бездіяльність Управління соціального захисту населення Білозерської міської ради, управління соціального захисту населення Покровської районної державної адміністрації щодо невиплати позивачу разової грошової допомоги до 5 травня 2021 року, у розмірі п`яти мінімальних пенсій за віком, з урахуванням виплачених сум та зобов`язати здійснити відповідні виплати.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 23 липня 2021 року позовну заяву залишено без руху.

Ухвалою суду від 09 серпня 2021 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Ухвалою суду від 01 жовтня 2021 року витребувано у Міністерства соціальної політики України та Департаменту соціального захисту населення Донецької обласної державної адміністрації інформацію щодо органу соціального захисту населення, яким ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 ) нараховано та виплачено грошову допомогу до 5 травня учасникам бойових дій за 2021 рік.

Витребувані судом докази надати протягом п`яти днів з дня отримання копії даної ухвали.

Станом на 13 жовтня 2021 року витребуваних доказів до суду надано не було.

Суд, ознайомившись з матеріалами адміністративної справи зазначає наступне.

Згідно частини першої статті 12 КАС України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до частини п`ятої статті 12 КАС України, умови, за яких суд має право розглядати справи у загальному або спрощеному позовному провадженні, визначаються цим Кодексом.

Відповідно до частини третьої статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України, загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Згідно з частиною третьою статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України, при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) значення справи для сторін; 2) обраний позивачем спосіб захисту; 3) категорію та складність справи; 4) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; 5) кількість сторін та інших учасників справи; 6) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 7) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до частини третьої статті 12 КАС України, загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

За таких обставин, беручи до уваги значення справи для сторін та її складність, суд дійшов висновку про доцільність розгляду цієї справи в порядку загального позовного провадження.

Згідно частини шостої статті 260 КАС України, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Відповідно до ч. 3 ст. 77 КАС України докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Статтею 80 КАС України передбачено, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Відповідно до ч. 3 ст. 80 КАС України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

З метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи та прийняття законного рішення, суд вважає за необхідне повторно витребувати від Міністерства соціальної політики України та Департаменту соціального захисту населення Донецької обласної державної адміністрації інформацію щодо органу соціального захисту населення, яким ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 ) нараховано та виплачено грошову допомогу до 5 травня учасникам бойових дій за 2021 рік.

Враховуючи, що обґрунтованим є рішення, ухвалене судом на підставі повно і всебічно з`ясованих обставин в адміністративній справі, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні, суд дійшов висновку про призначення розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Керуючись статями Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

Розгляд справи за позовом ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Білозерської міської ради, управління соціального захисту населення Покровської районної державної адміністрації про визнання бездіяльності протиправною розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання у справі на 16 листопада 2021 року о 12 год 30 хв. в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Добровольського, 1.

Повторно витребувати від Міністерства соціальної політики України та Департаменту соціального захисту населення Донецької обласної державної адміністрації інформацію щодо органу соціального захисту населення, яким ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 ) нараховано та виплачено грошову допомогу до 5 травня учасникам бойових дій за 2021 рік.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О.О. Галатіна

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.10.2021
Оприлюднено19.10.2021
Номер документу100363791
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/9061/21

Ухвала від 24.07.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

Ухвала від 24.10.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

Ухвала від 22.06.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

Рішення від 06.12.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

Ухвала від 16.11.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

Ухвала від 13.10.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

Ухвала від 01.10.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

Ухвала від 09.08.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

Ухвала від 23.07.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні