Вирок
від 24.11.2021 по справі 495/823/21
БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 495/823/21

Номер провадження 1-кп/495/502/2021

24 листопада 2021 рокум. Білгород-Дністровський

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області у складі:

головуючого одноособово судді ОСОБА_1

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2

розглянувши у підготовчому судовому засіданні у залі суду м. Білгород-Дністровського кримінальне провадження внесеного в ЄРДР № 12021010000000017 за обвинуваченням:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Білгород-Дністровський, громадянина України, з повною середньою освітою, раніше не судимого, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 ,

обвинуваченого у скоєні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263, ч.1 ст.263-1, ч.2 ст.263-1 КК України,

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця с. Чугулени, Молдова, громадянина України, з повною середньою освітою, раніше не судимого, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 ,

обвинуваченого у скоєні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України,

сторони кримінального провадження:

прокурор відділу прокуратури Автономної Республіки Крим

та міста Севастополя ОСОБА_5

обвинувачені ОСОБА_3 , ОСОБА_4

захисник ОСОБА_6 в інтересах обвинувачених

ВСТАНОВИВ:

Обвинувачені ОСОБА_3 , ОСОБА_4 скоїли кримінальне правопорушення при наступних обставинах:

Так мешканець м. Білгород-Дністровського Одеської області, обвинувачений ОСОБА_3 у період з початку 2013 року, точної дати та часу в ході досудового розслідування не встановлено, переслідуючи прямийумисел,спрямований напорушення встановленогозаконом порядкуобігу вогнепальноїзброї табойових припасів, створив обліковийзапис зназвою «babay»у загальнодоступніймережі Інтернетна форумі під назвою « ІНФОРМАЦІЯ_3 », де пропонував за електронні гроші (криптовалюту) придбати у нього різного типу бойову зброю, боєприпаси до неї, а також вибухові речовини, які після отримання оплати відправляв покупцям за допомогою поштової служби « ІНФОРМАЦІЯ_4 », використовуючи вигадані анкетні данні.

В період з 28.08.2020 року по 29.08.2020 року відносно обвинуваченогоОСОБА_3 було проведено контроль за вчиненням злочину у формі оперативної закупки вогнепальної зброї та боєприпасів та здійснено перерахування грошових коштів у сумі 33300 гривень. Так, з метою конспірації своїх злочинних дій та уникнення відповідальності обвинуваченийОСОБА_3 отримавши грошові кошти через електрону крипто-валюту «біткоїн» підготував поштове відправлення та в подальшому для здійснення поштового переказу залучив обвинуваченогоОСОБА_4 .

За кожне здійснене обвинуваченим ОСОБА_4 відправлення вогнепальної зброї, обвинувачений ОСОБА_3 надавав останньому грошову винагороду, яка пропорційно залежала від суми грошових коштів, отриманих від незаконного збуту вогнепальної зброї, зокрема за вказане поштове відправлення обвинувачений ОСОБА_4 отримав від обвинуваченого ОСОБА_7 грошові кошти у сумі 1000 гривень.

В подальшому 02.09.2020 обвинувачений ОСОБА_3 , спільно, за попередньою змовою з обвинуваченим ОСОБА_4 , переслідуючи прямийумисел,спрямований напорушення встановленогозаконом порядкуобігу вогнепальноїзброї табойових припасів, зустрівшись біля буд. 11 по вул. Сонячна в м. Білгород-Дністровський Одеської області, використовуючи транспортний засіб ЗАЗ 1102 д.н.з. НОМЕР_1 , проїхали до вул. Московської, де обвинувачений ОСОБА_3 передав обвинувачениму ОСОБА_4 чорний пакет, в якому знаходились вогнепальна зброя та боєприпаси а також аркуш паперу, з яким останній відправився до відділення ТОВ «Нова Пошта» №2, яке розташовано за адресою: м. Білгород-Дністровський вул. Миколаївська 54, та назвавшись анкетними даними іншої особи, передав зазначений пакет в якому знаходилась вогнепальна зброя та боєприпаси з аркушем паперу працівнику відділення пошти, після чого о 12 год. 11 хв. вийшов з вказаного відділення пошти.

В подальшому, 03.09.2020 закупником ОСОБА_8 у відділенні ТОВ «Нова Пошта» №5 за адресою: м. Херсон вул. Стрітенська, 11а отримано поштове відправлення, відправником якого згідно експрес-накладної є ОСОБА_9 , відправлення здійснено з м. Білгород-Дністровський, відділення № 2. Вказане поштове відправлення з коробкою 03.09.2020 за адресою: м. Херсон вул. Стрітенська, 11а, біля вказаного вище відділення ТОВ «Нова Пошта», видано ОСОБА_8 , в якій знаходився предмет схожий на пристрій для безшумної стрільби (далі ПБС) та обтюратор до нього, предмет, схожий на пістолет з маркуванням на затворі НОМЕР_2 , 20 патронів, 2 магазини в кожному по 8 патронів.

Згідно висновку балістичної експертизи №279-БЗ від 10.09.2020 пістолет, виданий 03.09.2020 закупником ОСОБА_8 , біля відділення ТОВ Нова Пошта №5, за адресою: м. Херсон, вул. Стрітенська, 11а, є нарізною коротко ствольною вогнепальною зброєю самозарядним пістолетом, виготовленим шляхом переробки саморобним способом зі списаного вихолощеного пістолета конструкції Макарова (СХП-ПМ) моделі «Р-411», № НОМЕР_2 , калібру 10ТК (10х24), виготовленого Іжевським механічним заводом (м. Іжевськ, Росія) і пристосований та придатний для проведення пострілів 9-мм патронами до пістолета Макарова, 36 патронів являються бойовими припасами до нарізної вогнепальної зброї 9-мм патронами до пістолета Макарова (ПМ), та пристрій для безшумної та безполум`яної стрільби, виготовлений заводським способом.

Продовжуючи свійзлочинний умисел,обвинувачений ОСОБА_3 ,спільно,за попередньоюзмовою зобвинуваченим ОСОБА_4 ,переслідуючи прямийумисел,спрямований напорушення встановленогозаконом порядкуобігу вогнепальноїзброї табойових припасів, використовуючи обліковий запис обвинуваченого ОСОБА_3 під назвою «babay», у загальнодоступній мережі Інтернет на форумі «Rutor», пропонували придбати у них різного типу вогнепальну бойову зброю, за криптовалюту, при цьому приховували свої справжні анкетні дані, використовували засоби конспірації своїх злочинних дій, що виражалося в отриманні за зброю анонімної грошової валюти (крипто-валюти) та відправлення її в заздалегідь упакованих пакунках шляхом поштового переказу з відділень ТОВ «Нова пошта».

Так, 16.09.2020 відносно обвинуваченого ОСОБА_3 було проведено контроль за вчиненням злочину у формі оперативної закупки вогнепальної зброї та боєприпасів, та здійснено перерахування грошових коштів у сумі 54000 гривень. З метою конспірації своїх злочинних дій та уникнення відповідальності, обвинувачений ОСОБА_3 , отримавши грошові кошти через електрону крипто валюту біткоїн підготував поштове відправлення та в подальшому для здійснення поштового переказу залучив обвинуваченого ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_2 .

В подальшому, 18.09.2020 приблизно о 10 год 40 хв. ОСОБА_3 , спільно, за попередньою змовою з обвинуваченим ОСОБА_4 , переслідуючи прямийумисел,спрямований напорушення встановленогозаконом порядкуобігу вогнепальноїзброї табойових припасів, зустрівшись за місцем проживання обвинуваченого ОСОБА_3 в кв. АДРЕСА_3 , де обвинувачений ОСОБА_3 передав обвинуваченому ОСОБА_4 рожевий пакет в якому знаходилась картонна коробка з вогнепальною зброєю та боєприпасами, та аркуш паперу, на якому знаходились анкетні данні відправника та отримувача (закупника ОСОБА_8 ), з яким останній відправився до відділення ТОВ «Нова Пошта» №3 та об 11 год 00 хв. надав оператору відділення рожевий пакет в якому знаходились вогнепальна зброя та боєприпаси, аркуш паперу та з даними відправника та отримувача для відправки, після чого був затриманий працівниками поліції.

При відкритті вилученої коробки виявлено предмет, який відповідно до висновку судово-балістичної експертизи Херсонського НДЕКЦ МВС України №310-БЗ від 28.09.2020 є нарізною автоматичною коротко ствольною вогнепальною зброєю самозарядним пістолетом переробленим саморобним способом зі стартового сигнально-шумового/газового пістолета Grand Power G9-A, № НОМЕР_3 , калібру 9 мм, з використанням частин заводського виготовлення (нарізного ствола), 104 патрони які являються бойовими припасами до нарізною вогнепальної зброї - 9мм патронами до пістолета Макарова (9х 18), патрони виготовлені заводським способом та придатні до стрільби.

Крім того, обвинувачений ОСОБА_3 , продовжуючи свій злочинний умисел, спрямований на порушення встановленого законом порядку обігу вогнепальної зброї та бойових припасів, в період з 2013 року зберігав за місцем проживання за адресою: АДРЕСА_1 а також у підсобному приміщенні під`їзду між восьмим та дев`ятим поверхом вогнепальну зброю, боєприпаси та вибухові речовини.

Так, 18.09.2020 у період з 11 год. 27 хв. до 15 год. 19 хв. за адресою: АДРЕСА_1 за місцем реєстрації та проживання обвинуваченого ОСОБА_3 на підставі ухвали слідчого судді Херсонського міського суду проведено обшук, під час якого вилучено 55 патронів калібру 9мм, що відповідно до висновку судово-балістичної експертизи Херсонського НДЕКЦ МВС України №345-БЗ від 06.11.2020 відносяться до боєприпасів виготовлених заводським способом.

Крім того, обвинувачений ОСОБА_3 повідомив що має намір співпрацювати з органом досудового розслідування та вказав що він зберігає вогнепальну зброю, боєприпаси та вибухові речовини, що знаходяться у підсобному приміщенні, які в подальшому було вилучено, а саме:

-самозарядний пістолет виготовлений саморобним способом шляхом заміни ствола стартового пістолета моделі «KUZEY - 911», калібру 9-мм «Браунінг» № НОМЕР_4 , який відповідно до висновку судової балістичної експертизи Херсонського НДЕКЦ МВС України №343-БЗ від 30.10.2020 відноситься до нарізної коротко ствольної вогнепальної зброї, придатний для проведення пострілів, обріз 7,62 мм гвинтівки конструкції Мосіна зразка 1891/1930 рр. виробництва СРСР, є нарізною вогнепальною зброєю, частини обрізу гвинтівки виготовлені заводським способом, ствол та приклад вкорочені саморобним способом, обріз гвинтівки придатний для проведення пострілів, обріз рушниці16-го калібру моделі ТОЗ-Б(БМ) 1961 р.в. № НОМЕР_5 є гладко ствольною вогнепальною зброєю виготовленою шляхом переробки саморобним способом (укорочуванням стволів та видалення прикладу), обріз придатний до проведення пострілів патронами 16-го калібру до мисливської гладко ствольної зброї.

-самозарядний пістолет Glock 17, № НОМЕР_6 , № НОМЕР_7 , іноземного виробництва (Австрія), який відповідно до висновку судової балістичної експертизи Херсонського НДЕКЦ МВС України №309-БЗ від 25.09.2020 є нарізною коротко ствольною вогнепальною зброєю 9-мм самозарядним пістолетом Glock 17, № НОМЕР_6 , № НОМЕР_7 , іноземного виробництва (Австрія), виготовлений заводським способом та придатний до стрільби.

-шестизарядний револьвер, який відповідно до висновку судової балістичної експертизи Херсонського НДЕКЦ МВС України №342-БЗ від 16.10.2020 є нарізною коротко ствольною вогнепальною зброєю шестизарядним револьвером, калібру 8,6 мм, виготовлений саморобним способом, придатний до проведення пострілів, наданні на дослідження вісімнадцять патронів являються бойовими припасами револьверними патронами саморобного виготовлення з використанням стріляних гільз патронів калібру .38 Long Colt, саморобних куль з середнім діаметром ведучих частин по 8,8 мм пороху та капсулів центрального запалювання європейського типу заводського виготовлення.

-предмет з написом «Тротиловая шашка», який відповідно до висновку судової комплексної вибухово-технічної експертизи Херсонського НДЕКЦ МВС України №129-ВТ/164-ФХ від 23.10.2020 являється конструктивно оформленим зарядом вибухової речовини тринітротолуол (тротил).

-бойовий припас, який відповідно до висновку судової комплексної вибухово-технічної експертизи Херсонського НДЕКЦ МВС України №126-ВТ/163-ФХ від 21.10.2020 являється бойовим припасом військового значення, реактивною протитанковою гранатною РПГ-22 «НЕТТО», придатною до вибуху.

-боєприпаси, які відповідно до висновку судової балістичної експертизи Херсонського НДЕКЦ МВС України №345-БЗ від 06.11.2020, 1818 патронів являються бойовими припасами до нарізної вогнепальної зброї 5,45 мм військовими патронами (5,45х 39), придатні до стрільби, 118 патронів являються бойовими припасами до нарізної вогнепальної зброї - 7,62, придатні до стрільби, 160 патронів являються бойовими припасами до нарізної вогнепальної зброї - 7,62, придатні до стрільби, 124 патронів являються бойовими припасами до нарізної вогнепальної зброї - 9-мм патронами до пістолета Макарова, придатні до стрільби, 30 патронів являються бойовими припасами до нарізної вогнепальної зброї - 7,92, придатні до стрільби, 118 патронів являються бойовими припасами до нарізної вогнепальної зброї - калібру 9-мм, придатні до стрільби, 47 патронів являються бойовими припасами до нарізної вогнепальної зброї - патронами калібру 7,65 мм, придатні до стрільби, 3 патрони являються бойовими припасами до нарізної вогнепальної зброї - калібру .22LR придатні до стрільби, 18 патронів являються бойовими припасами до нарізної вогнепальної зброї - патронами калібру 9х17 Kurz, придатні до стрільби.

Крім того, обвинувачений ОСОБА_3 , продовжуючи свій злочинний умисел, спрямований на порушення встановленого законом порядку обігу вогнепальної зброї та бойових припасів, не маючи права на зберігання вогнепальної зброї, у порушення вимог п. 3,4 Положення про дозвільну систему, затвердженого постановою КМУ № 576 від 12.10.1992 (із змінами) та п. 2.1 Інструкції про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, пневматичної, холодної і вихолощеної зброї, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, спорядження гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, та патронів до них, а також боєприпасів до зброї, основних частин зброї та вибухових матеріалів, затвердженої наказом МВС України № 622 від 21.08.1998 (із змінами) маючи умисел на незаконну переробку придбаної ним стартової зброї на вогнепальну, з метою подальшого збуту в мережі Інтернет, перебуваючи за місцем свого проживання за адресою: АДРЕСА_1 , у приміщенні квартири одну з кімнат облаштував під майстерню для виготовлення та переробки зброї та боєприпасів, а саме придбав мікро фрезерний станок «Proxxon», затичний станок «Sparky MBJT150», мітчики та плашки різних діаметрів для нарізання різьбі у каналах стволів, стартову зброю, порох, гільзи, інші предмети, які використовував з метою перероблення зброї у вогнепальну та виготовлення боєприпасів, та в подальшому, в невстановлений слідством час, але не пізніше 18.09.2020 здійснив відповідно до висновку судової балістичної експертизи Херсонського НДЕКЦ МВС України №343-БЗ від 30.10.2020 перероблення стартового пістолета моделі «KUZEY - 911», калібру 9-мм «Браунінг» № НОМЕР_4 , шляхом заміни ствола чим змінив його характеристики на коротко ствольну вогнепальну зброю придатну для проведення пострілів. Крім того, у невстановлений слідством час ОСОБА_3 здійснив вкорочення стволу та прикладу 7,62 мм гвинтівки конструкції Мосіна зразка 1891/1930 рр. та виклав її у мережі Інтернет на ресурсі «Rutor» з метою збуту.

Крім того, обвинувачений ОСОБА_3 , продовжуючи свій злочинний умисел, спрямований на порушення встановленого законом порядку обігу вогнепальної зброї та бойових припасів, не маючи права на зберігання вогнепальної зброї, у порушення вимог п. 3,4 Положення про дозвільну систему, затвердженого постановою КМУ № 576 від 12.10.1992 (із змінами) та п. 2.1 Інструкції про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, пневматичної, холодної і вихолощеної зброї, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, спорядження гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, та патронів до них, а також боєприпасів до зброї, основних частин зброї та вибухових матеріалів, затвердженої наказом МВС України № 622 від 21.08.1998 (із змінами) маючи умисел на незаконну переробку придбаної ним стартової зброї на вогнепальну, з метою подальшого збуту в мережі Інтернет, перебуваючи за місцем свого проживання за адресою: АДРЕСА_1 , у приміщенні квартири одну з кімнат облаштував під майстерню для виготовлення та переробки зброї та боєприпасів, а саме придбав мікро фрезерний станок «Proxxon», затичний станок «Sparky» MBJT150, мітчики та плашки різних діаметрів для нарізання різьби у каналах стволів, стартову зброю, порох, гільзи, інші предмети які використовував з метою перероблення зброї у вогнепальну та виготовлення боєприпасів, та в подальшому в невстановлений слідством час, але не пізніше 28.08.2020 здійснив перероблення пістолету вихолощеного конструкції Макарова (СХП-ПМ) моделі «Р-411», № НОМЕР_2 , калібру 10ТК (10х24), виготовленого Іжевським механічним заводом (м. Іжевськ, Росія) за допомогою верстатного обладнання на коротко ствольну вогнепальну зброю, що підтверджується висновком судової балістичної експертизи Херсонського НДЕКЦ МВС України від 10.09.2020 №279-БЗ, який в подальшому спільно з обвинуваченим ОСОБА_4 збув ОСОБА_8 .

Крім того, обвинувачений ОСОБА_3 , продовжуючи свій злочинний умисел, спрямований на порушення встановленого законом порядку обігу вогнепальної зброї та бойових припасів, не маючи права на зберігання вогнепальної зброї, у порушення вимог п. 3,4 Положення про дозвільну систему, затвердженого постановою КМУ № 576 від 12.10.1992 (із змінами) та п. 2.1 Інструкції про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, пневматичної, холодної і вихолощеної зброї, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, спорядження гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, та патронів до них, а також боєприпасів до зброї, основних частин зброї та вибухових матеріалів, затвердженої наказом МВС України № 622 від 21.08.1998 (із змінами), маючи умисел на незаконну переробку придбаної ним стартової зброї на вогнепальну, з метою подальшого збуту в мережі Інтернет, перебуваючи за місцем свого проживання за адресою: АДРЕСА_1 , у приміщенні квартири одну з кімнат облаштував під майстерню для виготовлення та переробки зброї та боєприпасів, а саме придбав мікро фрезерний станок «Proxxon», затичний станок «Sparky» MBJT150, мітчики та плашки різних діаметрів для нарізання різьби у каналах стволів, стартову зброю, порох, гільзи, інші предмети які використовував з метою перероблення зброї у вогнепальну та виготовлення боєприпасів, та в подальшому в невстановлений слідством час, але не пізніше 18.09.2020 здійснив перероблення сигнально-шумового/газового пістолета Grand Power G9-A, № НОМЕР_3 , калібру 9 мм, за допомогою верстатного обладнання на нарізну автоматичну коротко ствольну зброю, що підтверджується висновком судово-балістичної експертизи Херсонського НДЕКЦ МВС України №310-БЗ від 28.09.2020. , який в подальшому спільно з обвинуваченим ОСОБА_4 збув закупнику ОСОБА_8 .

Таким чином, обвинувачений ОСОБА_3 вчинив кримінальні правопорушення, передбачені ч.1 ст. 263 КК України, тобто носіння та збут вогнепальної зброї (крім гладко ствольної мисливської), бойових припасів, без передбаченого законом дозволу; ч. 1 ст. 263-1 КК України, тобто незаконне виготовлення та переробка вогнепальної зброї; ч. 2 ст. 263-1 КК України, тобто незаконне виготовлення та переробка вогнепальної зброї, вчинене повторно.

Обвинувачений ОСОБА_4 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 263 КК України, тобто носіння та збут вогнепальної зброї (крім гладко ствольної мисливської), бойових припасів, без передбаченого законом дозволу.

Судом встановлено,що 01.02.2021року міжобвинуваченим ОСОБА_3 та прокурором відділу прокуратури Автономної Республіки Крим та м. Севастополь ОСОБА_5 , в присутності захисника ОСОБА_6 , була укладена угода про визнання винуватості, відповідно до положень якої обвинувачений ОСОБА_3 розкаявся, визнав вину у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263, ч.1 ст.263-1, ч.2 ст.263-1 КК України, за обставин, викладених в обвинувальному акті.

Також,судом встановлено,що 01.02.2021року міжобвинуваченим ОСОБА_4 та прокурором відділу прокуратури Автономної Республіки Крим та м. Севастополь ОСОБА_5 , в присутності захисника ОСОБА_6 , була укладена угода про визнання винуватості, відповідно до положень якої обвинувачений ОСОБА_4 розкаявся, визнав вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 263 ч. 1 КК України, за обставин, викладених в обвинувальному акті.

Згідно підписаноїугоди сторонипогоджуються напризначення покаранняобвинуваченому ОСОБА_3 за ч.1ст.263КК Україниу вигляді3років позбавлення волі; за ч.1 ст.263-1 КК України у вигляді 4 років позбавлення волі; за ч.2 ст.263-1 КК України у вигляді 5 років позбавлення волі;

На підставіч.1ст.70КК України,шляхом поглинанняменш суворогопокарання більшсуворим,визначити остаточнепокарання увигляді 5років позбавлення волі. Згідно ст. 75, 76 КК України звільнити від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк.

Згідно підписаної угоди сторони погоджуються на призначення покарання обвинуваченому ОСОБА_4 зач.1ст.263КК Україниу виді 4 років позбавлення волі, згідно ст. 75, 76 КК України звільнити від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк.

У підготовчому судовому засіданні прокурор ОСОБА_5 , обвинувачені ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та захисник ОСОБА_6 в їх інтересах, підтримали умови угод та підтвердили добровільність їх прийняття, просили їх затвердити.

Розглядаючи питання щодо затвердження угоди про визнання винуватості, суд виходить з наступного.

Згідно з пунктом 2 частини 1 статті 468 КПК України у кримінальному провадженні може бути укладена угода про визнання винуватості, укладена між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим.

Відповідно до частини 4 статті 469 КПК України угода про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості, тяжких злочинів, внаслідок яких шкода завдана лише державним чи суспільним інтересам.

У підготовчому судовому засіданні встановлено, що обвинувачений ОСОБА_3 обґрунтовано обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263, ч.1 ст.263-1, ч.2 ст.263-1 КК України, які відповідно до статті 12 КК України відноситься до категорії тяжких злочинів.

Також, у підготовчому судовому засіданні встановлено, що обвинувачений ОСОБА_4 обґрунтовано обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України, яке відповідно до статті 12 КК України відноситься до категорії тяжких злочинів.

Судом встановлено, що угода про визнання винуватості сторонами укладена добровільно та відповідає вимогам КПК та КК України.

При цьому судом з`ясовано, що обвинувачені ОСОБА_3 та ОСОБА_4 цілком розуміють права, визначені п. 1 ч. 4 ст. 474 КПК України, наслідки укладення та затвердження даної угоди, передбачені ч. 2 ст. 473 КПК України, характер обвинувачення, вид покарання, а також інші заходи, які будуть застосовані до них у разі затвердження угоди судом.

Узгоджена сторонами угоди міра покарання у виді позбавлення волі на певний строк, із застосуванням ст. 75, 76 КК України звільнивши від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк, відповідає загальним правилам призначення кримінальних покарань, встановлених Загальною частиною КК України.

Виходячи звикладеного,суд дійшовдо висновкупро можливістьзатвердження угодипро визнаннявинуватості,укладеної міжобвинуваченим ОСОБА_3 та прокуроромвідділу прокуратуриАвтономної РеспублікиКрим ОСОБА_5 ,в присутностізахисника ОСОБА_6 та призначенняобвинуваченому ОСОБА_3 узгодженої сторонамиміри покаранняза ч.1ст.263КК Україниу вигляді3років позбавлення волі; за ч.1 ст.263-1 КК України у вигляді 4 років позбавлення волі; за ч.2 ст.263-1 КК України у вигляді 5 років позбавлення волі;

На підставіч.1ст.70КК України,шляхом поглинанняменш суворогопокарання більшсуворим,визначити остаточнепокарання увигляді 5років позбавлення волі, згідно ст. 75, 76 КК України звільнити від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк.

Виходячи з викладеного, суд дійшов до висновку про можливість затвердження угоди про визнання винуватості, укладеної між обвинуваченим ОСОБА_4 та прокурором відділу прокуратури Автономної Республіки Крим ОСОБА_5 , в присутності захисника ОСОБА_6 , та призначення обвинуваченому ОСОБА_4 узгодженої сторонами міри покарання у виді 4 років позбавлення волі, згідно ст. 75, 76 КК України звільнити від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк.

Запобіжний захід обвинуваченим ОСОБА_3 та ОСОБА_4 не обирався.

Керуючись ст.ст. 100, 314, 368, 370, 374, 376, 392, 394, 395, 473, 474, 475 КПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Затвердити угодувід 01.02.2021року,укладену міжобвинуваченим ОСОБА_3 та прокурором відділу прокуратури Автономної Республіки Крим та м. Севастополь ОСОБА_5 , в присутності захисника ОСОБА_6 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263, ч.1 ст.263-1, ч.2 ст.263-1 КК України.

ОСОБА_3 визнати винним у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263, ч.1 ст.263-1, ч.2 ст.263-1 КК України, та на підставі санкцій вказаних статей призначити йому покарання:

- за ч.1 ст. 263 КК України у виді 3 років обмеження волі.

- за ч. 1 ст. 263-1 КК України у виді 4 років позбавлення волі.

- за ч. 2 ст. 263-1 КК України у виді 5 років позбавлення волі.

Відповідно до ч.1 ст. 70 КК України шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим призначити засудженому ОСОБА_3 остаточне покарання у виді 5 років позбавлення волі.

Відповідно до ст. 75 КК України звільнити засудженого ОСОБА_3 від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк в 1 рік 6 місяців.

Відповідно до ст. 76 КК України покласти на засудженого ОСОБА_3 наступні обов`язки:

- періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;

- повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання чи роботи.

Затвердити угоду від 01.02.2021 року, укладену між обвинуваченим ОСОБА_4 та прокурором відділу прокуратури Автономної Республіки Крим та м. Севастополь ОСОБА_5 , в присутності захисника ОСОБА_6 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України.

ОСОБА_4 визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 263 ч. 1 КК України та на підставі санкції вказаної статті призначити йому покарання у виді 4 років позбавлення волі.

Відповідно до ст. 75 КК України звільнити засудженого ОСОБА_4 від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк 1 рік.

Відповідно до ст. 76 КК України покласти на засудженого ОСОБА_4 наступні обов`язки:

- періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;

- повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання чи роботи.

Запобіжний захід засудженим ОСОБА_3 та ОСОБА_4 не обирався.

Стягнути солідарно у рівних частках с засуджених ОСОБА_3 та ОСОБА_4 на корить держави витрати за проведення судових експертизи на загальну суму 48 381 грн. 20 коп., а саме:

- Херсонського НДЕКЦ МВС України за проведення судової балістичної експертизи №279-БЗ від 10.09.2020 у сумі 3922 грн. 80 коп.;

- Херсонського НДЕКЦ МВС України за проведення судової балістичної експертизи №310-БЗ від 28.09.2020 у сумі 1634 грн. 50 коп.;

- Херсонського НДЕКЦ МВС України за проведення судової балістичної експертизи №309-БЗ від 25.09.2020 у сумі 1634 грн. 50 коп.;

- Херсонського НДЕКЦ МВС України за проведення судової балістичної експертизи №342-БЗ від 16.10.2020 у сумі 2942 грн. 10 коп.;

- Херсонського НДЕКЦ МВС України за проведення судової комплексної вибухово-технічної експертизи №126-ВТ/163-ВХ від 21.10.2020 у сумі 3922 грн. 80 коп.;

- Херсонського НДЕКЦ МВС України за проведення судової комплексної вибухово-технічної експертизи №129-ВТ/164-ВХ від 23.10.2020 у сумі 3922 грн. 80 коп.;

- Херсонського НДЕКЦ МВС України за проведення судової вибухово-технічної експертизи №125-ВТ від 22.10.2020 у сумі 3922 грн. 80 коп.;

- Херсонського НДЕКЦ МВС України за проведення судової вибухово-технічної експертизи №127-ВТ від 22.10.2020 у сумі 3922 грн. 80 коп.;

- Херсонського НДЕКЦ МВС України за проведення судової балістичної експертизи №345-БЗ від 06.11.2020 у сумі 9807 грн. 00 коп.;

- Херсонського НДЕКЦ МВС України за проведення судової балістичної експертизи №343-БЗ від 30.10.2020 у сумі 8826 грн. 30 коп.;

- Херсонського НДЕКЦ МВС України за проведення судової вибухово-технічної експертизи №128-ВТ від 19.10.2020 у сумі 3922 грн. 80 коп.

Скасувати арешт, накладений ухвалою слідчого судді Херсонського міського суду Херсонської області від 22.09.2020 року на: РПГ 22, запаковано до сейф-пакету, затягнутого стрічкою серія XT 9524760; учбово-імітаційний запал та корпус гранати РГД-5, поміщено до сейф-пакету AB 2017872; елементи запалів, поміщено до сейф-пакету AB 1004737; 4 запали типу УЗРГМ та 1 ударна частина до запалу УЗРГМ-2, поміщено до сейф- пакету AB 1004744; коробка з дротами, пультами, батарейками та вимикачами системи Arduinio, запаковано до с.п. АБ 041552; предмети схожі на боєприпаси у кількості 300 штук, поміщено до сейф-пакету №500037782; гільзи різних калібрів у кількості 384 штуки поміщено до с.п. №500037796; коробка з гільзами запакована до с.п. №500037783; предмет схожий на обріз рушниці з маркуванням 189934-61 та предмет схожий на обріз рушниці Мосіна без маркування запаковано до сейф-пакету SUD 4019175; предмет схожий на вогнепальну зброю з маркуванням ММГ SA- 26, запаковано до с.п. SUD 3075132; предмет схожий на револьвер та 18 патронів до нього, запаковано до сейф-пакету SUD 3075131; 3 предмети схожі на частини автомату ППШ, запаковано до с.п. SUD 4019176; предмети схожі на револьвери з маркуванням: 1) EKOL Lite, EAR - 19090008 , 2) Ekol Arda EAR-19090008, пістолети з маркуванням 1) Kuzey - 911, НОМЕР_8 ) Perfecta mod. FBI 8000 - Gl 5289, поміщено до с.п. SUD 3075133; предмет схожий на пістолет з маркуванням ААМС 003, поміщено до до с.п. SUD 3075134; предмети схожі на боєприпаси у кількості 1308 одиниць, запаковано до с.п. 7228515; предмети схожі на боєприпаси у кількості 1657 одиниць, запаковано до с.п. 7228516; пістолет Glock, запаковано до с.п. SUB3075134; сипуча речовина порох, запаковано до с.п. АБ 041553; 2 картонні коробки з частинами пістолетів AirsoftGun j9, картонна коробка з частинами пістолету G.29, коробка з частинами ракетниці марки «Бліц», дерев`яна частина прикладу від рушниці, картонна коробка синього кольору з металевими запчастинами, червоного кольору сумка з пристроями для калібрування, частина автомату ММГ АКМС, 7 глушників, 27 магазинів, 5 упаковок з написом Metallic Components, прозора пластикова банка з гільзами,- коробки з матрицями для виготовлення патронів:380АСР,9ммМАКАРОВ,8x57Mauser,7.62mmNagant,7.62x39Russian,25АСР,7.65browning,7.62Tokarev,9mmLuger,7.62x54Russian,чорного кольорупластикова коробказ металевимипристроями длявиготовлення боєприпасів;патрони калібру9мм.у кількості55штук;мобільний телефонмарки «Nokia»моделі «N70»,ІМЕІ: НОМЕР_9 із сім-карткоюз номером НОМЕР_10 ;мобільний телефонмарки «Nokia»моделі «Е65-1»,ІМЕІ: НОМЕР_11 із сім-карткоюз номером НОМЕР_12 ;мобільний телефонмарки «Fly»моделі «IQ434»,ІМЕІ 1: НОМЕР_13 ,ІМЕІ 2: НОМЕР_14 із сім-карткоюз маркуванням НОМЕР_15 , НОМЕР_16 та сім-карткоюз маркуванням НОМЕР_17 , НОМЕР_18 ;мобільний телефонмарки «Хіаоmі»моделі «RedmiА5»,ІМЕІ 1: НОМЕР_19 , ІМЕІ 2: НОМЕР_20 із сім-карткою з номером НОМЕР_21 ; банківська карта «ПриватБанк» № НОМЕР_22 ; предмет схожий на пістолет з маркуванням «Пістолет сигнальний МР-371, № НОМЕР_23 » з магазином, в якому знаходиться 8 патронів, зовні схожі на сигнальні; предмет, схожий на пістолет з маркуванням «ТТП 4.5 мм. СОБР, ХО 725 1940»; гвинтівка з маркуванням «QB 78 4.5 мм.» з оптичним прицілом, зовні схожа на пневматичну; пластиковий приклад з металевим ресивером гвинтівки «WF 600, 5.5 мм.» у роз`єднаному стані; картонна коробка в якій знаходяться запчастина пістолета-кулемета «ТиРєкс» та рамка вказаної зброї з маркуванням «ТиРєкс ППА-К-1, НОМЕР_24 »; гвинтівка зовні схожа на пневматичну з маркуванням « НОМЕР_25 » та оптичним прицілом; пластикова рамка від пістолета «Benjamin» з металевим ресивером, у роз`єднаному стані; глушник довжиною приблизно 10 см.; глушник довжиною приблизно 15 см.; флеш накопичувач «Kingston DT SE9 16 Gb»; карта пам`яті «Micro SD 8Gb»; системний блок у корпусі чорного кольору із жорстким диском «WD», s/n: WCC6Y7CH0N7N, 1 Tb; системний блок у корпусі чорного кольору із жорстким диском «Samsung», s/n: S13QJ9AC501114, 250 Gb; металева коробка в якій знаходяться пружини, зовні сході на бойові (зворотні); мікро фрезерний станок Proxxon, BFW40/E; заточний станок SPARKY MBJT150; ящик з металевими деталями та інструментами; токарний станок ТВ-16 у зборі; ноутбук фірми «Asus F3J Chek Number: 2748»; картону коробку обгорнуту скотчем; пістолет Grand Pover, запаковано до сейф-пакету без номеру; 2 магазини до пістолету, запаковано до сейф-пакету без номеру; 104 патрони, запаковано до сейф-пакету без номеру; невідомий предмет циліндричної форми, запаковано до сейф-пакету без номеру

Речові докази: РПГ 22, запаковано до сейф-пакету, затягнутого стрічкою серія XT 9524760; учбово-імітаційний запал та корпус гранати РГД-5, поміщено до сейф-пакету AB 2017872; елементи запалів, поміщено до сейф-пакету AB 1004737; 4 запали типу УЗРГМ та 1 ударна частина до запалу УЗРГМ-2, поміщено до сейф- пакету AB 1004744; коробка з дротами, пультами, батарейками та вимикачами системи Arduinio, запаковано до с.п. АБ 041552; предмети схожі на боєприпаси у кількості 300 штук, поміщено до сейф-пакету №500037782; гільзи різних калібрів у кількості 384 штуки поміщено до с.п. №500037796; коробка з гільзами запакована до с.п. №500037783; предмет схожий на обріз рушниці з маркуванням 189934-61 та предмет схожий на обріз рушниці Мосіна без маркування запаковано до сейф-пакету SUD 4019175; предмет схожий на вогнепальну зброю з маркуванням ММГ SA- 26, запаковано до с.п. SUD 3075132; предмет схожий на револьвер та 18 патронів до нього, запаковано до сейф-пакету SUD 3075131; 3 предмети схожі на частини автомату ППШ, запаковано до с.п. SUD 4019176; предмети схожі на револьвери з маркуванням: 1) EKOL Lite, EAR - 19090008 , 2) Ekol Arda EAR-19090008, пістолети з маркуванням 1) Kuzey - 911, НОМЕР_8 ) Perfecta mod. FBI 8000 - Gl 5289, поміщено до с.п. SUD 3075133; предмет схожий на пістолет з маркуванням ААМС 003, поміщено до до с.п. SUD 3075134; предмети схожі на боєприпаси у кількості 1308 одиниць, запаковано до с.п. 7228515; предмети схожі на боєприпаси у кількості 1657 одиниць, запаковано до с.п. 7228516; пістолет Glock, запаковано до с.п. SUB3075134; сипуча речовина порох, запаковано до с.п. АБ 041553; 2 картонні коробки з частинами пістолетів AirsoftGun j9, картонна коробка з частинами пістолету G.29, коробка з частинами ракетниці марки «Бліц», дерев`яна частина прикладу від рушниці, картонна коробка синього кольору з металевими запчастинами, червоного кольору сумка з пристроями для калібрування, частина автомату ММГ АКМС, 7 глушників, 27 магазинів, 5 упаковок з написом Metallic Components, прозора пластикова банка з гільзами,- коробки з матрицями для виготовлення патронів:380АСР,9ммМАКАРОВ,8x57Mauser,7.62mmNagant,7.62x39Russian,25АСР,7.65browning,7.62Tokarev,9mmLuger,7.62x54Russian,чорного кольорупластикова коробказ металевимипристроями длявиготовлення боєприпасів;патрони калібру9мм.у кількості55штук;мобільний телефонмарки «Nokia»моделі «N70»,ІМЕІ: НОМЕР_9 із сім-карткоюз номером НОМЕР_10 ;мобільний телефонмарки «Nokia»моделі «Е65-1»,ІМЕІ: НОМЕР_11 із сім-карткоюз номером НОМЕР_12 ;мобільний телефонмарки «Fly»моделі «IQ434»,ІМЕІ 1: НОМЕР_13 ,ІМЕІ 2: НОМЕР_14 із сім-карткоюз маркуванням НОМЕР_15 , НОМЕР_16 та сім-карткоюз маркуванням НОМЕР_17 , НОМЕР_18 ;мобільний телефонмарки «Хіаоmі»моделі «RedmiА5»,ІМЕІ 1: НОМЕР_19 , ІМЕІ 2: НОМЕР_20 із сім-карткою з номером НОМЕР_21 ; банківська карта «ПриватБанк» № НОМЕР_22 ; предмет схожий на пістолет з маркуванням «Пістолет сигнальний МР-371, № НОМЕР_23 » з магазином, в якому знаходиться 8 патронів, зовні схожі на сигнальні; предмет, схожий на пістолет з маркуванням «ТТП 4.5 мм. СОБР, ХО 725 1940»; гвинтівка з маркуванням «QB 78 4.5 мм.» з оптичним прицілом, зовні схожа на пневматичну; пластиковий приклад з металевим ресивером гвинтівки «WF 600, 5.5 мм.» у роз`єднаному стані; картонна коробка в якій знаходяться запчастина пістолета-кулемета «ТиРєкс» та рамка вказаної зброї з маркуванням «ТиРєкс ППА-К-1, НОМЕР_24 »; гвинтівка зовні схожа на пневматичну з маркуванням « НОМЕР_25 » та оптичним прицілом; пластикова рамка від пістолета «Benjamin» з металевим ресивером, у роз`єднаному стані; глушник довжиною приблизно 10 см.; глушник довжиною приблизно 15 см.; флеш накопичувач «Kingston DT SE9 16 Gb»; карта пам`яті «Micro SD 8Gb»; системний блок у корпусі чорного кольору із жорстким диском «WD», s/n: WCC6Y7CH0N7N, 1 Tb; системний блок у корпусі чорного кольору із жорстким диском «Samsung», s/n: S13QJ9AC501114, 250 Gb; металева коробка в якій знаходяться пружини, зовні сході на бойові (зворотні); мікро фрезерний станок Proxxon, BFW40/E; заточний станок SPARKY MBJT150; ящик з металевими деталями та інструментами; токарний станок ТВ-16 у зборі; ноутбук фірми «Asus F3J Chek Number: 2748»; картону коробку обгорнуту скотчем; пістолет Grand Pover, запаковано до сейф-пакету без номеру; 2 магазини до пістолету, запаковано до сейф-пакету без номеру; 104 патрони, запаковано до сейф-пакету без номеру; невідомий предмет циліндричної форми, запаковано до сейф-пакету без номеру, які зберігаються у приміщенні зберігання речових доказів ГУНП в Автономній Республіки Крим та м. Севастополі знищити.

Вирок може бути оскаржений з підстав передбачених ст. 394 КПК України, з урахуванням обмеження права оскарження вироку відповідно до положень ст. 473 КПК України, до Одеського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення через Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області.

Копію вироку негайно видати засудженим та прокурору.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.11.2021
Оприлюднено02.02.2023
Номер документу101341893
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —495/823/21

Ухвала від 09.06.2023

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Савицький С. І.

Ухвала від 02.12.2022

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Савицький С. І.

Ухвала від 24.11.2021

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Савицький С. І.

Вирок від 24.11.2021

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Савицький С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні