Ухвала
від 08.11.2021 по справі 947/34721/21
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 947/34721/21

Провадження № 1-кс/947/15633/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08.11.2021 року слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Одесі клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_4 , погоджене прокурором відділу Одеської обласної прокуратури ОСОБА_3 , про проведення обшуку в рамках кримінального провадження №42021160000000518 від 20.10.2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Як вбачається з поданого клопотання, слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Одеській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42021160000000518 від 20.10.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, за фактом зловживання службовим становищем службовими особами ДП «Морський торгівельний порт «Чорноморськ» (код ЄДРПОУ 01125672, далі - ЧМПТ), які з метою отримання неправомірної вигоди для юридичних осіб - суб`єктів підприємницької діяльності використали своє службове становище всупереч інтересам служби шляхом створення злочинних схем з метою передачі суб`єктам підприємницької діяльності рухомого та нерухомого майна державної власності, що спричиняє тяжкі наслідки Державі у вигляді ненадходження коштів до державного бюджету.

В ході виконання доручення оперативним підрозділом отримано інформацію, що внаслідок зловживання службовим становищем з боку керівництва ЧМТП протягом 2018-2021 років, вказаному державному підприємству нанесено економічні збитки, що спричинили тяжкі наслідки.

Під час досудового розслідування отримано інформацію щодо факту зловживання службовими повноваженнями керівництвом ЧМТП, що призвело до нанесення державному бюджету України економічної шкоди у великому розмірі.

Так, в рамках підписаного договору № 121/ит від 13.03.2018 між ЧМТП та ТОВ «Автологістика» (код ЄДРПОУ 32486023) «Про перевантаження імпортної і транзитної автотехніки» вказаному приватному підприємству було передано частину складських приміщень на території 5 терміналу ЧМТП.

У подальшому намагаючись легалізувати перебування ТОВ «Автологістика» на території ЧМТП і використання ним навантажувальної техніки державного підприємства, керівництвом ЧМТП було підписано з ТОВ «Автологістика» черговий договір № 130/д від 17.10.2019 «Про використання території підприємства», а також, ряду додаткових угод та додатків до них.

Підписання всіх вищевказаних договорів та передача у користування ТОВ «Автологістика» складських приміщень на території 5 терміналу ЧМТП є фактом скритих орендних відносин без підписання договору про оренду майна державного підприємства. Внаслідок використання ТОВ «Автологістика» нерухомості державного підприємства без договору оренди з Фондом державного майна України, державному бюджету України нанесено та продовжує наноситись економічна шкода у великому розмірі, внаслідок не сплати частини орендної плати у розмірі 70 % згідно діючого законодавства.

Виходячи з цього, встановлено, що до скоєння вказаного кримінального правопорушення, можуть бути причетні службові особи, ТОВ «Автологістика» (код ЄДРПОУ 32486023), які фактично здійснюють господарську діяльність за адресою: АДРЕСА_1 .

На даний час у слідства є достатні підстави вважати, що за місцем знаходження, ТОВ «Автологістика» (код ЄДРПОУ 32486023), можуть знаходитись речі та документи, які можуть бути використані, як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, законне вилучення яких можливе лише в результаті проведення санкціонованого обшуку.

З метою всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного кримінального правопорушення, зокрема отриманні відомостей, котрі є необхідними для належної кваліфікації вчиненого діяння та встановленні усіх причетних до вчинення кримінального правопорушення осіб, виникла необхідність у проведенні обшуку за адресою: АДРЕСА_1 .

В судовому засіданні прокурор клопотання про надання дозволу на проведення обшуку підтримав у повному обсязі, клопотання просив задовольнити.

Вивчивши клопотання та долучені в його обґрунтування матеріали, вислухавши прокурора у судовому засіданні, слідчий суддя приходить до наступного переконання.

Згідно ст. 223 КПК України слідчі (розшукові) дії є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні. Підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Відповідно до ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Долученими доклопотанняматеріалами в сукупності підтверджується наявність обґрунтованої підозри за фактом можливого вчинення в рамках даного кримінального провадження кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Як вбачається з долучених до даного клопотання матеріалів, встановлено, що скоєння вказаного кримінального правопорушення, можуть бути причетні службові особи ТОВ «Автологістика» (код ЄДРПОУ 32486023), які фактично здійснюють господарську діяльність за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно витягу з Державного реєстру речових прав не нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майно, об`єкт нерухомого майна за адресою: Одеська область, м. Чорноморськ, село Бурлача Балка, вулиця Інститутська, 32А, на праві приватної власності належить Товариству з обмеженою відповідальністю «Спецлогістік» (код ЄДРПОУ 34490267).

З огляду на викладене, слідчий суддя приходить до переконання, що в результаті надання дозволу на проведення обшуку може бути досягнуто мету проведення такої слідчої (розшукової) дії, оскільки у вказаному приміщенні можуть зберігатися речі та документи, які можуть мати значення доказів в рамках даного кримінального провадження.

Враховуючи обставини можливого вчинення кримінального правопорушення, та його специфіку, слідчий суддя вважає, що обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування та про які зазначено у клопотанні, які в свою чергу в добровільному порядку отримані бути не можуть, оскільки такі речі та документи викриватимуть можливу протиправну поведінку причетних до вчинення кримінального правопорушення осіб.

На підставі викладеного, враховуючи обґрунтованість поданого клопотання, наявність правових підстав для його задоволення, так як в результаті проведення обшуку можуть бути виявленні та вилученні речі та документи, які будуть використані як докази в рамках кримінального провадження на підтвердження факту та обставин вчинення кримінального правопорушення, а також осіб, які можуть бути причетними до його вчинення, слідчий суддя приходить до переконання, що таке клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 223, 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотаннястаршогослідчого СУГУНП вОдеській області ОСОБА_4 ,погоджене прокуроромвідділу Одеськоїобласної прокуратури ОСОБА_3 ,про проведенняобшуку врамках кримінальногопровадження №42021160000000518від 20.10.2021року,за ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч.2ст.364КК України задовольнити.

Надати старшому слідчому СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_4 , слідчим СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , та іншим слідчим, які входять до складу слідчої групи по розслідуванню кримінального провадження №42021160000000518 від 20.10.2021, прокурору відділу Одеської обласної прокуратури ОСОБА_3 та прокурорам відділу Одеської обласної прокуратури, які здійснюють процесуальне керівництво по кримінальному провадженню №42021160000000518 від 20.10.2021, оперативним співробітникам Управління СБУ в Одеській області за дорученням слідчого, дозвіл на проведення обшуку за місцем фактичного ведення господарської діяльності, ТОВ «Автологістика» (код ЄДРПОУ 32486023), за адресою: Одеська область, м. Чорноморськ, село Бурлача Балка, вулиця Інститутська, 32А, з метою виявлення та вилучення наступних речей та документів:

оригінали технічної документації та документів з права власності на земельну ділянку та об`єкти і споруди які на ній розташовані, у тому числі нормативно грошову оцінку, технічний паспорт об`єкта відповідно до договору укладеного між ДП «Морський торгівельний порт «Чорноморськ» та ТОВ «Автологістика»;

статут, положення з змінами ДП «Морський торгівельний порт «Чорноморськ» за період з 01.01.2005 по теперішній час;

оборотно-сальдові відомості по бухгалтерським рахункам, які відображають всі операції (надання послуг та їх оплата) між ДП «Морський торгівельний порт «Чорноморськ» та ТОВ «Автологістика» за період з 01.01.2018 по теперішній час;

інвентарні картки обліку основних засобів № оз-6;

акти наданих послуг та рахунки за договорами укладеними між ДП «Морський торгівельний порт «Чорноморськ» та ТОВ «Автологістика» за період з 01.01.2018 по теперішній час;

акти звірки взаєморозрахунків за договорами укладеними між ДП «Морський торгівельний порт «Чорноморськ» та ТОВ «Автологістика» за період з 01.01.2018 по теперішній час;

акти обстеження об`єкту інфраструктури за договорами укладеними між ДП «Морський торгівельний порт «Чорноморськ» та ТОВ «Автологістика» за період з 01.01.2018 по теперішній час;

затверджені тарифи, калькуляції ДП «Морський торгівельний порт «Чорноморськ» щодо надання послуг, в тому числі за договорами укладеними між ДП «Морський торгівельний порт «Чорноморськ» та ТОВ «Автологістика»;

посадові інструкції, накази про призначення, контракти осіб які укладали договори №121/ит від 13.03.2018; №130/д від 17.10.2019 та додаткові угоди до них;

чорнові записи, комп`ютерна техніка, жорсткі диски, відеореєстратори, мобільні телефони, інші договори, реєстраційні, дозвільні, бухгалтерські документи, засоби зв`язку, електронних носіїв інформації, штампів, печаток, які можуть бути використані, як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, законне вилучення яких можливе лише в результаті проведення санкціонованого обшуку.

Визначити строк дії ухвали тривалістю в один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1 ОСОБА_12

СудКиївський районний суд м. Одеси
Дата ухвалення рішення08.11.2021
Оприлюднено22.12.2022
Номер документу100949482
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —947/34721/21

Ухвала від 19.07.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 14.07.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 10.02.2022

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Кравець Ю. І.

Ухвала від 10.02.2022

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Кравець Ю. І.

Ухвала від 14.12.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 15.12.2021

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Артеменко І. А.

Ухвала від 06.12.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 06.12.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 17.11.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 08.11.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні