Ухвала
від 23.11.2021 по справі 918/420/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013, тел. (0362) 62 03 12, код ЄДРПОУ: 03500111,

e-mail: inbox@rv.arbitr.gov.ua, вебсайт: https://rv.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"23" листопада 2021 р. Справа №918/420/20

Господарський суд Рівненської області у складі судді А.Качура,

розглянувши клопотання ліквідатора боржника про продовження строку ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора

у справі заявою боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю "ГЕОМАК"

про: банкрутство

кредитор: АТ "Банк Інвестицій та заощаджень"

секретар судового засідання: Коваль С.М.;

представники:

від кредитора (АТ "Банк Інвестицій та заощаджень"): Єфремова І.В.;

Товариство з обмеженою відповідальністю "ГЕОМАК" звернулося до Господарського суду Рівненської області із заявою про визнання його банкрутом.

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 12 травня 2020 року прийнято до розгляду заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "ГЕОМАК" про відкриття провадження у справі про банкрутство. Призначено заяву до слухання у підготовчому засіданні на 21 травня 2020 року.

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 21 травня 2020 року відкрито провадження у справі №918/420/20 про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю "ГЕОМАК", введено процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю "ГЕОМАК", розпорядником майна призначено Загоруйка Артема Анатолійовича, проведення попереднього засідання суду призначено на 07 липня 2020 року.

Ухвалою суду від 09 червня 2020 року відсторонено арбітражного керуючого Загоруйка А.А. від виконання повноважень розпорядника майна, розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю "ГЕОМАК" призначено арбітражного керуючого Завору Олега Івановича.

Ухвалою суду від 07 липня 2020 року визнати вимоги кредитора Акціонерного товариства "Банк Інвестицій та заощаджень" до Товариства з обмеженою відповідальністю "ГЕОМАК", підсумкове засідання призначено на 28 липня 2020 року.

Ухвалою суду від 28 липня 2020 року відсторонено арбітражного керуючого Завору Олега Івановича від виконання повноважень розпорядника майна, розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю "ГЕОМАК" призначено арбітражного керуючого Рудецьку Оксану Ярославівну, підсумкове засідання відкладено на 27 серпня 2020 року.

Постановою Господарського суду Рівненської області від 27 серпня 2020 року визнано банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю "ГЕОМАК", відкрито ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців, ліквідатором боржника призначено арбітражного керуючого Рудецьку О.Я..

08 листопада 2021 року ліквідатор боржника звернувся до Господарського суду Рівненської області із клопотанням про продовження строку ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "ГЕОМАК" та строку повноважень ліквідатора на шість місяців.

В судове засідання звернувся представник кредитора.

Господарський суд, заслухавши пояснення присутнього учасника провадження у справі, дослідивши матеріали справи та врахувавши обставини по справі, вважає за можливе продовжити строк ліквідаційної процедури боржника та строк повноважень ліквідатора, виходячи з наступного.

Згідно поданих ліквідатором проміжних звітів слідує, що ліквідатором з метою виявлення майна боржника вичиняються дії та надіслано запити до компетентних органів з метою отримання відомостей стосовно наявного та зареєстрованого за банкрутом рухомого та нерухомого майна.

Крім того ліквідатором було видано наказ про проведення інвентаризації майна і активів боржника та розпочато її проведення з врахуванням інформації одержаної від реєструючих органів, проводяться дії по закриттю рахунків боржника у банківських установах.

Ліквідатор вказує, що ним виявлено дебіторську заборгованість у розрахунках з МП "Фірма "ПТК", яка визнана ухвалою суду від 10.08.2020 року. Постановою суду від 12 жовтня 2020 року визнано банкрутом МП "Фірма ПТК", відкрито ліквідаційну процедуру.

Враховуючи викладене ліквідатор боржника повідомив суд, що ліквідаційна процедура продовжується у порядку передбаченому Кодексом України з процедур банкрутства.

Згідно статтей 60-61 КУзПБ, у постанові про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури господарський суд призначає ліквідатора банкрута з урахуванням вимог, установлених цим Кодексом, з числа арбітражних керуючих, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України.

Ліквідатор виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Кодексом.

У ліквідаційній процедурі господарський суд розглядає скарги на дії (бездіяльність) ліквідатора та здійснює інші повноваження, передбачені цим Кодексом.

Ліквідатор з дня свого призначення здійснює зокрема такі повноваження як: приймає у своє відання майно боржника, забезпечує його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; проводить інвентаризацію та визначає початкову вартість майна банкрута; аналізує фінансовий стан банкрута; виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута; формує ліквідаційну масу; заявляє до третіх осіб вимоги щодо повернення банкруту сум дебіторської заборгованості; вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб; передає в установленому порядку на зберігання документи банкрута, які відповідно до нормативно-правових актів підлягають обов`язковому зберіганню; продає майно банкрута для задоволення вимог, внесених до реєстру вимог кредиторів, у порядку, передбаченому цим Кодексом; веде реєстр вимог кредиторів.

Відповідно статті 65 Кодексу України з процедур банкрутства, після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об`єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії документів, що підтверджують відчуження активів боржника під час ліквідаційної процедури; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, що підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню. Обов`язком ліквідатора є здійснення всієї повноти дій, спрямованих на виявлення та повернення активів боржника.

Так, законодавством передбачено певну сукупність дій, яку необхідно ліквідатору вчинити в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із зазначеним звітом та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури; подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за наслідком всіх проведених ним дій в ході ліквідаційної процедури.

Враховуючи, що необхідні заходи, які є обов`язковими для здійснення ліквідатором в межах строку ліквідаційної процедури в повному обсязі не виконані, а суду не представлений ліквідаційний звіт та баланс банкрута, суд приходить до висновку про необхідність продовжити строк ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "ГЕОМАК" та повноважень ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Рудецької Оксани Ярославівни на шість місяців.

Керуючись ст. 60, 61 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 234, 235 ГПК України суд -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання ліквідатора боржника про продовження строку ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора задоволити.

2. Продовжити строк ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "ГЕОМАК" (35603, Рівненська область, місто Дубно, вул. Данила Галицького 1, код ЄДРПОУ 40262726) на шість місяців.

3. Продовжити строк повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "ГЕОМАК" Рудецької Оксани Ярославівни на шість місяців.

4. Ліквідатору після завершення всіх розрахунків з кредиторами подати до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс.

Ухвала набирає законної сили згідно ст.235 ГПК України негайно після її оголошення - 23.11.2021 року та може бути оскаржена в порядку та строки передбачені ст.255-257 ГПК України.

Копію ухвали надіслати всім учасникам провадження у справі.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://rv.arbitr.gov.ua/sud5019/.

Суддя А.Качур

СудГосподарський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення23.11.2021
Оприлюднено26.11.2021
Номер документу101360274
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —918/420/20

Ухвала від 26.07.2022

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Качур А.М.

Ухвала від 26.07.2022

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Качур А.М.

Ухвала від 07.07.2022

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Качур А.М.

Ухвала від 04.07.2022

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Качур А.М.

Ухвала від 23.11.2021

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Качур А.М.

Ухвала від 23.11.2021

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Качур А.М.

Ухвала від 11.11.2021

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Качур А.М.

Ухвала від 08.11.2021

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Качур А.М.

Ухвала від 15.01.2021

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Качур А.М.

Ухвала від 25.11.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Качур А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні