Ухвала
від 10.11.2021 по справі 359/2285/20
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

справа № 359/2285/20

провадження № 22-ц/824/16007/2021

головуючий у суді І інстанції Борець Є.О.

УХВАЛА

10 листопада 2021 року м. Київ

Київський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати у цивільних справах:

Головуючого судді Писаної Т.О.,

суддів Приходька К.П., Журби С.О.

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 27 липня 2021 року у справі за позовом ОСОБА_1 до обслуговуючого кооперативу Заміський клуб , товариства з обмеженою відповідальністю Сфера 777 , акціонерного товариства Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд Капітал-Плаза , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів: товариство з обмеженою відповідальністю Зембудсервіс , товариство з обмеженою відповідальністю КБ Зелена планета , товариство з обмеженою відповідальністю Конструкторське бюро Зелена планета , про визнання права власності на квартиру,

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 27 липня 2021 року у задоволенні позову ОСОБА_1 до обслуговуючого кооперативу Заміський клуб , товариства з обмеженою відповідальністю Сфера 777 , акціонерного товариства Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд Капітал-Плаза , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів: товариство з обмеженою відповідальністю Зембудсервіс , товариство з обмеженою відповідальністю КБ Зелена планета , товариство з обмеженою відповідальністю Конструкторське бюро Зелена планета , про визнання права власності на квартиру відмовлено.

Не погоджуючись із указаним рішенням ОСОБА_1 20 жовтня 2021 року звернувся до суду із апеляційною скаргою.

Згідно з вимогами статті 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом 30 днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення або ухвала не були вручені у день його (її) складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження.

Повний текст рішення Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 27 липня 2021 року складено 6 серпня 2021. Таким чином, останній строк оскарження рішення припадає на 6 вересня 2021 року.

В апеляційній скарзі ОСОБА_1 зазначає, що повний текст оскаржуваного рішення він отримав 22 вересня 2021 року під розписку (а.с. 182).

Інших доказів, які б свідчили про отримання копії оскаржуваного рішення скаржником, матеріали справи не містять.

Враховуючи наведене, причини пропуску оскарження рішення є поважними, тому скаржнику необхідно поновити строк на апеляційне оскарження рішення суду першої інстанції.

Судовий збір за подання апеляційної скарги сплачено у порядку та розмірі, встановлених законом.

Положеннями статті 55 Конституції України закріплено, що права і свободи людини і громадянина захищаються судом. Кожен має право будь-якими не забороненими законом засобами захищати свої права і свободи від порушень і протиправних дій.

Відповідно до статті 129 Конституції України однією з основних засад судочинства є забезпечення права на апеляційний перегляд справи, а згідно зі статтею 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод таке конституційне право забезпечується судовими процедурами, які повинні бути справедливими.

Таким чином, скаржник має право на апеляційний перегляд справи, подана ним апеляційна скарга відповідає вимогам щодо форми та змісту, встановлених статтею 356 ЦПК України.

Перешкод для відкриття апеляційного провадження у справі судом апеляційної інстанції не встановлено.

Згідно ч.4 ст. 359 ЦПК України якщо апеляційна скарга подана з пропуском визначеного цим Кодексом строку, суд у випадку поновлення строку на апеляційне оскарження зупиняє дію оскаржуваного рішення в ухвалі про відкриття апеляційного провадження.

Керуючись ст. ст. 354, 356, 359, 360 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 27 липня 2021 року у справі за позовом ОСОБА_1 до обслуговуючого кооперативу Заміський клуб , товариства з обмеженою відповідальністю Сфера 777 , акціонерного товариства Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд Капітал-Плаза , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів: товариство з обмеженою відповідальністю Зембудсервіс , товариство з обмеженою відповідальністю КБ Зелена планета , товариство з обмеженою відповідальністю Конструкторське бюро Зелена планета , про визнання права власності на квартиру.

Зупинити дію рішення Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 27 липня 2021 року до закінчення апеляційного розгляду.

Копії ухвали про відкриття провадження, апеляційної скарги та додані до неї матеріали надіслати учасникам справи.

Відзив на апеляційну скаргу у письмовій формі, з урахуванням вимог статті 360 ЦПК України, учасники справи мають право подати до Київського апеляційного суду протягом 5 днів з дня отримання копії ухвали про відкриття апеляційного провадження. До відзиву додаються докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

Ухвала набирає законної сили з дня її постановлення, оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий Т.О. Писана

Судді К.П. Приходько

С.О. Журба

Дата ухвалення рішення10.11.2021
Оприлюднено11.11.2021
Номер документу100977419
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на квартиру

Судовий реєстр по справі —359/2285/20

Постанова від 07.12.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Писана Таміла Олександрівна

Постанова від 07.12.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Писана Таміла Олександрівна

Ухвала від 26.10.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Писана Таміла Олександрівна

Ухвала від 16.11.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Писана Таміла Олександрівна

Ухвала від 16.11.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Писана Таміла Олександрівна

Ухвала від 10.11.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Писана Таміла Олександрівна

Ухвала від 10.11.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Писана Таміла Олександрівна

Ухвала від 22.10.2021

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Борець Є. О.

Постанова від 04.10.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Березовенко Руслана Вікторівна

Ухвала від 22.09.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Березовенко Руслана Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні