Ухвала
від 20.09.2007 по справі 10/216б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

10/216б

ГОСПОДАРСЬКИЙ

СУД

Луганської області

91016, м.Луганськ

пл.Героїв ВВВ 3а

тел.55-17-32

ХОЗЯЙСТВЕННЫЙ

СУД

Луганской области

91016, г.Луганск

пл.Героев ВОВ 3а

тел.55-17-32

УХВАЛА

20.09.07                                                                                 Справа № 10/216б.

Суддя Кірпа Т.С., при секретарі Ликові А.В., розглянувши матеріали справи за заявою

кредитора  -    Національної акціонерної компанії "Украгролізінг"

                      в особі Луганської філії, м.Луганськ

до боржника -  Луганської державної сільськогосподарської машино-

                       технологічної станції, м.Луганськ, с.Тепличне Луганської області

про банкрутство

В присутності представників сторін

від кредиторів:

- Гончаров С.Г., дов. № 16/54-07  від 08.07.07, ВАТ НАК "Украгролізинг";

- Іванов І.В., дов. №15405/10  від 14.05.07,  Ленінська МДПІ у м. Луганську;

-  Романенко О.Г., дов. №26381/24 від 25.07.07,  Ленінська МДПІ у м. Луганську;

від банкрута - ліквідатор -  Богулян О.А.

          Сторони належним чином повідомлені про час і місце проведення судового засідання.

За клопотанням сторін, яке задоволено судом, звуковий запис судового процесу не здійснювався.

Обставини справи: банкрутство, ліквідаційна процедура розгляд поточного звіту ліквідатора, клопотання ліквідатора про продовження терміну ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора у справі, клопотання комітету кредиторів та Луганської філії Відкритого акціонерного товариства  Національна акціонерна компанія "Украгролізинг" про затвердження оплати послуг арбітражного керуючого.

Розглянувши матеріали справи, додатково надані документи, заслухавши представників кредиторів, ліквідатора, суд

в с т а н о в и в:

За заявою кредитора, Національної акціонерної компанії “Украгролізинг” в особі її Луганської філії, м. Луганськ, 25.11.03. господарським судом Луганської області порушено провадження у справі №10/216б про банкрутство  боржника, Луганської державної сільськогосподарської машино-технологічної станції,  м. Луганськ, с. Тепличне Луганської області.

Постановою суду від 14.01.05. по справі №10/216б боржника визнано банкрутом, введено ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатором арбітражного керуючого              Косяченко В.Ю., якого суд зобов'язав  надати матеріали у відповідності до вимог ст. 32 Закону України  “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” .

Як свідчать матеріали справи, 03.08.06. судом  звільнено арбітражного керуючого Косяченко В.Ю. від виконання повноважень ліквідатора банкрута та  призначено ліквідатором  за рекомендацією Мінекономіки України Бєлєцьку Т.О., на яку покладено обов‘язки, передбачені ст.ст. 31, 22-32 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, та зобов'язано у термін до 01.09.06. надати  перелік майна (активів) підприємства банкрута, на яке не поширюється дія мораторію, встановленого Законом України “Про введення мораторію на примусову реалізацію майна”; на день слухання справи надати суду поточний звіт про виконання ліквідаційної процедури, докази публікації в офіційному друкованому органі оголошення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Ліквідатором Бєлєцькою Т.О. вимоги суду не були виконані.

06.11.06. на адресу господарського суду надійшло клопотання від представників кредиторів, Ленінської МДПІ у м. Луганську та НАК “Украгролізинг”щодо звільнення від виконання обов'язків ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Бєлєцької Т.О. у зв'язку з їх неналежним виконанням та призначення на цю посаду арбітражного керуючого за пропозицією державного органу з питань банкрутства.

З огляду на ч. 2 ст. 2  Закону України  “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, державний орган з питань банкрутства пропонує господарському суду кандидатури арбітражних керуючих,  розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів для державних підприємств або підприємств, в статутному фонді яких доля державної власності перевищує двадцять п'ять відсотків, по відношенню яких порушено справу про банкрутство, і в інших випадках, передбачених даним Законом.

Враховуючи фактичні обставини справи, клопотання представників кредиторів, суд звернувся до Луганського обласного відділу з питань банкрутства з питання надання пропозиції стосовно кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень ліквідатора банкрута, Луганської державної сільськогосподарської машино-технологічної станції.

На виконання вимог Закону та  суду, Луганським обласним відділом з питань банкрутства надано лист Міністерства економіки України №216-30-20/338 від 08.02.07. з погодженням до призначення ліквідатором по справі №10/216б арбітражного керуючого Богулян Олену Анатоліївну, ліцензія серія АБ №217707 від 21.02.06., яка мешкає за адресою: м. Луганськ, квартал Шевченка, 17/18.

За таких обставин, суд звільнив від виконання повноважень ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Бєлєцьку Т.О. та призначає ліквідатором у справі арбітражного керуючого Богулян О.А.

Із матеріалів справи вбачається, що 20.09.07 на адресу господарського суду надійшло клопотання від ліквідатора банкрута Богулян О.А. щодо продовження ліквідаційної процедури банкрута та повноважень ліквідатора  банкрута на три місяці, тобто до 01.02.08.

В обґрунтування заявленого клопотання ліквідатор посилається на наступне.

Господарським судом Луганської області рішення про повернення сільськогосподарської техніки Луганської державної сільськогосподарської машино-технологічної станції було постановлено лише 14.09.07. У зв"язку з тим, що на даний час рішення господарського суду не виконано і транспортні засоби не повернені банкруту-ліквідаційна маса не сформована, що унеможливлює задоволення вимог  кредиторів і надання звіту ліквідатора і  ліквідаційного балансу банкрута.

Крім того, на зборах комітету кредиторів, які відбулися 18.09.07 (протокол б/н) більшістю голосів членів комітету кредиторів постановлено рішення щодо звернення до господарського суду з клопотанням про продовження ліквідаційної процедури банкрута на три місяці, до 01.02.08.

Враховуючи фактичні обставини справи, незавершення ліквідаційної процедури, з метою задоволення вимог кредиторів, суд задовольняє клопотання комітету кредиторів та ліквідатора та продовжує термін ліквідаційної процедури банкрута Луганської державної сільськогосподарської машино-технологічної станції, м.Луганськ, с.Тепличне Луганської області та повноваження ліквідатора Богулян О.А. на три місяці, тобто до 01.02.08.

          Поточний звіт ліквідатора про проведення ліквідаційної процедури суд приймає до відома.

          Крім того, до господарського суду 31.07.07 звернувся директор Луганської філії НАК "Украгролізинг" О.М.Жулій з клопотанням від 31.07.07 за № 469 про наступне.

          На зборах комітету кредиторів, які відбулися 25.07.07 членами комітету кредиторів більшістю голосів прийнято рішення про відміну рішення комітету кредиторів від 23.05.07 в частині джерела оплати послуг ліквідатора. Комітетом кредиторів більшістю голосів прийнято рішення про здійснення оплати послуг ліквідатора за рахунок коштів, отриманих від продажу майна боржника (протокол зборів комітету кредиторів від 25.07.07).

Прошу  залучити до матеріалів справи копію протоколу зборів комітету  кредиторів від 25.07.07 та винести ухвалу про затвердження зазначеного рішення.

Оцінивши доводи і заперечення сторін у їх сукупності з питання затвердження оплати послуг арбітражного керуючого Богулян О.А. за виконання нею повноважень ліквідатора банкрута суд вважає клопотання кредитора, Луганської філії НАК "Украгролізинг" таким, що підлягає частковому задоволенню, з огляду на наступне.

Частиною другою резолютивної частини ухвали господарського суду Луганської області від 24.05.07 по справі № 10/216б затверджено оплату послуг арбітражного керуючого               Богуляк О.А. за виконання нею повноважень ліквідатора банкрута, за період , починаючи з 12.03.07 у розмірі двох  мінімальних заробітних плат, встановлених чинним законодавством України щомісячно, за рахунок коштів ініціюючого кредитора, НАК "Украгролізинг" в особі Луганської філії м.Луганська.

Зазначене рішення постановлено судом на підставі рішення зборів комітету кредиторів від 23.05.07 та у відповідності до вимог  ч.ч. 10,12 ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвала господарського суду Луганської області, від 24.05.07 по справі № 10/216б в частині затвердження оплати послуг арбітражного керуючого Богулян О.А. оскаржувалася кредитором, Луганською філією НАК "Украгролізинг" до Луганського апеляційного господарського суду.

Луганський апеляційний господарський суд ухвалою від 16.07.07. № 10/216б припинив провадження у справі № 10/216б, порушене за апеляційною скаргою від 08.06.07 № 360 Національної акціонерної компанії "Украгролізинг" в особі Луганської філії на ухвалу господарського суду Луганської області від 24.05.07. № 10/216б.

Таким чином, ухвала господарського суду Луганської області, від 24.05.07 у справі №10/216б не була скасована.

Враховуючи, що комітет кредиторів Луганської державної сільськогосподарської машино-технологічної станції мав право повернутися на своїх зборах до вирішення питання по суті щодо розміру оплати послуг арбітражного керуючого за виконання повноважень ліквідатора, зборами комітету кредиторів 25.07.07. більшістю голосів постановлено рішення про здійснення оплати послуг ліквідатора за рахунок коштів, одержаних від продажу майна банкрута, з 12.03.07.

Оскільки Господарським процесуальним кодексом України не передбачено скасування судом власних рішень, окрім випадків, встановлених ст. 114 зазначеного кодексу, суд задовольняє частково клопотання кредитора, Луганської філії НАК "Украгролізинг" та затверджує оплату послуг арбітражному керуючому Богулян О.А. за виконання нею повноважень ліквідатора банкрута у розмірі двох мінімальних заробітних плат, встановлених чинним законодавством України, щомісячно, за рахунок коштів, отриманих від реалізації майна банкрута, починаючи з 25.07.07. (дата постановлення рішення зборами комітету кредиторів).

На підставі викладеного, керуючись ст. 1,3-1, 22-32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ст.ст. 86,87 Господарського процесуального кодексу України, суд

у х в а л и в:

1.Продовжити термін ліквідаційної процедури банкрута, Луганської державної сільськогосподарської машино-технологічної станції, м. Луганськ, с.Тепличне Луганської області та  повноваження ліквідатора арбітражного керуючого Богулян О.А. на три місяці, до 01.02.08.

2.Затвердити оплату послуг арбітражному керуючому Богулян О.А. за виконання нею  повноважень ліквідатора банкрута у розмірі двох мінімальних заробітних плат, встановлених чинним законодавством України, щомісячно, за рахунок коштів, отриманих від реалізації майна банкрута, починаючи з 25.07.07. -  з дня постановлення рішення зборами комітету кредиторів щодо джерела оплати послуг ліквідатора.

3.Зобов"язати ліквідатора Богулян О.А. у термін до 25.01.08. надати суду уточнений реєстр вимог кредиторів звіт та ліквідаційний баланс  банкрута відповідно до ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

4.Комітету кредиторів у термін до 25.01.08. надати суду протокол зборів комітету щодо розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута та можливості їх затвердження.

           Суддя                                                                                              Т.С.Кирпа

15 прим.

1. - до справи;

2. - банкруту;

3. - ліквідатору Бугулян О.А. (м. Луганськ, кв. Шевченка, 17/18);

4. -  Луганському обласному відділу з питань банкрутства;                                         

5. -  ДП “Агротех”ВАТ “Луганський облагротехсервіс”;                                                

6. - УПФУ в Артемівському районі м. Луганська;                                                  

7. - Луганському центру зайнятості;

8. - ВАТ “Украгротех”;

9. - ВБ ЛОВ ФСС з тимчасової втрати працездатності;

10. - ДПІ у Попаснянському районі;

11. - Ленінській МДПІ;

12. - НАК “Украгролізинг”в особі Луганської філії;

13. - ВД ФСС від нещасних випадків на виробництві та проф. захворювань;

14. - ВАТ “Лізингова компанія “Украгромашінвест”;

15. - ВАТ “Луганський облагротехсервіс”;

16. - Укр. держ. концерну по маш.-тех. і сумісному забезпеченню агропромислового. комплексу  

       “Украгротехсервіс”;   

вих. №

15 прим.

25.09.07.

Дата ухвалення рішення20.09.2007
Оприлюднено10.10.2007
Номер документу1006339
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/216б

Ухвала від 21.04.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 03.04.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 18.02.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 24.01.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 03.12.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Постанова від 12.11.2007

Господарське

Луганський апеляційний господарський суд

Перлов Д.Ю.

Ухвала від 26.10.2007

Господарське

Луганський апеляційний господарський суд

Перлов Д.Ю.

Ухвала від 15.10.2007

Господарське

Луганський апеляційний господарський суд

Перлов Д.Ю.

Ухвала від 20.09.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 16.07.2007

Господарське

Луганський апеляційний господарський суд

Перлов Д.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні