Ухвала
від 11.11.2021 по справі 200/14874/21
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про відкладення розгляду справи

11 листопада 2021 р. Справа №200/14874/21

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Михайлик А.С., розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Дружківського міського голови Григоренка Володимира Борисовича про розгляд справи в загальному позовному провадженні та відкладення розгляду справи за позовом ОСОБА_1 про забезпечення адміністративного позову до Дружківської міської ради, Дружківського міського голови Григоренка Володимира Борисовича про визнання протиправними дій, визнання сесії неповноважною, скасування рішення, -

за участю:

секретаря судового засідання - Загнібеда Е.О.

представника позивача - Сологуб С.А.

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулася до суду із позовом про визнання протиправними дій Дружківського міського голови Григоренка Володимира Борисовича по відкриттю та веденню пленарного засідання 13 сесії Дружківської міської ради VIII скликання 05.10.2021; визнання неповноважною 13 сесію Дружківської міської ради VIII скликання, проведену 05.10.2021; скасування рішення Дружківської міської ради VIII скликання, прийняте 05.10.2021 на пленарному засіданні 13 сесії міської ради № 8/13-44 Про визначення конкурсу на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти Дружківської міської територіальної громади таким, що не відбувся та проведення повторного конкурсу .

Дружківський міський голова надав до суду клопотання про перехід до розгляду справи в загальному позовному провадженні, відкладення розгляду справи та надання відповідачам часу на складення відзиву, враховуючи, що час на подання останнього має становити не менше 15 днів.

Представник позивача зазначив про відсутність підстав для розгляду справи за правилами загального позовного провадження, вирішення інших клопотань просив вирішити на розсуд суду.

Представники відповідачів до призначеного на 11.11.2021 судового засідання не з`явились.

Відповідно до ч. 1 ст. 12 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

За приписами ч.ч. 2, 3 ст. 12 цього Кодексу спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Частиною 4 ст. 12 КАС України визначено перелік справ, які розглядаються виключно за правилами загального позовного провадження, зокрема, до таких належать справи щодо оскарження рішень, дій та бездіяльності суб`єкта владних повноважень, якщо позивачем також заявлено вимоги про відшкодування шкоди, заподіяної такими рішеннями, діями чи бездіяльністю, у сумі, що перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, та справи щодо оскарження рішення суб`єкта владних повноважень, на підставі якого ним може бути заявлено вимогу про стягнення грошових коштів у сумі, що перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно з ч. 3 ст. 257 КАС України при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

В наданому відповідачем клопотанні підставою розгляду справи за правилами загального позовного провадження визначено право заявника на його подання; необхідність повного та всебічного з`ясування обставин у справі.

Дана справа не підпадає під перелік, визначений ч. 4 ст. 12 КАС України, відповідачем не наведено у клопотанні підстав, що обумовлюють необхідність розгляду справи в порядку загального позовного провадження.

Суд зазначає, що відповідно до ч.ч. 1-3 ст. 242 КАС України рішення суду повинно ґрунтуватися на засадах верховенства права, бути законним і обґрунтованим. Законним є рішення, ухвалене судом відповідно до норм матеріального права при дотриманні норм процесуального права. Обґрунтованим є рішення, ухвалене судом на підставі повно і всебічно з`ясованих обставин в адміністративній справі, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні, з наданням оцінки всім аргументам учасників справи.

Зазначена норма є обов`язковою для застосування судом при розгляді справи незалежно від її розгляду в порядку спрощеного або загального позовного провадження.

Враховуючи викладене вище, суд дійшов висновку про відмову у задоволенні клопотання про розгляд справи в загальному позовному провадженні слід відмовити.

Стосовно клопотання про відкладення її розгляду і надання відповідачам часу на складення відзиву суд зауважує таке.

Відповідно до ч. 5 ст. 162 КАС України відзив подається в строк, встановлений судом, який не може бути меншим п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Суд має встановити такий строк подання відзиву, який дасть змогу відповідачу підготувати його та відповідні докази, а іншим учасникам справи - отримати відзив до початку першого підготовчого засідання у справі.

Разом із цим, відповідно ч. 1 ст. 261 цього Кодексу, якою визначено особливості подання заяв по суті справи у спрощеному позовному провадженні, відзив подається протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення відповідачу ухвали про відкриття провадження у справі.

Таким чином, суд не приймає доводи відповідача про те, що строк подання відзиву має становити не менше 15 днів, оскільки при розгляд справи в спрощеному позовному провадженні він подається протягом 15 днів (тобто, не більше, ніж через 15 днів).

Ухвала про відкриття провадження у справі отримана відповідачем по електронній пошті 04.11.2021. Станом на 11.11.2021 відзив до суду не поданий.

Беручи до уваги надане ч. 5 ст. 162 КАС України суду право на встановлення строку подання відзиву та керуючись ст. 205 КАС України суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи на 17.11.2021 та надати відповідачам строк для подачі відзиву і надання його позивачу до 15.11.2021 включно.

Керуючись ст.ст. 12, 162, 205, 243, 248, 256, 257, 262 КАС України, суд,-

У Х В А Л И В:

Залишити без задоволення заяву Дружківського міського голови Григоренка Володимира Борисовича про розгляду справи в загальному позовному провадженні.

Відкласти розгляд справи на 17.11.2021 о 12-30.

Встановити відповідачам строк до 15.11.2021 включно для подачі відзиву до суду та надання його позивачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя А.С. Михайлик

Дата ухвалення рішення11.11.2021
Оприлюднено12.11.2021
Номер документу100995992
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій, визнання сесії неповноважною, скасування рішення, -

Судовий реєстр по справі —200/14874/21

Постанова від 08.06.2022

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Міронова Галина Михайлівна

Ухвала від 31.05.2022

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Міронова Галина Михайлівна

Ухвала від 23.12.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Міронова Галина Михайлівна

Ухвала від 23.12.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Міронова Галина Михайлівна

Рішення від 24.11.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Михайлик А.С.

Ухвала від 16.11.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Михайлик А.С.

Ухвала від 11.11.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Михайлик А.С.

Ухвала від 11.11.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Михайлик А.С.

Ухвала від 11.11.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Михайлик А.С.

Ухвала від 04.11.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Михайлик А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні