Ухвала
від 25.10.2021 по справі 243/11604/20
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/243/626/2021

Справа № 243/11604/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 жовтня 2021 року

Слов`янський міськрайонний суд Донецької області в складі:

головуючого - судді Ільяшевич О. В.,

за участю

секретаря судового засідання Долженко В.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Слов`янського міськрайонного суду Донецької області (вул. Добровольського, 2, м. Слов`янськ, Донецької області) цивільну справу за позовом комунального підприємства Миколаївської міської ради Сервіскомуненерго до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про стягнення заборгованості за надані житлово - комунальні послуги, -

ВСТАНОВИЛА:

29 грудня 2020 року до Слов`янського міськрайонного суду Донецької області надійшла позовна заява КП Миколаївської міської ради Сервіскомуненерго до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про стягнення заборгованості за надані житлово - комунальні послуги.

18 січня 2021 року провадження у справі було відкрито та призначено справу до розгляду по суті.

Згідно із відповідями Виконавчого комітету Миколаївської міської ради Слов`янського району Донецької області, наданих на запит суду, відомості про зареєстроване місце проживання ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 відсутні. Натомість існують відомості про зареєстроване місце проживання ОСОБА_5 , ОСОБА_6 прізвища яких зазначене через літеру а .

Згідно із Інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, наданої КП БТІ на запит суду, прізвище власника будинку АДРЕСА_1 , вказане прізвище також вказано у рішенні Слов`янського міськрайонного суду Донецької області від 13 січня 2005 року, у витягу про реєстрацію права власності на нерухоме майно.

Крім цього до матеріалів справи надано свідоцтво про смерть ОСОБА_7 , видане у ДНР, із зазначенням дати смерті - ІНФОРМАЦІЯ_1 . У відділі РАЦС відсутні актові записи про смерть ОСОБА_7 ..

Натомість у позовній заяві позивачем вказані прізвища відповідачів, як ОСОБА_8 . Під час перебування справи в суді виявилося, ОСОБА_4 ( ОСОБА_7 ) не проживає за місцем реєстрацію, є наявні відомості про його смерть, які не підтверджуються відділом РАЦС. Відомості про зареєстроване місце проживання ОСОБА_3 зовсім відсутні, що позбавляє суд належним чином повідомити його про слухання справи в суді.

Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити, зокрема, виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Згідно з ч. 5 ст. 177 ЦПК України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги.

В порушення зазначених вимог позивач у позовній заяві виклав обставини в суперечливій формі, із суттєвими розбіжностями у прізвищі відповідачів, і відповідно місця проживання відповідачів, які не можуть бути усунуті судом в процесі розгляду справи, адже станом на час розгляду справи незрозуміло, щодо адреси проживання відповідачів, оскільки зазначена позивачем адреса не відповідає ні доданим до позову документам, ні отриманій судом інформації.

Зважаючи на неконкретність викладених обставин та сумніви щодо зазначеної у позові адреси відповідача, які не можуть бути усунуті судом самостійно, суд позбавлений можливості як виконати вимоги ст. 31 ЦПК України, так і прийняти остаточне рішення у справі.

За таких обставин, суд приходить до висновку про необхідність залишення позовної заяви без руху з тим, щоб позивачем були усунуті наведені недоліки.

Відповідно до ч. 11, 12, 13 ст. 187 ЦПК України суддя, встановивши, після відкриття провадження у справі, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 , 177 цього Кодексу , постановляє ухвалу не пізніше наступного дня, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п`яти днів з дня вручення позивачу ухвали.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 175 , 177 , 185 , 187 ЦПК України , -

УХВАЛИЛА:

Позовну заяву комунального підприємства Миколаївської міської ради Сервіскомуненерго до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про стягнення заборгованості за надані житлово - комунальні послуги залишити без руху та надати позивачеві строк в 5 (днів) дні з дня вручення йому копії цієї ухвали для усунення недоліків, вказаних в ухвалі суду.

У випадку невиконання вказаних вимог у встановлений строк позовна заява буде залишена без розгляду.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя Слов`янського

міськрайонного суду О. В. Ільяшевич

Дата ухвалення рішення25.10.2021
Оприлюднено12.11.2021
Номер документу101014557
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за надані житлово - комунальні послуги

Судовий реєстр по справі —243/11604/20

Рішення від 28.08.2023

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Старовецький В. І.

Ухвала від 28.08.2023

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Старовецький В. І.

Ухвала від 25.01.2022

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Ільяшевич О. В.

Ухвала від 25.10.2021

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Ільяшевич О. В.

Ухвала від 18.01.2021

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Ільяшевич О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні