Ухвала
від 28.10.2021 по справі 362/5066/17
ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 362/5066/17

Провадження № 2/362/86/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28.10.2021 року Васильківський міськрайонний суд Київської області в складі:

головуючого - судді Кравченко Л.М.,

за участі: секретаря судового засідання - Яренко Н.М.,

представника позивача - ОСОБА_1 ,

представник відповідача ОСОБА_2 - ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Василькові Київської області цивільну справу за позовом ОСОБА_4 до Васильківської районної державної адміністрації Київської області, ОСОБА_2 про скасування розпорядження, визнання недійсним свідоцтва та скасування реєстрації права власності,-

в с т а н о в и в:

В провадженні Васильківського міськрайонного суду Київської області перебуває вказана цивільна справа.

В підготовчому судовому засіданні представник відповідача ОСОБА_2 - ОСОБА_3 звернувся з клопотанням про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача - Управління Держземагенства у Фастівському районі Київської області (08500, Київська область, м. Фастів, вул. Івана Ступака, 3). Клопотання мотивоване тим, що необхідно встановити факт, ким помилково встановлені зовнішні межі земельних ділянок в натурі.

Представник позивача ОСОБА_4 - ОСОБА_1 заперечував проти задоволення клопотання, оскільки вважає, що це є затягуванням процесу.

Заслухавши учасників процесу, дослідивши матеріали справи, суд зазначає, що у відповідності до ч.1 ст.42 ЦПК України до складу учасників справи позовного провадження входять сторони та треті особи.

Згідно ч. 1 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

За таких обставин, враховуючи, що рішення у вказаній справі може вплинути на права та обов`язки Управління Держземагенства у Фастівському районі Київської області, суд вважає клопотання представника відповідача ОСОБА_2 - ОСОБА_3 таким, що підлягає до задоволення.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.53, 240 ЦПК України, суд,-

п о с т а н о в и в:

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_4 до Васильківської районної державної адміністрації Київської області, ОСОБА_2 про скасування розпорядження, визнання недійсним свідоцтва та скасування реєстрації права власності, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Управління Держземагенства у Фастівському районі Київської області (08500, Київська область, м. Фастів, вул. Івана Ступака, 3).

Копію ухвали направити учасникам справи.

Третій особі надіслати копію ухвали про відкриття провадження та встановити п`ятнадцятиденний строк для подачі пояснень щодо позову, в яких викладаються аргументи, міркування на підтримку або заперечення проти позову. До пояснень третьої особи щодо позову застосовуються правила, встановлені частинами 3-6 ст.178 ЦПК України.

Підготовче судове засідання відкласти на 21.02.2022 р. о 11 год. 00 хв., про що повідомити учасників справи.

Роз`яснити третій особі, що за змістом ч.ч.2,5 ст.95 ЦПК України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом.Учасник справи,який подаєписьмові докази в копіях(електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншоїособи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Роз`яснити третій особі,що у відповідності до ст.43 ЦПК України,вона має право: 1) ознайомлюватися з матеріалами справи, робити з них витяги, копії, одержувати копії судових рішень; 2) подавати докази; брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом; брати участь у дослідженні доказів; ставити питання іншим учасникам справи, а також свідкам, експертам, спеціалістам; 3) подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб; 4) ознайомлюватися з протоколом судового засідання, записом фіксування судового засідання технічними засобами, робити з них копії, подавати письмові зауваження з приводу їх неправильності чи неповноти; 5) оскаржувати судові рішення у визначених законом випадках; 6) користуватися іншими визначеними законом процесуальними правами.

Учасники справи зобов`язані: 1) виявляти повагу до суду та до інших учасників судового процесу; 2) сприяти своєчасному, всебічному, повному та об`єктивному встановленню всіх обставин справи; 3) з`являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою; 4) подавати усі наявні у них докази в порядку та строки, встановлені законом або судом, не приховувати докази; 5) надавати суду повні і достовірні пояснення з питань, які ставляться судом, а також учасниками справи в судовому засіданні; 6) виконувати процесуальні дії у встановлені законом або судом строки; 7) виконувати інші процесуальні обов`язки, визначені законом або судом.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя Л.М. Кравченко

СудВасильківський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення28.10.2021
Оприлюднено01.11.2021
Номер документу100694967
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —362/5066/17

Ухвала від 07.10.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Гудима Дмитро Анатолійович

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Гудима Дмитро Анатолійович

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Гудима Дмитро Анатолійович

Постанова від 12.12.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Сушко Людмила Петрівна

Ухвала від 12.09.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Сушко Людмила Петрівна

Ухвала від 25.08.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Сушко Людмила Петрівна

Рішення від 31.05.2023

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Ухвала від 20.02.2022

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Ухвала від 28.10.2021

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні