Ухвала
від 29.11.2021 по справі 237/3355/21
МАР`ЇНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер справи 237/3355/21

Номер провадження 2/237/1317/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29.11.2021 року м. Курахове

Мар`їнський районний суд Донецької області у складі:

головуючого судді Ліпчанський С.М.,

при секретарі Бахтіяровій Н.В.,

за участю:

позивача ОСОБА_1 , ОСОБА_2 ,

відповідача ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

представника ОСОБА_2 - ОСОБА_4 ,

представника третьої особи ОСОБА_5

розглянувши у підготовчому судовому засіданні об`єднану цивільну справу за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_2 , третя особи без самостійних вимог: Служба у справах дітей Мар`їнської міської військово - цивільної адміністрації Покровського району Донецької області про визначення місця проживання дитини та за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа Орган опіки та піклування Мар`їнської військово-цивільної адміністрації Покровського району Донецької області про визначення місця проживання дитини та стягнення аліментів, -

ВСТАНОВИВ:

До Мар`їнського районного суду Донецької області надійшли вказані цивільні позови, цивільні справи по яким були об`єднані в одне провадження ухвалою суду від 29 листопада 2021 року.

У судовому засіданні судом поставлено на обговорення питання щодо залучення Службу у справах дітей виконавчого комітету Курахівської міської ради.

Сторони проти залучення третьої особи не заперечували.

Дослідивши матеріали справи, всебічно і повно з`ясувавши всі фактичні обставини справи, суд приходить до висновку, що про необхідність залучення третьої особи виходячи з наступного.

Відповідно до ч.3ст.53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Відповідно до ч. 6 ст. 56 ЦПК України органи державної влади та органи місцевого самоврядування можуть бути залучені судом до участі у справі або брати участь у справі за своєю ініціативою для подання висновків на виконання своїх повноважень. Участь зазначених органів у судовому процесі для подання висновків у справі є обов`язковою у випадках, встановлених законом, або якщо суд визнає це за необхідне.

Приписами ч. 5 ст. 19 Сімейного кодексу України визначено, що орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання як дитини, так і батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Згідно з матеріалами справи вбачається що, місце проживання ОСОБА_3 зареєстровано за адресою: смт. Курахівка, Донецької області. Місце проживання ОСОБА_2 , зареєстроване за адресою: с. Максимільянівка, Донецька область.

На підстав вищевикладеного, враховуючи, що позивач та відповідач по справі зареєстровані в межах різних адміністративно-територіальних одиниць, суд приходить до висновку про необхідність залучення до справи Службу у справах дітей виконавчого комітету Курахівської міської ради.

Керуючись, ст. ст. 258, 259, 260, 442 Цивільного процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у об`єднаній цивільній справі за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_2 , третя особи без самостійних вимог: Служба у справах дітей Мар`їнської міської військово - цивільної адміністрації Покровського району Донецької області про визначення місця проживання дитини та за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа Орган опіки та піклування Мар`їнської військово-цивільної адміністрації Покровського району Донецької області про визначення місця проживання дитини та стягнення аліментів у статусі третьої особи Службу у справах дітей виконавчого комітету Курахівської міської ради , яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Зобов`язати Службу у справах дітей виконавчого комітету Курахівської міської ради надати оригінал висновку щодо розв`язання спору про визначення місця проживання малолітньої дитини ОСОБА_6 , а у випадку неможливості надання оригіналу подати до суду належним чином завірену копію.

Зобов`язати Службу у справах дітей Мар`їнської міської військово-цивільної адміністрації Покровського району Донецької області надати оригінал висновку щодо розв`язання спору про визначення місця проживання малолітньої дитини ОСОБА_6 , а у випадку неможливості надання оригіналу подати до суду належним чином завірену копію.

Висновок надати в строк до 10 травня 2022.

Підготовче судове засідання призначене на 11 травня 2022 о 11 годині 00 хвилин.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.М.Ліпчанський

СудМар`їнський районний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення29.11.2021
Оприлюднено02.12.2021
Номер документу101547183
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —237/3355/21

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Ліпчанський С. М.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

Рішення від 03.10.2023

Цивільне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Ліпчанський С. М.

Ухвала від 29.11.2021

Цивільне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Ліпчанський С. М.

Ухвала від 18.10.2021

Цивільне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Ліпчанський С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні