Ухвала
від 19.11.2021 по справі 489/5937/21
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

19.11.2021

Справа № 489/5937/21

Провадження №2/489/2559/21

УХВАЛА

про витребування доказів

19 листопада 2021 року м. Миколаїв

Ленінський районний суд міста Миколаєва у складі:

головуючого - судді Рум`янцевої Н.О.,

із секретарем судових засідань - Матяєвою С.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Ленінського районного суду в м. Миколаєві в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю охоронно-детективного агентства Кронус-ФГ про встановлення факту трудових відносин, стягнення заборгованості по заробітній платі, грошової компенсації за невикористану відпустку та середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Ленінського районного суду м. Миколаєва знаходиться цивільна справа № 489/5937/21 (провадження № 2/489/2559/21) за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю охоронно-детективного агентства Кронус-ФГ про встановлення факту трудових відносин, стягнення заборгованості по заробітній платі, грошової компенсації за невикористану відпустку та середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні.

Від позивача надійшла заява про розгляд підготовчого судового засідання у його відсутності. Не заперечує про закриття підготовчого судового засідання.

Представник відповідача у судове засідання не з`явився по невідомим суду причинам. Про дату, час та місце судового розгляду був повідомлений належним чином. Причини неявки суду не повідомив.

Положеннями ст.189 ЦПК України визначено, що підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання.

У підготовчому судовому засіданні у відповідності до ст. 189 ЦПК України виконано завдання підготовчого провадження, у зв`язку із чим, суд дійшов висновку про необхідність закриття підготовчого засідання.

Згідно з п.3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

З урахуванням підстав звернення позивача з даною позовною заявою до суду, для повноти та об`єктивності розгляду справи, суд вважає за необхідне витребувати у відповідача: відомості, чи знаходився позивач ОСОБА_1 у трудових відносинах з Товариством з обмеженою відповідальністю охоронно-детективне агентство Кронус-ФГ ; довідку про наявність чи відсутність заборгованості по заробітній платі та іншим обов`язковим платежам ОСОБА_1 ; довідку про середньомісячну та середньоденну заробітну плату ОСОБА_1 ; накази на призначення ОСОБА_1 на посаду охоронця ТОВ охоронно-детективне агенство Кронус-ФГ та звільнення з відповідної посади; посадову інструкцію охоронця ТОВ охоронно-детективного агентства Кронус-ФГ , тощо.

Відповідно до ч. 1 ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Згідно з ч. 1 та ч. 2 ст. 77 ЦПК України належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування. Предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Правосуддя здійснюється на засадах рівності усіх учасників судового процесу перед законом і судом, на засадах змагальності, згідно з якими суд повинен створювати умови і можливість для реалізації їхніх прав.

Відповідно до ч. 6 ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Водночас, суд вважає за необхідне повідомити про те, що відповідно до ч. 8 ст. 84 ЦПК України у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

З огляду на вищевикладене, суд дійшов висновку про наявність підстав для витребування доказів та закриття підготовчого судового засідання.

Керуючись ст. ст. 84, 200 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю охоронно-детективного агентства Кронус-ФГ про встановлення факту трудових відносин, стягнення заборгованості по заробітній платі, грошової компенсації за невикористану відпустку та середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні - закрити.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 15 лютого 2022 року на 13 год. 00 хв. в приміщенні Ленінського районного суду м. Миколаєва за адресою: м. Миколаїв, вул. Космонавтів, 81/16, (4 поверх, каб.№414, зала судових засідань № 11).

Про дату, час та місце судового розгляду повідомити учасників справи.

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю охоронно-детективного агентства Кронус-ФГ :

- відомості, чи знаходився позивач ОСОБА_1 у трудових відносинах з Товариством з обмеженою відповідальністю охоронно-детективного агентства Кронус-ФГ ;

- наказ на призначення ОСОБА_1 на посаду охоронця Товариства з обмеженою відповідальністю охоронно-детективного агентства Кронус-ФГ ;

- наказ на звільнення з посади охоронця Товариства з обмеженою відповідальністю охоронно-детективного агентства Кронус-ФГ ОСОБА_1 ;

- довідку про наявність чи відсутність заборгованості по заробітній платі та іншим обов`язковим платежам ОСОБА_1 ;

- довідку про середньомісячну та середньоденну заробітну плату ОСОБА_1 ;

- посадову інструкцію охоронця Товариства з обмеженою відповідальністю охоронно-детективного агентства Кронус-ФГ .

Надані документи повинні бути завірені належним чином.

Документи необхідно надати у судове засідання, яке призначене на 15 лютого 2022 року на 13 год. 00 хв., в приміщенні Ленінського районного суду м. Миколаєва за адресою: м. Миколаїв, вул. Космонавтів 81/16, 4-й поверх, зал судових засідань №11 (каб. 414), у строк - до часу судового засідання.

Копію ухвали направити до Товариства з обмеженою відповідальністю охоронно-детективного агентства Кронус-ФГ (54029, м. Миколаїв, вул. Радіо, 1-А) - для виконання.

Попередити про встановлену законодавством відповідальність за ненадання доказів.

У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://court.gov.ua/sud1416/.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та оскарженню не підлягає.

Суддя Н.О. Рум`янцева

Дата ухвалення рішення19.11.2021
Оприлюднено24.11.2021
Номер документу101262255
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —489/5937/21

Рішення від 03.04.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Рум’янцева Н. О.

Рішення від 03.04.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Рум’янцева Н. О.

Ухвала від 24.03.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Рум’янцева Н. О.

Ухвала від 09.03.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Рум’янцева Н. О.

Ухвала від 19.11.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Рум’янцева Н. О.

Ухвала від 09.09.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Рум’янцева Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні