Ухвала
від 12.11.2021 по справі 544/320/21
ПИРЯТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №544/320/21

пров. № 1-кс/544/517/2021

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 листопада 2021 року м. Пирятин

Слідча суддя Пирятинського районного суду Полтавської області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Пирятина по вул. Соборна, 41 клопотання старшого слідчогоСВ ВП№1 Лубенського РВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 , погоджене в.о. начальника Пирятинського відділу Лубенської окружної прокуратури Полтавської області ОСОБА_4 у кримінальному провадженні №12020170020001449 від 02.07.2020 щодо кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.307 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю,

В С Т А Н О В И Л А :

Старший слідчий СВ ВП№1 Лубенського РВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 звернувся досуду зклопотанням продозвіл натимчасовий доступдо речейі документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Клопотання слідчий обґрунтовує тим, що ОСОБА_5 у невстановлений досудовим розслідуванням час та в невстановленому місці, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, придбала наркотичний засіб - метадон, з метою подальшого збуту.

Надалі, продовжуючи свою злочинну діяльність, на час підшукування покупців та досягнення домовленості щодо ціни та інших умов продажу вказаного наркотичного засобу, ОСОБА_5 зберігала метадон після його придбання за місцем свого проживання за адресою: АДРЕСА_1 та при собі.

01.09.2021, у період часу з 08 години 26 хвилин по 08 годину 41 хвилину, ОСОБА_5 за місцем проживання, на подвір`ї господарства по АДРЕСА_1 , усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільні наслідки та бажаючи їх настання, шляхом продажу за 100 гривень (купюрами номіналом по 50 гривень кожна, серії УА 1849273 та ФБ 5113461), незаконно збула ОСОБА_6 блістер із таблеткою, в якій згідно висновку експерта № СЕ-19/117-21/10850-НЗПРАП, від 02.09.2021 виявлено наркотичний засіб, обіг якого обмежено метадон. Маса метадону, в таблетці масою 0,506 г, становить 0,0242 г.

Надалі, продовжуючи свою злочинну діяльність, повторно, ОСОБА_5 , у невстановлений досудовим розслідуванням час та в невстановленому місці, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння, передбачаючи суспільно- небезпечні наслідки та бажаючи їх настання придбала наркотичний засіб - метадон з метою подальшого збуту.

В подальшому, повторно, на час підшукування покупців та досягнення домовленості щодо ціни та інших умов продажу вказаного наркотичного засобу, ОСОБА_5 , зберігала метадон після його придбання за місцем свого проживання за адресою: АДРЕСА_1 та при собі.

22.09.2021, у період часу з 09 години 47 хвилин по 10 годину 08 хвилин ОСОБА_5 на вулиці Аврущенка у місті Пирятин Пирятинської ОТГ Лубенського району Полтавської області, неподалік території КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільні наслідки та бажаючи їх настання, шляхом продажу за 200 гривень (купюрами номіналом по 50 гривень кожна, серії УЗ 5784007 та ФА 0672548, а також купюри номіналом у 100 гривень, серії СЗ 9875057), незаконно збула ОСОБА_6 блістер із двома таблетками, в яких згідно висновку експерта № СЕ-19/117-21/11709-НЗПРАП, від 23.09.2021 міститься наркотичний засіб, обіг якого обмежено метадон. Маса метадону становить 0,0098 г. та 0.0099 г.

Згідно повідомлення КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », №1024 від 19.10.2021, встановлено, що ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , перебуває на диспансерному обліку у лікаря нарколога з 19.12.2014 на замісній терапії, діагноз: наркотична залежність в наслідок вживання опіоїдів.

Старший слідчий зазначає, що органом досудового розслідування отримано достатні підстави вважати, що наркотичні засоби метадон, яку ОСОБА_5 збула ОСОБА_6 , вона отримала у КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а тому з метою встановлення факту походження наркотичних засобів, в тім числі перевірки причетності працівників КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » до незаконного збуту наркотичних засобів; порушення порядку видачі наркотичних засобів під час здійснення підтримувальної терапії, тобто встановлення фактичних даних наявності чи відсутності фактів та обставин, що підлягають доказуванню за матеріалами кримінального провадження № 12020170020001449, у слідства виникла необхідність у тимчасовому доступі до документів а саме: журналу обліку наркотичних препаратів в кабінетах замісної підтримувальної терапії закладу охорони здоров`я та документів, які стали підставою постановки на облік та видачі ОСОБА_5 наркотичних засобів.

Вказані документи, а саме журнал обліку наркотичних препаратів в кабінетах замісної підтримувальної терапії закладу охорони здоров`я та документи, які стали підставою постановки на облік та видачі ОСОБА_5 наркотичних засобів, знаходяться у володінні посадових осіб Комунальне підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_2 ).

Старший слідчий зазначає, що вищенаведені документи - журнал обліку наркотичних препаратів в кабінетах замісної підтримувальної терапії закладу охорони здоров`я та документів, які стали підставою постановки на облік та видачі ОСОБА_5 наркотичних засобів, підтвердить факт настання чи можливість настання юридичних наслідків, які мають істотне значення для розслідування вказаного кримінального провадження, оскільки дають змогу органу досудового розслідування встановити коло учасників вказаного кримінального провадження для їх подальшого допиту з приводу обставин такого провадження, встановити всі обставини злочину, провести інші слідчі та процесуальні дії, які відповідно до вимог ст. 91 КПК України підлягають доказуванню у кримінальному провадженні.

Отримати вказані документи іншим шляхом окрім тимчасового доступу до них та їх тимчасового вилучення (проведення їх виїмки) неможливо, адже вказані документи в розуміння ст. 162 КПК України відносяться до речей і документів які містять охоронювану законом таємницю, у зв`язку з чим, слідчий просить суд надати тимчасовий доступ до вищезгаданих документів. Крім цього, з урахуванням ч.2 ст. 163 КПК України просить розгляд клопотання проводити без участі представників Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Старший слідчий у судове засідання не з`явився, надав заяву про розгляд справи без його участі, клопотання підтримує.

Володілець інформації - представник Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в судове засідання не викликався, оскільки існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, до яких просить доступ слідчий.

Згідно ч.4 ст. 107 КПК України фіксуванняза допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксуванняза допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Відповідно до ст. 163КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ст.159 КПК Українитимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 7 ст.163КПК України слідчий суддя в ухвалі про тимчасовий доступ до речей і документів може дати розпорядження про можливість вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей і документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Відомості, про тимчасовий доступ до яких заявив дізнавач, відповідно до п.2 ч.1ст. 162 КПК України, містять охоронювану законом таємницю.

Слідча суддя,вивчивши клопотаннята докази,додані доклопотання,вважає клопотаннятаким,що підлягаєзадоволенню,оскільки вказанаінформація,доступ доякої має отриматислідчий,має суттєвезначення длявстановлення важливихобставин укримінальному провадженні,зокрема дляперевірки причетностіпрацівників КП« ІНФОРМАЦІЯ_3 » донезаконного збуту,порушення порядкувидачі наркотичнихзасобів підчас здійсненняпідтримувальної терапіїта з`ясуванняінших обставинскоєння кримінальногоправопорушення,а іншимспособом неможливодовести вказаніобставини,які передбачаєтьсядовести задопомогою зазначеноїінформації.Крім того,є всіпідстави вважати,що вказані уклопотанні документиперебувають уволодінніКомунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Таким чином клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 163-165, 309 КПК України, слідча суддя

У Х В А Л И Л А:

Клопотання старшого слідчого СВ ВП №1 Лубенського РВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 , погоджене в.о. начальника Пирятинського відділу Лубенської окружної прокуратури Полтавської області ОСОБА_4 у кримінальному провадженні №12020170020001449 від 02.07.2020 щодо кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.307 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю - задовольнити.

Дозволитистаршому слідчомуслідчого відділенняВП№1Лубенського РВПГУНП вПолтавській областімайору поліції ОСОБА_3 ,тимчасовий доступдо документів,які перебуваютьу володінніКомунального підприємства« ІНФОРМАЦІЯ_3 » (юридичнаадреса АДРЕСА_3 ),з можливістювилучення (виїмки)оригіналів,а саме:

- журналу обліку наркотичних препаратів в кабінетах замісної підтримувальної терапії;

- документів, які містять відомості щодо постановки ОСОБА_5 на облік за програмою замісної підтримувальної терапії хворих з опіоїдною залежністю, отримання нею медичних препаратів в тому числі «метадон ЗН»;

- інших документів, які містять інформацію про порядок та кількість отримання ОСОБА_5 препарату «метадон ЗН» та інших нарковмісних лікарських препаратів, у період часу з моменту постановки її на облік по 01.11.2021.

Строк дії ухвали один місяць, тобто до 12 грудня 2021 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ додокументів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначенихдокументів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідча суддя - ОСОБА_1

СудПирятинський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення12.11.2021
Оприлюднено21.05.2024
Номер документу101074021
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —544/320/21

Ухвала від 22.11.2021

Кримінальне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сайко О. О.

Ухвала від 12.11.2021

Кримінальне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сайко О. О.

Ухвала від 12.11.2021

Кримінальне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сайко О. О.

Ухвала від 20.10.2021

Кримінальне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сайко О. О.

Ухвала від 12.03.2021

Кримінальне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сайко О. О.

Ухвала від 12.03.2021

Кримінальне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сайко О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні