Ухвала
від 25.11.2021 по справі 464/1610/21
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 464/1610/21

пр.№ 1-кп/464/287/21

У Х В А Л А

підготовчого судового засідання

25 листопада 2021 року Сихівський районний суд міста Львова в складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Львові обвинувальний акт у кримінальному провадженні відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань №32020100000000596 від 15.12.2020 про обвинувачення ОСОБА_3 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України,

за участю:

прокурора ОСОБА_4 ,

обвиневаченого ОСОБА_3 ,

захисників ОСОБА_5 , ОСОБА_6 ,

в с т а н о в и в :

У провадженні Сихівського районного суду м. Львова знаходиться вказане кримінальне провадження.

Обвинувачений ОСОБА_3 в підготовчому судовому засіданні заявив клопотання про повернення обвинувального акту, оскільки обвинувальний акт містить незрозуміле обвинувачення, формулювання обвинувачення, не відповідає зазначеній у ньому правовій кваліфікації, обвинувальний акт формально не відповідає вимогам встановленим процесуальним законом, цивільний позов до обвинувального акту не додано, обвинувальний акт подано з порушенням правил територіальної підсудності.

Захисники обвинуваченого ОСОБА_5 та ОСОБА_6 клопотання підтримали та просять його задовольнити.

Прокурор ОСОБА_4 в підготовчому судовому засіданні заперечив проти заявленого обвинуваченим клопотання про повернення обвинувального акту. В обґрунтування заперечень зазначив, що обвинувальний акт складений із дотриманням вимогст.291 КПК України, зокрема такий містить виклад фактичних обставин кримінального правопорушення, які прокурор вважає встановленими, правову кваліфікацію кримінального правопорушення з посиланням на положення закону і статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність та формулювання обвинувачення, підстави для закриття кримінального провадження та повернення обвинувального акту прокурору відсутні. За результатом проведення підготовчого судового засідання просив призначити судовий розгляд на підставі обвинувального акту у відкритому судовому засіданні та прийняти цивільний позов до розгляду.

Заслухавши думку учасників судового провадження, дослідивши обвинувальний акт з додатками, суд приходить до такого висновку.

Стаття 314 КПК Українивизначає чіткий та виключний перелік питань, які вирішуються судом під час підготовчого судового засідання, і суд на вказаній стадії не вправі вдаватися до оцінки правильності кваліфікації дій обвинуваченого, що має право робити суд тільки за результатами судового розгляду обвинувачення по суті.

Відповідно до п. 3 ч. 3ст. 314 КПК України, у підготовчому судовому засіданні суд має право повернути обвинувальний акт прокурору, якщо він не відповідає вимогам цьогокодексу.

Статтею 291 КПК України передбачені вимоги, яким повинен відповідати обвинувальний акт та можливість повернення його прокурору у разі його невідповідності вимогам передбачених цією статтею.

Із наведених положень кримінального процесуального закону слідує, що на стадії підготовчого провадження повернення обвинувального акту прокурору допускається лише у разі порушення прокурором чи слідчим цих вимог.

Системний аналіз положень кримінального процесуального законодавства свідчить, що обвинувальний акт є результатом оцінки прокурором отриманих протягом досудового розслідування доказів вчинення кримінального правопорушення, які будуть перевірені судом в межах судового розгляду.

Як вбачається із змісту обвинувального акту у кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за №32020100000000596 від 15.12.2020, такий по формі і за змістом складений відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України та затверджений процесуальним прокурором.

Підстав для прийняття рішень, передбачених пунктами 1-4 ч. 3 ст. 314 КПК України, не встановлено.

Угода про примирення не укладались.

Кримінальне провадження підсудне Сихівському районному суду м.Львова.

Обвинувачений та його захисники отримали обвинувальний акт, реєстр матеріалів досудового розслідування та цивільний позов, що підтверджується розписками від 02.03.2021.

Аналіз змісту обвинувального акту свідчить про те, що при його складанні були дотримані вимогистатті 291 Кримінального процесуального кодексу України.

Зважаючи на викладене, клопотання обвинуваченого ОСОБА_3 щодо поверненняобвинувального акту непідлягає задоволенню, оскільки такий по формі і за змістомскладений відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України, зокрема в обвинувальному акті викладені фактичні обставини кримінального правопорушення, які прокурор вважає встановленими, зазначена правова кваліфікація кримінального правопорушення з посиланням на положення закону і частини статті закону України про кримінальну відповідальність та формулювання обвинувачення із зазначенням часу, місця, способу, форми вини, мотивів і мети вчинення кримінального правопорушення, наслідків, а також інших обставин, які підлягають обов`язковому доказуванню в кримінальному провадженні.

Покликання обвинуваченого на розбіжності між формулювання обвинувачення і викладом фактичних обставин кримінального правопорушення не заслуговують на увагу, вказані обставини є предметом судового розгляду, а тому суд вважає, що правових підстав для повернення обвинувального акту прокурору не встановлено.

Крім того, відповідно ст.314-1 КПК України з метою забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинувачену, а також прийняття судового рішення про міру покарання, суд вважає за необхідне доручити представнику уповноваженого органу з питань пробації скласти досудову доповідь в порядку визначеному законодавством.

Цивільний позов про відшкодування шкоди, завданої вчиненням кримінального правопорушення, слід прийняти до розгляду.

Таким чином, судом вчинено всі необхідні дії з підготовки кримінального провадження до судового розгляду, а тому наявні достатні підстави для призначення даного кримінального провадження до судового розгляду.

Керуючись ст. ст. 314-316 КПК України,

п о с т а н о в и в:

в задоволенні клопотання обвинуваченого ОСОБА_3 про повернення обвинувального акту відмовити.

Призначити кримінальне провадження відносно ОСОБА_3 за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України до судового розгляду у відкритому судовому засіданні в приміщені Сихівського районного суду м. Львова о 15.00 год. хв. 03 грудня 2021 року.

Розгляд кримінального провадження здійснювати суддею одноособово.

Прийняти дорозгляду цивільнийпозов прокурорау кримінальномупровадженні ОСОБА_4 в інтересахдержави вособі:Головного управлінняДПС ум.Києві(ДПІу Печерськомурайоні)до ОСОБА_3 про відшкодування матеріальної шкоди, завданої внаслідок вчинення злочину.

Доручити представнику уповноваженого органу з питань пробації в порядку визначеному законодавством в п`ятиденний строк з дня отримання ухвали суду скласти досудову доповідь відносно ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Києва, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , яку направити на адресу суду.

Ухвала суду є остаточною та оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали проголошено 26.11.2021 о 15.00 год.

Суддя ОСОБА_1

СудСихівський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення25.11.2021
Оприлюднено02.02.2023
Номер документу101440645
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері господарської діяльності Ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів

Судовий реєстр по справі —464/1610/21

Ухвала від 03.03.2023

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Чорна С. З.

Ухвала від 05.07.2022

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Чорна С. З.

Ухвала від 25.11.2021

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Чорна С. З.

Ухвала від 25.11.2021

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Чорна С. З.

Ухвала від 06.10.2021

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Чорна С. З.

Ухвала від 17.05.2021

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Булейко Ольга Леонідівна

Ухвала від 26.04.2021

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Гончарук Л. Я.

Ухвала від 15.04.2021

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 12.04.2021

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Шевченко Тетяна Валентинівна

Ухвала від 10.03.2021

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні