Ухвала
від 25.11.2021 по справі 569/22706/21
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/22706/21

1-кс/569/8327/21

УХВАЛА

25 листопада 2021 рокум. Рівне

Слідчий суддя Ріненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора Рівненської окружної прокуратури ОСОБА_3 (далі прокурор), слідчого СВ Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області ОСОБА_4 (далі слідчий), розглянувши у судовому засіданні в. Рівне клопотання слідчого погоджене прокурором, в рамках кримінального провадження №12021181180000712 від 06.11.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст.185 КК України (далі це ж кримінальне провадження), -

ВСТАНОВИВ:

Досудове розслідування кримінального провадження розпочато за заявою представника ПрАТ "Троянівське" ОСОБА_5 про те, що з полів ПАТ "СГП "Шубківське" групою невідомих йому осіб здійснюється крадіжка посівів кукурудзи вчинена в особливо великих розмірах.

Слідчий у клопотанні вказує, що 03.11.2021 всупереч ухвали Господарського суду Рівненської області від 02.11.2021 в спрві №918/957/21, посадовими особами ПрАТ «СГП «Шубківське» та залученими ними невідомими особами було вчинено протиправні дії по відношенню до представників ТОВ «Грін-Плант», спрямованих на перешкоджання по виконанню судового рішення, а саме (збір, завантаження, транспортування, зберігання) незавершеного виробництва сільськогосподарських культур (кукурудзи, соняшника) на земельних ділянках ПрАТ «СГП «Шубківське» з визначеними кадастровими номерами на території Рівненського району Рівненської області.

Також слідчий зазначає, що ОСОБА_5 у заяві вказував, що на підставі договору купівлі-продажу незавершеного виробництва (посівів) №07/10/2021-1 від 07.10.2021 між ПрАТ «СГ «Шубківське» та ПрАТ «Троянівське» у власність ПрАТ «Троянівське» було отримано посіви соняшника і кукурудзи загальною площею 2260,316 га., що знаходяться на землях сільськогосподарського призначення за адресою: Рівненська область, Рівненський район, Білокриницька територіальна громада, за межами села Шубків. Проте, незважаючи на факт, що врожай на полях Шубківського є власністю ПрАТ «Троянівське» на поле була завезена техніка та комбайни, які незаконно розпочали збір врожаю і такий спосіб заволоділи майном ПрАТ «Троянівське».

В ході досудового розслідування кримінального провадження, проведеним оглядом місця події від 10.11.2021, оперативно розшуковими заходами, слідчими та негласними слідчими (розшуковими) діями було встановлено, що протягом 10-11 листопада 2021 року з земельних ділянок службовими особами ТзОВ «Грін-Плант» на підставі підроблених документів за допомогою 67 транспортних засобів здійснюється було вивезено велику кількість зерна кукурудзи, яка в подальшому була перевезена на елеватори (зерносховища), в тому числі що знаходяться на території земельної ділянки за адресою м. Славута, вулиця Ганнопільське шосе, Шепетівського району, Хмельницької області, а тому наразі виникла необхідність у вилученні документації що стосується перевезення, прийому та обліку даного товару.

Також, водії транспортних засобів, які вивозили зерно кукурудзи з полів ПАТ "СГП "Шубківське" повідомили, що з ними було укладено договір з перевезення вантажу з ТОВ «Акріс Агро» та в період з 09.11.21 по 12.11.21 року ними здійснювалося перевезення зерна кукурудзи до різних елеваторів на території Рівненської та Хмельницької областей.

Слідчий доводить, що до вчинення кримінального правопорушення причетний директор ТОВ «Грін-Плант» ОСОБА_6 та особи які виступають по довіреності від його імені ОСОБА_7 та ОСОБА_8 .

Слідчий вказує на необхідність у проведенні обшуку за місцями проживання вказаних осіб та реєстрації товариств, можуть знаходитися договори складського зберігання укладені між ТОВ «Грін-Плант» та ТОВ «Традекс Агрі». ТОВ «АКРІС АГРО», документи, в т.ч. бухгалтерські, додаткові угоди та додатки до них (специфікації), товарно-транспортні накладні на підставі яких ТОВ «Грін-Плант», здійснювалось ввезення зерна сільськогосподарських культур на зернові склади ТОВ «Традекс Агрі», реєстри накладних на прийняте зерно з визначенням якості по середньодобовому зразку, лабораторні аналізи середньодобового зразка та грошового розрахунку форми №ЗХС-3, журнали зважування та складського обліку сільськогосподарської продукції прийнятої від ТОВ «Грін-Плант», та інші речі та документи, що містять відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення та можуть бути доказами, які мають значення речових доказів в кримінальному провадженні

Допитаний в якості свідка начальника СРПП Рівненського РУП ГУНП у Рівненській області ОСОБА_9 підтвердив вказані обставини.

Покликаючись на наведене, слідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку у нежитлових приміщеннях, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, за адресою: АДРЕСА_1 є інформація про те, що власником нежитлових приміщень є ТОВ «Галсспецбуд», територіальна громада м. Рівного в особі Рівненської міської ради, ОСОБА_10 (РНОКПП НОМЕР_1 ), ТОВ «Рівненський насіннєвий завод» (код ЄДРПОУ 32451624),

Дослідивши матеріали клопотання, заслухавши слідчого та прокурора, які клопотання підтримали, слідчий суддя прийшов до наступного висновку.

Відповідно доч.1ст.234КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч.5ст.234КПК України,слідчий суддявідмовляє узадоволенні клопотанняпро обшук,якщо прокурор,слідчий недоведе наявністьдостатніх підставвважати,що: відшукуваніречі,документи абоособи знаходятьсяу зазначеномув клопотанніжитлі чиіншому володінніособи;

Відповідно до п.7 ч.3 ст. 234 КПК України клопотання про обшук, окрім іншого, має містити індивідуальні або родові ознаки речей, документів, іншого майна або осіб, яких планується відшукати, а також їхній зв`язок із вчиненим кримінальним правопорушенням.

У ч.5 ст. 236 КПК України, зазначено, що обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку.

Оцінюючи клопотання, яке відповідає вимогам встановленим ч. 3 ст. 234 КПК України, так само доведені органом досудового розслідування підстави передбачені ч.5 ст. 234 КПК України та надані до клопотання матеріали кримінального провадження у їх сукупності, обставини вчинення кримінального правопорушення, показання свідка ОСОБА_9 , слідчий суддя вважає їх достатніми для проведення обшуку нежитлових приміщеннях за вищевказаною адресою, які використовує ТОВ «АКРІС АГРО», з метою відшукання вищевказаного майна (речей та документів), і саме обшук, є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання цього майна, які мають значення для досудового розслідування.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України,

УХВАЛИВ:

Надати дозвіл на проведення обшуку в нежитлових приміщеннях, що знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 , які використовує ТОВ «АКРІС АГРО» (код ЄДРПОУ 39187824) власниками нежитлових приміщень є ТОВ «Галсспецбуд», територіальна громада м. Рівного в особі Рівненської міської ради, ОСОБА_10 (РНОКПП НОМЕР_1 ), ТОВ «Рівненський насіннєвий завод» (код ЄДРПОУ 32451624), з метою відшукання договорів складського зберігання укладених між ТОВ «Грін-Плант» (код ЄДРПОУ 39879402) та ТОВ «Традекс Агрі» (код ЄДРПОУ 41022167), ТОВ «АКРІС АГРО» (код ЄДРПОУ 39187824) додаткові угоди та додатки до них (специфікації), бухгалтерські документи про проведені розрахунки за цими договорами (рахунків на оплату, виписок з банківського рахунку про оплату послуг, податкових накладних, платіжних доручень), товарно-транспортні накладні на підставі яких ТОВ «Грін-Плант», здійснювалось ввезення зерна сільськогосподарських культур на зернові склади ТОВ «Традекс Агрі», реєстри накладних на прийняте зерно з визначенням якості по середньодобовому зразку, лабораторні аналізи середньодобового зразка та грошового розрахунку форми №ЗХС-3, журнали зважування та складського обліку сільськогосподарської продукції прийнятої від ТОВ «Грін-Плант», записи камер зовнішнього відеоспостереження що фіксують в`їзд та виїзд вантажної техніки, якою здійснюється ввезення зерна на територію зернових складів, договорів купівлі-продажу/поставки, тощо, укладених ТОВ «Грін-Плант» з іншими суб`єктами господарської діяльності, складських квитанцій про переоформлення зерна іншим суб`єктам господарської діяльності, листів ТОВ «Грін-Плант» про переоформлення зерна сільськогосподарських культур іншим суб`єктам господарської діяльності.

Строк дії ухвали 10 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_11 ОСОБА_12

Дата ухвалення рішення25.11.2021
Оприлюднено22.12.2022
Номер документу101388832
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —569/22706/21

Ухвала від 13.12.2021

Кримінальне

Рівненський апеляційний суд

Гладкий С. В.

Ухвала від 13.12.2021

Кримінальне

Рівненський апеляційний суд

Гладкий С. В.

Ухвала від 02.12.2021

Кримінальне

Рівненський апеляційний суд

Гладкий С. В.

Ухвала від 25.11.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 25.11.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 25.11.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 25.11.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 25.11.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 25.11.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 25.11.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні