Ухвала
від 20.10.2021 по справі 544/320/21
ПИРЯТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №544/320/21

пров. № 1-кс/544/467/2021

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 жовтня 2021 року м. Пирятин

Слідча суддя Пирятинського районного суду Полтавської області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Пирятина по вул. Соборна, 41 клопотання старшого слідчого СВ ВП№1 Лубенського РВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 , погоджене в.о. начальника Пирятинського відділу Лубенської окружної прокуратури Полтавської області ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні №12020170020001449 від 02.07.2020 щодо злочину, передбаченого ч.2ст.307 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю,

В С Т А Н О В И Л А :

Старший слідчий СВ ВП№1 Лубенського РВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 , звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Клопотання слідчий обґрунтовує тим, що 01.07.2020 за адресою: АДРЕСА_1 , у ІНФОРМАЦІЯ_1 , в ході перевірки посилки адресованої на ім`я ув`язненого ОСОБА_5 , виявлено згорток із речовиною невідомого походження, а також таблетки в кількості п`ять штук, ззовні схожі на наркотичні. Відправник ОСОБА_6 , проживає у м. Пирятин, відділення № НОМЕР_1 , АДРЕСА_2 .

Згідно висновку експерта № 1580 від 17.07.2020, виявлені та вилучені таблетки містять метадон, віднесений до наркотичних засобів, обіг яких обмежено. Маса метадону 0,11620 грам. Порошкоподібна речовина у згортку є амфетаміном, який віднесений до психотропних речовин, обіг яких обмежено. Маса амфетаміну (в перерахунку на амфетамін основу 0,11313 г.)

Дії невідомої особи кваліфіковано за ч.2 ст.307 КК України, а саме незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, у місцях позбавлення волі.

Встановлено, що ОСОБА_6 в побуті та під час вчинення злочину користується мобільними терміналами, в якому використовує карту оператора мобільного зв`язку ІНФОРМАЦІЯ_2 » НОМЕР_2 .

Разом з цим встановлено, що у експрес-накладній №59000528537450 « ІНФОРМАЦІЯ_3 », від 30.06.2020, на ім`я ув`язненого ОСОБА_5 , в якій виявлено та вилучено амфетамін та метадон, зазначено інформацію відправника ОСОБА_6 та номер її телефону НОМЕР_3 , а також інформацію отримувача ОСОБА_5 та його номер телефону НОМЕР_4 .

Старший слідчий зазначає, що встановити або спростувати причетність вказаної особи до вчинення злочину можливе лише шляхом опрацювання інформації про зв`язок, телекомунікаційні послуги,їх тривалість, зміст, маршрути передавання тощо, кінцевих обладнань споживачів телекомунікаційних послуг за вказаними абонентськими номерами.

Беручи до уваги вищевикладене та те, що вказана інформація у сукупності з іншими матеріалами кримінального провадження може слугувати як доказ і не може бути отримана іншим шляхом, у слідства виникає необхідність у тимчасовому доступі до інформації, що знаходиться у володінні операторів та провайдерів телекомунікацій, а саме відомостей щодо ІМЕІ мобільних терміналів, дати, часу і тривалості вхідних та вихідних телефонних з`єднань, з посиланням на ретранслятор та прив`язку до базових станцій та їх адреси, адреси місцеперебування абонентів за вищезазначеними номерами абонентами зв`язку, а також їх абонентів «Б», в момент кожного вхідного/вихідного телефонного з`єднання та вхідних/вихідних SMS і ММS - повідомлень, інформацію про GPRS - трафік, з урахуванням нульових дзвінків вказаних номерів телефонів та мобільних терміналів, а також отримання абонентами послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання, за період часу, який передував вчиненню кримінального правопорушення та по теперішній час, тобто з 01 год. 00 хв. 01.06.2020 по час проведення вибірки, адже до цього часу особа, яка скоїла злочин не встановлена, її вина не підтверджена в установленому законом порядку.

З огляду на викладене і неможливість отримати вказані відомості в інший спосіб, та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх доказів вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а тому необхідно отримати тимчасовий доступ до інформації про зв`язок, телекомунікаційні послуги, їх тривалість, зміст, маршрути передавання тощо, яка перебуває у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ( АДРЕСА_3 ) та ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ( АДРЕСА_4 ).

Старший слідчий в судове засідання не з`явився, про час та місце судового засідання повідомлений належним чином.

Представники ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »,будучи належним чином повідомленими про час та місце розгляду клопотання слідчого, у судове засідання не з`явилися, причини неявки суду не повідомили.

Неприбуття вказаних осіб не є перешкодою для розгляду даного клопотання відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України.

Відповідно до ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідча суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відомості, про тимчасовий доступ до яких заявив слідчий, відповідно до п.7 ч.1 ст. 162 КПК України, можуть містити охоронювану законом таємницю.

Слідча суддя, вивчивши клопотання та докази, якими обґрунтовується клопотання, вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню, оскільки вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, яка може бути використана у розкритті зазначеного злочину та як доказ під час досудового розслідування і в суді, а іншим способом неможливо довести вказані обставини, які передбачається довести за допомогою зазначеної інформації.

При цьому слідча суддя вважає, що тимчасовий доступ повинен бути здійснений шляхом надання права тимчасового доступу до речей і документів та зобов`язання ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » надати тимчасовий доступ до речей і документів.

Таким чином клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 163-165, 309 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И Л А:

Клопотання старшого слідчого СВ ВП№1 Лубенського РВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 , погоджене в.о. начальника Пирятинського відділу Лубенської окружної прокуратури Полтавської області ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні №12020170020001449 від 02.07.2020 щодо злочину, передбаченого ч.2ст.307 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю задовольнити.

Дозволити старшому слідчому СВ ВП№1 Лубенського РВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 , слідчій СВ ВП№1 Лубенського РВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_7 слідчому СВ ВП№1 Лубенського РВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_8 , заступнику начальника СВ ВП№1 Лубенського РВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_9 , слідчому СВ ВП№1 Лубенського РВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_10 , слідчому СВ ВП№1 Лубенського РВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_11 , тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (юридична адреса: АДРЕСА_5 ), з можливістю вилучення документів (інформації) у роздрукованому вигляді та на електронному носії інформації, а саме: інформації із зазначенням даних щодо номерів, ІМЕІ мобільних терміналів, дати, часу і тривалості вхідних та вихідних телефонних з`єднань, з посиланням на ретранслятор та прив`язку до базових станцій та їх адреси, адресу місця перебування абонента мобільного зв`язку НОМЕР_3 та НОМЕР_4 , їх абонентів «Б», в момент кожного вхідного/вихідного телефонного з`єднання та вхідних/вихідних SMS і ММS - повідомлень, інформацію про GPRS - трафік, з урахуванням нульових дзвінків вказаних номерів телефону, а також отримання абонентами послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання, з 01 год. 00 хв. 01.06.2020 по час проведення вибірки.

Дозволити старшому слідчомуСВ ВП№1 Лубенського РВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 , слідчій СВ ВП№1 Лубенського РВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_7 слідчому СВ ВП№1 Лубенського РВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_8 , заступнику начальника СВ ВП№1 Лубенського РВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_9 , слідчому СВ ВП№1 Лубенського РВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_10 , слідчому СВ ВП№1 Лубенського РВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_11 , тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (юридична адреса: АДРЕСА_6 ) з можливістю вилучення документів (інформації) у роздрукованому вигляді та на електронному носії інформації, а саме: інформації щодо номерів, ІМЕІ мобільних терміналів, дати, часу і тривалості вхідних та вихідних телефонних з`єднань, з посиланням на ретранслятор та прив`язку до базових станцій та їх адреси, адресу місця перебування абонента мобільного зв`язку № НОМЕР_2 , його абонентів «Б», в момент кожного вхідного/вихідного телефонного з`єднання та вхідних/вихідних SMS і ММS - повідомлень, інформацію про GPRS - трафік, з урахуванням нульових дзвінків вказаного номеру телефону, а також отримання абонентом послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання, за період часу з 01 год. 00 хв. 01.06.2020 по час проведення вибірки.

Строк дії ухвали один місяць, тобто до 20 листопада 2021 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідча суддя- ОСОБА_1

СудПирятинський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення20.10.2021
Оприлюднено22.05.2024
Номер документу100556597
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —544/320/21

Ухвала від 22.11.2021

Кримінальне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сайко О. О.

Ухвала від 12.11.2021

Кримінальне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сайко О. О.

Ухвала від 12.11.2021

Кримінальне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сайко О. О.

Ухвала від 20.10.2021

Кримінальне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сайко О. О.

Ухвала від 12.03.2021

Кримінальне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сайко О. О.

Ухвала від 12.03.2021

Кримінальне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сайко О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні