Ухвала
від 28.10.2021 по справі 509/5762/21
ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 509/5762/21

УХВАЛА

28 жовтня 2021 року суддя Овідіопольського районного суду Одеської області Панасенко Є.М., перевіривши в приміщенні суду виконання вимог ст.ст. 175-177 ЦПК України за позовною заявою ОСОБА_1 до Першого Київського відділу державного виконавчої служби у м.Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса), Другого Київського відділу Державної виконавчої служби у м.Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса), Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень в Одеській області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) про звільнення майна з-під арешту,-

ВСТАНОВИВ:

До Овідіопольського районного суду Одеської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 (проживає за адресою: АДРЕСА_1 ) до Першого Київського відділу державного виконавчої служби у м.Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) (код ЄДРПОУ 41406776, місцезнаходження: 65065, м.Одеса, вул Генерала Петрова, буд 1), Другого Київського відділу Державної виконавчої служби у м.Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) (код ЄДРПОУ 41407330, місцезнаходження: 65065, м.Одеса, вул Генерала Петрова, буд 1), Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень в Одеській області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) (код ЄДРПОУ 43315529, місцезнаходження: 65091, м.Одеса, вул Разумовська, 37) про звільнення майна з-під арешту.

Позовну заяву подано і оформлено з додержанням вимог ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

Справа підсудна Овідіопольському районному суду Одеської області.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі, передбачені ст.ст. 185, 186 ЦПК України, відсутні.

З урахуванням наведеного, вважаю за необхідне відкрити провадження у справі відповідно до ст. 187 ЦПК України.

Відповідно до ч.4 ст.19 ЦПК України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду: малозначних справ; справ, що виникають з трудових відносин; справ про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд; справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Оскільки відповідно до положень ч.6 ст.19 ЦПК України дана справа є малозначною, вважаю, що розгляд позову необхідно проводити за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Крім того, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Овідіопольський відділ державної виконавчої служби в Одеському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), оскільки як слідує із відповіді начальника відділу Першого Київського відділу державного виконавчої служби у м.Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) Кочмар В.,11.10.2013 року державним виконавцем відділу Стояновим Р.В., винесено постанову про закінчення виконавчого провадження № 26955672, щодо стягнення з ОСОБА_1 на користь ПАТ Укрсоцбанк грошової суми у розмірі 1093343,88 грн, виконавчий документ для подальшого виконання було направлено до Овідіопольського МУЮ. Так як позовні вимоги по даному позову зачіпають безпосередньо і інтереси Овідіопольського ВДВС, суд доходить висновку про необхідність залучити цю особу до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 19, 187, 190, 261, 274, 277 ЦПК України, суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Першого Київського відділу державного виконавчої служби у м.Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса), Другого Київського відділу Державної виконавчої служби у м.Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса), Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень в Одеській області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) про звільнення майна з-під арешту.

Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити відкрите судове засідання для розгляду справи по суті у приміщенні Овідіопольського районного суду Одеської області (місцезнаходження: Одеська область, смт. Овідіополь, вул. Берегова, 9) на 23 листопада 2021 року о 11 год. 00 хв.

Залучити до участі в справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Овідіопольський відділ державної виконавчої служби в Одеському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (код ЄДРПОУ 35038745 , місцезнаходження: 67801, Одеська область, смт. Овідіополь, вулиця Портова, будинок 2).

Зобов`язати позивача відповідно до ч.3 ст.187 ЦПК України не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі направити залученій у справі третій особі, яка на заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання.

Роз`яснити та встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для подання відзиву на позовну заяву у порядку, передбаченому ст. ст. 178, 191 ЦПК України. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив - п`ять днів з дня вручення відзиву відповідача на позов з доданням документів, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу строк для подання заперечення - п`ять днів з дня вручення відповіді на відзив з доданням документів, що підтверджують надіслання (надання) заперечення і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Встановити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії ухвали для надання пояснень щодо позову або відзиву.

У поясненнях третьої особи щодо позову або відзиву третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, викладає свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову. Пояснення третьої особи підписуються третьою особою або її представником. До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами третьою-шостою статті 178 ЦПК України.

Роз`яснити сторонам, що до відповіді на відзив та до заперечення на відповідь на відзив застосовуються правила, встановлені частинами третьою-п`ятою статті 178 ЦПК України.

Вебадреса сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається https://ovd.od.court.gov.ua/sud1521.

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи.

Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі відповідачу направити копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя: Є. М. Панасенко

СудОвідіопольський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення28.10.2021
Оприлюднено29.10.2021
Номер документу100657907
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —509/5762/21

Постанова від 01.11.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 02.03.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 02.03.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 01.02.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 01.02.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Рішення від 14.12.2021

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Панасенко Є. М.

Рішення від 14.12.2021

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Панасенко Є. М.

Ухвала від 28.10.2021

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Панасенко Є. М.

Ухвала від 26.10.2021

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Панасенко Є. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні