Ухвала
від 16.11.2021 по справі 207/508/21
БАГЛІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА

№ 207/508/21

№ 1-кс/207/852/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 листопада 2021 року Баглійський районний суд м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області у складі:

слідчого судді ОСОБА_1

при секретарі : ОСОБА_2

прокурора: ОСОБА_3

розглянувши у судовому засіданні у залі суду м. Кам`янське клопотання прокурора Кам`янської окружної прокуратури ОСОБА_3 про надання дозволу на обшук,

В С Т А Н О В И В :

16.11.2021 року прокурор Кам`янської окружної прокуратури ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку.

В обґрунтування клопотання прокурор Кам`янської окружної прокуратури ОСОБА_3 зазначив, що 25.12.2020 до ЧЧ Південного ВП надійшло повідомлення про те, що під час перевірки інспектором Державної екологічної інспекції у Дніпропетровській області, було встановлено, що за адресою: Дніпропетровська область, м. Кам`янське, вул. Січеславський Шлях, 2В, функціонує АГЗС ТОВ «СК НАФТА» (ЄДРПОУ 40679585), на якій відсутні Дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки (в т.ч. газонебзпечні роботи - злив/налив скрапленого газу пропану-бутану та Дозвіл на експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки (посудина, що працює під тиском - ємкість з пропан/бутан), отриманого в Держпраці України, що є грубим порушенням ЗУ «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального», наявність яких передбачена чинним законодавством України, в результаті чого діяльність АГЗС ТОВ «СК НАФТА» створює загрозу загибелі людей та може спричинити інші тяжкі наслідки.

26.12.2020 зазначене кримінальне правопорушення було зареєстровано до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020045780000381 із правовою кваліфікацією за ч.1 ст.272 КК України.

В ході досудового розслідування 10.11.2021 року на підставі ухвали Баглійського районного суду м. Дніпродзержинська від 19 жовтня 2021 року, з метою перевірки та фіксування наявності чи відсутності дозвільних документів на функціонування АГЗС ТОВ «СК НАФТА», а також перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства, нормативно правових актів з питань порушень охорони праці, промислової безпеки та гігієни праці, та пожежної та техногенної безпеки, та інших вимог норм права проведено огляд АГЗС ТОВ «СК НАФТА» (ЄДРПОУ 40679585) за адресою: Дніпропетровська область, м. Кам`янське, вул. Січеславський Шлях, 2В.

Однак, під час проведення вказаної слідчої дії перевірити наявність чи відсутність дозвільних документів на функціонування АГЗС ТОВ «СК НАФТА», а також перевірити дотримання вимог природоохоронного законодавства, нормативно правових актів з питань порушень охорони праці, промислової безпеки та гігієни праці, пожежної та техногенної безпеки, та інших вимог норм права не представилось можливим, оскільки 10.11.2021 працівник АГЗС ТОВ «СК НАФТА» перед початком огляду зачинив перед приміщення АГЗС, вимкнув стелу, на якій мається табло з цінами на пальне та покинув територію АГЗС без будь-яких пояснень.

10.11.2021допитано вякості свідка ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 ,проживаючого заадресою: АДРЕСА_1 ,який пояснив,що 10.11.2021був залученийпрацівниками ВП№2КРУП ГУНПв Дніпропетровськійобласті допроведення оглядуза адресою:Дніпропетровська область, м.Кам`янське, вул.Січеславський Шлях,2В,де функціонуєАГЗС ТОВ«СК НАФТА»в якостіпонятого,перед початкомогляду завище вказаноюадресою вприміщенні АГЗСзнаходився одинпрацівник,який вимкнуввивіски зцінами напальне,зачинив приміщеннята вийшовдо працівниківполіції,при цьомуніяк непредставився.Коли йомудізнавач повідомилапрацівнику заправноїстанції про проведення слідчої дії, він покинув територію АГЗС та не повернувся.

10.11.2021 допитано свідка ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_2 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , який пояснив, що 10.11.2021 був залучений працівниками ВП №2 КРУП ГУНП в Дніпропетровській області до проведення огляду за адресою: Дніпропетровська область, м. Кам`янське, вул. Січеславський Шлях, 2В, де функціонує АГЗС ТОВ «СК НАФТА» в якості понятого, перед початком огляду в приміщенні АГЗС знаходився один працівник, який вимкнув вивіски з цінами на пальне, зачинив приміщення та вийшов до працівників поліції, при цьому ніяк не представився. Коли дізнавач повідомила чоловіку про проведення слідчої дії він покинув територію АГЗС та не повернувся.

Виходячи із вищевикладеного у органа досудового розслідування є підстави вважати, що за адресою: Дніпропетровська область, м. Кам`янське, вул. Січеславський Шлях, 2В, де функціонує АГЗС ТОВ «СК НАФТА», відсутні: Дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки (в т.ч. газонебзпечні роботи - злив/налив скрапленого газу пропану-бутану та Дозвіл на експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки (посудина, що працює під тиском- ємкість з пропан/бутан), отриманого в Держпраці України, що є грубим порушенням ЗУ «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального», наявність яких передбачена чинним законодавством України, в результаті чого діяльність АГЗС ТОВ «СК НАФТА» створює загрозу загибелі людей та може спричинити інші тяжкі наслідки.

Враховуючи вище викладене, виникла необхідність в проведенні обшуку за адресою: Дніпропетровська область, м. Кам`янське, вул. Січеславський Шлях, 2В, де функціонує АГЗС ТОВ «СК НАФТА», з метою перевірки та фіксування наявності чи відсутності дозвільних документів на функціонування АГЗС ТОВ «СК НАФТА», а також перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства, нормативно правових актів з питань порушень охорони праці, промислової безпеки та гігієни праці, та пожежної та техногенної безпеки, та інших вимог норм права.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Клопотання про обшук відповідає вимогам ст. 234 КПК України.

Прокурор Кам`янської окружної прокуратури ОСОБА_3 у судовому засіданні клопотання підтримав, просив задовольнити.

Дослідивши матеріали кримінального провадження, клопотання, вислухавши думку прокурора Кам`янської окружної прокуратури ОСОБА_3 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, виникла необхідність в проведенні обшуку за адресою: АДРЕСА_3 , де функціонує АГЗС ТОВ «СК НАФТА», так як в інший спосіб неможливо достовірно встановити істину в кримінальному провадженні, отримати докази та здійснити належне документування вчинюваного злочину, передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України.

Задовольняючи клопотання суд виходить з того, що необхідність для проведення даної слідчої (розшукової) дії, прокурор довів в даному клопотанні, зокрема те, що існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для проведення даної слідчої (розшукової) дії; потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання в права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого; відшукуванні речі можуть знаходитися у зазначеному у клопотанні місці, без цього заходу не може бути виконане завдання, для виконання якого слідчий звернувся з даним поданням.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 234-235 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В:

Клопотання про дозвіл на проведення обшуку - задовольнити.

Надати прокурору Кам`янської окружної прокуратури ОСОБА_3 та іншим прокурорам, які входять до групи прокурорів у кримінальному провадженні № 12020045780000381 від 26.12.2020, а також дізнавачу СД відділення поліції № 2 Кам`янського РУП ГУНП в Дніпропетровській області лейтенанту поліції ОСОБА_6 ,начальнику СД відділення поліції № 2 Кам`янського РУП ГУНП в Дніпропетровській області майору поліції ОСОБА_7 , а такожоперативним працівникам СКП відділення поліції №2 Кам`янського РУП ГУНП в Дніпропетровській області, а саме: майору поліції ОСОБА_8 , капітану поліції ОСОБА_9 , старшому лейтенанту поліції ОСОБА_10 , капітану поліції ОСОБА_11 , старшому лейтенанту поліції ОСОБА_12 , старшому лейтенанту поліції ОСОБА_13 , старшому лейтенанту поліції ОСОБА_14 , лейтенанту поліції ОСОБА_15 , лейтенанту поліції ОСОБА_16 , які здійснюють оперативне супроводження та входять до слідчо-оперативної групи у кримінальному провадженні № 12020045780000381 від 26.12.2020, дозвіл на проведення обшуку автозаправної станції за адресою: АДРЕСА_3 , які згідно інформаційної довідки № 246488109 від 02.03.2021 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно є приватною власністю та належить 1/2 громадянці ОСОБА_17 та 1/2 громадянці ОСОБА_18 , з метою перевірки та фіксування наявності чи відсутності дозвільних документів на функціонування АГЗС ТОВ «СК НАФТА», а також перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства, нормативно правових актів з питань порушень охорони праці, промислової безпеки та гігієни праці, та пожежної та техногенної безпеки, та інших вимог норм права за участі працівників Державної екологічної інспекції Придніпровського округу, працівників Кам`янського районного управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області, працівників Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області.

Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя ОСОБА_19 ОСОБА_20

Дата ухвалення рішення16.11.2021
Оприлюднено22.12.2022
Номер документу101346625
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —207/508/21

Ухвала від 28.08.2023

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Скиба С. А.

Ухвала від 28.08.2023

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Скиба С. А.

Ухвала від 28.08.2023

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Скиба С. А.

Ухвала від 28.08.2023

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Скиба С. А.

Ухвала від 28.08.2023

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Скиба С. А.

Ухвала від 28.08.2023

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Скиба С. А.

Ухвала від 20.07.2023

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Погребняк Т. Ю.

Ухвала від 07.04.2023

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

Ухвала від 02.03.2023

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

Ухвала від 23.02.2022

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні