Ухвала
від 25.10.2021 по справі 554/377/21
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 25.10.2021 Справа № 554/377/21

Провадження № 1-кс/554/14690/2021

У Х В А Л А

Іменем України

25 жовтня 2021 року м. Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м.Полтави ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання слідчого відділу СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Полтавської обласної прокуратури ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні за № 42020170000000085 від 21.04.2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, про проведення обшуку,-

в с т а н о в и в :

В провадження слідчого судді надійшло клопотання слідчого, погоджене прокурором, про проведення обшуку, в якому просили надати дозвіл на проведення обшуку в офісі ТОВ «Фірма Будівельний двір», що розташований в підвальному приміщенню за адресою м. Кременчук, вул. Софіївська, б. 36-Б, з метою відшукання та вилучення оригіналів документів, які стосуються надання ТОВ «Фірма Будівельний двір» (код ЄДРПОУ 41926592) послуг із ремонту та будівництва на адресу КНМП «Лікарня інтенсивного лікування Кременчуцька» за об`єктом «Реконструкцію приміщень для створення кардіохірургічної служби Комунального некомерційного медичного підприємства «Лікарня інтенсивного лікування «Кременчуцька» за адресою: вул. Павлова, 2 м. Кременчук», а саме: договорів про закупівлю послуг, додатків та додаткових угод, документів, в яких містяться відомості щодо фактичного виконання робіт згідно умов договорів та додаткових угод до них, договірних цін, довідок про вартість виконаних робіт (форми КБ-3), актів виконаних робіт (форми КБ-2В), відомостей ресурсів, відомостей загальновиробничих витрат, актів на приховані роботи, дефектних актів, жорстких дисків накопичування інформації комп`ютерної техніки (системних блоків, ноутбуків, тощо); флеш-накопичувачів, лазерних дисків з інформацією на яких можуть міститися відомості стосовно взаємовідносин вказаних юридичних осіб, журналів, блокнотів, аркушів паперу з чорновими записами, які містять відомості стосовно вчинення кримінального правопорушення, в т.ч. чорнових записів, мобільні телефони посадових осіб підприємства та інші документи, що містять сліди вчинення кримінального правопорушення та відшукання обладнання, а саме: рампи закису азоту автоматична 2 плеча по 5 балонів з редукційним блоком подвійної ступені редукції та кріпленням в комплекті 1 шт., кисневих регуляторів flowmeter BM-HP-1115. Надати дозвіл на залучення працівників ДСНС України для здійснення під час проведення обшуку примусового відчинення (деблокування) приміщень із застуванням спеціальних засобів та пристроїв у разі виникнення потреби у здійсненні такого.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та прохав його задовольнити.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали справи, з метою забезпечення всебічного, повного та об`єктивного досудового розслідування, відшукання відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, приходжу до висновку про часткове задоволення клопотання.

Встановлено, що слідчим управлінням ГУНП в Полтавській області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню №42020170000000085 відомості, про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 21.04.2020 за ч.3 ст. 191 КК України, за фактами того, що службові особи ТОВ «Фірма Будівельний двір» (код ЄДРПОУ 41926592) за попередньою змовою із службовими особами розпорядників бюджетних коштів м. Кременчук, шляхом відображення недостовірних відомостей в актах приймання виконаних робіт та наданих послуг здійснюють привласнення бюджетних коштів під час проведення будівельних робіт, які фінансуються за рахунок коштів місцевого бюджету.

Так зокрема посадові особи ТОВ «Фірма Будівельний двір», за відома та погодження представників Департаменту житлово-комунального господарства виконавчого комітету Кременчуцької міської ради, КВР «Кременчуцьке міське управління капітального будівництва», комунального некомерційного медичного підприємства «Лікарня інтенсивного лікування Кременчуцька», шляхом відображення недостовірних відомостей в актах приймання виконаних робіт КБ-2в щодо обсягу виконаних робіт та якості їх виконання здійснюють привласнення бюджетних коштів під час проведення ремонтних та будівельних робіт.

В ході проведення досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що на проведення ремонтних робіт між ТОВ «Будівельний двір» та КНМП «Лікарня інтенсивного лікування Кременчуцька» було укладено договір про виконання робіт за об`єктом «Реконструкцію приміщень для створення кардіохірургічної служби Комунального некомерційного медичного підприємства «Лікарня інтенсивного лікування «Кременчуцька» за адресою: вул. Павлова, 2 м. Кременчук».

Перераховані бюджетні грошові кошти в подальшому переводяться в готівку та перерозподіляються між службовими посадовими особами розпорядників бюджетних коштів та службовими особами ТОВ «Фірма Будівельний двір». При цьому службовими особами ТОВ «Фірма Будівельний двір» в актах виконаних робіт форми КБ-2в та довідках форми КБ-3 також відображаються недостовірні відомості щодо походження та вартості закуплених матеріалів та послуг, що залучаються при виконанні робіт та послуг. Зокрема, відображається походження будівельних матеріалів від суб`єктів господарювання, які не здійснювали придбання таких матеріалів та не є його виробниками, тобто від підприємств, які містять ознаки фіктивності. Відображення таких недостовірних відомостей здійснюється за попереднього та подальшого погодження з боку керівництва посадових осіб Кременчуцької міської ради. Також службовими особами посадовими особами розпорядників бюджетних коштів за попередньою домовленістю із службовими особами ТОВ «Фірма Будівельний двір» під час здійснення контролю за якістю та повнотою виконання робіт та послуг в офіційних документах здійснюється відображення недостовірних відомостей щодо якості та повноти виконаних робіт.

Так, проведеною в ході досудового розслідування, будівельно-технічною експертизою, встановлено перевищення вартості робіт, які зазначені в актах приймання виконання робіт форма КБ-2в, фактично виконаним роботам на суму 282961, 58 грн. згідно висновку експертизи СЕ-19/117-21/2490-БТ від 16.07.2021.

У вказаному висновку вказано відсутність певного обладнання, а саме рампа закису азоту автоматична 2 плеча по 5 балонів з редукційним блоком подвійної ступені редукції та кріпленням в комплекті 1 шт., кисневий регулятор flowmeter BM-HP-1115.

Згідно положень чинного кримінального процесуального кодексу України орган досудового розслідування зобов`язаний забезпечити повне та об`єктивне дослідження обставин вчинення кримінального правопорушення та зобов`язаний здійснити доказування обставин, які визначені положеннями ст. 91 КПК України.

У зв`язку із вказаним під час розслідування кримінального провадження виникла слідча та оперативна необхідність в встановленні наявності чи відсутності обладнання, що повинно було бути поставлено при будівництві об`єкту «Реконструкцію приміщень для створення кардіохірургічної служби Комунального некомерційного медичного підприємства «Лікарня інтенсивного лікування «Кременчуцька» за адресою: вул. Павлова, 2 м. Кременчук», та долученні до матеріалів кримінального провадження відповідної інформації, щодо такого обладнання.

Із наявної в матеріалах кримінального провадження інформації встановлено, що посадові особи ТОВ «Фірма Будівельний двір» постійно проводять консультації із представниками розпорядників бюджетних коштів в тому числі із службовими особами КНМП «Лікарня інтенсивного лікування Кременчуцька» з питань участі у тендерах та підготовки відповідної документації, а також підготовки актів виконаних робіт форми КБ-2в. Отримана інформація може свідчити про змову між представниками ТОВ «Фірма Будівельний двір» та представниками КНМП «Лікарня інтенсивного лікування Кременчуцька».

Згідно ч.1 ст.233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Згідно ч.1 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч.3 ст.234 КПК України у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Зважаючи на надані слідчим матеріали, пояснення та доводи, викладені в судовому засіданні, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення речових доказів, вважаю необхідним надати дозвіл на проведення обшуку в офісі ТОВ «Фірма Будівельний двір», що розташований в підвальному приміщенню за адресою м. Кременчук, вул. Софіївська, б. 36-Б, з метою відшукання та вилучення обладнання: рампи закису азоту автоматична 2 плеча по 5 балонів з редукційним блоком подвійної ступені редукції та кріпленням в комплекті 1 шт., кисневих регуляторів flowmeter BM-HP-1115 9 шт.

На думку слідчого судді таке втручання в права особи відповідає завданням кримінального провадження, викладеного у положеннях ст.2 КПК України та є виправданим з метою встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення.

Водночас слідчий суддя відмовляє в іншій частині клопотання, оскільки слідчим не доведено необхідність проведення обшуку з цією метою.

Керуючись ст.ст. 234, 235, 309 КПК України,-

п о с т а н о в и в:

Клопотання слідчого задовольнити частково.

Надати дозвіл на проведення обшуку в офісі ТОВ «Фірма Будівельний двір», що розташований в підвальному приміщенню за адресою м. Кременчук, вул. Софіївська, б. 36-Б, з метою відшукання та вилучення обладнання: рампи закису азоту автоматична 2 плеча по 5 балонів з редукційним блоком подвійної ступені редукції та кріпленням в комплекті 1 шт., кисневих регуляторів flowmeter BM-HP-1115 9 шт.

В іншій частині клопотання відмовити.

Строк дії ухвали один місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_5 ОСОБА_6

Дата ухвалення рішення25.10.2021
Оприлюднено22.12.2022
Номер документу100591782
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —554/377/21

Ухвала від 25.10.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 25.10.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 11.10.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 21.09.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 11.06.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 11.06.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 01.06.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 26.04.2021

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Нізельковська Л. В.

Ухвала від 20.04.2021

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Нізельковська Л. В.

Ухвала від 20.04.2021

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Нізельковська Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні