Ухвала
від 28.10.2021 по справі 640/29014/20
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про передачу адміністративної справи до іншого суду

28 жовтня 2021 року м. Київ № 640/29014/20

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Шулежко В.П., розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін адміністративну справу за позовом Головного управління ДПС у м. Києві до товариства з обмеженою відповідальністю Київінформплюс про стягнення податкового боргу,

В С Т А Н О В И В:

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернулось Головне управління ДПС у м. Києві (далі - позивач) з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю Київінформплюс (далі - відповідач, ТОВ Київінформплюс ) про стягнення податкового боргу у розмірі 181 000,49 грн.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 25.11.2020 відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Розглянувши подані документи і матеріали справи, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Відповідно до частини першої статті 25 Кодексу адміністративного судочинства України адміністративні справи з приводу оскарження індивідуальних актів, а також дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень, які прийняті (вчинені, допущені) стосовно конкретної фізичної чи юридичної особи (їх об`єднань), вирішуються за вибором позивача адміністративним судом за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання (перебування, знаходження) цієї особи-позивача або адміністративним судом за місцезнаходженням відповідача, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Згідно з частиною першою статті 26 Кодексу адміністративного судочинства України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Судом встановлено, що згідно відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань місцезнаходженням ТОВ Київінформплюс (код ЄДРПОУ 38293859) зазначено адресу: вул. Набережна Перемоги, будинок 26Б, м. Дніпро, Дніпропетровська область, 49094.

Відповідно до Додатку №1 до Указу Президента України від 16.11.2004 №1417/2004 Про утворення місцевих та апеляційних адміністративних судів, затвердження їх мережі та кількісного складу суддів повноваження Окружного адміністративного суду міста Києва поширюються виключно на територію міста Київ.

Водночас, зазначеним Указом Президента України від 16.11.2004 № 1417/2004 утворено Дніпропетровський окружний адміністративний суд, юрисдикція якого поширюється на Дніпропетровську область.

За таких обставин, враховуючи те, що місцезнаходженням відповідача є Дніпропетровська область, у відповідності до ч.1 ст.26 Кодексу адміністративного судочинства України, дана справа не підсудна Окружному адміністративному суду міста Києва, оскільки розгляд даної справи має здійснюватись за правилами територіальної підсудності окружним адміністративним судом, територіальна юрисдикція якого поширюється на Дніпропетровську область (Дніпропетровський окружний адміністративний суд).

Згідно з пунктом 3 частини першої статті 29 Кодексу адміністративного судочинства України суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо після відкриття провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Передача адміністративної справи з одного суду до іншого на підставі відповідної ухвали, яка підлягає оскарженню, здійснюється не пізніше наступного дня після закінчення строку на оскарження такої ухвали, а в разі подання апеляційної скарги - після залишення її без задоволення.

Враховуючи викладене, оскільки дана справа не підсудна Окружному адміністративному суду міста Києва, суд дійшов висновку про необхідність передачі її за правилами територіальної підсудності на розгляд до Дніпропетровського окружного адміністративного суду.

Керуючись положеннями ст.ст. 29, 248 Кодексу адміністративного судочинства України суд,

У Х В А Л И В:

Передати адміністративну справу за позовом Головного управління ДПС у м. Києві до товариства з обмеженою відповідальністю Київінформплюс про стягнення податкового боргу на розгляд Дніпропетровському окружному адміністративному суду (вул. Академіка Янгеля, 4, м. Дніпро, 49089).

Ухвала суду набирає законної сили відповідно до ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена у строки, встановлені ст.ст. 293, 295-297 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя В.П. Шулежко

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення28.10.2021
Оприлюднено03.11.2021
Номер документу100719689
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —640/29014/20

Рішення від 06.07.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Калугіна Наталія Євгенівна

Ухвала від 06.04.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Калугіна Наталія Євгенівна

Ухвала від 07.02.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Калугіна Наталія Євгенівна

Ухвала від 04.01.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Калугіна Наталія Євгенівна

Ухвала від 28.10.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

Ухвала від 25.11.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні