Ухвала
від 21.10.2021 по справі 192/970/21
СОЛОНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 192/970/21

Провадження № 2/192/567/21

УХВАЛА

про закриття підготовчого судового засідання

та призначення справи до судового розгляду по суті

"21" жовтня 2021 р. Солонянський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого - судді Тітової О.О.,

за участю секретаря - Біжко Ю.М.,

позивача - ОСОБА_1 ,

пр.позивача - ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в смт Солоне Дніпропетровської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ФГ Анна про розірвання договору оренди землі, скасування державної реєстрації,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою суду від 23 липня 2021 року відкрито провадження у справі, призначено підготовче засідання в порядку загального позовного провадження.

Судом неодноразово відкладалось підготовче судове засідання з метою забезпечення прав учасників справи.

Відповідач неодноразово в підготовче судове засідання не з`являється, представника не направив, про розгляд справи повідомлявся у передбаченому законом порядку, поштову кореспонденцію від суду з ухвалою про відкриття провадження у справі та позовною заявою з додатками отримати відмовився, про причини неявки суд не повідомив, відзиву на позов не подав.

Як наголошує у своїх рішеннях Європейський суд з прав людини та передбачає національне законодавство, сторона, яка задіяна в ході судового розгляду, зобов`язана добросовісно користуватись належними їй процесуальними правами та неухильно виконувати процесуальні обов`язки.

Практика Європейського суду з прав людини виходить з того, що реалізуючи п. 1 ст.6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод щодо доступності правосуддя та справедливого судового розгляду кожна держава-учасниця цієї Конвенції вправі встановлювати правила судової процедури, в тому числі й процесуальні заборони і обмеження, зміст яких не допустити судовий процес у безладний рух.

З цього приводу прецедентними є рішення Європейського суду з прав людини у справах Осман проти Сполученого королівства від 28.10.1998 року та Круз проти Польщі від 19.06.2001 року. У вказаних Рішеннях зазначено, що право на суд не є абсолютним. Воно може бути піддане обмеженням, дозволеним за змістом, тому що право на доступ до суду за самою своєю природою потребує регулювання з боку держави.

Європейський суд з прав людини зазначив, що немає порушення права на доступ до правосуддя, якщо заявник не виявив належної зацікавленості у розгляді його справи, що, зокрема, свідчить про те, що він протягом тривалого часу не звертався до суду за інформацією щодо стану розгляду його заяви.

Аналогічна правова позиція викладена у рішенні Європейського суду з прав людини Каракуця проти України .

Європейський суд з прав людини в рішенні від 7 липня 1989 року у справі "Юніон Аліментаріа Сандерс С.А. проти Іспанії" зазначив, що заявник зобов`язаний демонструвати готовність брати участь на всіх етапах розгляду, що стосуються безпосередньо його, утримуватися від використання прийомів, які пов`язані із зволіканням у розгляді справи, а також максимально використовувати всі засоби внутрішнього законодавства для прискорення процедури слухання.

Враховуючи завдання судочинства, принцип правової визначеності, чергове відкладення підготовчого засідання не відповідало б конституційним цілям цивільного судочинства, що, у свою чергу, не дозволить розглядати судову процедуру в якості ефективного засобу правового захисту в тому сенсі, який закладений ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод , відповідно до якої кожен при вирішенні судом питання щодо його цивільних прав та обов`язків має право на судовий розгляд упродовж розумного строку.

За таких обставин, відповідно до ст.223 ЦПК України, суд вважає можливим провести підготовче засідання у відсутності відповідача.

В ході підготовчого провадження у даній цивільній справі судом визначено характер спірних правовідносин, склад учасників судового процесу, вчинено інші дії, передбачені статтею 197 ЦПК України, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Згідно з ч.2, 3 ст.189 ЦПК України підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання.

Передбачені ст.198 ЦПК України підстави для відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви відсутні.

На підставі викладеного, підготовче судове засідання підлягає закриттю, а справа призначенню до розгляду по суті.

Керуючись ст. ст.197, 200 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ФГ Анна про розірвання договору оренди землі, скасування державної реєстрації.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 17 листопада 2021 року 10 год. 00 хвил. у приміщенні Солонянського районного суду Дніпропетровської області за адресою: Дніпропетровська область, смт Солоне, вул.Строменка, буд.1-А .

Про дату та час розгляду справи повідомити учасників справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://court.gov.ua/sud0438/ .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.О. Тітова

СудСолонянський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення21.10.2021
Оприлюднено21.10.2021
Номер документу100452737
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —192/970/21

Постанова від 09.06.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Демченко Е. Л.

Ухвала від 25.04.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Демченко Е. Л.

Ухвала від 25.04.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Демченко Е. Л.

Ухвала від 28.03.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Демченко Е. Л.

Рішення від 17.12.2021

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Тітова О. О.

Рішення від 09.12.2021

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Тітова О. О.

Ухвала від 21.10.2021

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Тітова О. О.

Ухвала від 23.07.2021

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Тітова О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні