Ухвала
від 01.06.2021 по справі 554/377/21
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 01.06.2021 Справа № 554/377/21

Єдиний унікальний номер справи: №554/377/21

Провадження № 1-кс/554/8878/2021

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01 червня 2021 року м. Полтава

Октябрський районний суд м. Полтави в складі: слідчого судді ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП в Полтавській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 , про проведення обшуку ,-

В С Т А Н О В И В :

Слідчим управлінням ГУНП в Полтавській області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню №42020170000000085 відомості, про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 21.04.2020 за ч.3 ст. 191 КК України, за фактами того, що службові особи суб`єктів за попередньою змовою із службовими особами розпорядників бюджетних коштів м. Кременчук, шляхом відображення недостовірних відомостей в актах приймання виконаних робіт та наданих послуг здійснюють привласнення бюджетних коштів під час проведення будівельних робіт, які фінансуються за рахунок коштів місцевого бюджету.

Так під час досудового розслідування кримінального провадження на адресу СУ ГУНП в Полтавській області надійшов лист Управління північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області, про проводення перевірки діяльності КНМП «Лікарня інтенсивного лікування Кременчуцька» за період з 01.01.2020 по 31.12.2020. Так за результатами виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності встановлено фінансові порушення за взаємовідносинами між КНМП «Лікарня інтенсивного лікування Кременчуцька» та ТОВ «Лона Ч» де нараховано 900 т. грн. шкоди.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на проведення ремонтних робіт між ТОВ «Лона Ч» та КНМП «Лікарня інтенсивного лікування Кременчуцька» було укладено 2 договіри про виконання робіт за об`єктом «Реконструкція приймального відділення будівлі КНМП «Лікарня інтенсивного лікування «Кременчуцька» по вул. Павлова, 2 в м. Кременчуці Полтавської області», а саме договір підряду №696 від 02.11.2020 року та договір підряду №326 від 30.04.2021 року.

Крім того, відповідно акту вибіркового контрольного обміру (огляду) фактично виконаних ремонтно-будівельних робіт ТОВ «Лона Ч» від 22.01.2021 року встановлено, що посадові особи ТОВ «Лона-Ч» внесли недостовірні відомості в акти приймання виконаних робіт КБ-2в щодо обсягу виконаних робіт та якості їх виконання, в результаті чого отримали бюджетні кошти.

Згідно положень чинного кримінального процесуального кодексу України орган досудового розслідування зобов`язаний забезпечити повне та об`єктивне дослідження обставин вчинення кримінального правопорушення та зобов`язаний здійснити доказування обставин, які визначені положеннями ст. 91 КПК України.

У зв`язку із вказаним під час розслідування кримінального провадження виникла слідча та оперативна необхідність в отриманні та долученні до матеріалів кримінального провадження документів, які стосуються виконання робіт та послуг по вказаним вище об`єктам, а саме: договорів про закупівлю послуг, додатків та додаткових угод, документів, в яких містяться відомості щодо фактичного виконання робіт згідно умов договорів та додаткових угод до них, тендерної документації (пропозиції учасників та додатки до них), протоколів тендерного комітету, проектно-кошторисної документації (робочі проекти, пояснювальні записки, локальні кошториси, зведені кошторисні розрахунки та ін.), договірних цін, довідок про вартість виконаних робіт (форми КБ-3), актів виконаних робіт (форми КБ-2В), відомостей ресурсів, відомостей загальновиробничих витрат, актів на приховані роботи, дефектних актів, календарних планів, калькуляцій, платіжних доручень на перерахування коштів, рахунків, сертифікатів на використані у будівництві матеріали, технічних актів, технічних завдань, заявок на виконання робіт, документів щодо перевірок виконання робіт підрядною організацією, актів на закриття прихованих робіт, загального журналу робіт, товарно-транспортних накладних на використання будівельної техніки, документів (чеки, накладні) на придбання матеріалів (в повному обсязі), які були використанні при виконанні робіт, журналів технічного нагляду за об`єктом будівництва, документації, в якій підтверджуються відомості про фактичні трудовитрати робітників будівельників та робітників, що обслуговували машини та механізми при проведені робіт, чорнові записи, документи про походження товарів, що були використані під час виконання будівельних робіт, оборотно-сальдові відомості по рахунках аналітичного та синтетичного обліку 20-30, 36, 63, 70, 80, 81, листування між КНМП «Лікарня інтенсивного лікування Кременчуцька» та ТОВ «Лона Ч» за виконання договорів, жорстких дисків накопичування інформації комп`ютерної техніки (системних блоків, ноутбуків, тощо); флеш-накопичувачів, лазерних дисків з інформацією на яких можуть міститися відомості стосовно взаємовідносин вказаних юридичних осіб, журналів, блокнотів, аркушів паперу з чорновими записами, які містять відомості стосовно вчинення кримінального правопорушення, в т.ч. чорнових записів, мобільні телефони посадових осіб підприємства та інші документи, що містять сліди вчинення кримінального правопорушення.

Згідно вимог чинного кримінального процесуального законодавства України збирання доказів сторонами кримінального провадження здійснюється в порядку, передбаченому КПК України. Положеннями ч. 2 ст. 93 КПК України передбачено, що сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій.

Зазначені вище документи мають важливе значення для забезпечення повного та об`єктивного розслідування кримінального провадження, адже в них містяться всі необхідні відомості про хід виконання робіт згідно умов договорів та спрямування бюджетних грошових коштів на оплату виконання таких робіт та послуг. Розміщені в таких документах відомості є необхідними в тому числі для їх врахування під час проведення експертних досліджень, спрямованих на встановлення збитків та розмірів таких збитків, спричинених державі, а також почеркознавчих експертиз. Крім того, розміщені у документах відомості можуть підтверджувати факти вчинення кримінального правопорушення, дозволять в повному об`ємі дослідити діяльність суб`єктів для подальшого аналізу та оцінки мотивів та підстав вчинення кримінального правопорушення, нададуть можливість встановити осіб, які вчинили злочин та дії яких створили умови для його вчинення.

З урахуванням вказаного іншим чином (зокрема, шляхом застосування заходу забезпечення кримінального провадження у вигляді тимчасового доступу до речей та документів) отримати такі документи не представляється можливим, адже надасть службовим особам ТОВ «Лона Ч» можливість внести зміни до документів, знищити, пошкодити або приховати такі документи. Наявна в матеріалах кримінального провадження інформація свідчить про наявність обґрунтованих ризиків зміни, знищення чи пошкодження документів та відомостей, що є необхідними для забезпечення повноти та об`єктивності під час розслідування кримінального провадження. У зв`язку із вказаним отримати такі документи та відомості можливо лише шляхом проведення обшуку.

Зважаючи на вказане, виникає слідча та оперативна необхідність у проведенні обшуку в офісі ТОВ «Лона Ч», що розташований в приміщенні за адресою м. Полтава, вул. Анатолія Кукоби, б. 45-А. Приміщення за адресою м. Кременчук, вул. Анатолія Кукоби, б. 45-А відповідно витягу із реєстру речових прав на нерухоме майно належить ОСОБА_4 та ОСОБА_5 .

Слідчий в судовому засіданні прохав клопотання задовольнити, пояснення надав аналогічно викладеним в клопотанні.

Відповідно до ч.1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникати до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ним володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків установлених частиною 3 ст. 233 КПК України.

Згідно ч.3 ст.233 КПК України, слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення такий дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді.

Слідчий суддя дослідивши матеріали клопотання, заслухавши пояснення слідчого приходить до висновку про відмову у задоволенні клопотання так як відомості про дану подію були внесені, ще 21.04.2020 року і вже минуло понад рік після того. Крім цього суд вважає, що для отримання вказаних документів буде достатньо звернутися до суду з клопотання про надання тимчасового доступу.

Керуючись вимогамист.234 КПКУкраїни,

У Х В А Л И В :

В задоволенні клопотання слідчого відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП в Полтавській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 , про проведення обшуку - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Строк дії ухвали 1 місяць.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.06.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу97323295
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —554/377/21

Ухвала від 25.10.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 25.10.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 11.10.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 21.09.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 11.06.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 11.06.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 01.06.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 26.04.2021

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Нізельковська Л. В.

Ухвала від 20.04.2021

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Нізельковська Л. В.

Ухвала від 20.04.2021

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Нізельковська Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні