Ухвала
від 15.10.2007 по справі 10/216б
ЛУГАНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

10/216б

ЛУГАНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД

м. Луганськ, вул. Коцюбинського, 2


 У Х В А Л А

ухвала про повернення

15.10.2007 року                                                Справа № 10/216б

                          

                    Луганський апеляційний господарський суд колегією суддів у складі :

головуючого:                              Перлова Д.Ю.,

суддів                                                           Лазненко Л.Л.,

                                                            Медуниці О.Є.,

                                                  

розглянувши  

апеляційну скаргу                              Національної акціонерної компанії «Украгролізинг»

в особі Луганської філії, м. Луганськ

на ухвалу                                        

господарського суду                              Луганської області

від                                                  20.09.07

у справі                                                       № 10/216б (суддя Кірпа Т.С.)

за заявою кредитора                    Національної акціонерної компанії «Украгролізинг»

в особі  Луганської філії, м. Луганськ

до банкрута                                        Луганської державної сільськогосподарської машинно-технологічної станції,

м. Луганськ, с. Тепличне Луганської області

про                                                   банкрутство

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою господарського суду Луганської області від 20.09.07 у справі № 10/216б  продовжено термін ліквідаційної процедури банкрута, Луганської державної сільськогосподарської машинно-технологічної станції, м. Луганськ, с. Тепличне Луганської області та повноваження ліквідатора арбітражного керуючого Бугулян О.А. на три місяці, до 01.02.08. Затверджено оплату послуг арбітражному керуючому Бугулян О.А. за виконання нею повноважень ліквідатора банкрута у розмірі двох мінімальних заробітних плат, встановлених чинним законодавством України, щомісячно, за рахунок коштів, отриманих від реалізації майна банкрута, починаючи з 25.07.07 –з дня постановлення рішення зборами комітету кредиторів щодо джерела оплати послуг ліквідатора. Зобов'язано ліквідатора Бугулян О.А. у термін до 25.01.08 надати суду уточнений реєстр вимог кредиторів, звіт та ліквідаційний баланс банкрута відповідно до ст. 32 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”. Ухвалено комітету кредиторів  у термін до 25.01.08 надати суду протокол зборів комітету щодо розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута та можливості їх затвердження.

Кредитор –НАК «Украгролізинг»в особі Луганської філії, не погодившись з винесеною ухвалою звернувся до Луганського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою від 10.10.07 № 664, якою просить ухвалу господарського суду Луганської області від 20.09.07 у справі № 10/216б скасувати в частині пункту 2, та винести нову ухвалу, якою затвердити оплату послуг арбітражному керуючому Бугулян О.А. за виконання нею повноважень ліквідатора банкрута у розмірі двох мінімальних заробітних плат, встановлених чинним законодавством  України, щомісячно, за рахунок коштів, отриманих від реалізації майна банкрута, починаючи з 12.03.07.

Розпорядженням голови Луганського апеляційного господарського суду від 15.10.07 для розгляду апеляційної скарги ВАТ Національної акціонерної компанії «Украгролізинг»в особі Луганської філії від 10.10.07 на ухвалу господарського суду Луганської області від 20.09.07 у справі № 10/216б, у відповідності до ст. 28 Закону України „Про судоустрій України” призначено судову колегію у складі: Перлов Д.Ю. –суддя –головуючий, Лазненко Л.Л. –суддя, Медуниця О.Є. –суддя.

Згідно з вимогами ч. ч. 1, 2 ст. 106 Господарського процесуального кодексу України:

          - ухвали місцевого господарського суду можуть бути оскаржені в апеляційному порядку у випадках, передбачених цим Кодексом та Законом України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”;

          - апеляційні скарги на ухвали місцевого господарського суду розглядаються в порядку, передбаченому для розгляду апеляційних скарг на рішення місцевого господарського суду.

У відповідності зі статтею 93 Господарського процесуального кодексу України апеляційна скарга подається, а апеляційне подання вноситься, протягом десяти днів з дня прийняття рішення місцевим господарським судом, а у разі якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частину рішення - з дня підписання рішення, оформленого відповідно до статті 84 цього Кодексу.

Згідно з ч. 3 ст. 50, ч. 3 ст. 51 Господарського процесуального кодексу України перебіг процесуального строку, обчислюваного днями, починається наступного дня після календарної дати або настання події, якими визначено його початок. У випадках, коли останній день строку припадає на неробочий день, днем закінчення строку вважається перший наступний за ним робочий день. Тобто, у даному випадку, перебіг процесуального строку подання до суду апеляційної інстанції апеляційної скарги на ухвалу господарського суду Луганської області від 20.09.07 у справі № 10/216б почався з 21.09.07 і закінчився –01.10.07.

Апеляційна скарга подана 10.10.07 (згідно власноручного надпису на ній), тобто з пропуском 10 –денного процесуального строку, встановленого для подання апеляційної скарги згідно з ч. 1 ст. 93 Господарського процесуального кодексу України.

Заявником у п. 1 резолютивної частини апеляційної скарги заявлено клопотання про відновлення пропущеного ним процесуального строку, встановленого  ч. 1 ст. 93 Господарського процесуального кодексу України для звернення з апеляційною скаргою до апеляційної інстанції, з огляду на те, що оскаржувана ухвала надійшла на його адресу лише 28.09.07, юрисконсульт, який мав відповідне доручення на ведення справи був у службовому відрядженні (наказ додається), що зробило неможливим своєчасне подання апеляційної скарги. Зазначене клопотання буде розглянуто судом у разі повторного звернення  заявника з апеляційною скаргою після усунення нижчезазначених недоліків.

Згідно ст. 28 Господарського процесуального кодексу України справи юридичних осіб в господарському суді ведуть їх органи, що діють у межах повноважень, наданих їм законодавством та установчими документами, через свого представника.

Керівники підприємств та організацій, інші особи, повноваження яких визначені законодавством або установчими документами, подають господарському суду документи, що посвідчують їх посадове становище.

Представниками юридичних  осіб  можуть бути також інші особи, повноваження   яких   підтверджуються   довіреністю   від    імені підприємства,   організації.  Довіреність  видається  за  підписом керівника або  іншої  уповноваженої  ним  особи  та  посвідчується печаткою підприємства, організації.

Повноваження сторони або третьої особи від імені юридичної особи може здійснювати її відособлений підрозділ, якщо таке право йому надано установчими або іншими документами.

У відповідності з ч. 2 ст. 94 Господарського процесуального кодексу України  апеляційна скарга підписується особою, яка подає скаргу або її представником.

Відповідно до п.1 ст. 97 Господарського процесуального кодексу України апеляційна скарга (подання) не приймається до розгляду і повертається апеляційним господарським судом, якщо апеляційна скарга (подання) підписана особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не зазначено.

У даному випадку апеляційна скарга від імені директора Луганської філії НАК „Украгролізинг” Жулій О.М. підписана невідомою особою, посадове становище якої не зазначено, про що свідчить наявність рисочки біля найменування посади, що унеможливлює встановлення повноважень цієї особи на підписання апеляційної скарги та виключає її  прийняття.

Враховуючи викладене, апеляційна скарга не приймається апеляційним господарським судом до розгляду та підлягає поверненню заявникові.

Відповідно до частини 4 ст. 97 Господарського процесуального кодексу України після усунення обставин, зазначених у пунктах 1, 2 і 3 частини першої цієї статті, сторона у справі має право повторно подати апеляційну скаргу у загальному порядку.

Окрім того, при повторному зверненні з апеляційною скаргою заявнику слід уточнити її вимоги з урахуванням повноважень наданих апеляційній інстанції ч. 4 ст. 106 Господарського процесуального кодексу України.

Декретом Кабінету міністрів України „Про державне мито”,  від 21.01.1993 року № 7-93, п. 2 ст. 3 не передбачена необхідність сплати державного мита із апеляційної скарги на ухвалу.   

У відповідності із ст. 8 ч.1 п.2 Декрету Кабінету Міністрів України від 21.01.93 N 7-93 “Про державне мито” слід повернути повністю Національної акціонерної компанії «Украгролізинг»в особі  Луганської філії, м. Луганськ помилково сплачене державне мито в сумі 51 грн. 00 коп., платіжним дорученням від 10.10.07 № 822 за подання апеляційної скарги до Луганського апеляційного господарського суду.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 47, 94, п. 1 ст. 97 Господарського процесуального кодексу України, суд

                                                   у х в а л и в :

1. Апеляційну скаргу від 10.10.07 № 664 Національної акціонерної компанії «Украгролізинг»в особі Луганської філії на ухвалу господарського суду Луганської області  від 20.09.07 у справі № 10/216б повернути заявникові без розгляду, а справу № 10/216б – місцевому господарському суду Луганської області.

2. Повернути повністю Національної акціонерної компанії «Украгролізинг»в особі  Луганської філії, м. Луганськ помилково сплачене державне мито в сумі 51 грн. 00 коп.  платіжним дорученням від 10.10.07 № 822 за подання апеляційної скарги до Луганського апеляційного господарського суду.

Повернення державного мита здійснюється на підставі даної ухвали, скріпленої гербовою печаткою суду.

Додаток: (тільки Національної акціонерної компанії «Украгролізинг»в особі Луганської філії) – апеляційна скарга від 10.10.07 № 664 на ухвалу господарського суду Луганської області від 20.09.07 - на 2 аркушах; оригінал платіжного доручення від 10.10.07 № 821 на сплату 118,00 грн. за інформаційно –технічне забезпечення судового процесу –на 1 аркуші; оригінал платіжного доручення від 10.10.07 № 822 на сплату 51,00 грн. державного мита за подання апеляційної скарги –на 1 аркуші; копія ухвали господарського суду Луганської області від 20.09.07 у справі № 10/216б –на 2 аркушах; копія наказу від 27.09.07 № 154 директора Луганської філії НАК «Украгролізинг»про відрядження співробітників до НАК «Украгролізинг»м. Києва –на 1 аркуші; копія протоколу зборів комітету кредиторів Луганської державної машинно –технологічної станції від 25.07.07 –на 4 аркушах; копія довіреності від 19.09.07 № 16/75-07 –на 1 аркуші; копії фіскальних чеків №  116, 117, 118, 114, 115 ЛД УДППЗ „Укрпошта” –на 1 аркуші; копії описів вкладення до рекомендованих листів на ім'я: Ленінської МДПІ , Бугулян О.М., Луганського обласного відділу з питань банкрутства, ВАТ „Луганський облагротехсервіс”, Луганської державної сільськогосподарської машинно-технологічної станції –на 2 аркушах; всього на 15 аркушах.

          Головуючий суддя                                                                      Д.Ю. Перлов

          Суддя                                                                                             Л.Л. Лазненко

Суддя                                                                                             О.Є. Медуниця

Дата ухвалення рішення15.10.2007
Оприлюднено07.11.2007
Номер документу1089756
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/216б

Ухвала від 21.04.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 03.04.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 18.02.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 24.01.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 03.12.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Постанова від 12.11.2007

Господарське

Луганський апеляційний господарський суд

Перлов Д.Ю.

Ухвала від 26.10.2007

Господарське

Луганський апеляційний господарський суд

Перлов Д.Ю.

Ухвала від 15.10.2007

Господарське

Луганський апеляційний господарський суд

Перлов Д.Ю.

Ухвала від 20.09.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 16.07.2007

Господарське

Луганський апеляційний господарський суд

Перлов Д.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні