Ухвала
від 02.12.2022 по справі 495/823/21
БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 495/823/21

Номер провадження 1-в/495/153/2022

02 грудня 2022 рокум. Білгород-Дністровський

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області у складі:

головуючого - одноособово судді ОСОБА_1 ,

за участью секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

за участю прокурора ОСОБА_3 ,

за участю представника Білгород-Дністровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Білгород-Дністровський Одеської області, подання провідного інспектора Білгород-Дністровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку відносно:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця села Чугулени, Молдова, громадянина України, з повною середньою освітою, раніше судимого: 24.11.2021 року Білгород-Дністровським міськрайонним судом Одеської області за ч.1 ст. 263 КК України до 4 років позбавлення волі, на підставі ст. 75 КК України, звільнений від відбування покарання з випробуванням строком на 1 рік, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 ,

В С Т А Н О В И В:

Вироком Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеськоїобласті від 24.11.2021 року ОСОБА_5 засуджено за ч.1 ст. 263 КК України до 4 років позбавлення волі.На підставі ст. 75, 76 КК України звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням із встановленням іспитового строку 1 рік.

Провідний інспектор Білгород-Дністровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області звернувся до суду з поданням про звільнення засудженого ОСОБА_5 від відбування подальшого покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку на підставі ч.1 ст.78 КК України.

В обґрунтуванні подання зазначено, що засуджений ОСОБА_5 за час перебування на обліку в уповноваженому органі з питань зарекомендував себе добре. Умови та порядок відбування покарання протягом іспитового строку не порушував, своєчасно з`являвся на реєстрацію. За час перебування на обліку до адміністративної та кримінальної відповідальності не притягувався, нових злочинів не скоював. Згідно характеристики відділу поліції засуджений за місцем проживання характеризується посередньо, звернень на нього не надходили, до адміністративної відповідальності не притягувався. Не працює, є інвалідом 2 групи, отримує пенсію. З засудженим ОСОБА_5 проводилась індивідуальна профілактична робота направлена на попередження вчинення повторних правопорушень, залучався до участі у заходах інформаційно-просвітницького спрямування.

Відповідно до ст. 13 Закону України «Про пробацію» від 05.02.2015 р. № 160- VIII, із засудженим був складений індивідуальний план роботи. Криміногенних потреб у особи не виявлено, тож здійснювався лише контроль за дотриманням обов`язків, визначених законом та покладених судом.

Строк випробування закінчився 24.11.2022 року.

Провідний інспектор Білгород-Дністровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області та прокурор подання про звільнення від відбування покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку підтримали.

Засуджений до судового засідання не з`явилась, надав заяву про розгляд справи у його відсутність.

Дослідивши матеріали подання, матеріали особової справи, заслухавши пояснення представника Білгород-Дністровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області та думку прокурора, який вважає, що подання підлягає задоволенню, суд приходить до висновку, що подання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Згідно ст. 78 КК України, суд звільняє засудженого від відбування покарання після закінчення іспитового строку, якщо засуджений виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину за період відбуття покарання і встановленого іспитового строку.

Відповідно до п. 9 ч.1 ст. 537 КПК України, під час виконання вироків суд має право вирішувати питання про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку.

Статтею 539 КПК України передбачено, що клопотання (подання) про вирішення питання про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку подається до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого проживає засуджений.

Враховуючи, що засуджений ОСОБА_5 за період відбування покарання і встановленого іспитового строку, умови та порядок відбування покарання не порушував, до кримінальної та адміністративної відповідальності не притягувалась, інших злочинів не скоював, а також враховуючи, що на момент розгляду подання у засудженого закінчився строк випробування, суд вважає можливим звільнити засудженого ОСОБА_5 від покарання у зв`язку з закінченням іспитового строку.

Керуючись ст.78 КК України, ст.ст. 537, 539 , 392 - 395 КПК України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Подання провідного інспектора Білгород-Дністровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку відносно ОСОБА_5 - задовольнити.

Звільнити ОСОБА_5 від подальшого відбування основного покарання, призначеного вироком Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеськоїобласті від 24.11.2021 року, у зв`язку із закінченням іспитового строку.

На ухвалу може бути подана апеляція до Одеського апеляційного суду через Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області протягом семи діб з дня її оголошення.

Суддя : ОСОБА_1 .

Дата ухвалення рішення02.12.2022
Оприлюднено20.12.2022
Номер документу107911619
СудочинствоКримінальне
Сутьзвільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку відносно: ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця села Чугулени, Молдова, громадянина України, з повною середньою освітою, раніше судимого: 24.11.2021 року Білгород-Дністровським міськрайонним судом Одеської області за ч.1 ст. 263 КК України до 4 років позбавлення волі, на підставі ст. 75 КК України, звільнений від відбування покарання з випробуванням строком на 1 рік, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1

Судовий реєстр по справі —495/823/21

Ухвала від 09.06.2023

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Савицький С. І.

Ухвала від 02.12.2022

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Савицький С. І.

Ухвала від 24.11.2021

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Савицький С. І.

Вирок від 24.11.2021

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Савицький С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні