Ухвала
від 12.10.2021 по справі 757/53709/21-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/53709/21-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 жовтня 2021 року Суддя Печерського районного суду м. Києва Соколов О.М., розглянувши матеріали заяви Головного управління ДПС у Волинській області, заінтересована особа Товариство з обмеженою відповідальністю А-СТАТ заінтересована особа: Акціонерне товариство комерційний банк Приватбанк , про розкриття банком інформації, яка містить банківську таємницю, -

ВСТАНОВИВ:

У жовні 2021 році до провадження судді Печерського районного суду м. Києва Соколова О.М. надійшла заява Головного управління ДПС у Волинській області, заінтересована особа Товариство з обмеженою відповідальністю А-СТАТ заінтересована особа: Акціонерне товариство комерційний банк Приватбанк , про розкриття банком інформації, яка містить банківську таємницю.

Перевіривши матеріали заяви, вважаю, що її слід залишити без руху для усунення недоліків, з наступних підстав.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Крім того, заява повинна відповідати вимогам ст.ст. 175, 177 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України).

В порушення вимог п.п. 2, 8, 10 ч. 3 ст. 175 ЦПК України заява не містить зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у заявника або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

Таким чином, заявнику необхідно викласти заяву про розкриття банком інформації, яка містить банківську таємницю у відповідності до положень ч. 3 ст. 175 ЦПК України.

Відповідно до ч. 4 ст. 177 ЦПК України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Згідно ч. 2 ст. 133 ЦПК України, розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Відповідно до ч. 1 ст. 4 Закону України Про судовий збір , судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Згідно п. 1.4. ст. 4 ставок судового збору Закону України Про судовий збір встановлено, що за подання до суду заяви у справах окремого провадження, яка подана юридичною особою справляється судовий збір у розмірі 0,5 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Заявнику слід сплатити суму судового збору у розмірі 1135 грн.

Таким чином, заявнику слід сплатити судовий збір у належному до сплати його розмірі, про що зазначено вище, та надати докази його сплати.

Згідно ч. 1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до ч. 2 ст. 185 ЦПК України, в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

В разі невиконання вимог ухвали суду, заява, відповідно до ч. 3 ст. 185 ЦПК України буде вважатися неподаною і повернута заявнику.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 175-177, 185, 258-259, 260-261, 293-294, 353 ЦПК України суддя, -

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління ДПС у Волинській області, заінтересована особа Товариство з обмеженою відповідальністю А-СТАТ заінтересована особа: Акціонерне товариство комерційний банк Приватбанк , про розкриття банком інформації, яка містить банківську таємницю - залишити без руху та надати строк для усунення недоліків.

Роз`яснити заявнику право протягом десяти днів з дня отримання ухвали усунути виявлені недоліки, шляхом подання заяви з додержанням вимог встановлених ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

Якщо у встановлений строк виявлені недоліки не будуть усунуті, заява буде вважатись неподаною та повернута заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О.М.Соколов

Дата ухвалення рішення12.10.2021
Оприлюднено09.11.2021
Номер документу100873815
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —757/53709/21-ц

Рішення від 17.05.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Соколов О. М.

Ухвала від 21.03.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Соколов О. М.

Ухвала від 13.01.2022

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Соколов О. М.

Ухвала від 12.10.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Соколов О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні